Gość: jaja IP: *.inowroclaw.mm.pl 06.12.07, 11:30 u nas niestety beda oceny za mature..... i to jest moim zdaniem chore! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kashub Re: Maturzyści nie czekają, aż zakwitną kasztany IP: *.ib.tcz.pl 06.12.07, 12:39 U mnie też. Ale to nie jest 'chore'. Nic tak nie sprawdza przygotowania do matury i zdobytej wiedzy jak matura właśnie. Moim zdaniem nieco zbyt prosta, spodziewałem się czegoś trudniejszego, a teraz brak mi motywacji by się uczyć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pvc Maturzyści nie czekają, aż zakwitną kasztany IP: *.centertel.pl 06.12.07, 16:12 Według mnie to obowiązkowa matura z jakiegokolwiek przedmiotu to jest, delikatnie mówiąc, postrzelony pomysł. Dlaczego muszę pisać maturę z polskiego skoro i tak uczelnia, którą wybrałem praktycznie nie uwzględnia wyniku matury z polskiego. Niedługo będzie także obowiązkowa matura z matematyki(chociaż ja i tak będe pisał z matmy). Gdybym nie zdał z polskiego to matura oblana a bez matury nie dostanę się na żadną uczelnię. Jestem kiepski z polskiego ale bardzo dobry(nie chwaląc się ;) z przedmiotów zawodowych(typowo technicznych). Dlaczego polski ma mi uniemożliwić dalsze kształcenie się w moim zawodzie(i jednocześnie dalsze rozwijanie moich zainteresowań). Żeby nie było, że krytykuje polski powiem, że podobnie ma się sytuacja jeśli chodzi o matematykę(wkrótce też będzie obowiązkowa). Dlaczego ma ona uniemożliwić kształcenie się np. dobremu historykowi, któwy jest(słaby z matmy). Zasada, że jeśli coś jest do wszystkiego to jest do niczego odnosi się także do ludzi niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t. oceny... IP: 80.51.181.* 07.12.07, 19:24 u nas dyrektorka kazała wstawić nauczycielom oceny za tą maturę. nawet nauczyciele powiedzieli, że nie chcą ale muszą:/ beznadziejnie. Odpowiedz Link Zgłoś