Dodaj do ulubionych

ZAPRASZAM WSZYSTKICH KTÓRZY ZECHCĄ POKLIKAĆ:)

30.01.06, 01:54
Serdecznie witam Wszyskich i każdego z osobna. Jeśli ktoś chciałby
pokorespondować ze mna, a przy okazji pouczyć mnie trochę jezyka ang. ( w
mowie i pismie) to serdecznie zapraszam. Interesuję się achitekturą, grafika.
Lubię robić coś z niczego i uczyć sie nowych rzeczy. Ostatnio nauczyłam sie
robić na szydełku i zrobiłam szalik w kolorze wrzosowym.
Pozdrawiam ciepło
irsmile
Obserwuj wątek
    • olewam Re: ZAPRASZAM WSZYSTKICH KTÓRZY ZECHCĄ POKLIKAĆ:) 30.01.06, 02:01
      to fajnie..przyslim mi bo tu zimno jak dlabli ...
      • 7ika Re: ZAPRASZAM WSZYSTKICH KTÓRZY ZECHCĄ POKLIKAĆ:) 30.01.06, 15:47
        olewam napisał:

> to fajnie..przyslim mi bo tu zimno jak dlabli ...
        to może zrobie drugismile, ten jest idealny dla kobiety.
    • tsaran Re: ZAPRASZAM WSZYSTKICH KTÓRZY ZECHCĄ POKLIKAĆ:) 30.01.06, 10:20
      ile chcesz za ten szaliczek, obiecuje przekazac na sierotki i czy umiesz dobrze
      po francusku?
      • 7ika Re: ZAPRASZAM WSZYSTKICH KTÓRZY ZECHCĄ POKLIKAĆ:) 30.01.06, 15:44
        zrobiłam go dla przyjemnosci- i dlatego ze teraz dużo czasu spędzam w szpitalu
        z moim bratankiem. Jest bezcenny - a jeśli już bede musiała go sprzedać to sama
        mogę przekazać pieniadze, choćby dla Niego. Pozdrawiam. ir
        Chciałąm pouczyć sie ang.
        • mlody771 Re: ZAPRASZAM WSZYSTKICH KTÓRZY ZECHCĄ POKLIKAĆ:) 31.01.06, 00:36
          A widzisz, to ladnie, ze chcesz sie uczyc angielskiego, ale tutaj wszystko
          podejrzliwe i do tego obrazaja. Jak by z dziewczyna tylko o seksie mozna bylo
          rozmawiac. Napisz Prosze ile masz lat i co przytrafilo sie Twojemu bratankowi,
          ze musi byc w szpitalu? Pozdrowienia dla Ciebie i Bratanka z Zyczeniami
          szybkiego powrotu do zdrowia.
          • 7ika Re: ZAPRASZAM WSZYSTKICH KTÓRZY ZECHCĄ POKLIKAĆ:) 31.01.06, 18:41
            moj bratanek ma nowotwor Neuroblastome. I rozpoczoł leczenie od grudnia,
            poniewaz szybko sie nie skończy to wymyślam sobie zajęcia. pozdrawiam i
            dziekuje za pozdrowienia. IRsmile
    • gosc88 Tak, chce: poklikac, uczyc ciebie angielskiego i . 30.01.06, 17:55
      czego tylko zechcesz. Napisz co teraz moge dla ciebie zrobic ??
      • 7ika Re: Tak, chce: poklikac, uczyc ciebie angielskieg 30.01.06, 18:20
        gosc88 napisał:

> czego tylko zechcesz. Napisz co teraz moge dla ciebie zrobic ??
        I hope that you do not make from I joke , because on stupidity time not mum <
        beguile > < have >!
        To z tłumacza z internetu wiec jest sporo błędów sad .
        Mozesz mi napisać pare prostych zdań ja bede sie starała tłumaczyć i odpisywać.
        I salute
        ir
        • gosc88 Ok, just to start off, let's try to make a work 30.01.06, 18:32
          plan. And here a question to you: how long would you like to be my English
          student ?? And after we're done with the course, other than satisfaction, can I
          count on somethin more as a pay-off for being your faithful English
          instructor ??
          • 7ika Re: Ok, just to start off, let's try to make a wo 30.01.06, 18:38
            gosc88 napisał:

to ja musze teraz troche czasu poświecic na przetłumaczenie i odpowiedzieć smile
          • ontarian Re: Ok, just to start off, let's try to make a wo 30.01.06, 18:49
            gosc88 napisał:

> student ?? And after we're done with the course, other than satisfaction, can
            did you mean intercourse?
            hopefully that would be your satisfucktion
          • 7ika Re: Ok, just to start off, let's try to make a wo 31.01.06, 00:14
            gosc88 napisał: I never learned
            > plan. And here a question to you: how long would you like to be my English
            > student ?? And after we're done with the course, other than satisfaction, can
            I
            >
            > count on somethin more as a pay-off for being your faithful English
            > instructor ??

House can it adress oladrelichowska@op.pl this is We can be mentioned genuine
            mails. If surely something for I write answer. It on black hour such mail that
            (in order to) obtain on genuine mails no stupidity later.
            • wiesniaczek1000 Re: Ok, just to start off, let's try to make a wo 31.01.06, 18:04
              Bardzo duze bledy robisz. Nauczyc sie najpierw gramatyki z ksiazek.
              Korespondowanie po angielsku Ci nie pomoze. Nie bedziesz nawet wiedziec, czy
              ktos pisze poprawnie i zaczniesz powielac czyjes bledy. Jest obecnie ogromny
              wybor ksiazek. Poza tym pamietaj, ze istnieja dwie podstawowe formy
              angielskiego: brytyjska i amerykanska rozniace sie w pewnych slowach pisownia
              (np. colour, color, traveller, traveler), slownictwem, gramatyka i oczywiscie
              wymowa.
              • 7ika Re: Ok, just to start off, let's try to make a wo 31.01.06, 18:36
                tez tak sobie pomyslałam. Nigdy nie uczyłam się ang wiec prosze o wyrozumiałość:
                (. Serdezcnie pozdrawiam ir.
              • ontarian Re: Ok, just to start off, let's try to make a wo 31.01.06, 18:40
                wiesniaczek1000 napisał:

> Bardzo duze bledy robisz.
                nie przesadzaj, calkiem niezle jej idzie
    • wiesniaczek1000 Re: ZAPRASZAM WSZYSTKICH KTÓRZY ZECHCĄ POKLIKAĆ:) 31.01.06, 18:47
      Nie przesadzam. Przeciez to, co napisala na koncu jednej wypowiedzi prawie sie
      nie da zrozumiec. Radzilam jej zeby nauczyla sie sama podstaw jezyka, bo jak z
      takimi bledami mozna rozmawiac. No wlasnie, napisz moze, autorko postu jak
      dlugo sie uczyc i z czego?
      • 7ika DZIĘKUJE!!! 31.01.06, 22:23
        Zgadzam się się z Panią całkowicie. Słucham Pani rady i najpierw wezmę się za
        naukę gramatyki. I odpowiadam na zadane pytania:
        - nie uczyłam się nigdy angielskiego, w liceum miałam francuski i rosyjski, a
        na studiach rosyjski
        -angielski znam jedynie z piosenek filmow, ale ni w ząb nie znam pisowni i
        zasad gramatycznych
        - kupie sobie jakies książki i postaram się je przerobić.
        Pozdrawiam serdecznie
        ir
        • wiesniaczek1000 Re: DZIĘKUJE!!! 01.02.06, 04:06
          Daj sobie spokoj z ta "Pania", chyba, ze mialo to byc smieszne albo ironiczne.
          Zazdroszcze Ci znajomosci francuskiego, bo angielski jest moim pierwszym
          jezykiem obcym i poniewaz gramatycznie jest najlatwiejszy, wiec trudno mi jest
          uczyc sie innego. Umysl mi sie rozleniwil. Znajdz dobra ksiazke koniecznie z
          nagraniem i ucz sie codzienne po trochu. Jest to lepsze, niz rzadka nauka
          godzinami. Lap jezyk z roznych zrodel i jak tylko bedziesz miala okazje
          rozmawiaj, najlepiej z kims dla kogo angielski jest jezykiem ojczystym. Ja
          jestem samoukiem, na kursach niczego sie nie nauczylam, ale dla niektorych
          kursy sa dobre. Jesli bys sie zdecydowala na kurs, to wybierz jak najmniejsza
          grupe zebys byla zmuszona czesto mowic. Zycze powodzenia. P.S. Jesli znasz
          dobrze francuski,to sprobuj moze uczyc go kogos w zamian za uczenie sie od tej
          osoby angielskiego. W ten sposob zadne z was nie placi za lekcje. Mozesz dac
          ogloszenie na filologii angielskiej, bo ludzie tam znaja angielski na
          przyzwoitym poziomie. Jesli bedziesz szukac "w ciemno" nie bedziesz wiedziec,
          czy osoba uczaca Cie sama zna dobrze jezyk.
          • 7ika Re: DZIĘKUJE!!! 01.02.06, 12:07
            Nie miałam na celu Cię obrazić poprzez zastosowanie formy "Pani".
            Francuski nie jest u mnie niestety na tak zaawansowanym poziomie, zupełnie
            zaprzestałąm dalszej nauki a niestety ten język trzeba bardzo dużo trenować.
            Teraz to może potrafiłabym przeprowadzic prostą rozmowę sad
            Angielskiego chce się poduczyć bo bardzo duzo jest inf na stronach brytyjskich
            ad. choroby mojego bratanka. Na razie tłumaczę sobie teksty przez tłumacze z
            netu. Fakt nie jest to może dobre tłumaczenie i jak sama napisałaś ciężko to
            czasami zrozumieć, ale wydcośtam zawsze nowego się dowiaduje.
            Pozdraawiam serdecznie.
            IR wink
            • wiesniaczek1000 Re: DZIĘKUJE!!! 01.02.06, 15:43
              Przykro mi, ze Twoj bratanek jest chory. Dobrze, ze dzieki temu tlumaczowi
              mozesz czytac artykuly po angielsku. W druga strone (tzn. na polski) ten
              tlumacz nie bardzo dziala. Mam nadzieje, ze na polski przynajmniej lepiej
              tlumaczy. Ja sie nie obrazam. Myslalam, ze zartujesz sobie ze mnie, ale to tez
              nie szkodzi. Przyzwyczailam sie slyszac rozne komentarze na swoj temat na
              forum. Twoje posty sa bardzo kulturalne. Czasami czlowiek cos zle zrozumie i to
              wszystko. Choroba Twojego bratanka jest bardzo ciezka i wspolczuje Jemu i jego
              rodzinie.
              • 7ika Re: DZIĘKUJE!!! 01.02.06, 19:23
                dobrze ze jednak sie zrozumialysmy w koncusmile, to najwazniejsze. Tumaczenia sa
                straszne, ale siedze i sklecam to w bardziej zrozumiale formy. dokladnie jest
                tak jak piszesz"tego sie po prostu nie da zrozumiec"-tych moich starych
                tekstow. Niestety nigdy nie wiadomo z kim sie ma doczynienia po ,drugiej
                stronie dlatego Cie rozumiem.
                Pozdrawiam serdecznie
                ir wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka