Gość: hai IP: 212.19.40.* 27.11.01, 11:07 mial wrocic jesienia, ale chyba mu juz przeszlo woli dalej wychawalac jego ojczyzne z odleglosci 10000 km Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: hgx Re: kiedy TYP wraca do jego ojczyzny IP: *.pool009.at001.earthlink.net 27.11.01, 11:11 wlasnie, powiedzcie czy on was tez tak irytuje???bo mnie strasznie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bubu Re: kiedy TYP wraca do jego ojczyzny IP: *.pool009.at001.earthlink.net 27.11.01, 11:18 TYP to super denerwujacy typ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maro Re: kiedy TYP wraca do jego ojczyzny IP: *.pool009.at001.earthlink.net 27.11.01, 11:29 Typ jak wroci tak bedzie uciekac.Ale swoje herezje dalej bedzie wygadywac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hai Re: kiedy TYP wraca do jego ojczyzny IP: 212.19.40.* 27.11.01, 12:31 w jego Pacanowie wszyscy czekaja z otwartymi rekami na ......jego $$$ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: kiedy TYP wraca do jego ojczyzny IP: *.pppool.de 27.11.01, 21:49 TYP to moj i nie tylko pewnie moj, wrog na tym Forum! Ja sadze, ze on wcale nie musi do polski wracac, bo on pewnie tam caly czas siedzi i tylko zgrywa amerykańca! Tak irytujacego gościa to ja jeszcze nie spotkałem. TYPie odezwij sie i powiedz nam co o sobie samym sadzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TYP Re: kiedy TYP wraca do jego ojczyzny IP: *.we.mediaone.net 27.11.01, 21:59 Gość portalu: hai napisał(a): > mial wrocic jesienia, ale chyba mu juz przeszlo woli dalej wychawalac jego > ojczyzne z odleglosci 10000 km W koncu stycznia/poczatek lutego. Juz sie nie moge doczekac ! Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem.dyzma Re: kiedy TYP wraca do jego ojczyzny 28.11.01, 19:14 Gość portalu: TYP napisał(a): > Gość portalu: hai napisał(a): > > > mial wrocic jesienia, ale chyba mu juz przeszlo woli dalej wychawalac jego > > > ojczyzne z odleglosci 10000 km > > W koncu stycznia/poczatek lutego. Juz sie nie moge doczekac ! Hej TYP! Wlasnie przeczytalem twoj Kometarz na forum Praca gdzie wysmiales goscia ktory dostal oferte pracy na 10,000 brutto w Warszawie. Wiem ze jestes niezly Kozak, to moze sie pochwilisz co zamierzasz robic w Warszawie, jakie sa twoje oczekiwania placowe, czy masz juz prace? Wydaje mi sie ze trend teraz jest na wyjazdy z Polski nie na powroty (szczegolnie jesli ktos pracuje w IT), dlatego zycze powodzenia! PS. Mam na dzieje ze zamierzasz uczciwie pracowac w Polsce, nie wchodzic w uklady z kolesiami od kapitalizmu politycznego. ND Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TYP Re: kiedy TYP wraca do jego ojczyzny IP: *.we.mediaone.net 28.11.01, 23:13 nikodem.dyzma napisał(a): > Hej TYP! Wlasnie przeczytalem twoj Kometarz na forum Praca gdzie wysmiales > goscia ktory dostal oferte pracy na 10,000 brutto w Warszawie. > Wiem ze jestes niezly Kozak, to moze sie pochwilisz co zamierzasz robic w > Warszawie, jakie sa twoje oczekiwania placowe, czy masz juz prace? > Wydaje mi sie ze trend teraz jest na wyjazdy z Polski nie na powroty (szczegoln > ie > jesli ktos pracuje w IT), dlatego zycze powodzenia! > > PS. Mam na dzieje ze zamierzasz uczciwie pracowac w Polsce, nie wchodzic w ukla > dy > z kolesiami od kapitalizmu politycznego. > > ND Goscia nie wysmialem, tylko powiedzialem ze 10K dla expata w W-wie pracujacego w IT to brzmi bardzo malo i dodalem ze moze dostanie inne dodatki i ze tez suma moze zalezec od pracy wkoncu ktorej nie podal. Jezeli chodzi o mnie to nie wiem jeszcze co zrobie, jade na slepo niejako ale nie sadze zebym mial problem w znalezieniu dobrej pracy z moimi kwalifikacjami. Ze ludzie z Polski wyjezdzaja to mnie nie interesuje, kazdy ma swoje zycie i to ich sprawa. Ja do Polski wracam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aj Re: kiedy TYP wraca do jego ojczyzny IP: *.methodstudios.com 28.11.01, 23:23 > jade na slepo niejako ale nie > sadze zebym mial problem w znalezieniu dobrej pracy z moimi kwalifikacjami. > Ja do Polski wracam. jasne, przeciez w Stanach recesja, a lepperland grzeje do przodu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TYP Re: kiedy TYP wraca do jego ojczyzny IP: *.we.mediaone.net 28.11.01, 23:26 Gość portalu: aj napisał(a): > > jade na slepo niejako ale nie > > sadze zebym mial problem w znalezieniu dobrej pracy z moimi kwalifikacjami > . > > Ja do Polski wracam. > > jasne, przeciez w Stanach recesja, a lepperland grzeje do przodu! W Stanach jest recesja i w Polsce jest recesja, w 2002 moze juz tej recesji nie byc, ja mam kase i mi sie nie spieszy, jak co to moge recesje spokojnie przeczekac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bubu Re: kiedy TYP wraca do jego ojczyzny IP: *.pool015.at101.earthlink.net 29.11.01, 00:47 jak bedziesz czekac to zapomnisz wszystkiego co sie nauczyles, a jak bedziesz taki upierdliwy jak na tym forum to bedziesz czekac samotnie.I bardzo dobrze,ze samotnie, nie bedziesz innym psul nastrojow. Amen! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bubu Re: kiedy TYP wraca do jego ojczyzny IP: *.pool015.at101.earthlink.net 29.11.01, 02:27 A poza tym TYP to chcialbym ci jedna rzecz to tej twojej nielubianej przeze mnie glowy wrzucic. Moze gdzies ci to zakielkuje chociaz nie sadze zeby na zyzna glebe trafilo(jak nie zrozumiesz co sugeruje smialo pytaj). Otoz dobry kraj to nie tylko taki kraj, ktory pozwala zyc informatykom i wysoko/slabo wyksztalconym managerom. Patrzac przez swoje waskie informatyczne okulary nie potrafisz w swoim mysleniu uwzglednic innych. CO Z TEGO ZE TY, JA I PARE JESZCZE INNYCH OSOB MOZE TAM ZARABIAC KASE? Tak samo w moim i twoim interesie jest zeby inni ludzie mieli kase i zeby kraj byl bogaty. Zeby ludzie byli mili i zadowoleni musza miec mozliwosc utrzymania sie na w miare rozsadnym poziomie. Zeby interesy kwitly i kraj sie rozwijal nie moze prawo i nieograniczona ilosc koncesji blokowac ludzkiej inicjatywy. Nie moze urzednik decydowac o tym ile dni wlasciciel duzej firmy spedzi na wyjasnieniu ze wypelnil wlasciwie papierki. Nie zapominaj,ze jestes tylko robolem, sila najemna (bez obrazy dla sily najemnej) i ktos ci te pieniadze musi placic !!! Sprobuj otworzyc bussines, zobaczysz o czym mowie. Bez tych najzdolniejszych co te firmy otwieraja twoja praca bedzie gowno warta. Ich interesy bez twojej pracy pewnie tez zreszta. Niestety najzdolniejsi, zarowno specjalisci, inteligencja jak i czesto uczciwi przedsiebiorcy, ktorzy nie godza sie z oddawanie w lapowkach pieniedzy panstwowym nierobom wyjezdzaja za granice. Wejdziemy do uni europejskiej i tych ludzi zostanie znikoma liczba. Bo nikt nie bedzie chcial marnowac swojego talentu dla panstwa, ktore nie jest tego warte i ktore nie docenia swoich obywateli. Dla panstwa,ktorego czesto trzeba sie wstydzic! Panstwa gdzie rzadzi taka holota jak lepper - ktora zreszta sami obywatele wybrali. Panstwa gdzie w murzyna rzuca sie bananem, Chinczyka sie kopie itd. Ja nie czuje, ze to moje panstwo- jesli ty czujesz, gratuluje, widac jakim jestes czlowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TYP Re: kiedy TYP wraca do jego ojczyzny IP: *.we.mediaone.net 29.11.01, 02:39 Gość portalu: bubu napisał(a): > A poza tym TYP to chcialbym ci jedna rzecz to tej twojej nielubianej przeze > mnie glowy wrzucic. Moze gdzies ci to zakielkuje chociaz nie sadze zeby na > zyzna glebe trafilo(jak nie zrozumiesz co sugeruje smialo pytaj). Otoz dobry > kraj to nie tylko taki kraj, ktory pozwala zyc informatykom i wysoko/slabo > wyksztalconym managerom. Patrzac przez swoje waskie informatyczne okulary nie > potrafisz w swoim mysleniu uwzglednic innych. CO Z TEGO ZE TY, JA I PARE > JESZCZE INNYCH OSOB MOZE TAM ZARABIAC KASE? Tak samo w moim i twoim interesie > jest zeby inni ludzie mieli kase i zeby kraj byl bogaty. Zeby ludzie byli mili > i zadowoleni musza miec mozliwosc utrzymania sie na w miare rozsadnym poziomie. > > Zeby interesy kwitly i kraj sie rozwijal nie moze prawo i nieograniczona ilosc > koncesji blokowac ludzkiej inicjatywy. Nie moze urzednik decydowac o tym ile > dni wlasciciel duzej firmy spedzi na wyjasnieniu ze wypelnil wlasciwie > papierki. Nie zapominaj,ze jestes tylko robolem, sila najemna (bez obrazy dla > sily najemnej) i ktos ci te pieniadze musi placic !!! Sprobuj otworzyc > bussines, zobaczysz o czym mowie. Bez tych najzdolniejszych co te firmy > otwieraja twoja praca bedzie gowno warta. Ich interesy bez twojej pracy pewnie > tez zreszta. Niestety najzdolniejsi, zarowno specjalisci, inteligencja jak i > czesto uczciwi przedsiebiorcy, ktorzy nie godza sie z oddawanie w lapowkach > pieniedzy panstwowym nierobom wyjezdzaja za granice. Wejdziemy do uni > europejskiej i tych ludzi zostanie znikoma liczba. Bo nikt nie bedzie chcial > marnowac swojego talentu dla panstwa, ktore nie jest tego warte i ktore nie > docenia swoich obywateli. Dla panstwa,ktorego czesto trzeba sie wstydzic! > Panstwa gdzie rzadzi taka holota jak lepper - ktora zreszta sami obywatele > wybrali. Panstwa gdzie w murzyna rzuca sie bananem, Chinczyka sie kopie itd. Ja > > nie czuje, ze to moje panstwo- jesli ty czujesz, gratuluje, widac jakim jestes > czlowiekiem. Naprawde wiesz zaczynasz mnie nudzic. Ja wracam i swoja praca pomoge Polsce sie rozwijac, ty natomiast nie pomozesz, dalej bedziesz z Kalifornii udawal ze wiesz co jest grane i wmawial co komu trzeba i kogo nalezy krytykowac. Jak jestes taki madrala to pakuj walizki i wal do Polski tak jak ja. Proste chyba prawda ? A jak nie to ten twoj liscik raczej skieruj do samego siebie bo jako adresat pasujesz perfekcyjnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TYP Re: kiedy TYP wraca do jego ojczyzny IP: *.we.mediaone.net 29.11.01, 02:40 Gość portalu: bubu napisał(a): > jak bedziesz czekac to zapomnisz wszystkiego co sie nauczyles, a jak bedziesz > taki upierdliwy jak na tym forum to bedziesz czekac samotnie.I bardzo dobrze,ze > > samotnie, nie bedziesz innym psul nastrojow. Amen! Nie boj sie nie zapomne niczego a co do czekania w samotnosci to sie o to nie martw Cos jeszcze ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bubu Re: kiedy TYP wraca do jego ojczyzny IP: *.pool015.at101.earthlink.net 29.11.01, 03:06 Ja sie o ciebie naprawde nie martwie, uwierz mi!!! pamietam tylko, ze rok temu zadalem pytanie na forum - ty wyglosiles jedna ze swoich glupkowatych, cynicznych odpowiedzi. Zadna tzw. "dobra rada i przepowiednia" nie miala pokrycia w Californijskiej rzeczywistosci. W zwiazku z tym jestes dla mnie calkowitym zaprzeczeniem jakiegokolwiek autorytetu w jakichkolwiek sprawach dot. zycia tutaj, a twoje negatywne nastawienie psuje tylko krew ludziom, ktorzy chca sie czasem na tym forum dowiedziec prawdy. Na twoim miejscu (wiem ze to trudne) zmusilbym sie do myslenia i zastanowil nad tym. Nie boj sie nie zapomne niczego a co do czekania w samotnosci to sie o to nie martw Cos jeszcze ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aj California rocks! IP: *.methodstudios.com 29.11.01, 03:14 czyzby jakis fajny czlowiek pojawil sie w Californii? witaj i nie przejmuj sie za bardzo co niektorymi. Ciesz sie tym, co mamy tu, aktualnie zaczela sie wspaniala zima na przyklad, jesli lubisz jedz do Mammoth albo chocby do Big Bear! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TYP Re: California rocks! IP: *.we.mediaone.net 29.11.01, 04:59 Gość portalu: aj napisał(a): > czyzby jakis fajny czlowiek pojawil sie w Californii? witaj i nie przejmuj sie > za bardzo co niektorymi. Ciesz sie tym, co mamy tu, aktualnie zaczela sie > wspaniala zima na przyklad, jesli lubisz jedz do Mammoth albo chocby do Big > Bear! Osobiscie wole Zakopane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TYP Re: kiedy TYP wraca do jego ojczyzny IP: *.we.mediaone.net 29.11.01, 04:58 Gość portalu: bubu napisał(a): > Ja sie o ciebie naprawde nie martwie, uwierz mi!!! To po co zadajesz glupawe pytania mlotku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bubu Re: kiedy TYP wraca do jego ojczyzny IP: *.pool015.at101.earthlink.net 29.11.01, 05:30 Z ciebie to jest jednak tepa, glupia pala. Nie znizam sie do twojego poziomu.Over > > > Ja sie o ciebie naprawde nie martwie, uwierz mi!!! > > > To po co zadajesz glupawe pytania mlotku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hai Re: kiedy TYP wraca do jego ojczyzny IP: 212.19.40.* 29.11.01, 14:28 a mial na jesien, zmienny jest jak jesien, zobaczymy jak z ta wiosna, a jezeli juz to na jak dlugo, przeciez w Polsce nic nie jest normalne, przekupni politycy to normalne ale nawet przekupni za pare zlotych sedziowie. TYPek pisze o jego kwalifikacjach, ha ha on ma wysokie kwalifikacje jako jedyny....ha ha , czekaja tam na niego.......i jego $$$$$$ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bas Re: kiedy TYP wraca do jego ojczyzny IP: 138.227.189.* 29.11.01, 15:47 TYP-milo slyszec ze wracasz. Zycze powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TYP Re: kiedy TYP wraca do jego ojczyzny IP: *.we.mediaone.net 29.11.01, 21:18 Gość portalu: bas napisał(a): > TYP-milo slyszec ze wracasz. Zycze powodzenia. Dzieki. Dobrze by bylo ze wiecej ludzi zaczelo wracac, moze bysmy powoli zmieniali rzeczy na lepsze. To stare pokolenie (Miller i spolka) i tak za 10 lat nie bedzie mialo racji bytu, ludzie z mlodszych rocznikow przejma wladze wiec teraz jest najlepszy czas zeby wracac do kraju i pracowac na jego dobro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: kiedy TYP wraca do jego ojczyzny IP: *.wsd.com.pl 29.11.01, 16:22 TYP jest niesympatycznym gburem, ktory mysli ze jest najmadrzejszy, i ze tylko jemu moze w zyciu sie udac. A reali polskich to on nie zna ani troche. Bedzie szybko wracal do slonecznej Californi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mesco Od Poznania do Kijowa Polska wszedzie jednakowa IP: 62.16.189.* 29.11.01, 18:48 TYP, nie daj sie. Polska to nasza Ojczyzna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mesco Od Poznania do Kijowa Polska wszedzie jednakowa IP: 62.16.189.* 29.11.01, 19:02 TYP, nie daj sie. Polska to nasza Ojczyzna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: Od Poznania do Kijowa Polska wszedzie jednakowa IP: *.pppool.de 29.11.01, 20:06 Gość portalu: mesco napisał(a): > TYP, nie daj sie. > Polska to nasza Ojczyzna. Ja jestem Europejczykiem,Europa to moja Ojczyzna, a TYP to duren do potegi. Mesco ty tez coraz bardziej "typiejesz"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TYP Re: Od Poznania do Kijowa Polska wszedzie jednakowa IP: *.we.mediaone.net 29.11.01, 21:16 Gość portalu: mesco napisał(a): > TYP, nie daj sie. > Polska to nasza Ojczyzna. Mesco no co ty, myslisz ze kilku frstratow z forum zmieni moje plany co do powrotu ? Ja wracam i wale jak w dym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aj wiza ci sie konczy, z Green Card nici - coz... IP: *.methodstudios.com 29.11.01, 21:27 Cos mi sie wydaje, ze nie masz innego wyjscia. Amerykanie sie nie poznali na twoim geniuszu i ci nie dali Green Card, a H1 - 6 lat i koniec. W koncu jak nie ma innego wyjscia, to do lepperlandu trzeba wracac. Lepiej go polubic i udawac patriote niz sie meczyc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TYP Re: wiza ci sie konczy, z Green Card nici - coz... IP: *.we.mediaone.net 29.11.01, 21:29 Gość portalu: aj napisał(a): > Cos mi sie wydaje, ze nie masz innego wyjscia. Amerykanie sie nie poznali > na twoim geniuszu i ci nie dali Green Card, a H1 - 6 lat i koniec. > W koncu jak nie ma innego wyjscia, to do lepperlandu trzeba wracac. > Lepiej go polubic i udawac patriote niz sie meczyc Niestety teoria niewlasciwa, czekam tylko na wyniki egzaminow koncowych w szkole i sruuuu do PL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mesco Re: wiza ci sie konczy, z Green Card nici - coz... IP: 62.16.189.* 30.11.01, 00:11 wracasz na stale do Polski?? Naprawde? Gość portalu: TYP napisał(a): > Gość portalu: aj napisał(a): > > > Cos mi sie wydaje, ze nie masz innego wyjscia. Amerykanie sie nie poznali > > na twoim geniuszu i ci nie dali Green Card, a H1 - 6 lat i koniec. > > W koncu jak nie ma innego wyjscia, to do lepperlandu trzeba wracac. > > Lepiej go polubic i udawac patriote niz sie meczyc > > > Niestety teoria niewlasciwa, czekam tylko na wyniki egzaminow koncowych w szkol > e > i sruuuu do PL > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TYP Re: wiza ci sie konczy, z Green Card nici - coz... IP: *.we.mediaone.net 30.11.01, 01:10 Gość portalu: mesco napisał(a): > wracasz na stale do Polski?? Naprawde? Oczywiscie. A myslales ze piszac ze wracam to ja zartowalem ? Zdziwilbys sie jak duzo ludzi ostatnio do Polski wrocilo, pozatym widze dla siebie wieksze szanse w Polsce niz w USA (tu sie ze mna duzo ludzi nie zgodzi, ale kazdy zna swoje mozliwosci i powienien zyc tam gdzie mu lepiej). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bubu Re: wiza ci sie konczy, z Green Card nici - coz... IP: *.pool010.at001.earthlink.net 30.11.01, 01:25 oooooo....TYP,to twoja pierwsza rozsadna wypowiedz, cud sie zdarzyl? Moze ty nie jestes takim debilem za jakiego chcesz uchodzic, co ?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Senin Re: wiza ci sie konczy, z Green Card nici - coz... IP: 144.138.61.* 30.11.01, 10:18 Gość portalu: TYP napisał(a): > Gość portalu: mesco napisał(a): > > > wracasz na stale do Polski?? Naprawde? > > > Oczywiscie. A myslales ze piszac ze wracam to ja zartowalem ? Zdziwilbys sie ja > k > duzo ludzi ostatnio do Polski wrocilo, pozatym widze dla siebie wieksze szanse > w > Polsce niz w USA (tu sie ze mna duzo ludzi nie zgodzi, ale kazdy zna swoje > mozliwosci i powienien zyc tam gdzie mu lepiej). Nie wdajac sie w dywagacje nt twojej forumowej urody, czy brzydactwa,( w koncu to bardzo subiektywne oceny) o jedno cie prosze, jak juz na pweno sie tam ( w Polsce) znajdziesz, to nie zapomnij o tym forum. Proponuje ci stworzyc jakis watek w stylu " pamietnik powroconego emigranta" albo "Dzien codzienny w Polsce po powrocie z okrzyknietego rajU SA" To nie sarkazm , choc moze na to wyglada. ja tak naprawde, bo od przynajmniej dwoch lat ..i chcialabym i boje sie. A to co inni szczesliwi Polscy emigranci mysla to niewazne, oni sa szczesliwi tam gdzie sa. Bardzo sie z tego trzeba cieszyc. Tylko jednego nie rozumiem, jesli sa tacy szczesliwi, to dlaczego im przeszkadza, ba, dlaczego ich nawet obchodzi fakt, ze ktos inny chce wracac do Polski. Czy to ma byc jakis gulag ta Kanada, czy te USA??? Jedz drogi TYP-ie. Bo ( tu mala uszczypliwosc) z twoich, czesto niemilych, gorzkich postow widac, ze ta emigracja ci nie sluzy. Ja tez zreszta powoli zamieniam sie w tzw. bitch. nie to by spedzalo mi to sen z powiek, ale milej mi jest byc mila osoba. Tak wiec, jedz tam, gdzie serce twoje, ale pamietaj, podziel sie doswiadzczeniami z tymi co to odwagi nie maja. pozdrawiam cieplo Senin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bubu Re: wiza ci sie konczy, z Green Card nici - coz... IP: *.pool006.at001.earthlink.net 30.11.01, 16:14 Droga Senin,Typ to zgorzknialy facio- jesli Ci udzieli jakiejs rady to na pewno nie bedzie ona prawdziwa. Ostrzegam Cie przed tym bo ja mialem podobna sytuacje z tym facetem. Gadal jakies bzdury ktore nie mialy pokrycia w rzeczywistosci. Lepiej juz pytac sie innych bardziej zyczliwych ludzi na tym forum. Co do emigracji to moje zdanie jest....odwagi, uszy do gory i probuj. Zawsze mozesz wrocic,czasy sie zmienily. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Senin Re: bubu IP: 144.138.113.* 30.11.01, 23:36 Bubu, o odwadze to j na temat powrotu do Polski. Na emigracji jestem od 12 lat. I nie powiem dobrze mi tutaj.Ale do Polski ciagnie, oj ciagnie! Gość portalu: bubu napisał(a): > Droga Senin,Typ to zgorzknialy facio- jesli Ci udzieli jakiejs rady to na pewno > > nie bedzie ona prawdziwa. Ostrzegam Cie przed tym bo ja mialem podobna sytuacje > > z tym facetem. Gadal jakies bzdury ktore nie mialy pokrycia w rzeczywistosci. > Lepiej juz pytac sie innych bardziej zyczliwych ludzi na tym forum. Co do > emigracji to moje zdanie jest....odwagi, uszy do gory i probuj. Zawsze mozesz > wrocic,czasy sie zmienily. > > pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TYP Re: wiza ci sie konczy, z Green Card nici - coz... IP: *.we.mediaone.net 30.11.01, 23:17 Gość portalu: Senin napisał(a): > Nie wdajac sie w dywagacje nt twojej forumowej urody, czy brzydactwa,( w koncu > to > bardzo subiektywne oceny) o jedno cie prosze, jak juz na pweno sie tam ( w > Polsce) znajdziesz, to nie zapomnij o tym forum. Proponuje ci stworzyc jakis > watek w stylu " pamietnik powroconego emigranta" albo "Dzien codzienny w Polsc > e > po powrocie z okrzyknietego rajU SA" To nie sarkazm , choc moze na to wyglada. > ja > tak naprawde, bo od przynajmniej dwoch lat ..i chcialabym i boje sie. A to co > inni szczesliwi Polscy emigranci mysla to niewazne, oni sa szczesliwi tam gdzie > > sa. Bardzo sie z tego trzeba cieszyc. > > Tylko jednego nie rozumiem, jesli sa tacy szczesliwi, to dlaczego im przeszkadz > a, > ba, dlaczego ich nawet obchodzi fakt, ze ktos inny chce wracac do Polski. Czy t > o > ma byc jakis gulag ta Kanada, czy te USA??? Jedz drogi TYP-ie. Bo ( tu mala > uszczypliwosc) z twoich, czesto niemilych, gorzkich postow widac, ze ta emigrac > ja > ci nie sluzy. Ja tez zreszta powoli zamieniam sie w tzw. bitch. nie to by > spedzalo mi to sen z powiek, ale milej mi jest byc mila osoba. Tak wiec, jedz > tam, gdzie serce twoje, ale pamietaj, podziel sie doswiadzczeniami z tymi co to > > odwagi nie maja. > pozdrawiam cieplo > > Senin Wlasnie dlaczego tak jest ? Juz bylo na ten temat wiele watkow tutaj, ktos chce wracac do Polski to odrazu jest wielki krzyk negatywny na ten temat. Kazdy ma swoje mozliwosci i wie gdzie moze sie zrealizowac. Ja nigdy emigrantem nie bylem i za takiego sie nie uwazalem Jak bede w Polsce juz to oczywiscie napisze na forum. Pozdrowko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX TYP IP: *.sanjose-01-02rs16rt.ca.dial-access.att.net 01.12.01, 07:55 TYP nie wraca do Polski bo nie ma za co kupic biletu a poza tym do samolotow nie wpuszczaja typow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hai Re: TYP ..............chwalipieta IP: 212.19.40.* 05.12.01, 08:55 TYP ciagle sie chwalisz swoim wyksztalceniem , atu nagle piszesz ze chodzisz do szkoly, czy ze je jeszcze nie skonczyles, czyli sie chwalisz tym czego jeszcze nie masz, jak to jest z toba? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axe Kim jest TYP? IP: *.*.*.* 05.12.01, 11:38 Ot - to studenciak. W Warszawie ma tatusia na wysokim stolku. Najpierw mu fundnal studia (teraz jasne dlaczego mial tyle czasu na pieprzenie na forum, jakby pracowal to by pracowal a nie gledzil) w USA, a teraz TYP sprzedaje bajki jaka to kariere bedzie robil w Polsce i ze zdecydowal sie wrocic bo ma takie wspaniale perspektywy. Jasne, jasne. Gdzie Cie wsadzi tako na stolek? Odpowiedz Link Zgłoś