Dodaj do ulubionych

Do GORNIKÓW

IP: *.chello.pl 13.09.03, 12:00
Oswojcie się wreszcie z myślą, że nie węglem ten świat stoi. On już nie jest
i nie będzie tak potrzebny jak wtedy gdy tow. Gierek wbijał wam do pustych
łbów, że jest to czarne złoto i istnienie Polski zależy od Was.
A takie popisy jak te wczorajsze w Wawie nic Wam nie pomogą. Ci którzy je
urządzili są BANDYTAMI, których powinno się pozamykać.
Nigdzie na świecie podpalenie policjanta nie uszłoby Wam bezkarnie. Gdy
oglądałem zdjęcia tego bogu ducha winnego gliniarza to żałowałem, że nie
użyli przeciwko Wam ostrej broni.
W dupach się Wam poprzewracało. Skończyło się utrzymywanie g... wartych i
niedochodowych kopalni z moich podatków.

Obserwuj wątek
    • Gość: koenig Re: Do GORNIKÓW IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.09.03, 12:04
      wegiel nie jest juz tak potrzebny (wam) jak wtedy, w 1921 - kiedy akcjami
      zbrojnymi oderwaliscie slask od niemiec!
      i nie zapomnij, ze tylko dzieki temu okregowi przemyslowemu udalo wam sie
      przetrwac ponad 70 lat.
      napisz, co wy mieliscie oprocz tego zagrabionego okregu przemyslowego? w ilu %
      (a moze promilach) pomnozyliscie te ukradzione wyrtosci?

-------------
      malpa zepsula zegarek!
      • Gość: Edzio Re: Do GORNIKÓW IP: *.dip.t-dialin.net 13.09.03, 12:44
        Swiat chce sie uzaleznic od ropy,Niemcy buduja wiatraki i solary,zeby byc od ropy niezaleznym,czemu Polacy nie wykorzystuja swoich ogromnych zloz wegla.Mozna go przeciez juz na dole przerabiac na paliwo plynne albo gazowe.Niemcy robily to juz w czasie wojny,gdy brakowalo paliw plynnych.
        Zamykajcie kopalnie,zamykajcie sztreki kolejowy,kradnijcie szyny i kable....
        • omar1 [...] 13.09.03, 14:27
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: Obiektywny [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.03, 14:56
            • omar1 [...] 13.09.03, 15:11
      • Gość: kuburs Re: Do GORNIKÓW IP: *.acn.pl / *.acn.pl 13.09.03, 21:55
        Gość portalu: koenig napisał(a):

> wegiel nie jest juz tak potrzebny (wam) jak wtedy, w 1921 - kiedy akcjami
        > zbrojnymi oderwaliscie slask od niemiec!
        Wam?? A kim ty jestes? Zdrajca? Volksdeutch? Gdzie sie tak nauczyles mowic po
        polsku? A moze czujesz sie kims lepszym niz Polak?? Juz nim nie jestes?
        Chcialbys byc pewnie niemcem?? Nie wiesz kim jestes? Czujesz sie juz w tym
        zagubiony?
        Diagnoza: Zakompleksiony idiota
        • Gość: Ślązak i Polak Re: Do GORNIKÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.03, 22:50
          Jestem Ślązakiem, i czuje się związany z kopalniami, które tworzą część naszej
          kultury. Nie jest to jednak żaden argument. Prawdą jest, że Polska walczyła o
          Śląsk ze względów ekonomicznych...teraz przestał być opłacalny. Ekipa Milera,
          doprowadziła do tego (utrzymując sztuczne ceny węgla), że kopalnie są zamykane.
          Nie rozumiem jakim prawem to my jesteśmy oskarżani o niegospodarność i
          olewajstwo, skoro 70% przychodów kopalń szło zawsze w formie podatków do
          Warszawy. Śląsk nie jest jakąś enklawą i Warszawa powinna zadbać, o prace dla
          ludzi na których przez tyle lat zarabiała. Inna sprawa, że takie zachowanie
          górników może tylko pogorszyć sytuacje. Górnicy! Nie róbcie sobie niepotrzebnie
          wrogów! Nie jestem ekonomistą i jak na moje oko, sytuacja kopalń jest
          beznadziejna, co niesie za sobą zwolnienia i brak środków do życia dla setek
          rodzin. Nie zapominajcie, że Ślązacy, to również Polacy i mają takie samo prawo
          do pracy jak wszyscy inni mieszkańcy tego kraju. Postarajcie się też zrozumieć
          ich złość i rozgoryczenie.
        • gosciu_z_niemiec Re: Do GORNIKÓW 13.09.03, 23:04
          Gość portalu: kuburs napisał(a):

> Gość portalu: koenig napisał(a):
          >
          > > wegiel nie jest juz tak potrzebny (wam) jak wtedy, w 1921 - kiedy akcjami
          > > zbrojnymi oderwaliscie slask od niemiec!
          > Wam?? A kim ty jestes? Zdrajca? Volksdeutch? Gdzie sie tak nauczyles mowic po
          > polsku? A moze czujesz sie kims lepszym niz Polak?? Juz nim nie jestes?
          > Chcialbys byc pewnie niemcem?? Nie wiesz kim jestes? Czujesz sie juz w tym
          > zagubiony?
          > Diagnoza: Zakompleksiony idiota

Po steku belkotu ktory wysnules z jednego slowa podejrzewam cie raczej o
          aktywna paranoje, choc nie wyklucza to, ze jestes przy tym i zakompleksionym
          idiota, kubursie i na tym tle rozwinela sie towja paranoja.

A poza tym to mnie tez zmuszono abym sie nauczyl polskiego, gdyz niemiecki byl
          zabroniony a za uzywanie slaskiego karano w szkolach. Nie ma tego zlego.. DZis
          moge sie posmiac z takich jak ty, czytajac....

G.
    • Gość: builder Re: Do GORNIKÓW IP: *.cable.ubr02.hari.blueyonder.co.uk 13.09.03, 22:58
      Gość portalu: Warszawiak napisał(a):

> Oswojcie się wreszcie z myślą, że nie węglem ten świat stoi. On już nie jest
      > i nie będzie tak potrzebny jak wtedy gdy tow. Gierek wbijał wam do pustych
      > łbów, że jest to czarne złoto i istnienie Polski zależy od Was.
      > A takie popisy jak te wczorajsze w Wawie nic Wam nie pomogą. Ci którzy je
      > urządzili są BANDYTAMI, których powinno się pozamykać.
      > Nigdzie na świecie podpalenie policjanta nie uszłoby Wam bezkarnie. Gdy
      > oglądałem zdjęcia tego bogu ducha winnego gliniarza to żałowałem, że nie
      > użyli przeciwko Wam ostrej broni.
      > W dupach się Wam poprzewracało. Skończyło się utrzymywanie g... wartych i
      > niedochodowych kopalni z moich podatków.
      >

uwazam, ze to nie Gornicy doprowadzili do tych jakze haniebnych zajsc tylko
      ekipa przygotowana na rozro`be, ktora miala jakis haniebny cel!
      podejrzewam, ze o to chodzilo, by po tym S`lonzakoow i Gornikow uwazano za
      kompletnych kretynow!
      zastanawiajajace jest to? komu by zalezalo na tym by region s`lonski byl albo
      mial by byc tak znienawidzony przez spoleczenstwo polskie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka