Gość: M IP: *.adsl.inetia.pl 15.07.07, 21:19 My klienci nie chcemy denerwować Pani Dyrektor, czy wystarczy jak sami przestaniemy tam przyjeżdżać? Czy może lepiej będzie jak i innym będziemy odradzali "denerwowanie" Pani Dyrektor? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: LOL Buhehehe smiech na sali z was ludzie! IP: *.chello.pl 15.07.07, 21:22 Warty jest stres i wkurzanie się o 5zl? Nie warto sobie dluzej pochodzic, napic sie dobrej kawy czy zjesc cos dobrego? Dla mnie jest to zalosne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hermenegilda Tobie to odpowiada boś sam złodziej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 08:22 i gdzie indziej odbijesz sobie to w dwójnasób, ale co ma zrobić ten czy ta, która nie ma gdzie ukraść, albo nie potrafi. Dlaczego nie buduje się nowoczesnych stabilnych ubikacji?, bo od razu pada odpowiedź, że ludzie nie będą chcieć zapłacić jednej złotówki. A tu się gościówa pięciakami rozrzucasz. Typowy Kali!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A 38 milionów much IP: *.eimperium.pl 16.07.07, 09:24 "jedzcie gó.. - miliony much nie mogą się mylić" - oto motto organizatorów takich handlowych molochów. dla Polaka inny Polak to złodziej. nie ma się co dziwić, że tak traktują nas w centrach handlowych nas bracia dyrektorzy Polacy. zawsze przed wyjściem np. ze "sklepu dla idiotów" sprawdzam po kieszeniach czy czegoś nie ukradłem a i potem modlę się, żeby coś nie zaczęło dzwonić. ochrona - wiadomo - dobrze, że nie ma jeszcze supermarketów gdzie chodzą w dresach i z bejzbolami i lepiej o nic nie pytać, żeby nie zobaczyć strachu w oczach, że trzeba wypowiedzieć dwa słowa - po to maja radyjka - ktoś tam w centrali siedzi i słuyszy o co pytasz i mówi mu co ma odpowiedzieć. wiocha. ale wiadomo jak traktują Zatorze. i tak pewnie myślą, że rzucili perłę przed wieprze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: An. Tu nie chodzi o opłaty ale o system IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.07, 08:39 Ja wydałam dużo ponad 25 zł i miałam niby ten parking za darmo. Tyle że jak chcieliśmy wjechać do parkingu to okazało się (przy bramce bo nikt nie raczył stanąć dużo wcześniej tej górki by informować) że popsuło się i mamy jechać do innej. Przy wejściu mimo wydania o wiele większej kasy niż "minimum" musiałam stać w podobnej kolejce jak ta na zdjęciu. Po wejściu na parking tak jechało benzyną że ja się bałam że przy zapaleniu silnika cały parking wybuchnie. Potem stanie w kolejce do bramki gdzie okazało się że była stłuczka (ktoś kto był dużym samochodem nie wyrobił i uderzył w bok bramki) i trzeba było zawracać do innej . Nie - ja się nie wkurzam o 5 zł ale o całokształt. Ja mam się denerwować na kompletny brak jakiejkolwiek organizacji ale siedzieć mam cicho bo mogę przypadkiem właścicielkę zdenerwować? NO BEZ JAJ! Jak już mam zapłacić to żądam jakiegoś poziomu a nie takiej chały. Moi znajomi już poinformowani i żaden się tam nie pojawi - Wam też szczerze odradzam - zwłaszcza jak jesteście przyzwyczajeni do poziomu jaki oferuje Silesja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: An I jeszcze jedno - ochrona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.07, 08:57 W środku poza brakiem bankomatów i oznakowaniem centrum jakby ktoś się bał że klient może za szybko znaleźć wyjście albo co gorsze łazienkę i (o zgrozo) chcieć z niej skorzystać to przerażający są ochroniarze. Kolesie wyglądają jakby to ABW postanowiła sobie dorobić (kominiarek tylko brakowało). Chodzili po tym sklepie w ilości stanowczo za dużej w stosunku do ilości klientów i patrzyli na wszystkich tak że aż nieprzyjemnie się robiło. Miałam wrażenie że staje się przestępcom samym faktem wejścia do sklepu. W Silesii ochrona jest ładnie ubrana i zachowuje się na tyle kulturalnie (chodzi o sposób bycia, poruszania się i odnoszenia do klientów) że czujesz się komfortowo. A tutaj jak w więzieniu. Strach gdzieś usiąść żeby przypadkiem na ciebie nie napadli i nawet nie potrafię sobie wyobrazić co mogliby mi zrobić gdybym o cokolwiek ich spytała. Wymieniać można długo: - klimatyzację którą wyłączyli na pół godziny przed zamknięciem sklepu kiedy klientów jeszcze było całkiem sporo (w takim dużym pomieszczeniu z taką ilością ludzi w ciągu 3 min zrobiło się przerażająco duszno) - brak WC przy wyjściu z kina (przecież to już czysta kpina!) - połowa rzeczy która była popsuta mimo tego że centrum działało niecałe 2 tygodnie - nie było żadnego stoiska gdzie można było coś zjeść poza gofrem lub lodami. - i naprawdę wiele tego Szczerze odradzam. Kwestia płatnego parkingu to pryszcz w porównaniu z innymi rzeczami - ale pięknie dopełnia całości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikut Re: I jeszcze jedno - ochrona IP: *.gl.digi.pl 16.07.07, 12:49 przeciez to sprawka ludzi (innych klientow) ze cos jest popsute, co do ochrony, nie odczulam niczego nadzwyczajnego, tyle ze moglam sobie obejzec lepiej wyposazonego ochroniaza niz zwerbowanego ogloszeniem "emerytow i rencistow, najlepiej z grupa inwalidzka do pracy w ochronie przyjme" bo i takie sie zdarzaja. Oni tam sa do ochrony - jesli nie robisz nic wbrew prawu to nie masz sie o co martwic, akurat w centrach handlowych to dosyc logiczne, nieprawdaz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf Re: I jeszcze jedno - ochrona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.07, 13:14 ochroniaż ma powodować, że ja - klient czuję się komfortowo i bezpiecznie. Dopóki centrra i ochroniarze nie będą sobie zdawać z tego sprawy to zawsze będą konflikty. Chciałbym tak jak w Berlinie wiedzieć, że moje dziecko może bezpiecznie poprosić ochroniarza o pomoc a nie zostać zbluzganym/olanym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: burak Re: Tu nie chodzi o opłaty ale o system IP: *.broker.com.pl 16.07.07, 21:39 Widzialem w ubiegly weekend buraka ktory usilowal zaplacic za parking nie majac pieniedzy. Tego tez skrzywdzil system Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Klienci wściekli na opłaty w gliwickim Forum IP: 195.116.246.* 15.07.07, 22:01 Gratulujemy również genialnej organizacji ruchu, genialnego pomysłu szerokości bramek wjazdowych oraz ich ilości. Na zakupy polecam zabrac ze sobą maskę i butlę z tlenem, bo w momnecie dużego nateżenia ruchu na parkingu do wyjazdu stoją dziesiątki samochodów i nie ma czym oddychać. Mieszkam blisko, ale na zakupy nadal będę jeździc do Silesii. To nie Gliwiczanie niedorosli do Forum, to Forum jest porażką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrias Re: Klienci wściekli na opłaty w gliwickim Forum IP: *.elsat.net.pl 15.07.07, 22:23 Taka sama sytuacja jest na lotnisku kiedyś około godz. 2.00 zbiegły sie dwa przyloty z Angli i Irlandi w odstępie 10min.i z lotniska nieszło wyjechać przez godzine czynna tylko jedna bramka. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulek70 Re: Klienci wściekli na opłaty w gliwickim Forum 15.07.07, 22:55 Na czymś muszą zarobić jak nie lotach to na parkingach ;) A co do forum byłam i choć zrobiłam zakupy powyżej magicznych 25zł to i tak nikt nie zaproponował mi kuponu parkingowego :0 No ale miałam farta miły pan przy automacie płatniczym odstapił mi swój bo przyszedłna zakupy piechotką :) Dziękuję mu bardzo za zaoszczędzenie straty czasu na odbiorze kuponiku! A Forum no cóż jeszcze w zeszłą niedzielę jeszczemnóstwo sklepów nie otwartych a w toaletach jakoś tak nie miło woniało :( Chyba kilma nie zadziałała bo duchota tam taka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mik dodatkowo w tym "cudzie" nie ma bankomatu IP: *.adsl.inetia.pl 15.07.07, 22:55 dodatkowo w tym "cudzie" nie ma ani jednego bankomatu, i żadnej z zapowiadanych restauracji, nawet fast-food'u tam sie nie uswiadczy, dla glodnych pozostaja gofry lub bulka z carrefoura :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Na tej samej nieprzemyślanej zasadzie DTŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 08:26 Frankiewicz chciał wpartolić miastu i mieszkańcom oba cacka, tyle tylko że dzięki GdG z DTŚ- ką mu się nieudacznikowi nie uda. Czemuście GdG nie postawili weta na to przeklęte FORUM ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U2 Re: Na tej samej nieprzemyślanej zasadzie DTŚ IP: *.eimperium.pl 16.07.07, 09:40 nie jestem ze Stowarzyszenia ale gdzie byłeś kiedy trwały procedury w sprawie Forum i Focusa na Hucie 1 maja? ludzie myślą, że jak ktoś gdzieś tam walczy to wystarczy i nie musze się angażować i tracić czasu. wejdz na stroną Stowarzyszenia i zapytaj jak możesz pomóc np. w sprawie DTŚ, żeby ten relikt postępu z 19 wieku nie zabił Gliwic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek No a kto sie w tym mieście kogoś o coś pyta?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 11:32 Sami samozwańcy chcą o wszystkim decydować nie pytając nikogo o nic. Na posiedzenia rady miejskiej ani żadnych komisji wpuszczać nie chcą. Przeczytaj jeśli nie wierzysz. A stowarzyszeniu GdG chcą przypiąć etykietę czepialskich nic nieakceptujących oszołomów. Ale mnie zastanawia coś innego, że nie ma jakiejś odgórnej kontroli, nad tą radosną tworczoscią 16 letnich eksperymentów tego samego przyklejonego do stołka pierdzistołka. Na nasze nieszczescie wszystkie skargi na tych radośnie tworzacych są przegłosowywane przez to samo towarzystwo wzajemnej adoracji i radosnej tworczosci, to co tu mozna zmienic? Ludzie nie idą na wybory twierdzac ze i tak sami wybiorą sie ci sami, i chyba jest w tym sporo racji. Nadzieja jedynie w wojewodzie, ze wreszcie się wqrwzy, i rozgoni toto towarzycho raz na zawsze zakazujac startowania w wyborach tym co spiepszyli to miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: No a kto sie w tym mieście kogoś o coś pyta? IP: *.adsl.inetia.pl 18.07.07, 09:46 Nie jestem z Gliwic, (na pewno powiesz że "to się nie wtrącaj", ale mnie nie o meritum, ale o Twoją postawę. Postawa pełna dyktatu, prawie nienawiści do ludzi wybranych przez obywateli miasta. Masz okazję w następnych wyborach stanąć w szranki na prezydenta miasta. Nie od tego jest marszałek województwa by przez Twoją frustację i ambicje bezprawnie rozwiązywał Radę Miasta działającą z woli wyborców. Jestem mieszkańcem Tej ziemi i chciałbym jadąc do Gliwic dojechać do tego miasta szybko i po dobrej drodze bo żyję w XXI wieku. Mieliście kilka lat na inną alternatywę tej drogi, i co robiliście blokowaliście ją na wszystkie sposoby. Mieszkam w pobliżu TDŚ za odpopwiednią osłoną i powiem rocznie zaoszczędzam kilkanaście litrów benzyny dojeżdżając do Katowic lub Rudy Śląskiej, co ekologicznie chyba też coś znaczy. Pozdrawiam i życzę mniej egoizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa prezydent jest wniebowziety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 20:34 Przestancie narzekac, prezydent jest zachwycony! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: outi Re: Klienci wściekli na opłaty w gliwickim Forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.07, 08:31 no jeśli chodzi o wentylację parkingu to syf, kiła i mogiła. po prostu porażka. Wystarczy ktos bardziej zmęczony, zasłabnie za kółkiem i autka potłuczone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Klienci wściekli na opłaty w gliwickim Forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.07, 22:58 na szczęście można kupować także w innych marketach gdzie nie pobierają opłat za parkowanie. Jeżeli nie będzie klientów to szybciutko nie tylko zniosą opłaty za parking ale wprowadzą bony lojalnościowe. Na chamstwo trzeba trzeba reagować lekceważeniem, nie idę tam gdzie mnie nie chcą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roro68 Re: Klienci wściekli na opłaty w gliwickim Forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 23:59 Nie ma przymusu kupowania w Forum. Centrum Handlowe jest tak usytuowane, że tylko parking podziemny wchodzi w grę, a gdyby nie pobierali opłat, szybko zatkałby się autami nie-klientów, bo to centrum miasta. 25 zł w hipermarkecie, w kinie czy restauracji wyda chyba każdy, więc parkowanie jest praktycznie darmowe. Jeśli coś należy poprawić, to organizację ruchu przy wyjeździe z parkingu. Jest to niezbyt bezpieczny, kolizyjny wyjazd na wąską uliczkę. Przydałyby się tam światła z priorytetem dla wyjeżdżających z Forum. Można by też pomyśleć, żeby system przy wyjeździe rozpoznawał kody kreskowe z paragonów sklepowych i akceptował rachunki powyżej 25 zł jako zezwolenia na otwarcie szlabanu gratis. Takie kody na paragonach działałyby np. przez pół godziny albo godzinę od wydrukowania w kasie sklepowej. Czyli sekwencja przy szlabanie wyjazdowym: karta parkingowa - przekroczona godzina: pokaż paragon - jedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Takie cacka buduje się za miasten, a nie priorytet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 08:31 Prezydent miasta za ten moloch w środku zatłoczonego po brzegi miasta, powinien zostać natychmiast usunięty ze stanowiska, i iść do kryminału. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Takie cacka buduje się za miasten, a nie prio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 20:37 > Prezydent miasta za ten moloch w środku zatłoczonego po brzegi miasta, powinien > zostać natychmiast usunięty ze stanowiska, i iść do kryminału. Z takich tekstow jak twoje prezydent miasta smieje sie do rozpuku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kato28 Re: Klienci wściekli na opłaty w gliwickim Forum IP: *.chello.pl 16.07.07, 01:34 A o co ten krzyk?? Nie podoba sie? Nie jeździć tam na zakupy? Z reszta dla tych którzy kupują ołaty nie są przewidziane. Jedynie dla tych którzy CH traktuja jak muzeum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Klienci wściekli na opłaty w gliwickim Forum IP: *.crowley.pl 16.07.07, 07:19 Hehe dobrze powiedziane. Śmiać mi się chce jak widzę tą otępiałą bande traktującą Forum jak jakiś Luwr :). Ludzie na poziomie chodzą do centrów handlowych na zakupy, plebs dla rozrywki i rozdziawiania gąb w podziwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Tobie się płakać chce zawiedziony łajdusie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 08:40 Myśleliście że wyrychtujecie sobie dojną krowę, i będą Was jeszcze "ciemnoty" ze szczęścia nosić na rękach. A tu na sam początek taki kozacki "kozakiewicza gest". ajwaj ajwaj ajwaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Klienci wściekli na opłaty w gliwickim Forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 20:39 Ludzie na poziomie omijaja takie pskuctwa jak Forum duzym lukiem. Tak na zakupy chodza ludzie pokroju gliwickich prezydentow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa po cholere nam to Forum! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 01:51 Ile czasu potrzeba zeby zburzyc to paskuctwo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Mieszkańcy byli przekonani że to będzie aqwa park IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 08:36 no to sie nie burzyli. Wszystko w tym mieście robi się na zasadzie podstępu. Ile to już obwodnic mieliśmy i ich przebiegów, a tiry których kiedyś w ogóle nie było, śmigają jak perszingi przez zabytkowe centrum miasta, obok podstemplowanego od frontu UM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U2 Nie dla DTŚ! IP: *.eimperium.pl 16.07.07, 09:31 trwa walka w sprawie Poronionej Średnicówki - mam nadzieję, że to już zdechło.a Gliwice jak cała Polska - sa Gliwice "A" (strefa z Oplem) i Polska "B" - reszta. miato jest tak zaniedbane. te śmieci na zwycięstwa. mamy szczęście, że nasze miasto jest ładne i że ten brud go męczy ale nie zabija. pozdrawiam wszystkich, którzy walczą z DTŚ przez ścisłe centrum Gliwic. mieszkańcy ratujcie to miatso. nikt za was tego nie zrobi. tym, którzy w naszym imieniu walczą z DTŚ cały czas zarzucają, że jest ich kilka osób. ja im kibicuję. wydaje mi się, że jest kilku ale tych co chcą DTŚ'ką zabić to miatso. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaz. Klienci wściekli na opłaty w gliwickim Forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 08:14 Aby zmobilizować włascicieli Forum do dostosowania parkingu do natężenia ruchu,Państwowa Straż Pożarna winna zamknąć parking,ponieważ stwarza on zagrożenie dla życia korzystających z niego.Jak w takim korku sprawnie ewakuować luzi i samochody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rocco heheh biedne hanyski ... IP: *.centertel.pl 16.07.07, 11:23 Hehehe biedne hanyski. Marketa wam otworzyli na slunsku i poradzić sobie nie możecie. Troche cywilizacji przyszlo co i jak tu postepowac z tym automatem :)..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość portalu hanys Re: heheh biedne hanyski ... IP: *.sileman.net.pl 18.07.07, 15:22 biydny gorolu, jakby niy ślonzoki, to byś jeszce zza pazurow gnój wyciongoł, a tak ino ci słoma z butów wystowo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kierowca80 Klienci wściekli na opłaty w gliwickim Forum IP: *.adsl.inetia.pl 16.07.07, 11:26 Dla mnie to nic dziwnego, we wszystkich cywilizowanych miastach jest takie rozwiązanie. Ciekaw jestem jak by nie było opat i ludzi nie mieli by gdzie parkować, czy wtedy byli by szczęśliwi. A jak wiadomo w pobliżu nie ma nawet miejsca na budowe innego parkingu. Zatem jeśli ktoś jedzie na zakupy, to przecież wyda te 25 zł i nie musi płacić. A jeśli ktoś przyjezdża spędzić tam czas, to współczuję jego rodzinie, ze formą wypoczynku jest hipermarket ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Klienci wściekli na opłaty w gliwickim Forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.07, 11:33 Dla mnie to nic dziwnego, we wszystkich cywilizowanych miastach jest takie > rozwiązanie. Ciekaw jestem jak by nie było opat i ludzi nie mieli by gdzie > parkować, czy wtedy byli by szczęśliwi. A jak wiadomo w pobliżu nie ma nawet > miejsca na budowe innego parkingu. Zatem jeśli ktoś jedzie na zakupy, to > przecież wyda te 25 zł i nie musi płacić. A jeśli ktoś przyjezdża spędzić tam > czas, to współczuję jego rodzinie, ze formą wypoczynku jest hipermarket zgadzam się w 100%! Problemem nie są bramki, korki itp. tylko ludzie, którzy nie umieją czytać. Dostają do łapy ulotki, na stronie Forum tez wszystko jest napisane, można poczytać przed wejściem na zakupy. Wystarczy chcieć. Niestety, Polacy jak zawsze przyzwyczajeni do podawania wszystkiego na tacy, znowu narzekają. Tak naprawde, sposob korzystania z tego parkingu jest dla klientów Forum idealny... przynajmniej maja miejsce. I umówmy się... Forum nie jest dla ogladaczy, tylko dla ludzi, ktorzy przychodza tu wydac kase. A takich w Gliwicach nie brakuje. I nie braknie. Nawet jak sie czesc wyniesie do Silesi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basiora Umawiaj się sam ze sobą, praw fizyki nie zmienisz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 12:03 Stadiony są do rozgrywania meczy, ale czasami bywa że trzeba je przerwać z przyczyn bliżej nie określonych i nieprzewidywalnych. Jest to dowód na to, zeby kolejnych eksperymentów w postaci DTŚ czy POdiUM nie pozwolić budować. GdG tak trzymać i nie popuszczać, całe miasto jest z Wami. Szkoda że na FORUM już jest za późno, ale można ten bubel przekształcić na coś pożytecznego i niekoniecznie wymagające sprowadzania ludzi z zewnątrz, na coś co będzie służyć nam i naszym Gliwickim dzieciom, które nie mają podwórek, piaskownic, itd, tylko zagęszczone ulice z obcymi samochodami, i nieprzechodne chodniki i przejścia dla pieszych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U2 NIE dla DTŚ!!! IP: *.eimperium.pl 16.07.07, 12:49 masz rację. pamiętasz tę wypowiedz o tym, że wykluczenie tirów z centrum miasta to wielkie wydatki dla firm transportowych, która niedawno padła z ust UM Gliwice? liczą się podmioty gospodarcze a nam, zwykłym ludziom tylko to jest dane co te podmioty nam zrobią i za co my zapłacimy. czy dzieciom z miasta jest potrzebna DTŚ? czy studentom z politechniki czy leżącym w łóżkach na onkologii? - nie - potrzebna jest podmiotom. czy potrzebna jest ludziom ze zwycięstwa czy innych ulic w mieście - nie bo to przedmioty a ważne są Podmioty. tiry jeżdzą przez miasto nie dla dzieci, nie dla studentów, nie dla chorych z onkologii tylko dla firm - mają to napisane na plandekach dla kogo jeżdzą - dla jakich Podmiotów... wśród gliwiczan tj. przedmiotów. Odpowiedz Link Zgłoś
a_rafal_na_to przy SCC tez byly kolejki i sie skonczyly 16.07.07, 11:29 Ludzie poczekajcie miesiac czy dwa. To jest nowosc i po prostu ludzie tak sie zjezdzaja z ciekawosci. Wszystko sie uspokoi tak jak w SCC - byly olbrzymie kolejki, a teraz jest normalnie. Wiem, bo mieszkam tuz obok. Przeciez gdyby architekci mieli wziac pod uwage pierwsze 2 miesiace to by musiali wybudowac dwa razy wiecej drog. I po co? zeby po 2 miesiacach staly niewykorzystywane? A oplata za parking to cos normalnego np. w Niemczech i nikt nie biega i nie odlicza minut zeby zaoszczedzic 5zl (2 euro). Szczegolnie, ze jest za darmo jak sie kupi cos za 25zl. Naprawde jezdzicie tam zeby kupic chipsy i nic wiecej? Nie szkoda wam benzyny i czasu? To chyba normalne, ze sie jedzie do hipermarketu na wieksze zakupy i nie ma problemu zeby wydac 25zl w sklepie? kolejki sie skoncza jak sie ludzie przyzwyczaja do nowego sklepu, a Ci, ktorzy wychodza 5 minut przed koncem czasu chcac zaoszczedzic 5zl nie beda blokowac wyjazdu innym, gdy przy szlabanie okaze sie, ze jednak darmowa godzina minela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gieno Re: przy SCC tez byly kolejki i sie skonczyly IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 11:54 a_rafal_na_to napisał: > Przeciez gdyby architekci mieli wziac pod uwage pierwsze 2 miesiace to by > musiali wybudowac dwa razy wiecej drog. I po co? zeby po 2 miesiacach staly > niewykorzystywane? No i kolejny optymista, który przyrównuje nas do Niemców, dla których 5 złotych to rzeczywiście wynagrodzenie za parę minut ich pracy. Ale pomijając nawet to, absurdalnym i w ogłe nieprzemyślanym wstawianie jest takich cacek w samym centrum zagęszczonego do granic możliwości starego miasta. Miasto a wiec i jego przestrzenne zagospodarowanie, nie przewidywało w chwili budowania takiej motoryzacji. Ale po to istnieją rządy i wladze lokalne żeby te sprawy korygować. Dawniej wszystko składano na brzydką i wredną komunę, że nie nieudolna i nieprzewidywalna. A co sie w Gliwicach pod tym względem zmieniło na lepsze?. Ano nic, jedynie się pogorszyło. Obecnie po mieście i jego centrum szusują tiry (których dawniej w ogóle nie było)i ciężarówki wraz z cysternami, a nie mający gdzie postawić (nie mówiąc o garażowaniu)swoich samochodów mieszkańcy, mają zabierane ostatnie wolne miejsca i utrudnione piesze przemieszczanie się chodnikami. Dla przykładu ulica Wyszyńskiego i przyległe do niej kamienice, posiadały 100 lat temu chodniki szerokości 4 m. Dzisiaj nie można przejść, bo stoi samochód na samochodzie. Na Zachodzie buduje się najpierw drogi z później stawia budynki, i robi się to tam gdzie jest na to miejsce i raczej na obrzeżach miast. U nas w stare zatłoczone miasto, ze starymi wąskimi ulicami jako drogami, wkomponowuje się generator dodatkowych aut, ruchu i spalin, a pieszych w tym dzieci szkolne podporządkowuje się samochodom, budując sygnalizację na skrzyżowaniach z preferencją dla aut. Jeśli ktoś uważa to za normalne, sam jest nienormalny albo czerpie z tego absurdu osobiste korzyści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikut Klienci wściekli na opłaty w gliwickim Forum IP: *.gl.digi.pl 16.07.07, 12:41 tak naprawde to calkiem niezle rozwiazanie z tymi oplatami... co innego system egzekwowania. Jesli faktycznie idziesz na zakupy to jesli bedziesz tam wiecej niz 1h to napewno wydasz te 25 zl i wtedy nie placisz za parking. Jesli nie byloby oplat na tym parkingu to rownie dobrze moglo by go wogole nie byc, przeciez w okolicy jest tyle zakladow pracy ze klient nawet by nie popatrzyl z daleka na parking, bo ludzie by tam parkowali przyjezdzajac do pracy. System nie jest idealny, wrecz przeciwnie, ale patrzac od tej strony - jest przyjazny dla klienta. Co innego z zamykajacymi sie drzwiami tak, ze nie da sie dostac na parking, brakiem wentylacji i sprawnej kontroli tych biletow... ale to wszystko wymaga czasu poprostu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: U2 Re: Klienci wściekli na opłaty w gliwickim Forum IP: *.eimperium.pl 16.07.07, 12:53 ale czy taka inwestycja z zasady zapisem w Planie Miejscowym nie jest zmuszona do zapenwienia pewnej ilości miejsc parkingowych dla uzyteczności publicznej - to bym sprawdził w Planie i czy można egeekwować płaty za te miejsca. może płaci się za też te miejsca, które oni muszą zorganizować dla ludzi. jeszcze dojdzie do tego, że toszecka, pszczyńska i tarnogórska będą płatne - tyle kasy się marnuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oszukany Moja noga już tam NIE postanie !!! IP: 212.2.101.* 16.07.07, 16:31 juz tam moja noga nie postananie ! a market jest beznadziejny - to ma być miejsce na wypoczynek rodzinny ? Wolę swoje dzieci zabrać w inne miejsce po co mają oglądać i uczyć się upadalnia ludzi przez niekompetentych ludzi odpowiedzialnych za tą farsę roku czyli market FORUM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fsdf Klienci wściekli na opłaty w gliwickim Forum IP: 80.54.0.* 16.07.07, 17:03 a dobrze wam bo juz nie ma niczego wazniejszego w waszym zyciu od marketow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: archicon Klienci wściekli na opłaty w gliwickim Forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.07, 17:39 Za następną godzinę nie płacą ci klienci którzy obiegną wszystkie sklepy na jednej nodze itd.....Gliwickie Forum to najdroższy market w województwie chociaż zalatuje w nim wiochą. Ani jednej dobrej kawiarni (w carrefurze w Zabrzu jest wręcz ekskluzywnie jeśli porównamy te dwa markety). Ceny towarów są z kosmosu, za koszulkę polo w Pruchniku trzeba zapłacić 150 PLN gdy taka sama w takim samym sklepie w Katowicach w Silezji kosztuje 120! Kino świeci pustkami bo jeżeli nawet doliczymy koszty benzyny to w Multikinie jest taniej! Widok z Forum na tory kolejowe zapiera dech w piersi, tak pięknie! A do tego atrakcje w JEDYNYM W MIEŚCIE parkingu podziemnym, NIECH ŻYJĄ GLIWICE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomysł Kraków rozwiązał problem IP: *.e-zabrze.pl 16.07.07, 20:37 Galeria Handlowa w Centrum Krakowa ma o wiele więcej miejsc parkingowych w zapasie niż potrzeba. To fakt ludzie się parkują tam załatwiając sprawę w centrum Krakowa ale za to nie blokują ulic dojazdowych do galerii i nie parkują gdzie popadnie. Nie wiem czy rzeczywiście do Gliwic aż TYLE ludzi przyjeżdża załatwiać "urzędowe" sprawy. Ale teraz za to na porzucone auta klientów pod Forum będą narzekać okoliczni mieszkańcy. A rozwiązanie było proste. Miasto powinno się dorzucić do inwestycji i powiększyć parking tak by stał sie on ogólnodostępny. A teraz niech się WŁADZA miasta martwi, gdzie zrobić dodatkowe miejsca parkingowe w centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roro68 Do centrum tylko pod wiaduktem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 20:38 Jedyna szczelina, którą z Zatorza (z Forum) można dostać się do centrum jest przejazd pod wiaduktem kolejowym. To fatalne rozwiązanie. Odpowiedz Link Zgłoś