Dodaj do ulubionych

Lista mam z Wielkiej Brytanii

• dorko84 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 05.07.06, 22:48
      Witam wszystkich bardzo gorąco. Cieszę się,że udało mi się dotrzeć na to forum,
      bo zapewne wiele się dowiem. Mój "problem" polega na tym, że jestem w 4
      miesiacu ciazy..dzidzius był poczęty w Anglii (CastleDoningthon-niedaleko
      Ciebie- założycielko postu:o)..Obecnie jestem na wakacjach w Polsce, ale we
      wrzesniu jedziemy ponownie do UK, by przygotowac sie do porodu..tam. O czym
      powinnam pamietac?, jakie dokumenty wziac ze soba? i jaka jest pomoc panstwa po
      urodzeniu tam dzieciaczka. Dziękuję i pozdrawiam.
    • czerniewska Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 06.07.06, 21:23
      Witam i pozdrawiam wszystkie mamy goszczące na forum. Mam na imię Karina, mam 26 lat i jestem mamą ośmiomiesięcznego synka. Mieszkam w zachodnim Londynie, Shepherds Bush/Hammersmith i bardzo chętnie poznam mamy z tej okolicy. Mój email to czerniewska@interia.pl. Bardzo proszę o kontakt!!!
      • mysza501 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 06.07.06, 21:42
        Witam serdecznie!Mam na imie Agnieszka mam 31 lat. W Anglii jestem od 2-
        miesiecy mieszkam z meżem,corką 10 lat i córką 2 tyg. w Coventry. W polsce
        mieszkałam na Górnym Sląsku a dokładniej w Bytomiu.Pozdrawiam wszystkie mamusie!
      • hampstead Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 07.07.06, 11:44
        Czesc Dziewczyny, Mam na imie Kaska. Jestem mama siedmiomiesiecznego synka.
        Mieszkamy w polnocnozachodnim Londynie (NW3). Chetnie poznam inne mamy i
        maluszki. Do uslyszenia.
    • kwiatek.m Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 10.07.06, 14:45
      mieszkam w brzydkim miescie Birmingham ,mam 13 letnia corke .........,mam dzis
      dola ........
    • 1kjj Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 11.07.06, 16:27
      Witajcie

Tu Joanna, Julka(3lata) i Krzysiek.
      Mieszkamy w Redhill(Surrey). Ja jestem tu belfrem a moj kochany na razie szuka sobie miłej pracy, bo ta co ją ma to nie jest zbyt miła. Pochodzimy z Żywca ale przez całe lata mieszkaliśmy w Poznaniu.
      Pozdrawiamy i namawiamy do kontaktowania się z nami.

j.
    • macchiatto1 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 11.07.06, 20:23
      Witajcie!
      Po roku znowu powracam na forum! I bardzo mnie to cieszy. W ciagu tych
      ostatnich 12 miesiecy tak wiele sie dzialo - lacznie z przeprowadzka do UK i
      proba zaaklimatyzowania sie w nowym kraju. Nie bylo latwo...Mieszkamy z
      Krzysztofem i naszym 3 letnim teraz juz synkiem Mikolajem w Worcester. Przez
      wiekszosc czasu nim sie zajmuje, ale pomagam tez prowadzic nasza firme(glownie
      odbieranie telefonow niestety). W sierpniu koncze 30 lat...Jestesmy ze
      Szczecina, za ktorym bardzo tesknie. Jesli ktos mieszka w poblizu niech da znak
      prosze- z wielka checia poznam inne polskie mamy!
      macchiatto
      Zmienilam login z macchiatto na macchiatto1 bo niestety nie pamietam hasla
      ups!
    • martas15 Colindale 24.07.06, 15:49
      Czesc dziewczyny,czy sa jakies mamy w okolicach Colindale,odezwijcie sie,moze
      moglybysmy sie spotkac z naszymi dzieciaczkami!!!!!!!!!!
    • syla03 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 01.08.06, 20:57
      Witam!
      Od 06/07/06 jestem mamą Szymonka .Przyszedł na świat w Londynie.Mieszkamy w
      Mitcham.Wszystkie mamy z okolic chętne na wspólne spacery bądż wymiane
      doświadczen i sposterzezeń zapraszam na gg 3309753.
      Pozdrawiam
    • apolowiec Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 16.10.06, 16:47
      No to jeszcze nas brakowalo. Mam na imié Agnieszka i jestem mamá 17 m-cznej
      Oli. Mieszkamy w Sydenham (Londyn). Chétnie poznam inne mamy w okolicy.
      • ania.sobota1 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 18.10.06, 21:13
        witam,nie wiedziałam.ze istnieje taka lista-od dwóch miesięcy mieszkam w
        Nottingham,z mężem i dwojgiem dzieci,pozdrawiam wszystkie mamy z dala od Polski
        Ania
        • katka71 Nottingham-Mapperley 19.10.06, 11:30
          Mieszkam tu od grudnia 2005. Mam 16 miesiecznego syna (tutaj) i 8 letnia corke
          (niestety jest na razie w PL).

pozdrawiam,
          katka
          • magzak1 Chelmsford 28.10.06, 19:23
            Witam! A ja od listopada bede mieszkala w Chelmsford. Moze jest ktos kto
            mieszka blisko mnie?
            Pozdrawiam Magda
            • jkulawinska Re: Chelmsford 29.12.06, 00:26
              Hej!
              Od roku mieszkam w Chelmsford z mężem Tomkiem i synkiem Damiankiem. Chętnie
              poznam i nawiążę kontakt z innymi mamami z okolicy: jkulawinska@o2.co.uk
              Jesteśmy z Łodzi.
              pozdrawiam,
              Asia
        • londonka_uk Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii London tooting 28.10.06, 21:01
          alez nas tu jest, witam wszystkie mamusie, jestem z Londynu SW17 mam coreczke
          Emilie ktora ma 17 miesiecy, w piatki uczeszczamy na zajecia domowego
          przedszkola w klubie bialego orla na balham, zapraszam mamusie ktore jeszcze
          tam nie byly, mozna poznac nowe mamy z dziecmi, pozdrawiam papapa
          • emi-w Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii London tooting 18.01.07, 00:22
            Bardzo piekne imie ma Twoja coreczkawinkJa mam na imie Emilia a moja coreczka
            Julia 25lutego skonczy 2latka.mieszkam w Croydon.pozdrawiam
    • a_gurk Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 10.11.06, 14:19
      Mieszkam w Walii w okolicach Colwyn Bay. Czy jakas mama z malym dzieckiem tez
      tu gdzies mieszka? Chetnie nawiaze kontakt. Mam 16 mies. corke Maje i niedlugo
      urodze synka.

Ania
      • ewita76 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 31.01.07, 14:25
        czesc ania!!! mieszkamy ja ewa w conwy a jolka w deganwy mamy 8miesiecznych
        synkow i bardzo chetnie nawiazalybysmy kontakt z toba.odezwij sie jak chcesz
    • nina1984 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 27.12.06, 19:48
      No to ja się dołączę smile
      Mam na imię Asiula.
      Miesiąc temu przeprowadziłam się z moim mężczyzną Marcinem i synkiem Alexandrem
      (4 mies.)z Bournemouth do Poole, Dorset (45 min od Southampton).
      Pochodzę z Torunia.
      Jestem na urlopie macierzyńskim.

Pozdrawiam smile
    • monikaipatrycja Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 03.01.07, 23:56
      mam na imię Monika i jestem mamą Patrycji która za 4 dni skończy
      roczek.Mieszkamy w zachodnim Londynie.
      Pozdrawiam wszystkie mamy w uk.
    • cool_ewula Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 07.01.07, 18:28
      niedawno was tuaj znalazlam i chcialabym sie przywitac. mam 28 lat mieszkamm
      niedaleko peterborough w south lincolnshire i choc nie jestem jeszcze
      mama 'przymierzam' sie do ciazowych i maminych tematow. czy jest tu moze ktos z
      okolic?
      pozdrawiam!
    • dorisja Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 17.01.07, 18:43
      Hej
      dopiero teraz tutaj dotarlam.
      Mam na imie Dorota mieszkam z mezem Radkiem w Harlesden i wlasnie oczekujemy naszego pierwszego malenstwa. Jak narazie jest spoznione 3 dni.
      Pozdro dla wszytskich angielskich mamusi
    • renata19753 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 23.01.07, 19:59
      na poczatku pozdrawiam wszystkie mamy ,ja mieszkam od 5 lat w polnocnym
      Londynie , wood Green mam 2,5 letniego synka i chetnie poznam polskie mamy z
      tej okolicy ,slyszalam tez ze w okolicy wod green jest jakis klub gdzie
      odbywaja sie spotkania polskich mam pa
    • kasiaelena Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 05.02.07, 02:05
      Witam.Mam na imie Kasia.Mieszkam w Bournemouth, wczesniej w Londynie.Jestem tu
      juz prawie 4 lata, moj chlopak 7. Mam sliczna corcie Elenke, ktora ma juz 3 m-
      ce.Aktualnie jestem na urlopie macierzynskim.
      • wiki061 mamy Swindon 06.02.07, 00:01
        witam narazie jestem tu z doskoku bo naie mamy stałego mieszkania.ale za 3
        miesiace bedziemy juz razem z mężem,czy sa tu jakies polskie mamusie??my
        jestesmy z Wrocławia.pozdrawiam.
        • callineczka8 Re: mamy Swindon 07.05.07, 19:26
          HELLO. MAMA 16 MIESIECZNEJ BASI. MIESZKAMY Z MĘZEM W SWINDON. MOZNA POWIEDZIEĆ
          ŻE MY TEŻ Z WROCŁAWIA TAM POZNALISMY SIE Z MEŻEM I TAM uRODZILA SIE NASZA
          CÓRKA. POZDROWIENIA
      • anna.aleksanderek Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 07.02.07, 22:59
        Hey ,to bardzo fajny pomysl z ta listasmile mam na imie Ania i mieszkam z mezem
        Adrianemi 9miesiecznym synkiem Nikolasem w Londynie (Stockwell)ale w ciagu
        najblizszych miesiecy wyprowadzamy sie do Blackfen,Kent.pochodze z Gdyni.Na
        razie poswiecam sie wychowywaniu naszego skarbenka.Pozdrawiam
        • fili77 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 09.02.07, 11:09
          Mam na imię Agnieszka, mieszkam w Aberdeen (Szkocja) razem z mężem i dwójką
          dzieci - Filipek- 5,5 roku oraz Marlenka 9 miesięcy.

Pozdrawiam.

Agnieszka
    • iza_792 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 09.02.07, 11:28
      Mam na imię Iza i mieszkam wraz z mężem i dwuletnim synkem Davidem w Bedford.Nie
      pracuję,wychowuję syna i zajmuję się domem.Obecnie jestem w 7 miesiącu drugiej
      ciąży.Pozdrawiam wszystkie Mamy na wyspach a szczególnie te z Bedford smile
      • verona81 Reading 09.02.07, 17:42
        Mam na imie Ania mam 25 lat i wychowuje 7 letniego syna,szukam dobrej
        kumpeli,mieszkam tu
        od niedawna smilePozdrawiam
      • anita3333 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 02.03.07, 16:10
        Mam na imie Anitamieszkam w TELFORD od 4 miesięcy,mąż mój jest tu już 2
        lata..Mam dwujke dzieci,Wiktoria ma 7 lat i Wiktor skończył rok i 7
        miesięcy..chcemy w UK zostac na stałe..Pozdrawiam wszystkich
        • ylw Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 02.03.07, 20:41
          Ja mam na imie Jola, jestem mamą Kubusia ur.9.Stycznia`07.Mieszkamy w
          Londynie.Pozdrawiamy ciepło.Jola i Kubuś ;o)
    • agg.agnieszka Re: PN Anglia 05.03.07, 14:47
      czesc. nazywam sie agnieszka.mieszkam na polnocy anglii w malym miasteczku
      (okolice midlesbourgh, stockton on tees).moja coreczka ma cztery miesiace i
      jest pol angielka.
    • morgan06 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 12.03.07, 12:04
      hejka!
      czy sa tu jakies mamy z Blackburn???
      Mieszkamy tu 1,5 roku. Nasz synek Morgan dzisiaj konczy 3 miesiacesmile) Obecnie
      odpoczywamwink na urlopie macierzynskim.
      W Polsce mieszkalismy w Radomiu.
      • hillroad Reading 13.03.07, 10:38
        mieszkam 15 min. samochodem od Reading. mam prawie 3-letnią córe Aniele. Jestem
        w UK prawie dwa lata. chętnie poznam mamy z okolicy. pozdrawiamsmile
      • mama-ali londyn, peckham se15 23.03.07, 22:16
        witam, mam na imie gosia[1976] i 26.11.2006 urodzilam w londynie coreczke
        alicje,w polsce mieszkam w bydgoszczy, pozdrawiam
    • monigrove Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 22.03.07, 22:37
      Monika, mama rocznego Jasia. Oczekujemy przyjscia na swiat naszej drugiej
      pociechy w listopadzie. Mieszkam w Lowestoft i chetnie poznam mamy, ktore
      rezyduja w Lowestoft lub okolicachsmile
    • senga79 Weston super Mare 23.03.07, 22:51
      Witam!

Jestem mamą rocznego Alexa i obecnie wraz z mężem mieszkamy w Weston-super-Mare.
      Jeśli są jakieś mam chetne na wspólne spacery z dziećmi to zapraszam.

Pozdrawiam
      Agnieszka
      • belisima1979 Zachodni Londyn 27.03.07, 14:21
        Witam wszystkie mamy!

Mam na imie Bela,jestem mamusia 6 miesiecznej Olivii. Mieszkamy w okolicach
        South Ealing. Chetnie poznalabym tutejsze mamy! Niestety narazie jestem zdana
        tylko na siebie,choc ostatnio zaczelam sie interesowac playgroupami i
        spotkaniami mam z dziecmi. Ale zednej Polki jeszcze nie poznalamsad

Jak chcecie to piszcie: belaw@hotmail.co.uk

Pozdrawiam!
    • justysia_g Long Melford (sudbury / bury st edmunds), Suffolk 03.04.07, 18:46
      Justyna, 28 lat, mama 4-letniej Patrycji, w 5. m-cu ciąży. Mieszkamy od
      niecałego roku w Long Melford w SUFFOLK (obok Sudbury, Bury St Edmunds).
      Pochodzimy z Łodzi.
      Odkąd jestem w UK, nie pracuję, zajmuję się domem i dzieckiem. W Polsce
      pracowałam jako konsultant-psycholog w firmie doradztwa personalnego (sektor B2B).
      Chętnie nawiążę kontakt z mamami z okolicy (post code CO10) i nie tylko.
      Można być ze mną w kontakcie mailowym, na gg lub skype.
      Pozdrawiam
      Justyna
    • swiezamamuska Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 10.04.07, 20:03
      mam na imie basia ,mieszkam a uk na stale ale co do miasta SLOUGH ,to nie
      jestem pewna.Obecnie jestem mama 3,5 m niny .1 maja wracam do pracy w szpitalu
      • zabciula1 mam pytanie- czy warto 26.04.07, 10:21
        na razie jestem jeszcze w Polsce, ale mam dolaczyc okolo wrzesnia do swojego
        faceta razem z moim dzieckiem(z poprzedniego zwiazku). skonczylam polonistyke
        na studiach dziennych oraz zaocznie anglistyke, jestem nauczycielka i w Polsce
        mi sie w miare dobrze powodzi,ale ciezko musze pracowac,zeby cos miec(2 etaty).
        Facet mieszka w okolicach Kendal, ma srednie wyksztalcenie,ale jest zadowolony
        tam z pracy, tyle,ze on tam naprawde spotro pracuje, jednak nie chce wrocic,
        chyba,ze ja bym nalegala,ale nie nalegam, chce tez wyjechac, bo po puierwsze
        chce byc z nim,po drugie rozwine sie jezykowo, co potrzebne mi do pracy.
        poradzcie mi czy warto poza tym, czy lepiej,zeby on wrocil?? jakie jest wasze
        zdanie?
        • justysia_g Re: mam pytanie- czy warto 27.04.07, 22:02
          Ja wyjechalam. I jestem zadowolona. W kraju rozwijalam sie zawodowo, bylam
          psychologiem - konsultantem w firmie doradztwa personalnego. Mam 4-letnia
          corcie. W zeszlym roku dolaczylysmy do meza w UK (byl tam sam przez pol roku).
          Nie zaluje wyjazdu. Po pierwsze - jestesmy razem. Po drugie - mimo ze siedze w
          domu i nie pracuje, opiekuje sie Pati - jest mi dobrze, zyjemy spokojnie i
          dostatnio (bez ubarwien, radzimy sobie przecietnie), poza tym jestem w drugiej
          ciazy (w Polsce raczej nie zdecydowalibysmy sie na drugie dziecko). Po nastepne
          - odpoczelam i wyluzowalam (zawodowo, rodzinnie, towarzysko, finansowo etc.).
          Nie ma latwo, to pewne, zawsze znajda sie jakies przejsciowe klopoty (z akcentem
          na przejsciowe). Ale glowa do gory! Podejmij ryzyko i ... powodzenia!
          Ps. Lepiej zalowac czegos, co sie zrobilo, niz czegos, czego sie nie zrobilo!
          • zabciula1 Re: mam pytanie- czy warto 28.04.07, 07:28
            no wlasnie byc razem! ja juz bardzo bardzo tesknie! a druga sprawa chcialabym
            troche wiecej jeszcze plynnosci w mowie nabrac,zeby mi potem latwiej w pracy
            bylo prowadzic konwersacje z uczniami.
            • justysia_g Re: mam pytanie- czy warto 29.04.07, 11:33
              plynnosci na pewno nabedziesz, nie martw sie! wazna jestes ty i twoja rodzina. i
              spokoj waszych serc. big_grin
              powodzenia!
    • asiadymerska Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 28.04.07, 14:00
      dopisuje sié. Mam na imie Aska, mam 25 lat. przyjechalam z okolic Olsztyna ,
      Nidzica. nie przcuje, konczé studia, ale teraz sié troché przedluza. . mam 5
      letnia Wiktorié i dwutygodniowego Gracjanka. obecnie mieszkam w Gerrard cross
      okolice Slough
      Pozdrawiam
      A nie chciaabym tu zosta na stale. moze to smieszne ale tésknie za bratem, mama
      i tatá.
    • agusiaczek8 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 29.04.07, 12:32
      witam mam na imie agnieszka narazie jestem jeszcze w polsce ale w czerwcu mam
      dolaczyc do meza wraz z trojka naszych pociech(12lat,11 i 1,5roku)moj maz nie
      chce wracac do kraju nie chce tu pracowac,bardzo ciezko znosimy rozlake ktora
      trwa juz dwa lata dlatego postanowilismy(po dlugich namyslach i rozmowach)
      przeniesc sie do londynu boje sie ale mam nadzieje ze bedzie dobrze maz mowi ze
      bedzie wierze mu najwazniejsze ze bedziemy razem....pozdrawiam
      • ann2 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 01.05.07, 19:33
        Witam wszystkie mamy!
        Ja jestem w takiej samej sytuacji jak Agnieszka! Pod koniec czerwca dolacze z
        corka do meza, ktory juz ponad dwa lata jest w UK a dokladniej w Irlandii
        Polnocnej.
        Mimo ze juz wiele razy bylysmy u meza to jednak boje sie okropnie!!!

Jesli ktos ma ochote napisac do mnie to zapraszam na adres gazetowy!

pozdrawiam
        ania
    • maultier1 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 02.05.07, 14:00
      To sie dolanczam.Mam na imie Gosia.Moj syn Eryk wlasnie skonczyl 8 miesiecy.Jak
      narazie siedze z malym w domu a maz pracuje.Mieszkam w Szkocji w malej miescine
      zwanej Larhall tj. 40 min. pociagiem od Glasgow.Maz wyjechal tutaj w
      pazdzierniku zeszlego roku a my przyjechalismy w grudniu.Jak ktos ma ochote
      zapoznac sie to zapraszam na maila. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka