pozmar Ekolodzy nie zgadzają się na cyrk w Polsacie 06.03.08, 14:45 Cyrk w Polsacie - wies tanczy, wies spiewa. Ta stacja miala od poczatku ciagoty do tandety (np. disco polo). Ale skoro na Bialorusi pokazywali ten cyrkowy show :) A swoja droga bojkot ekologow na pewno Polsatowi zaszkodzi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zyta77 Bałtroczyk jak mogłeś???? 06.03.08, 14:57 Panie Bałtroczyk nie sądziłam ze z pana taki ignorant pozbawiony empatii. Mam nadzieje,że ta akcja uświadomi panu,że zwierzę to NIE RZECZ!!! i z ignoranta zamieni się pan w człowieka oświeconego! lepiej pózniej niż wcale!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zenekblus Polsat w 19 wieku!!! 06.03.08, 15:00 Polsat to beznadziejna telewizja była i jest. Tym programem udowodniła że pracują tam ludzie bez wyobrazni. być może stąd ta telewizja to słabizna! Za znęcanie się nad zwierzętami powinno sie ukarać cały ten burdel! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Barbarzyńcy!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.08, 14:53 co za wstyd dla Polsatu!! w 21 wieku robic sobie cyrk ze zwierząt zupełnie jak w średniowieczu!!! Zdejmijcie ten program barbarzyńcy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ona Niech sie przykuja lancuchami do telewizorow IP: *.gprs.plus.pl 06.03.08, 14:53 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ag Ekolodzy to sam cyrk w Polsce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.08, 14:59 ekologów ćwiczyc batogiem i niech podskakują ja chce i potzrebuje reszta społeczeństwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Prosze o program jak oni skacze. IP: *.adsl.inetia.pl 06.03.08, 14:59 Niech skacza z stoku narciarskiego prznyjamniej bedzie szybko i widowiskowo. Nastepnych edycji nie bedzie... Odpowiedz Link Zgłoś
dorsai68 Banda pieprzonych pseudoekologów 06.03.08, 14:59 Futra - nie, I tylko z pierwszym myślący człowiek może się zgodzić. Pod warunkiem że idioci z "Empatii" znów nie wyjadą z tekstem o sztucznych futrach i materiałach z membranami w które z taką lubością się ubierają. te gore-texy, polary itp. to tworzywa, przy produkcji których zużywa się ogromne ilości energii i produkuje tysiące ton szkodliwych substancji odprowadzanych do powietrza i gruntu. skóry - nie, Skóra z kolei to pozostałość po uboju zwierząt mięsnych. Uszycie z niej ubrań to właśnie przejaw odpowiedzialności i pełnego wykorzystania surowca. mięso - nie, Produkcja tej waszej wegetariańskiej zieleniny wymaga wycinania lasów i w dość krótkim okresie zamienia w wyjałowione pustynie ogromne obszary. energia atomowa - nie, węgiel - nie.... Energia atomowa jest dużo bardziej "ekologiczna" niż spalanie węgla czy gazu. Natomiast postulowane przez poprawnych politycznie oszołomów "źródła odnawialne" to w rzeczywistości niszczenie środowiska. Energia sama się nie wytworzy. Żeby ją uzyskać należy spiętrzyć wodę i wybudować elektrownię, albo wyciąć las i obsadzić teren wiatrakami. Chcecie wszystkim wystawiać rachunki za niszczenie środowiska? Zacznijcie od siebie „ekolodzy”! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWA Stop-znęcaniu się!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.08, 15:12 żądam zaprzestanie tego ohydnego procederu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Banda pieprzonych pseudoekologów IP: *.chello.pl 06.03.08, 15:14 > Futra - nie, > I tylko z pierwszym myślący człowiek może się zgodzić. Pod warunkiem że idioci > z "Empatii" znów nie wyjadą z tekstem o sztucznych futrach i materiałach z memb > ranami w które z taką lubością się ubierają. te gore-texy, polary itp. to tworz > ywa, przy produkcji których zużywa się ogromne ilości energii i produkuje tysi > ące ton szkodliwych substancji odprowadzanych do powietrza i gruntu. Och jasne! A zdarte ze zwierzecia futro możesz od razu zarzucić na grzbiet, a ten wachlarz chemikaliów, którymi futra trzeba zakonserwować i ufarbować, to totalnie organiczny jest! Ach, no i te wszystkie zwierzęta, hodowane na fermach futerkowych, srają złotem a nie g*** i pięknie pachną! Polecam poczytać o bataliach odnośnie ferm futerkowych, jakie mają miejsce również w Polsce, i nie biorą w nich udział głównie "ekolodzy", tylko ludzie mieszkający w okolicach tych przybytków. > skóry - nie, > Skóra z kolei to pozostałość po uboju zwierząt mięsnych. Uszycie z niej ubrań t > o właśnie przejaw odpowiedzialności i pełnego wykorzystania surowca. Jasne, w szczególności cała skóra produkowana w Indiach (której jest całe mnóstwo)! Tam skupuje się z całego państwa krowy od biednych rolników, których nie stać często na ich utrzymanie i których okłamuje się, że krowom będzie lepiej, przewozi się przez całe Indie (z pd na pn, w większości stanów krowy są święte) - ech, te fantastyczne spaliny! - a później zabija się (totalnie niehumanitarnie) WYŁĄCZNIE dla skóry. O ilości chemii potrzebnej do doprowadzenia jej do użytkowania nie musze chyba wspominać. > mięso - nie, > Produkcja tej waszej wegetariańskiej zieleniny wymaga wycinania lasów i w dość > krótkim okresie zamienia w wyjałowione pustynie ogromne obszary. Z tego, co mnie nauczyli na studiach, to lasy amazońskie wycina się pod uprawę żarcia dla północnoamerykańskiego bydła, które później zabijane jest na mięso en masse. Ale co ja tam mogę wiedzieć? I żadne pustynie. Mechanizm jest taki: wycinka lasów -> uprawa paszy -> gleba nie daje rady -> pastwiska + dalsze wycinanie lasów. Ech te małe, polskie paranoje... Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Banda pieprzonych pseudoekologów 06.03.08, 15:28 Ok. Ładnie.. tyyyyle chemiiii. A co masz w zamian? 100% chemię. Pewnie "sztucznych futer" się nie barwi, nie wozi samochodami, nie pozostają odpady poprodukcyjne itp. PS. Mnie "g***" nie śmierdzi. Wiem że można jej stosować jako nawóz. Gorzej z odpadami z fabryk tworzyw sztucznych. PS2. Tak naprawdę to problemem jest przeludnienie ziemi. Prawdziwi ekolodzy a nie wegetarianie za nich podających się wiedzą że "pojemność ekologiczna" dla danego gatunku w określonym środowisku jest określona i większa ilość egzemplarzy może tym żyć tylko kosztem jakości życia wszystkich pozostałych. Chcesz być naprawdę ekologiem? Propaguj prezerwatywy i świadome rodzicielstwo - Ziemia nie jest z gumy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Banda pieprzonych pseudoekologów IP: *.chello.pl 06.03.08, 15:51 Nie twierdzę, że sztuczne futra są ekologiczne - uważam jednak, że aspekt ekologiczny futer naturalnych czy skór jest zerowy (w przypadku skór prawie zerowy) i nie powinien być wykorzystywany jako argument. Jasne, możesz stosować pewną część odchodów jako nawóz, ale ziemia całej ilości nie wchłonie. Wiesz co się dzieje np. w Morzu Bałtyckim? Eutrofizacja, która skutecznie niszczy całe bardziej skomplikowane morskie zycie. Nie wiesz, że jest to związane z odpadami z przemysłu zwierzęcego, m.in. z odchodami zwierząt? Odchody z ferm wg prawa albo rozrzuca się na pola (co jest ok tylko w ograniczonej ilości) albo przetrzymuje w odkrytych lagunach. Nie trzeba wspominać, że z pól czy z nieszczelnych lagun przedostają się do wód gruntowych, później do rzek i mórz. Jak tobie kupa nie śmierdzi, to zamień się z mieszkańcami ferm, czy to futerkowych, czy to pana Stokłosy - będą ci bardzo wdzięczni, a i może w końcu zacznie ci smierdzieć. Co innego kupa w kiblu, a co innego laguna. Problemów z zanieczyszczaniem środowiska jest dużo, są złożone i współ-zależne. Odpady z fabryk tworzyw sztucznych można biodegradować, ale nikomu się to nie opłaca, a prawo - przynajmniej w Polsce - nie jest egzekwowane, albo jest kulawe. Swoją drogą, wegetarianizm jest całkiem proekologiczny, szczególnie jeśli weźmie się pod uwagę to, że głównym źródłem metanu - gazu cieplarnianego bardziej szkodliwego niż co2 - są zwierzęta hodowlane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Banda pieprzonych pseudoekologów IP: *.chello.pl 06.03.08, 15:52 *"z mieszkańcami okolic ferm" oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Azja petycja -podpisujcie sie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.08, 16:07 www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=2980 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Azja podpisujcie sie pod petycją!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.08, 15:09 /www.circuses.com i youtube.com/watch?v=N8U9dw-9U4E www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=2980 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kruk Ekolodzy nie zgadzają się na cyrk w Polsacie IP: *.85-237-169.tkchopin.pl 06.03.08, 15:17 ekomłotki,ograniczone duże dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
ro.duck Chajzer jest średniowieczny 06.03.08, 15:21 i tak było zawsze - piękne buźki do wynajęcia w jakiejkolwiek sprawie o mentalności pyskatej prostytutki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snow TEZ sie nie zgadzam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.08, 15:29 na kolejne idiotyczne widowisko!napędzane sztucznie przez głupawe reklamy. nadęte i rozdęte.tym bardziej że zwierzęta będą występować.CYRK NINY I JEJ TRESOWANE MAŁPKI!SZkoda że Nataszy-Cyrkówki nie bedzie zamiast słoni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bardu Re: TEZ sie nie zgadzam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.08, 16:05 Cyrk to rozrywka dla plebsu. Każdy, kto tam idzie w skrytości duszy liczy na to, że może linoskoczek spadnie z trapezu, albo tygrys lub lew komuś bebechy wypruje, albo chociaż ktoś z konia spadnie. Kto by się tam zastanawiał nad losem maltretowanych zwierząt - my som panami ziemi i empatia czy szacunek dla innego gatunku to jakieś fanaberie. Najważniejsze, że jest adrenalinka i można pokazać, co z nas za twardziele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katrin Ekolodzy nie zgadzają się na cyrk w Polsacie IP: *.autocom.pl 06.03.08, 15:31 Producentom, prezenterom itp zależy na kasie, więc nie wycofają się z tego projektu - niestety. Dziwi mnie upór aktorów i firmowanie swoją twarzą cierpienia zwierząt a także popieranie tego typu przedsięwzięć. Zawsze bylam przeciwna cyrkom, jest to wykorzystywanie, męczenie zwierząt dla zabawy, dla pieniędzy. A teraz okazuje się, że pani Wolszczak będzie z radością to popierać. Jak widać jej też zależy tylko na pieniądzach. Dziwi mnie udział Maryli Rodowicz i Przemka Salety. Czy Ci ludzie nie mają serca? Czy oni nie myślą jaką szkodę wyrządzają biorąc udział w tym cyrku? Straszne i żałosne. Mam jeszcze nadzieję, że oni to przemyślą i nie będą brali w tym udziału. Może warto było by im pokazać jak wygląda tersura zwierząt... nie ma to nic wspólnego z zabawą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolo. Ekolodzy nie zgadzają się na cyrk w Polsacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.08, 15:35 Jest z tego wyjście-zastąpić zwierzęta ekologami, są myślącymi inaczej !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
neiden Ekolodzy nie zgadzają się na cyrk w Polsacie 06.03.08, 15:46 glaczego ekolodzy sa na wolnosci? czy domy dla warjatow sa teraz pozamykane i solidarnosc wypuscila ich na wolnosc? Odpowiedz Link Zgłoś
myslenie-nie-szkodzi Dzikie zwierzęta w cyrku to Średniowiecze. 06.03.08, 16:01 Jak czytam niektóre posty na tym forum to trudno mi uwierzyć, że ludzie, którzy posiedli trudną sztukę pisania a więc przeskoczyli pewien minimalny próg rozwojowy, mogą wciąż pisać takie g..no. Jedyne wyjaśnienie jakie mi przychodzi do głowy: "Polsat im za to płaci". Jak kogoś w XXI wieku bawi lew w cyrku i nie widzi w tym nic niewłaściwego, to powinien się leczyć na nogi. Na wszystko inne już za późno. WSTYD! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojcigr Popieram protest IP: *.76.248.28.coditel.net 06.03.08, 16:30 a tych nie- ludzi z telewizji proponuje zamknac do klatek na pare dni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojcigr Popieram protest IP: *.76.248.28.coditel.net 06.03.08, 16:30 a tych nie- ludzi z telewizji proponuje zamknac do klatek na pare dni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agi Ekolodzy nie zgadzają się na cyrk w Polsacie IP: 193.201.164.* 06.03.08, 16:44 Cyrk nie jest miejscem dla zwierząt. Jezeli nasi "artysci" (nie wiem co tu robia takie osoby jak Marysia Goralczyk czy jak tam sie nazywa) chca wziac udzial w takim show to niech zaprezentuja sie w programach, w ktorych popisuja sie swoja sprawnoscia fizyczna a nie wywijaniem batem nad glowa zwierzęcia. (już kiedyś był taki program gdzie "gwiazdy" występowały w cyrku - zapamiętałam jednego z aktorów, który tresował słonie - ŻENUJĄCE). Infantylnosc i ignorancja pana Chajzera i pani Wolszczak po prostu mnie dobily. Sprawa jest prosta - to jest męczenie zwierząt i nie można tego tolerować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziabuch Ekolodzy nie zgadzają się na cyrk w Polsacie IP: *.acn.waw.pl 06.03.08, 16:52 Katolicy lubią takie rozrywki, przypominają im się czasy starego, dobrego średniowiecza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc USA Ekolodzy nie zgadzają się na cyrk w Polsacie IP: 67.130.145.* 06.03.08, 16:59 pierwszy raz slysze ze polscy ekoldozy optuja za cyrkiem bez zwierzat, mysle ze lepiej by sie zajeli tymi ludzkimi zwierzeciami ktorzy robili smalec z psow i tysiacami innnych tzw wlascicieli ktorzy glodza i katuja swoje psy, jak rowiez leoiej gdyby zajeli sie zlustrowaniem schronisk dla zwierzat i spowodawannie opieki dla zwierzat porzuconych, Tresura zwierzat nie jest okrutna panowie i panie ekolodzy, skad u was takie poglady CYRK dla LUDZI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Ekolodzy nie zgadzają się na cyrk w Polsacie IP: *.chello.pl 06.03.08, 23:57 > pierwszy raz slysze ze polscy ekoldozy optuja za cyrkiem bez > zwierzat, mysle ze lepiej by sie zajeli tymi ludzkimi zwierzeciami > ktorzy robili smalec z psow i tysiacami innnych tzw wlascicieli > ktorzy glodza i katuja swoje psy, jak rowiez leoiej gdyby zajeli sie > zlustrowaniem schronisk dla zwierzat i spowodawannie opieki dla > zwierzat porzuconych, No patrz gosciu z usa, nie powiedzial ci nikt, ze sprawa ze smalcem wyszla na jaw dzieki fundacji viva!, ktora sie zajmuje ochrona zwierzat? Interesujace... o innych organizacjach zajmujacych sie zwierzetami, o inspektorach, o strazy dla zwierzat, tez nikt ci nie powiedzial? Smutne. > Tresura zwierzat nie jest okrutna panowie i panie ekolodzy, skad u > was takie poglady sila twoich argumentow mnie dobitnie przekonala. > CYRK dla LUDZI Z tym sie zgadzam! W cyrku jest miejsce dla ludzi, i dla ludzi wylacznie. Odpowiedz Link Zgłoś
dziunia_pasztecikowna Ekolodzy nie zgadzają się na cyrk w Polsacie 06.03.08, 17:10 Zygmunt Chajzer: Traktowanie zwierząt w cyrku ogromnie się zmieniło. Nie są maltretowane, a po zakończeniu kariery mają zapewnione dożywotnie utrzymanie. Widziałem, że trenerzy są z nimi zżyci, dbają o nie. Cyrk to przyjaźń między człowiekiem a zwierzęciem. Hmmm... ciekawe! Czyli te misie brunatne w warszawskim ZOO nie zostały bezwzględnie emerytowane z cyrków tylko wzięły się z kosmosu, Panie Chajzer???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Ekolodzy nie zgadzają się na cyrk w Polsacie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.03.08, 17:11 Czy Wolszczak widziala kiedy zestresowanego pudelka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niro Re: Ekolodzy nie zgadzają się na cyrk w Polsacie IP: *.adsl.inetia.pl 06.03.08, 17:28 Tresura i wystepy zwierząt powinny być zakazane USTAWOWO ! Nie rozumiem w ogole dyskusji nad ta kwestią. A zwolenników tego maltretowania dzikich zwierząt proponuje wywieżć do buszu, lub dzungli i niech sami popisuja się przed zwierzętami...może małpy bedą się śmiały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: victress Ekolodzy nie zgadzają się na cyrk w Polsacie IP: *.adsl.inetia.pl 06.03.08, 18:15 Mam juz dosyć kolejnych tandetnych, żałosnych programów "rozrywkowych",a zarazem mam nadzieje, ze ludzie nie bede oglądać tej tandety i program zejdzie z anteny. Od zwierząt wara one nikomu nigdy w niczym nie zawiniły. Niech wezmą jakąś telewizyjną gwiazdeczkę i batem uczą ją chodzić po linie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
dysfunkcjonalnykaczyprezio grażynka blondynka nie zestresowana??? 06.03.08, 18:24 a ma organ którym mogłaby objąć tak skąplikowane uczucie jak stres? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Ekolodzy nie zgadzają się na cyrk w Polsacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.08, 18:34 jezus maryja chryste panie , jezusiczku przenajświędszy, matko bosko chryste panie!!! jajko kurze zmartwychwstanie!!! itp. itp. a lewactwo w d***!!!! Odpowiedz Link Zgłoś