Gość: obserwator IP: *.chello.pl 05.09.08, 16:15 Jezeli ktos wie, kiedy bedzie kolejna awaria systemu, niech da znac. chetnie skorzystam:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: krupniok Re: Bezrobotny z pustych kont wyciągnął 50.000 zł IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.09.08, 19:28 a godali,że z próżnego i salomon niy naleje...ale gorol poradzi:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mzb Serwis kronika kryminalna poleca: (IDIOCI) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.08, 12:54 Serwis kronika kryminalna poleca: Płytą chodnikową rozbił głowę 16-latkowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dexter Re: Serwis kronika kryminalna poleca IP: *.chello.pl 06.09.08, 13:04 Już jutro! Tylko u nas! Żona morduje siekierą męża!!! Musisz to przeczytać!!! Kronika kryminalna Gazety Wyborczej zaprasza!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rg Re: Bezrobotny z pustych kont wyciągnął 50.000 zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.08, 01:10 Jaki gorol, toż to "UCZCIWY", "czysty" i "pracowity" Ślonzok rodem z Bytomia. Odpowiedz Link Zgłoś
tabaka1 Bezrobotny z pustych kont wyciągnął 50.000 zł 05.09.08, 21:10 Musiał mieć nie tylko "wtyczkę" w banku ale i w policji, skoro zwolnili go po...przedstawieniu zarzutów. Znam faceta którego wsadzili do pudła za ...wyłudznie muszli klozetowej z hurtowni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jezmar5 Re: Bezrobotny z pustych kont wyciągnął 50.000 zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.08, 14:32 Takie głupoty piszesz ,że aż mi Ciebie żal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4g63 Re: Bezrobotny z pustych kont wyciągnął 50.000 zł IP: *.acn.waw.pl 06.09.08, 18:17 jakie głpoty, dla mnie to mądrości które należało by zweryfikować, znikąd się nie wymyśla takich rzeczy - więc, twój komentarz jest trochę nie na miejscu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: / Re: Bezrobotny z pustych kont wyciągnął 50.000 zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.08, 08:58 Tymczasowe aresztowanie jest stosowane jako wyjątek, a nie reguła. Ogromna większość zatrzymanych przestępców po przedstawieniu zarzutów jest zwalnianych do domów. Ustaleniem ich ostatecznego losu zajmuje się sąd w postępowaniu sądowym, co bywa, że ma miejsce wiele miesięcy po przedstawieniu zarzutu. Należałoby cokolwiek wiedzieć przez wypisywaniem bzdur. Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Re: Bezrobotny z pustych kont wyciągnął 50.000 zł 07.09.08, 11:12 To wystarczy postawić zarzuty żeby zrobić z kogoś przestępcę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: / Re: Bezrobotny z pustych kont wyciągnął 50.000 zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.08, 13:36 W zasadzie nie wystarczy, na to miano zasługują prawomocnie skazani. Tym nie mniej, wśród tych którym przedstawiono zarzuty jakiś odsetek stanowią "złapani za rękę". W takim przypadku nazwanie kogoś przestępcą nie jest nadużyciem. Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk Re: Bezrobotny z pustych kont wyciągnął 50.000 zł 14.09.08, 15:43 Nazwanie kogoś przestepcą przed wyrokiem sądu nie jest nadużyciem tylko przestępstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alterego Bzdura IP: *.range86-141.btcentralplus.com 06.09.08, 20:21 Bankomaty PKO BP zaliczaja zgona kilka razy w tygodniu miedzu g. 12 a 14. Wiem, bo mialem tam konto, z ktorego codziennie wyplacalem poprzez bankomat gotowke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaszanka Bezrobotny z pustych kont wyciągnął 50.000 zł IP: 88.220.124.* 05.09.08, 23:41 no proszę Salomon nie naleje a bytomski hanys potrafi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Menschenfresser Bezrobotny z pustych kont wyciągnął 50.000 zł IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.09.08, 00:55 genialne! A winny jest oczywiscie BANK, te regularne awarie to skandal !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zrob_se_dobrze Re: Bezrobotny z pustych kont wyciągnął 50.000 zł IP: *.c192.msk.pl 06.09.08, 02:52 co to za bank co ma tyle awarii ?????? Odpowiedz Link Zgłoś
lubie_gazete Re: Bezrobotny z pustych kont wyciągnął 50.000 zł 06.09.08, 10:17 Bank PKO BP. Odpowiedz Link Zgłoś
amoremio Uwaga ! 06.09.08, 03:50 Jutro w nocy, tj. w nocy z piontku na sobota, gynau o 2:38 !!!!! (nastowcie budzik) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: / Re: Uwaga ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.08, 09:01 Podaj przed którym bankomatem będziesz. Szkoda by było gdyby ktoś poniósł stratę, gdyby spotkał się z tobą przy tym samym bankomacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inzynier Kto tak zaprojektował ten system?? IP: *.chello.pl 06.09.08, 13:22 Kto zaprojektował soft do bankomatów w ten sposób, że są w stanie wypłacić pieniądze bez 100% autoryzacji? Jak system nie działa to bankomat po prostu powinien odrzucić transakcję, zwrócić kartę i wyświetlić "spróbuj za chwilę". Odpowiedz Link Zgłoś
vanilla.dream Kiepski ten system w PKO BP, kiepski 06.09.08, 13:42 przecież w momencie braku autoryzacji na debetowej karcie powinna być z automatu odmowa. nawet jeśli jest awaria i nie można zweryfikować stanu konta, to włąśnie po to jest karta płaska aby odmówić wypłaty nie sprawdzonej. badziew. nie założę konta w tym banku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Kiepski ten system w PKO BP, kiepski IP: *.chello.pl 06.09.08, 15:06 polecam nie zakładać konta w żadnym banku, bo kazdy tak działa. różnica jest tylko, jak często system przechodzi w tryb offline. aha, dla twojej informacji - bardzo dużo terminali płatniczych w sklepach jest offline. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Kiepski ten system w PKO BP, kiepski IP: 212.180.160.* 06.09.08, 15:35 to nie terminale są offline tylko autoryzacja jest offline dodam, że takich terminali jest promil na rynku, cała reszta wymaga weryfikacji środków online gdyż dokładnie tak są parametryzowane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vanilla.dream nie zdarzyło mi się zapłacić debetówką w sklepie IP: 80.50.230.* 06.09.08, 19:58 przy niemożliwej autoryzacji. gdy dochodziło do takiej sytuacji, to zawsze była odmowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczoland atakuje Re: Kiepski ten system w PKO BP, kiepski IP: *.dhcp.embarqhsd.net 06.09.08, 15:15 A co to takiego jest ta "karta płaska"? P.S. W Polsce od dawna nie mieszkam, stad moje pytanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Kiepski ten system w PKO BP, kiepski IP: 212.180.160.* 06.09.08, 15:41 karta "płaska" to każda karta debetowa np Maestro lub Electron Odpowiedz Link Zgłoś
zat4ra Re: Kiepski ten system w PKO BP, kiepski 06.09.08, 18:54 Bzdury. Nie "kazda". Sa debetowe karty wypukle, podobnie jak i plaskie kredytowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vanilla.dream z użyciem debetowej raczej nie da się zejść IP: 80.50.230.* 06.09.08, 20:04 poniżej limitu. o ile nie ma awarii jak w visa kilka mies. temu. więc jak debetowa może być embosowana ? zapłacisz taką w każdej taryfie. i limit dostępny nie zostanie sprawdzony ... Odpowiedz Link Zgłoś
zat4ra Da sie. 07.09.08, 05:03 Zdazylo mi sie. Poza tym, powtarzam, sa debetowe emobosowane, jest ich calkiem duzo, w Polsce wydaje taka Vise chociazby Multibank. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Da sie. IP: 212.180.160.* 07.09.08, 09:57 bzdura karta "płaska" nie jest możliwa do odbicia w imprinterze (to to cudo które jest w taksówkach) druga rzecz - co to jest karta embosowana? jeśli chodzi o personalizowane to jak najbardziej - są takie karty debetowe embosowana musi być każda karta gdyż proces embosingu zawiera również moment perso chipa bądź naprowadzenia ścieżek na pasek magnetyczny (bądź obu) karta debetowa jest kartą "electonic use only" i nie może być wypukłą nie "pałaskie" są karty charge, credit i prepaid Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vanilla.dream no - debetowa. nie embosowana, czyli taka IP: 80.50.230.* 06.09.08, 20:00 którą nie zapłacisz przy użyciu tzw. żelazka. dane są sczytywane tylko z paska magnetycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liverpoolczyk Re: Bezrobotny z pustych kont wyciągnął 50.000 zł IP: *.range86-145.btcentralplus.com 06.09.08, 14:13 niezly pomysl , ale za mala kasa.jakby to bylo 500 000 $ to bilet na bahamy i mozna myslec co dalej :-) a tak .....8 latek .....ech.......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: me wielcy zlodzieje wieszaja malych IP: *.dsl.wlfrct.sbcglobal.net 06.09.08, 15:05 a rozne Kulczyki,Solorzy i inne polskie byznesmeny bezczelnie pokradli miliony wspolnie z exeSBekami i teraz tarzaja sie w forsie.. masowa emigracja za chlebem,kraj sie wyludnia, ludzie zebrza po smietniakach, biedny kraj pomaga okupowac innne kraje -> oto Polska 21 wieku.. Odpowiedz Link Zgłoś
eastsider Nalal z pustego... 06.09.08, 16:50 Na tego faceta powinny, i to natychmiast, czekac co najmniej dwie posady: ministra finansow lub ministra skarbu. Taki czlowiek moze z Polski zrobic Japonie i to nie druga ale pierwsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Młody Technik Re: Bezrobotny z pustych kont wyciągnął 50.000 zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.08, 17:25 Awarię robisz sam: jeśli to bankomat na zadupiu, to zwykle jest gdzieś niedaleko antena Vsat (taka jak satelitarna, tylko nieco solidniejsza). Służy do komunikacji bankomatu via sat z telbankiem. Wystarczy założyć metalową puszkę po konserwach na konwerter i po sprawie. Informacje ogólnie dostępne, począwszy od Audio-Video rocznik 1984, książki DJ Bema, 6 i inne. Odpowiedz Link Zgłoś
naprawdetrzezwy Mam nadzieję, że tych bezrobotnych debili 06.09.08, 19:31 uśpią, a nie wsadzą do pier..la, w którym będą żyli na mój koszt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mart Re: Mam nadzieję, że tych bezrobotnych debili IP: *.izacom.pl 07.09.08, 11:35 Z wypocin, które piszesz wnioskuję, że chyba jeszcze jednak nie wytrzeźwiałeś. Nawołujesz do zabójstwa, zdajesz sobie sprawę, że to jest karalne? Nie pij już tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tik Bezrobotny z pustych kont wyciągnął 50.000 zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.08, 20:17 Tylko pochwała mu się należy. Więcej takich ośmieszających bezpłatne, internetowe systemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej Bezrobotny z pustych kont wyciągnął 50.000 zł IP: 212.76.37.* 06.09.08, 20:38 Karty od bezrobotnych z baku. Nazwy miast pisze się, redaktorku, z dużej litery. Nawet karty z Azerbejdżanu u nas dużo potrafią. He, he Odpowiedz Link Zgłoś
deree Bezrobotny z pustych kont wyciągnął 50.000 zł 06.09.08, 22:11 Współpracował z hakerem... Śmiechu warte. Założe się, że jest tak, że PKO ma conocne przewarzanie danych systemu obsługującego konta - pewnie między drugą a trzecią, albo trzecią i czwartą. System obsługujący bankomaty jest wtedy pewnie odłączany od systemu obsługującego konta, ale bankomaty działąją, bo PKO boi się je na ten czas odłączać żeby klienci nie psioczyli. Każdy wypłac zgodnie z limitem wypłat gotówki z karty. Po zakończeniu przetwarzania wypłaty się księguje, a jak nie ma wystarczających środków - idą w debet, co tytułowy bezrobotny miał w przysłowiowej d.... A oni tu o awariach i hakerze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bambi7 Re: Bezrobotny z pustych kont wyciągnął 50.000 zł IP: *.mia.three.co.uk 07.09.08, 13:49 tylko ciekawe jak bezrobotny mógł dostać kartę z banku?? czyżby dawali teraz w Polsce karty każdemu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdweefsdf Re: Bezrobotny z pustych kont wyciągnął 50.000 zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.08, 17:23 karty debetowe jak najbardziej każdemu kto założy konto, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolo Bezrobotny z pustych kont wyciągnął 50.000 zł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.08, 22:21 Czyli informatyka made in Poland ... Odpowiedz Link Zgłoś
j.an Bezrobotny z pustych kont wyciągnął 50.000 zł 06.09.08, 23:38 Tak są właśnie zabezpieczone nasze pieniądze w banku,ale co tam się będzie bank martwił ukradli ci pieniądze z konta to bank ściągnie z twojego konta ,a ty możesz się sądzić ze złodziejem takie ustanowili sobie banki prawo w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: da Re: Bezrobotny z pustych kont wyciągnął 50.000 zł IP: 82.210.179.* 07.09.08, 08:41 Człowieku, czytaj ze zrozumieniem, nie będziesz wtedy szukał w bankach spiskowców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g. Bezrobotny z pustych kont wyciągnął 50.000 zł IP: *.zone4.bethere.co.uk 07.09.08, 01:14 A w czym się właściwie objawia ta tytułowa bezsilność banku? ("50 tysięcy z... pustego konta. Bank bezsilny"). Może powinienem zacząć uważniej czytać teksty artykułów, zamiast pobieżnie je przelatywać wzrokiem! Odpowiedz Link Zgłoś
clk Bezrobotny z pustych kont wyciągnął 50.000 zł 07.09.08, 12:16 Kilka lat temu mialam idendytczna sytuacje z BZ WBK. Bylam studentka (oznacza to,ze nie mialam za duzo kasy), poszlam do bankomatu, sprawdzilam ile mam pieniedzy i pokazalo mi,ze mam 500zl z kawalkiem. Wybralam wszystko, a za 2 tygodnie przychodzi do mnie pismo, ze mam debet (mimo,iz miec nie moglam!!!!!), ze rosna mi odsetki i tak dalej. Mniej wiecej rok sie z nimi kłóciłam,ze to ich wina (okazalo sie,ze na koncie mialam 300zl),ze ja naprawde nie musze wiedziec, ile mam na koncie i jak bank, w którym nie mogę miec debetu, pozwolil na debet. Masakra, od tamtego czasu nigdy WBK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b3lf3r Re: Bezrobotny z pustych kont wyciągnął 50.000 zł IP: *.252.196-77.rev.gaoland.net 07.09.08, 19:24 > Bylam studentka (oznacza to,ze nie mialam za duzo kasy), poszlam > do bankomatu, sprawdzilam ile mam pieniedzy i pokazalo mi,ze mam > 500zl z kawalkiem. > > Wybralam wszystko... a myślałąś że skąd się wzięły te dodatkowe pieniądze, których nie miałaś? chciałaś wykorzystać "błąd" banku? wiele banków pokazuje stan konta z dodaną kwotą debetową w dodatku niektóre z nich pozwalają na bezpłatne 30 dniowe pożyczenie tej kwoty wiele osób korzysta z tych "300 złotych" zdziwienie jest dopiero wtedy gdy przychodzi do zamknięcia konta, lub pracodawca spóźni się z wypłatą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lu Bezrobotny z pustych kont wyciągnął 50.000 zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.08, 19:32 nie bardzo rozumiem. Z artukulu wynika, ze wlasciciele kont przekazali karty wraz z numerami PIN. To o jakim oszustwie mowimy? na kontach jest debet, wiec w tym momencie wlasciciel powinien go splacic wraz z odsetkami. W koncu z jego konta za jego przyzwoleniem te pieniadze zostaly zabrane. Inna sprawa ze byc moze naleznosci sa niesciagalne albo trudnosciagalne, ale na to juz bank ma odpowiednie procedury. Awaria systemu... czy pobieranie pieniedzy z bankomatu podczas awarii jest przestepstwem? Oczywiecie, ze niepowinien sie poslugiwac nie swoimi kartami, niemniej jednak wlasciciele kont wyrazili na to zgode, skoro je przekazali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pump3r Re: Bezrobotny z pustych kont wyciągnął 50.000 zł IP: *.static.hnet.pl 07.09.08, 21:17 można było wybrać więcej niż pozwalał na to stan konta, dużo więcej - 50.000zł. Bankomat nie wiedział ile kto ma na koncie, więc pozwalał wypłacać nawet jeśli już wykorzystałeś debet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Bezrobotny z pustych kont wyciągnął 50.000 zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.08, 20:45 czy mieliście taki przypadek,że bankomat wypłacił połówkę banknotu.Takie zdarzenie było w Kętrzynie,bankomat PKO BP wypłacił połowę banknotu 50zł.Bank wypłaca za ten papierek 25zł. Odpowiedz Link Zgłoś
dalton78 Bezrobotny z pustych kont wyciągnął 50.000 zł 07.09.08, 21:30 jak to możliwe aby z pustego konta wypłacić? Może HTTP://WWW.PKOB0.PL wprowadzi system online tranakcji. Nie ma sie czym chwalić w necie że złapali. Pokazali że mają durmy system. Odpowiedz Link Zgłoś