dorko84 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 05.07.06, 22:48 Witam wszystkich bardzo gorąco. Cieszę się,że udało mi się dotrzeć na to forum, bo zapewne wiele się dowiem. Mój "problem" polega na tym, że jestem w 4 miesiacu ciazy..dzidzius był poczęty w Anglii (CastleDoningthon-niedaleko Ciebie- założycielko postu:o)..Obecnie jestem na wakacjach w Polsce, ale we wrzesniu jedziemy ponownie do UK, by przygotowac sie do porodu..tam. O czym powinnam pamietac?, jakie dokumenty wziac ze soba? i jaka jest pomoc panstwa po urodzeniu tam dzieciaczka. Dziękuję i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
czerniewska Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 06.07.06, 21:23 Witam i pozdrawiam wszystkie mamy goszczące na forum. Mam na imię Karina, mam 26 lat i jestem mamą ośmiomiesięcznego synka. Mieszkam w zachodnim Londynie, Shepherds Bush/Hammersmith i bardzo chętnie poznam mamy z tej okolicy. Mój email to czerniewska@interia.pl. Bardzo proszę o kontakt!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mysza501 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 06.07.06, 21:42 Witam serdecznie!Mam na imie Agnieszka mam 31 lat. W Anglii jestem od 2- miesiecy mieszkam z meżem,corką 10 lat i córką 2 tyg. w Coventry. W polsce mieszkałam na Górnym Sląsku a dokładniej w Bytomiu.Pozdrawiam wszystkie mamusie! Odpowiedz Link Zgłoś
hampstead Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 07.07.06, 11:44 Czesc Dziewczyny, Mam na imie Kaska. Jestem mama siedmiomiesiecznego synka. Mieszkamy w polnocnozachodnim Londynie (NW3). Chetnie poznam inne mamy i maluszki. Do uslyszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatek.m Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 10.07.06, 14:45 mieszkam w brzydkim miescie Birmingham ,mam 13 letnia corke .........,mam dzis dola ........ Odpowiedz Link Zgłoś
1kjj Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 11.07.06, 16:27 Witajcie Tu Joanna, Julka(3lata) i Krzysiek. Mieszkamy w Redhill(Surrey). Ja jestem tu belfrem a moj kochany na razie szuka sobie miłej pracy, bo ta co ją ma to nie jest zbyt miła. Pochodzimy z Żywca ale przez całe lata mieszkaliśmy w Poznaniu. Pozdrawiamy i namawiamy do kontaktowania się z nami. j. Odpowiedz Link Zgłoś
macchiatto1 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 11.07.06, 20:23 Witajcie! Po roku znowu powracam na forum! I bardzo mnie to cieszy. W ciagu tych ostatnich 12 miesiecy tak wiele sie dzialo - lacznie z przeprowadzka do UK i proba zaaklimatyzowania sie w nowym kraju. Nie bylo latwo...Mieszkamy z Krzysztofem i naszym 3 letnim teraz juz synkiem Mikolajem w Worcester. Przez wiekszosc czasu nim sie zajmuje, ale pomagam tez prowadzic nasza firme(glownie odbieranie telefonow niestety). W sierpniu koncze 30 lat...Jestesmy ze Szczecina, za ktorym bardzo tesknie. Jesli ktos mieszka w poblizu niech da znak prosze- z wielka checia poznam inne polskie mamy! macchiatto Zmienilam login z macchiatto na macchiatto1 bo niestety nie pamietam hasla ups! Odpowiedz Link Zgłoś
martas15 Colindale 24.07.06, 15:49 Czesc dziewczyny,czy sa jakies mamy w okolicach Colindale,odezwijcie sie,moze moglybysmy sie spotkac z naszymi dzieciaczkami!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
syla03 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 01.08.06, 20:57 Witam! Od 06/07/06 jestem mamą Szymonka .Przyszedł na świat w Londynie.Mieszkamy w Mitcham.Wszystkie mamy z okolic chętne na wspólne spacery bądż wymiane doświadczen i sposterzezeń zapraszam na gg 3309753. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
apolowiec Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 16.10.06, 16:47 No to jeszcze nas brakowalo. Mam na imié Agnieszka i jestem mamá 17 m-cznej Oli. Mieszkamy w Sydenham (Londyn). Chétnie poznam inne mamy w okolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
ania.sobota1 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 18.10.06, 21:13 witam,nie wiedziałam.ze istnieje taka lista-od dwóch miesięcy mieszkam w Nottingham,z mężem i dwojgiem dzieci,pozdrawiam wszystkie mamy z dala od Polski Ania Odpowiedz Link Zgłoś
katka71 Nottingham-Mapperley 19.10.06, 11:30 Mieszkam tu od grudnia 2005. Mam 16 miesiecznego syna (tutaj) i 8 letnia corke (niestety jest na razie w PL). pozdrawiam, katka Odpowiedz Link Zgłoś
magzak1 Chelmsford 28.10.06, 19:23 Witam! A ja od listopada bede mieszkala w Chelmsford. Moze jest ktos kto mieszka blisko mnie? Pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś
jkulawinska Re: Chelmsford 29.12.06, 00:26 Hej! Od roku mieszkam w Chelmsford z mężem Tomkiem i synkiem Damiankiem. Chętnie poznam i nawiążę kontakt z innymi mamami z okolicy: jkulawinska@o2.co.uk Jesteśmy z Łodzi. pozdrawiam, Asia Odpowiedz Link Zgłoś
londonka_uk Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii London tooting 28.10.06, 21:01 alez nas tu jest, witam wszystkie mamusie, jestem z Londynu SW17 mam coreczke Emilie ktora ma 17 miesiecy, w piatki uczeszczamy na zajecia domowego przedszkola w klubie bialego orla na balham, zapraszam mamusie ktore jeszcze tam nie byly, mozna poznac nowe mamy z dziecmi, pozdrawiam papapa Odpowiedz Link Zgłoś
emi-w Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii London tooting 18.01.07, 00:22 Bardzo piekne imie ma Twoja coreczkaJa mam na imie Emilia a moja coreczka Julia 25lutego skonczy 2latka.mieszkam w Croydon.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
a_gurk Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 10.11.06, 14:19 Mieszkam w Walii w okolicach Colwyn Bay. Czy jakas mama z malym dzieckiem tez tu gdzies mieszka? Chetnie nawiaze kontakt. Mam 16 mies. corke Maje i niedlugo urodze synka. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
ewita76 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 31.01.07, 14:25 czesc ania!!! mieszkamy ja ewa w conwy a jolka w deganwy mamy 8miesiecznych synkow i bardzo chetnie nawiazalybysmy kontakt z toba.odezwij sie jak chcesz Odpowiedz Link Zgłoś
nina1984 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 27.12.06, 19:48 No to ja się dołączę Mam na imię Asiula. Miesiąc temu przeprowadziłam się z moim mężczyzną Marcinem i synkiem Alexandrem (4 mies.)z Bournemouth do Poole, Dorset (45 min od Southampton). Pochodzę z Torunia. Jestem na urlopie macierzyńskim. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
monikaipatrycja Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 03.01.07, 23:56 mam na imię Monika i jestem mamą Patrycji która za 4 dni skończy roczek.Mieszkamy w zachodnim Londynie. Pozdrawiam wszystkie mamy w uk. Odpowiedz Link Zgłoś
cool_ewula Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 07.01.07, 18:28 niedawno was tuaj znalazlam i chcialabym sie przywitac. mam 28 lat mieszkamm niedaleko peterborough w south lincolnshire i choc nie jestem jeszcze mama 'przymierzam' sie do ciazowych i maminych tematow. czy jest tu moze ktos z okolic? pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
dorisja Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 17.01.07, 18:43 Hej dopiero teraz tutaj dotarlam. Mam na imie Dorota mieszkam z mezem Radkiem w Harlesden i wlasnie oczekujemy naszego pierwszego malenstwa. Jak narazie jest spoznione 3 dni. Pozdro dla wszytskich angielskich mamusi Odpowiedz Link Zgłoś
renata19753 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 23.01.07, 19:59 na poczatku pozdrawiam wszystkie mamy ,ja mieszkam od 5 lat w polnocnym Londynie , wood Green mam 2,5 letniego synka i chetnie poznam polskie mamy z tej okolicy ,slyszalam tez ze w okolicy wod green jest jakis klub gdzie odbywaja sie spotkania polskich mam pa Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaelena Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 05.02.07, 02:05 Witam.Mam na imie Kasia.Mieszkam w Bournemouth, wczesniej w Londynie.Jestem tu juz prawie 4 lata, moj chlopak 7. Mam sliczna corcie Elenke, ktora ma juz 3 m- ce.Aktualnie jestem na urlopie macierzynskim. Odpowiedz Link Zgłoś
wiki061 mamy Swindon 06.02.07, 00:01 witam narazie jestem tu z doskoku bo naie mamy stałego mieszkania.ale za 3 miesiace bedziemy juz razem z mężem,czy sa tu jakies polskie mamusie??my jestesmy z Wrocławia.pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
callineczka8 Re: mamy Swindon 07.05.07, 19:26 HELLO. MAMA 16 MIESIECZNEJ BASI. MIESZKAMY Z MĘZEM W SWINDON. MOZNA POWIEDZIEĆ ŻE MY TEŻ Z WROCŁAWIA TAM POZNALISMY SIE Z MEŻEM I TAM uRODZILA SIE NASZA CÓRKA. POZDROWIENIA Odpowiedz Link Zgłoś
anna.aleksanderek Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 07.02.07, 22:59 Hey ,to bardzo fajny pomysl z ta lista mam na imie Ania i mieszkam z mezem Adrianemi 9miesiecznym synkiem Nikolasem w Londynie (Stockwell)ale w ciagu najblizszych miesiecy wyprowadzamy sie do Blackfen,Kent.pochodze z Gdyni.Na razie poswiecam sie wychowywaniu naszego skarbenka.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
fili77 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 09.02.07, 11:09 Mam na imię Agnieszka, mieszkam w Aberdeen (Szkocja) razem z mężem i dwójką dzieci - Filipek- 5,5 roku oraz Marlenka 9 miesięcy. Pozdrawiam. Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
iza_792 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 09.02.07, 11:28 Mam na imię Iza i mieszkam wraz z mężem i dwuletnim synkem Davidem w Bedford.Nie pracuję,wychowuję syna i zajmuję się domem.Obecnie jestem w 7 miesiącu drugiej ciąży.Pozdrawiam wszystkie Mamy na wyspach a szczególnie te z Bedford Odpowiedz Link Zgłoś
verona81 Reading 09.02.07, 17:42 Mam na imie Ania mam 25 lat i wychowuje 7 letniego syna,szukam dobrej kumpeli,mieszkam tu od niedawna Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anita3333 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 02.03.07, 16:10 Mam na imie Anitamieszkam w TELFORD od 4 miesięcy,mąż mój jest tu już 2 lata..Mam dwujke dzieci,Wiktoria ma 7 lat i Wiktor skończył rok i 7 miesięcy..chcemy w UK zostac na stałe..Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
ylw Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 02.03.07, 20:41 Ja mam na imie Jola, jestem mamą Kubusia ur.9.Stycznia`07.Mieszkamy w Londynie.Pozdrawiamy ciepło.Jola i Kubuś ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
agg.agnieszka Re: PN Anglia 05.03.07, 14:47 czesc. nazywam sie agnieszka.mieszkam na polnocy anglii w malym miasteczku (okolice midlesbourgh, stockton on tees).moja coreczka ma cztery miesiace i jest pol angielka. Odpowiedz Link Zgłoś
morgan06 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 12.03.07, 12:04 hejka! czy sa tu jakies mamy z Blackburn??? Mieszkamy tu 1,5 roku. Nasz synek Morgan dzisiaj konczy 3 miesiace) Obecnie odpoczywam na urlopie macierzynskim. W Polsce mieszkalismy w Radomiu. Odpowiedz Link Zgłoś
hillroad Reading 13.03.07, 10:38 mieszkam 15 min. samochodem od Reading. mam prawie 3-letnią córe Aniele. Jestem w UK prawie dwa lata. chętnie poznam mamy z okolicy. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ali londyn, peckham se15 23.03.07, 22:16 witam, mam na imie gosia[1976] i 26.11.2006 urodzilam w londynie coreczke alicje,w polsce mieszkam w bydgoszczy, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
monigrove Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 22.03.07, 22:37 Monika, mama rocznego Jasia. Oczekujemy przyjscia na swiat naszej drugiej pociechy w listopadzie. Mieszkam w Lowestoft i chetnie poznam mamy, ktore rezyduja w Lowestoft lub okolicach Odpowiedz Link Zgłoś
senga79 Weston super Mare 23.03.07, 22:51 Witam! Jestem mamą rocznego Alexa i obecnie wraz z mężem mieszkamy w Weston-super-Mare. Jeśli są jakieś mam chetne na wspólne spacery z dziećmi to zapraszam. Pozdrawiam Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
belisima1979 Zachodni Londyn 27.03.07, 14:21 Witam wszystkie mamy! Mam na imie Bela,jestem mamusia 6 miesiecznej Olivii. Mieszkamy w okolicach South Ealing. Chetnie poznalabym tutejsze mamy! Niestety narazie jestem zdana tylko na siebie,choc ostatnio zaczelam sie interesowac playgroupami i spotkaniami mam z dziecmi. Ale zednej Polki jeszcze nie poznalam Jak chcecie to piszcie: belaw@hotmail.co.uk Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
justysia_g Long Melford (sudbury / bury st edmunds), Suffolk 03.04.07, 18:46 Justyna, 28 lat, mama 4-letniej Patrycji, w 5. m-cu ciąży. Mieszkamy od niecałego roku w Long Melford w SUFFOLK (obok Sudbury, Bury St Edmunds). Pochodzimy z Łodzi. Odkąd jestem w UK, nie pracuję, zajmuję się domem i dzieckiem. W Polsce pracowałam jako konsultant-psycholog w firmie doradztwa personalnego (sektor B2B). Chętnie nawiążę kontakt z mamami z okolicy (post code CO10) i nie tylko. Można być ze mną w kontakcie mailowym, na gg lub skype. Pozdrawiam Justyna Odpowiedz Link Zgłoś
swiezamamuska Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 10.04.07, 20:03 mam na imie basia ,mieszkam a uk na stale ale co do miasta SLOUGH ,to nie jestem pewna.Obecnie jestem mama 3,5 m niny .1 maja wracam do pracy w szpitalu Odpowiedz Link Zgłoś
zabciula1 mam pytanie- czy warto 26.04.07, 10:21 na razie jestem jeszcze w Polsce, ale mam dolaczyc okolo wrzesnia do swojego faceta razem z moim dzieckiem(z poprzedniego zwiazku). skonczylam polonistyke na studiach dziennych oraz zaocznie anglistyke, jestem nauczycielka i w Polsce mi sie w miare dobrze powodzi,ale ciezko musze pracowac,zeby cos miec(2 etaty). Facet mieszka w okolicach Kendal, ma srednie wyksztalcenie,ale jest zadowolony tam z pracy, tyle,ze on tam naprawde spotro pracuje, jednak nie chce wrocic, chyba,ze ja bym nalegala,ale nie nalegam, chce tez wyjechac, bo po puierwsze chce byc z nim,po drugie rozwine sie jezykowo, co potrzebne mi do pracy. poradzcie mi czy warto poza tym, czy lepiej,zeby on wrocil?? jakie jest wasze zdanie? Odpowiedz Link Zgłoś
justysia_g Re: mam pytanie- czy warto 27.04.07, 22:02 Ja wyjechalam. I jestem zadowolona. W kraju rozwijalam sie zawodowo, bylam psychologiem - konsultantem w firmie doradztwa personalnego. Mam 4-letnia corcie. W zeszlym roku dolaczylysmy do meza w UK (byl tam sam przez pol roku). Nie zaluje wyjazdu. Po pierwsze - jestesmy razem. Po drugie - mimo ze siedze w domu i nie pracuje, opiekuje sie Pati - jest mi dobrze, zyjemy spokojnie i dostatnio (bez ubarwien, radzimy sobie przecietnie), poza tym jestem w drugiej ciazy (w Polsce raczej nie zdecydowalibysmy sie na drugie dziecko). Po nastepne - odpoczelam i wyluzowalam (zawodowo, rodzinnie, towarzysko, finansowo etc.). Nie ma latwo, to pewne, zawsze znajda sie jakies przejsciowe klopoty (z akcentem na przejsciowe). Ale glowa do gory! Podejmij ryzyko i ... powodzenia! Ps. Lepiej zalowac czegos, co sie zrobilo, niz czegos, czego sie nie zrobilo! Odpowiedz Link Zgłoś
zabciula1 Re: mam pytanie- czy warto 28.04.07, 07:28 no wlasnie byc razem! ja juz bardzo bardzo tesknie! a druga sprawa chcialabym troche wiecej jeszcze plynnosci w mowie nabrac,zeby mi potem latwiej w pracy bylo prowadzic konwersacje z uczniami. Odpowiedz Link Zgłoś
justysia_g Re: mam pytanie- czy warto 29.04.07, 11:33 plynnosci na pewno nabedziesz, nie martw sie! wazna jestes ty i twoja rodzina. i spokoj waszych serc. powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
asiadymerska Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 28.04.07, 14:00 dopisuje sié. Mam na imie Aska, mam 25 lat. przyjechalam z okolic Olsztyna , Nidzica. nie przcuje, konczé studia, ale teraz sié troché przedluza. . mam 5 letnia Wiktorié i dwutygodniowego Gracjanka. obecnie mieszkam w Gerrard cross okolice Slough Pozdrawiam A nie chciaabym tu zosta na stale. moze to smieszne ale tésknie za bratem, mama i tatá. Odpowiedz Link Zgłoś
agusiaczek8 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 29.04.07, 12:32 witam mam na imie agnieszka narazie jestem jeszcze w polsce ale w czerwcu mam dolaczyc do meza wraz z trojka naszych pociech(12lat,11 i 1,5roku)moj maz nie chce wracac do kraju nie chce tu pracowac,bardzo ciezko znosimy rozlake ktora trwa juz dwa lata dlatego postanowilismy(po dlugich namyslach i rozmowach) przeniesc sie do londynu boje sie ale mam nadzieje ze bedzie dobrze maz mowi ze bedzie wierze mu najwazniejsze ze bedziemy razem....pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ann2 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 01.05.07, 19:33 Witam wszystkie mamy! Ja jestem w takiej samej sytuacji jak Agnieszka! Pod koniec czerwca dolacze z corka do meza, ktory juz ponad dwa lata jest w UK a dokladniej w Irlandii Polnocnej. Mimo ze juz wiele razy bylysmy u meza to jednak boje sie okropnie!!! Jesli ktos ma ochote napisac do mnie to zapraszam na adres gazetowy! pozdrawiam ania Odpowiedz Link Zgłoś
maultier1 Re: Lista mam z Wielkiej Brytanii 02.05.07, 14:00 To sie dolanczam.Mam na imie Gosia.Moj syn Eryk wlasnie skonczyl 8 miesiecy.Jak narazie siedze z malym w domu a maz pracuje.Mieszkam w Szkocji w malej miescine zwanej Larhall tj. 40 min. pociagiem od Glasgow.Maz wyjechal tutaj w pazdzierniku zeszlego roku a my przyjechalismy w grudniu.Jak ktos ma ochote zapoznac sie to zapraszam na maila. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś