Gość: laik IP: 200.219.152.* 10.08.08, 09:21 Witam. Poszukuję linka do mapy śląska. Krótko mówiąc interesuje mnie które z dzisiejszych gmin wchodzą w granice dolnego i górnego śląska. Albo jakaś mapka. Cokolwiek. Thx. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
arnold7 Re: Szukam mapy Śląska 10.08.08, 09:45 img180.imageshack.us/my.php?image=luzycepluskontursr9.jpg img171.imageshack.us/my.php?image=duzorozdzielczoscyn5.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laik Re: Szukam mapy Śląska IP: 200.219.152.* 10.08.08, 09:54 wychodzi z tego, ze województwo śląskie to sztuczny twór Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: historyk Re: Szukam mapy Śląska IP: *.sureproxy.com 11.08.08, 10:57 Laik, nie sugeruj się tymi mapami, one są błędne. Część gminy Wołczyn, gmina Kluczbork i Byczyna to Dolny Śląsk. Oprócz tego np. Rychtal jest dolnośląski, a na mapach figuruje jako wielkopolski. Nie ma w internecie dokładnych map, jakich szukasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Szukam mapy Śląska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.08, 11:05 wojewodztwo slaskie to rownie sztuczny twor, jak dolnoslaskie, czy tez jak to, co wynika z map arnolda:) np. klodzkie to nie slask, a ustalenie, co jeszcze slaskiem jest, a co nie, to zawsze kwestia arbitralnych decyzji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taksobiemyślę Re: Szukam mapy Śląska IP: 83.1.72.* 11.08.08, 17:29 Gość portalu: . napisał(a): > ...., co jeszcze slaskiem jest, a > co nie, to zawsze kwestia arbitralnych decyzji Witam! Nie tylko dotyczy to Śląska, ale każdej definicji czegokolwiek. Zawsze jest ona bowiem wynikiem arbitralnych decyzji jednostki lub grupy ludzi. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
fernando_hidalgo Re: Szukam mapy Śląska 10.08.08, 10:01 wszystko fajnie, tylko kto ma jakąś dokładną mapę, ale śląska po stronie czeskiej, bo chyba nie pokrywa sie z istniejącym tam podziałem na regiony, szczególnie interesują mnie okolice jesioników, gdzie tam biegnie ta granica? Odpowiedz Link Zgłoś