Gość: Daniel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.08, 00:48 A moja Izunia zmarzla.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Maniek Re: Metallica na Śląskim: mocno, ale słabo IP: 172.25.252.* 29.05.08, 00:58 A ja się świetnie bawiłem za co chwała Metallice! PS A Izunia nie mogła wziąć polara? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezallica Metallica świetna, nagłośnienie - totalne dno IP: *.adsl.inetia.pl 29.05.08, 01:05 Zgadzam się w pełni z recenzentem. Metallica w doskonałej formie, koncert jako widowisko i przeżycie mógł być znakomity, ale z powodu kiepściuchnej jakości nagłośnienia wyszło wielkie nic. Efekty pirotechniczne sprawiły tylko tyle, że było żałośnie i śmiesznie. Zastanwiam się, czy to był sprzęt i akustyk zespołu. Jeśli tak, to powinni go niezwłocznie zwolnić (to chyba ten sam, co cztery lata temu). Jeśli wynajęty... Żałość mnie ogarnia. Przez pierwsze trzy kawałki myślałem, że zaraz się dotrze wszystko i dźwięk się wyreguluje. Po 40 minutach byłem przerażony. Po 70 - przybity. Przy Enter Sandman i przez cały koncert miałem wrażenie, że stoję pod halą, w której odbywa się koncert. Po prostu zabrzmiało to wszystko jak kiepskiej jakości bootleg. To kolejny występ Metalliki skopany przez sprzęt i akustyków. Nie wiem, czy będę chciał kolejny raz podjąć ryzyko (przed laty przed AC/DC brzmieli sto razy lepiej). Sad but true... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widz Metallica na Śląskim: mocno, ale słabo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.08, 01:15 powinni oddac za bilety bo naglosnienie bylo ponizej krytyki !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smoke Re: Metallica na Śląskim: mocno, ale cicho IP: *.warynski.net 29.05.08, 01:24 nie wiem czemu tak wszyscy sie dziwia... dokladnie tak samo cicho bylo na innych koncertach na slaskim, na red hotach i pearl jamie... (przynajmniej na plycie, bo tam spedzilem koncert) naglosnienie za ciche ale nie mozna powiedziec ze zle. bardzo selektywnie wszystko mozna bylo slyszec, o dwie klasy lepiej w porownaniu do tego jak brzmial machine head... a sam koncert... metallica w formie, repertuarowo tez super, jedynie publika dosyc dretwa, wszyscy w czarnych koszulkach ale cala ekspresja to klaskanie w czasie i po utworach :) ehh gdzie te czasy gdzie caly stadion skakal... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smoke Re: Metallica na Śląskim: mocno, ale cicho IP: *.warynski.net 29.05.08, 01:27 prawdopodobnie sa jakies limity glosnosci ktorych nie mozna na slaskim przekraczac :/ bo nie wierze zeby u wszystkich zespolow kt graly na slaskim akurat nawalil akustyk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryjek Re: Metallica na Śląskim: mocno, ale cicho IP: *.domainunused.net 29.05.08, 13:08 Genesis grali bardzo głośno, wcześniej Iron Maiden i U2 także głośno. PJ, RHCP i Metallica z niewiadomych przyczyn dużo ciszej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mzb Wcale nie, na U2 też było słabo IP: *.crowley.pl 29.05.08, 14:53 Podobno chodzi o sąsiadujace ze stadionem osiedle (Tysiąclecia?) Na Stonesach w Warszawie też była tragedia. Widać to jakaś nasza przypadłość. Odpowiedz Link Zgłoś
acid.jazz Re: Wcale nie, na U2 też było słabo 30.05.08, 10:10 Na Genesis było bardzo głośno, słyszałem wyraźnie Collinsa na dolnym Tysiącleciu jakieś 1.5-2 km od stadionu. Odpowiedz Link Zgłoś
pateko7 Koncert extra, publika dramat 30.05.08, 11:12 Jak dla mnie publika była dramatyczna. Było oczywiście sporo extra gosci - mam na myśli takich co znają teksty, lubia sobie poskakac itd i to w wieku różnym +40, +30, czy młodzież. Ale była też masa czereśniaków, z aparatami, komórkami. Stały tak cioły, obruszone, że koło nich masz czelność powydzierać się trochę, poskakac sobie (nie mówie nawet o młynie). Ludzie to był koncert METALOWY!!!, a nie jakieś Wasze (przy całym szacunku Gensis, czy RHCP). A jak ktoś chce sobie porobic filmy, poogladać koncert z góry, to niech sobie kupi dvd, albo idzie na sektor, a nie terroryzuje innych. Po to kupiłem bilet na płytę, żeby się wyszaleć, jak komuś przeszkadza, że ktoś koło niego skacze, to niech idzie na sektor. Ja jak biorę swją małą żonkę na koncert to ide z nia na sektor, bo na płycie czułaby się mało komfortowo. Trzeba sobie jednka powiezieć, że na koncercie rockowym/metalowym ludzie by jej nawet nie pozwolili leżeć na ziemi dłużej niż sekundę, od razu byłby las rąk. Wczoraj tak sobie przez chwilę pomyślałem, że jakbym tak niechybni gdzie wyrżnął koło takich ćwokow aparatowych tudzież innych przypadkowych wczorajszcyh widzów płytowych, to pewnie bym juz nie wstał. Poza tym, trzeba być debilem, a widziałem wielu takich, co to cały koncert filmowali - po co? Zeby sie polansowac pózniej przed znajomymi??? Zeby filmik na youtube'a wrzucić? Widziałem dzisiaj te filmiki -jakośc załosna. WYNOCHA ZA ROK NA SEKTOR! Co do samego koncertu, widać było, że Jamesowi się podobało, ale mam wrażenie, że ostatnio podobało mu się jeszcze bardziej. To co powiedział zresztą Ulrich na koniec było znamienne (4 lata temu): Jak to jest ku.. możliwe, że nie byliśmy w Polsce przez 5 pieprzonych lat. Repertuar extra, mogliby jeszze Oriona dorzucić i byłoby 6+, a co do dżwięku, melomanem może nie jestem, ale (gdzies tak pośrodku płyty byłem) dla mnie i kumpli było super. Reasumujac koncert super, publika w połowie out (nie chodzi mi nawet o to, że wszyscy muszą znać teksty, ale jak idziesz na koncert, to masz się bawic, a nie stac jak palant (w dodatku z tymi wiesniackimi aparatami), albo zakazać wnoszenia jakichkolwiek aparatów i będzie super. Pozdro chłopaki i dziewczęta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RafZielak Re: Metallica na Śląskim: mocno, ale cicho IP: 217.153.99.* 04.06.08, 09:39 Owszem ... są obowiązujące w UE limity głośności które także mają zacząć obowiązywać w Polsce, ale ... jeszcze nie teraz. Poza tym ... na tego typu koncertach nagłośnienie jakie się stosuje to nic innego tylko bardzo profesjonalne zestawy wyrównane liniowo (Line Array) które dzięki swojej konstrukcji i po odpowiednim ich skonfigurowaniu i zamontowaniu pozwalają na równomierny rozkład głośności na całym nagłaśnianym terenie. Niestety ... na tym koncercie zawiedli bezwzględnie akustycy i sposób w jaki zbudowali nagłośnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jji Re: Metallica na Śląskim: mocno, ale słabo IP: *.chello.pl 29.05.08, 09:25 trzeba bylo przyjechac we wtorek wtedy to mieli moc, jak probe robili do 2 w nocy nie spalam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lern Re: Metallica na Śląskim: mocno, ale słabo IP: *.katowice.n4a.pl 29.05.08, 19:08 dokladnie, dzien wczesniej az szyby w koknach drzaly Odpowiedz Link Zgłoś
marcin_hr Metallica na Śląskim: mocno, ale słabo 29.05.08, 01:27 Szanowny Panie Redaktorze - autorze tego artykułu! Koncert był wyśmienity. A nagłośnienie? Cóż? Będąc na końcu płyty boiska Stadionu Śląskiego na nagłośnienie i efekty nie mogłem narzekać! Może miejsca dla Vip-ów czy prasy były słabiej nagłośnione? A nie dla tych, co stanęli na głowie żeby zdobyć bilet i uczciwie za niego zapłacili? Jak ktoś czekał na ten koncert kilka miesięcy i udało mu sie tam być na pewno nie wyszedł stamtąd niezadowolony! A może gdyby organizatorem był wydawca Gazety to wówczas wszystko byłoby idealne??? A od strony repertuaru? Dla mnie to była Muzyczna Uczta! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mka Re: Metallica na Śląskim: mocno, ale słabo IP: *.3s.pl 29.05.08, 01:39 Moje wrażenia absolutnie identyczne. Zagrali z pasją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cezallica Re: Metallica na Śląskim: mocno, ale słabo IP: *.adsl.inetia.pl 29.05.08, 01:40 Chłopie! Nie bądź upierdliwy i nie czepiaj się wydawcy ani recenzenta! Ja też byłem na końcu płyty, a nie w sektorze VIPów. I dźwiękowo - totalna kicha. Zgadzam się z Tobą - częściowo - koncert mógł być wyśmienity. Zespół był wyśmienity, ale akustycy zmaścili. Tym bardziej szkoda, że i repertuarowo i wykonawczo było znakomicie. Podejrzewam, że gościowi za konsoletą ktoś niedawno odciął uszy. Za to, że nie słuchał i nie słyszał. Niestety - ktoś tego nie zauważył. Never more! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yaro Re: Metallica na Śląskim: mocno, ale słabo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.08, 15:25 Wiesz ja bylem na siedzacych lekko po prawej. I rzeczyscie dzwiek byl do dupy. Ale o jedny wszyscy tak narzekajacy powinni wiedziec: ANI NA U2 ANI NA GENESIS ANI NA PEARL NIE BYŁO TAAAKIEGO WIATRU. Ktokolwiek mial do czynienia z naglosnieniem dobrze wie jak to wyglada przy pogodzie bezwietrznej, jak przy nawet minimalnym wietrze. A wczoraj dmuchalo zdrowo. I zaden akustyk tego nie zmieni. Jest na to rada: zadaszenie. Ogladalem np. Genesis w Berlinie i wialo jak cholera, ale nad stadionem. Wniecce stadionu byla po prostu muzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hefner Re: Metallica na Śląskim: mocno, ale słabo IP: *.cable.mindspring.com 29.05.08, 17:16 Jak powstanie nowy stadion w Warszawie, Gdańsku, czy Wrocławiu to w Chorzowie już nikt nie będzie grał. Taką mam przynajmniej nadzieję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rufio Metallica na Śląskim: mocno, ale słabo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.08, 01:42 było fantastycznie. ja na nagłośnienie nie narzekam bo wszystko było słychać doskonale. od basu trzęsła się ziemia. repertuarowo genialny wybór. aż mi się morda ciągle uśmiecha :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: modi Re: Metallica na Śląskim: mocno, ale słabo IP: *.adsl.inetia.pl 29.05.08, 06:14 Tak super! Dla milosnikow systemu hyper mega super turbo extra bassow to musial byc koncert zycia. Dla ludzi ktorzy po muzyce oczekuja czegos wiecej, poziom naglosnienia byl ponizej krytyki. Solowki Hammeta wypadaly slabo ginac w miarowym i swiedrujacym dudnieniu zbyt naglosnionego bassu. W czasie koncertu bylem w 3 miejscach na plycie (sektor pod sama scena + 2 zdecydowanie dalej) i w kazdym z nich efekt niestety byl ten sam. Wnioski: Akustyk na bezrobocie, albo na czyszczenie uszu. Po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jander Metallica na Śląskim: mocno, ale słabo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.08, 02:31 Jakos siedzac na parterowym balkonie prawie 1km od stadionu slyszalem ok 90% piosenek.Moze to akustyka na slaskim jest taka zla? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zakk Metallica na Śląskim: mocno, ale słabo IP: *.mtvk.pl 29.05.08, 02:43 Czasem mam wrażenie, że na koncerty przychodzą sami audofile. Fakt, ze momentami gitary Kirka czy Jamesa były powiedzmy "podgłaśniane" przez akustyków, ale na utworach dla dziewczyn (sic!) np. "nothing else matters" było prefekcyjnie. Może mam ucho od słonia, ale dla mnie koncert tak samo kapitalny jak 4 lata temu. Kill 'Em All !!! Odpowiedz Link Zgłoś
detroit Re: Metallica na Śląskim: mocno, ale słabo 29.05.08, 08:49 No właśnie w kilku lżejszych kawałkach gitara Kirka była świetnie słyszalna! Dlaczego nie było tak non stop. Gitary były przytłoczone - za głośny i buczący był bas i stopa w perkusji. Repertuar - MIÓD! Ludzie - stali jak fiuty - wokół mnie nikomu nie chciało się aby troche poskakać, jakby do opery przyszli. Wydaje mi się że organizator wpuścił na płyte za dużo ludzi. 4 lata temu byłem w tym samym miejscu i był w miarę luz a teraz ścisk jak w puszce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noff Re: Metallica na Śląskim: mocno, ale słabo IP: *.wroclaw.mm.pl 29.05.08, 03:14 Znowu spieprzone naglosnienie. Live Nation mnie juz wkurza.. bo to chyba tylko akustyk byl od Metalliki a sam sprzet naglasniajacy zalatwia organizator w kraju.. o ile wiem. Metallica nie schodzi ponizej jakiegos poziomu, ale wcale dzis nie zagrali znakomicie. Sporo bledow, nie tylko Hammeta, ale i Lars potrafil sie wywalic w takich miejsach, gdzie przy dobrej formie by nie zrobil. Moze to kwestia poczatku trasy.. Mozna wybaczyc. Ale naglosnienia nie. Zabawa byla fajna, ale niesmak pozostaje. Oczywiscie czesc widzow bedzie sie upierac ze koncert byl genialny, ale to osoby o niskich oczekiwaniach jakosciowych.. ci ktorym obojetne czy leci z radia czy z dvd, byle muza grala ;) Pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Metallica na Śląskim: mocno, ale słabo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.08, 07:09 jeżeli przeszkadza ci nagłośnienie na koncertach to po co na nie chodzisz, lepiej zostań w domu i słuchaj sobie tych swoich dvd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hesus Re: Metallica na Śląskim: mocno, ale słabo IP: *.chello.pl 29.05.08, 11:42 > Lars > potrafil sie wywalic w takich miejsach, gdzie przy dobrej formie by > nie zrobil. Ulrich nigdy nie był wybitnym perkusistą, mówiąc oględnie. Nie wiem, czy kiedykolwiek miał dobrą formę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bendek Re: Metallica na Śląskim: mocno, ale słabo IP: *.eranet.pl 29.05.08, 17:30 raz się nawet zdrowo uśmiał z byka jaki walnęli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Głośnik Re: Metallica na Śląskim: mocno, ale słabo IP: 83.238.213.* 29.05.08, 12:37 Akustyk i sprzęt był z "importu". Z wiatrem najlepszy sprzęt nie wygra. Częstotliwości powyżej 2 kHz będą pływać. Praw fizyki nie oszukasz.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gigoniu Metallica na Śląskim: mocno, ale słabo IP: 81.219.244.* 29.05.08, 04:26 Właśnie wróciłem z Chorzowa. Osoba pisząca powyższą recenzję z tego koncertu musi być głucha i pewnie siedziała w swojej łaskawości na chwalebnej loży VIP(osoby na płycie bawiły się genialnie). Gratuluję bzdur o braku finezji i słabym sprzęcie. Koncert był suuuuuuuuuppppppppppeeeeeeeeeeeeerrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!!! Metallica forever Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bendek Re: Metallica na Śląskim: mocno, ale słabo IP: *.eranet.pl 29.05.08, 05:50 Osoby na płycie bawiły się genialnie? Zgoda, ale tylko przy "utworach" z czarnej płyty, bo poza tym było drętwo, przynajmniej tam gdzie ja byłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Metallica na Śląskim: mocno, ale słabo IP: *.tvwisla.com.pl 29.05.08, 06:12 Jak ktoś na codzień katuje uszy dźwiękami jakości mp3, jak może odróżnić dobre nagłośnienie od złego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pepe Metallica na Śląskim: mocno, ale słabo IP: *.chello.pl 29.05.08, 07:12 Ja byłem na sektorze 32 - nagłośnienie fatalne. 4 lata temu nagłośnienie na tym samym sektorze wgniatało i nie można było zamienić słowa, a teraz - można było spokojnie pogadać przez większość koncertu. Wielka szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mcbet rzeczywiscie, naglosnienie nie dalo rady IP: *.adsl.inetia.pl 29.05.08, 07:34 przez pierwsze 4 kawalki tez ludzilem sie, ze jeszcze cos ustawiaja. Od polowy koncertu bylo juz jako tako, ale wciaz nie do konca dobrze. To brzmialo, jakby ktos bez przerwy krecil galkami od miksera i raz dawal wysokie tony, by za chwile wszystko zlalo sie w jedno tlo. UKRADLI MI POLOWE PRZYJEMNOSCI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aldarik Re: rzeczywiscie, naglosnienie nie dalo rady IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.08, 08:57 Witam audiofili ;P, nie wzięliście pod uwagę tego, że przez cały koncert niemiłosiernie wiało? Gdyby nie ten wiatr, zapewnie nie byłoby narzekań na akustyka! Jak zapewne wiecie niskie tony nie są tak podatne na zmieniający się kierunek wiatru jak wysokie. Efektem tego był "falujący" dźwięk... Poza tym koncert rewelacyjny :) !!! Pozdrawiam wszystkich uczestników! Odpowiedz Link Zgłoś
ravendom Re: rzeczywiscie, naglosnienie nie dalo rady 29.05.08, 15:03 Hmmm... ja nie zauważylem żeby wiało, ale stałem na płycie. Osobiście nie powiedzialbym, że nagłośnienie było tragiczne (na płycie jak dla mnie słyszać było całkiem spoko), ale czasami gitara Kirka zanikała jakby (zwłaszcza zauważyłem to przy solo do 'One'). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Metallica na Śląskim: mocno, ale słabo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.08, 07:43 Jakie słabo? Słychać było w Chorzowie Batorym !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el Nie chciałbym być złośliwy, ale chyba Pan redaktor IP: *.domainunused.net 29.05.08, 07:43 ma jakiś problem ze słuchem. Nie byłem na koncercie, ale mieszkam w blokach oddalonych od stadionu o ok kilometr i nawet u mnie przy otwartym oknie słyszałem większość tekstów. Dziwię się, że na stadionie Pan ich nie słyszał ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cho Re: Nie chciałbym być złośliwy, ale chyba Pan red IP: *.skslegal.pl 29.05.08, 08:39 To chyba bardzo krótko tam mieszkasz, bo gdybyś mieszkał dłużej, to byś wiedział, że na osiedlu słychać znacznie LEPIEJ niz na stadionie. Akustyka miedzyblokowa to daje, dlatego od lat chodzę na koncerty na balkon mojego kuzyna - telebim jak na dłoni i dźwięk świetny. I piwko ;) i za darmo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek Metallica na Śląskim: mocno, ale słabo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.08, 08:05 No troche zmascili z naglosnieniem, ale koncert wspanialy - rewelacyjnie dobrany repertuar i raz na 4 lata to ja moge ich posluchac troche ciszej, ale przynajmniej na zywo. A jak ktos chce glosniej to sluchawki na uszy i Pum Up The Volume :P Pozdrawiam wszystkich ktorzy sie tam wczoraj bawili :) Olek www.dopoczytania.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Metallica na Śląskim: mocno, ale słabo SO WHAT!! IP: *.silesia-region.pl 29.05.08, 08:07 Nagłośnienie do bani. Kto się chciał bawić to BAWIŁ i śpiewał. Szkoda tylko że piwa nie było na stadionie. Na Red Hot Chilli Peppers było piwko i był spokój. I can't remember anything Can't tell if this is true or dream... Odpowiedz Link Zgłoś
loginka1 Metallica na Śląskim: mocno, ale słabo 29.05.08, 08:24 Metallica prawdopodobnie dała świetny koncert, ale ja tego siedząc na stadionie nie byłam w stanie usłyszeć. Czułam się jakbym była pod stadionem, a nie na nim. Nagłośnienie było do bani i specyfika czy przepisy obowiązujące na Śląskim nie mają tu nic do tego. Inne koncerty bywały świetnie słyszalne, a ten... Szkoda gadać. Myślałam, że brzmienie dosłownie zmiecie mnie, a w praktyce spędziłam czas prawie płacząc z bezsilnej wściekłości, że technika zmarnowała mi koncert, na który czekałam od pół roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: globusso Re: Metallica na Śląskim: mocno, ale słabo IP: *.bpsc.com.pl 29.05.08, 09:48 moze jakbys nie siedzialla na pupie a skakala w tlumie przed scena to odbior bylby inny...posiedziec to sobie mozna na koncercie z dvd w fotelu w domu... and justice for all=] Odpowiedz Link Zgłoś
loginka1 Re: Metallica na Śląskim: mocno, ale słabo 29.05.08, 14:53 Taaa... I jakbym zapodała sobie przed koncertem ze trzy piwa to w ogóle by było git. Po pierwsze: nie każdy może być na płycie, po drugie: dobre nagłośnienie jest tak samo słyszalne w każdym miejscu obiektu. Tu nie było! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Metallica na Śląskim: mocno, ale słabo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.08, 11:59 szczerze mówiąc to pod stadionem było wszystko świetnie słychać. :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz Metallica na Śląskim: mocno, ale słabo IP: *.acn.waw.pl 29.05.08, 08:24 Panie Redaktor ty wiesz o cym ty piszesz. Jaki słaby sprzęt. Lepij przygotuj się trochę, uczeszczj na inne koncertuy a potem bierz sie za pisanie. Laik jesteś.......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kill'em all Metallica na Śląskim: mocno, ale słabo IP: 213.227.87.* 29.05.08, 08:29 Pan redaktor będzie pewnie zadowolony jak na Śląski przyjedzie jakaś gwiazda pop - wtedy pewnie zabrzmi dobrze. Myślę, że Pan redaktor jest trochę zwiedziony tym, że zespół nie sięgnął po badziewie nagrane po czarnym albumie w stylu Hero of the day, Mama said czy St. Anger, które to badziewie spowodowało zainteresowanie zespołem szerszej (czyt. popowej) publiki (w tym pewnie Pana redaktora) Metal to "ściana dźwięku" i myślę, że Metallica wybrnęła z zadania jakim jest nagłośnienie bardzo dobrze. Słychać było nawet zmianę brzmienia zespołu przy utworach z poszczególnych płyt. No ale Pan redaktor pewnie nie zna tamtych dokonań zespołu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xvid Metallica na Śląskim: mocno, ale słabo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.08, 08:34 koncert byl genialny, repertuar fantastyczny, niestety bylo ciut za cicho, dalo sie spokojnie rozmawiac na plycie podczas gdy Metallica grala. Chyba nie o to chodzi prawda? Nie mniej co do formy kapeli to same superlatywy. Chlopaki szkoda ze nie gracie dzis jeszcze raz bo poszedl bym posluchac tego samego. Dzieki za koncert :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morgoth Metallica na Śląskim: mocno, ale słabo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.05.08, 08:40 Ulrich to fujara, może tą rozmowę opublikować w styczniu 2009 roku, na pewno musi być bardzo ciekawa :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beee Re: Metallica na Śląskim: mocno, ale słabo IP: *.chello.pl 29.05.08, 09:23 trzeba bylo przyjechac we wtorek wtedy to mieli moc, jak probe robili do 2 w nocy nie spalam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike1970 Metallica na Śląskim: mocno, ale słabo IP: *.airproducts.com 29.05.08, 09:46 Koncert SUPER, bardzo fajna SET LISTa, ale faktycznie w 2oo4r. nagłośnienie było lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swoboda_t Re: Metallica na Śląskim: mocno, ale słabo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.08, 09:55 Nagłosnienie było lepsze przed koncertem. Od poniedziałku dawali czadu na Śląskim i niosło się daleko. W czasie koncertu, przynajmniej w kierunku na mój blok, było znacznie ciszej. Dobrze było słychać na Ułańskiej. Tak cyz siak, z tego co piszecie powyżej, ktoś powinien beknąc za nagłośnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Easy Rider Metallica na Śląskim: mocno, ale słabo IP: *.zab.zigzag.pl 29.05.08, 10:25 Babko lepiej nie chodź na koncerty, bo bzdury wypisujesz. Byłem na płycie, ludzie bawili sie w koło zajedwabiście, śpiewaliśmy wszystko jak leciało, nagłośnienie czasami szwankowało i co z tego AUDFILE? to jest koncert LIVE jak chcecie mieć czyste dźwięki to kupcie se sprzęt za 3 tyś. Euro i siedźcie w domu. Będzie mniejszy ścisk :) Set lista boska, Hetfiled widać ze głodny grania i muzycy bawiliście się równie dobrze jak prawdziwi fani. Reszta niech idzie na ..Dodę. Odpowiedz Link Zgłoś