Dodaj do ulubionych

Dbaj o kluczyk, bo z odszkodowania nici

• Gość: brudas oc IP: 213.5.43.* 30.10.09, 11:30
      jak rozwiazac umowe OC. tez konczy ni sie ubezpieczeni z a
    • Gość: bart Dbaj o kluczyk, bo z odszkodowania będą nici IP: *.xdsl.centertel.pl 10.03.10, 22:02
      Dla chętnych na rabat OC lub AC pojazdu, proszę powoływać się na polise
      znajomego, czyli moją ;-) BC/1758709/00
      Pozdrawiam.
      50 lub 100 zł taniej
    • Gość: a.gda Dbaj o kluczyk, bo z odszkodowania będą nici IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.10, 21:11
      W Allianz robi się rewolta.Trochę wyrzucili,trochę przyjeli nowych
      pracowników.Niedawno zatrudnili gościa z Gdańska.Facet nie boi się podejmować
      decyzji" ma jaja",może jemu się uda trząchnąć tą warszawką.W branży od kilku
      lat-kumaty.
    • Gość: antoni alianz zycie ub grupowe - lepiej zostan w pzu. IP: *.rybnik.vectranet.pl 11.11.10, 13:55
      w grudniu przyszedl do nas do firmy pracownik firmy alianz .
      mielismy ubezpieczenie grupowe w pzu.
      dalismy sie namowic na przejscie z obetnicą ze nic nie tracimy.
      do grudnia mielismy placic w pzu a potem w alianz.
      papiery zlozylismy do biura alianz rybnik.i tak sobie lezaly.
      napisalem meila do alianz co z ubezpieczeniem.
      przyslali agenta ktory spisal umowe [ potrzebowal do tego dlugiego czasu].
      pech chcial ze szefowej zmarl ojciec .
      alianz odpisalo ze istnieje okres karencji o ktorym nie wspomnial agent ani slowa podczas podpisywania umowy . jeszcze nas za glupkow robili ze papiery sa w warszawie i musi dojsc do rozpatrzenia roszczenia.
      gdyby ta debilka powiedziala ze musimy zostac w pzu i oplacac alianz,ale nie .
      tak sie dalismy wykiwac w imieniu prawa jednostronnej umowy.
      wynika z tego ze w alianz musisz sobie nazbierac tyle ile kosztuje odszkodowanie i dostaniesz jego zwrot.
      to lepiej jest zbierac sobie samemu.
      nie polecam tej firmy a jezeli zaryzykujesz to daj umowe do prawnika do przeanalizowania.
      piszecie ze oszusci.nic dodac nic ując.
      jezeli jest miedzy wami jakis madry niech poradzi jak walczyc z takimi firmami.
      antezak @ gmail.com
    • Gość: antoni ciag dalszy IP: *.rybnik.vectranet.pl 11.11.10, 14:10
      cale szczescie ze nie namowilem na ta firme moich znajomych ktorzy chcieli ubezpieczyc 4 kamienice .mialbym przesrane na dozywocie.cos mi szeptalo -poczekaj.
    • Gość: Mariusz Alianz nieuczciwe praktyki ? przeczytaj e-mail IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.11, 20:35
      Po dwóch latach przyszedł do mnie polecony z egzekucją że nie wypowiedziałem umowy OC samochodu. Pierwszy raz w życiu coś takiego mnie spotkało!. Wypowiedzenie przyjęła ode mnie Pani agent (która obecnie nie jest już na stronach Alianz jako agent), niestety nie mam kopi potwierdzającej wypowiedzenie tej umowy. Mam do zapłacenia około 1200 PLN (po dwóch latach przyszło!!!) Nie możemy tak dać się robić tej firmie. Okazuje się że tak oszukanych (teoretycznie zgodnie z prawem) w tej firmie jest dużo osób. Miałem ubezpieczenia samochodów w innych firmach i nigdy nie maiłem z tym problemów (wypowiedzenie umowy), sprawa była załatwiana na telefon. Oszukanych w ten sposób proszę o kontakt na priv alianz-protest@wp.pl Chcę wraz z innymi podjąć kroki w tej sprawie oraz ostrzec innych przed nieuczciwymi praktykami firmy.
      1. Wspólny list do UOIK, który może nałoży karę finansową na firmę za stosowanie nieuczciwych praktyk.
      2. Zamierzam założyć stronę internetową (typu www.uwaga-na-alianz.pl)w której w rzetelny i udokumentowany sposób będą przedstawione tego typu przypadki.
      3. Wysłać taki list do biur poselskich (wspólny miałby większą szanse powodzenia), może ktoś zajmie się tą sprawą.
      4. Możliwość zamówienia nalepki na tylną szybę samochodu –uwaga na towarzystwo Alianz z adresem e-mail.
      5. Zainteresowanie telewizji informacyjnej tym tematem
      6. Inne zgłoszone przez was.

Jestem zdeterminowany i nie odpuszczę tego tematu. Jesteśmy społeczeństwem obywatelskim i wykorzystujmy internet do walki z nieuczciwymi praktykami. Razem możemy więcej.

Pozdrawiam
      Mariusz
    • Gość: marek Tomala Dbaj o kluczyk, bo z odszkodowania będą nici IP: *.adsl.inetia.pl 28.01.11, 17:08
      ALLIANZ to zwykli oszuści, odmowili mi odszkodowania, ale to ich normalna strategia, w Sadzie pieniadze sa do odzyskania + odsetki i koszty zaparaszam na strone Facebooka zeby sobie obejrzec, jacy staja sie uprzejmi. Trzeba dzialac zdecydowanie. Nie odpuszczajcie tym zlodziejom.
    • Gość: zygmunt Re: Dbaj o kluczyk, bo z odszkodowania nici IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.11, 11:52
      wadą allianza jest to że mają dobrych prawników i jeśli zalega im się choćby 1zł to od razu idą do sądu, a jak sami mają coś wypłacić to znajdą kilka paragrafów aby nie wypłacić ani złotówki
      opinia: po prostu szkoda gadać, najlepiej unikać alianza, nawet na rozprawę o odszkodowanie nie miałem szansy się stawić bo załatwili e-sąd, załatwili mi pełnomocnika, za którego ja musiałem zapłacić, a ja dostałem do ręki GOTOWY wyrok sądu i zamiast odszkodowania mam jeszcze dopłacać. UWAGA OSZUŚCI I ZŁODZIEJE

• Gość: zygmunt Dbaj o kluczyk, bo z odszkodowania będą nici IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.11, 11:55
      wadą allianza jest to że mają dobrych prawników i jeśli zalega im się choćby 1zł to od razu idą do sądu, a jak sami mają coś wypłacić to znajdą kilka paragrafów aby nie wypłacić ani złotówki
      opinia: po prostu szkoda gadać, najlepiej unikać alianza, nawet na rozprawę o odszkodowanie nie miałem szansy się stawić bo załatwili e-sąd, załatwili mi pełnomocnika, za którego ja musiałem zapłacić, a ja dostałem do ręki GOTOWY wyrok sądu i zamiast odszkodowania mam jeszcze dopłacać. UWAGA OSZUŚCI I ZŁODZIEJE. lepiej unikać, tak na wszelki wypadek

• Gość: AllianzOszuści Allianz oszuści IP: *.adsl.inetia.pl 27.10.11, 00:11
      Oszuści naciągają na wysokie składki nie uznając należnych składek. Do tego robią problemy z wypłacaniem odszkodowania.
    • Gość: Emil Zakłamane złodzieje IP: *.aster.pl 01.03.12, 22:40
      Osoba która potrąciła mój samochód była ubezpieczona w allianz, spisaliśmy protokół i allianz na podstawie tego protokołu nie wypłacił mi odszkodowania, uzasadnienie - osoba która była sprawcą kolizji to że podpisała protokół nie znaczy że przyznaje się do winy:)))) śmieszni są chu---je ale nie wiedzą na kogo trafili i ich dobra passa na polskim rynku szybko padnie !!!!
    • Gość: oszukany oszuści IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 14.03.12, 23:22
      Banda naciągaczy i oszustów
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka