ratpole 18.08.08, 01:40 Czy ktos z tutejszych ma doswiadczenie z modemem/routerem w jednym opakowaniu i moze polecic jakis szczegolny model? Moj Netgear zaczyna szwankowac. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
flipflap Re: Pomoc techniczna potrzebna 18.08.08, 01:54 ratpole napisał: > Czy ktos z tutejszych ma doswiadczenie z modemem/routerem w jednym opakowaniu > i moze polecic jakis szczegolny model? Moj Netgear zaczyna szwankowac. > Jaki masz Internet provider - Cable, DSL czy Dial-up? Odpowiedz Link Zgłoś
ratpole Re: Pomoc techniczna potrzebna 18.08.08, 02:04 flipflap napisał: > Jaki masz Internet provider - Cable, DSL czy Dial-up? DSL. Pytam zaprzyjaznionych osob, bo wlasnie sobie googluje i co znajde cos obiecujacego, to zaraz ktos pisze: a w tym to sie psuje to, a w tamtym sa takie problemy.... Swiat techniki sie zrobil bardzo niedoskonaly odkad wszystko produkuje sie w Chinach. Jestem sklonny zaplacic dowolna cene za urzadzenie, ktore nie bedzie mnie wcoorvialo. Odpowiedz Link Zgłoś
jphawajski Re: Pomoc techniczna potrzebna 19.08.08, 09:51 > Jaki masz Internet provider - Cable, DSL czy Dial-up? router na dialup dobre Odpowiedz Link Zgłoś
maciekqbn Re: Pomoc techniczna potrzebna 18.08.08, 02:13 ratpole napisał: > Czy ktos z tutejszych ma doswiadczenie z modemem/routerem w jednym opakowaniu > i moze polecic jakis szczegolny model? Moj Netgear zaczyna szwankowac. > Tylko Linksys (ew. "pełne" Cisco - ale to juz z armata na wróbla, jeśli do domu potrzebujesz). Nigdy nie miałem problemów z żadnym Linksysem, za to róznej maści D- Linki, Planety NetGeary potrafiły zyć własnym zyciem. Modelu konkretnego nie podam, bo nie wiem jaki modem potrzebujesz. U was tam są inne standardy więc poza sprawdzona marka nic więcej nie doradzę. Odpowiedz Link Zgłoś
ratpole Re: Pomoc techniczna potrzebna 18.08.08, 02:28 maciekqbn napisał: > ratpole napisał: > > > Czy ktos z tutejszych ma doswiadczenie z modemem/routerem w jednym > opakowaniu > > i moze polecic jakis szczegolny model? Moj Netgear zaczyna > szwankowac. > > > > Tylko Linksys (ew. "pełne" Cisco - ale to juz z armata na wróbla, > jeśli do domu potrzebujesz). > > Nigdy nie miałem problemów z żadnym Linksysem, za to róznej maści D- > Linki, Planety NetGeary potrafiły zyć własnym zyciem. > > Modelu konkretnego nie podam, bo nie wiem jaki modem potrzebujesz. U > was tam są inne standardy więc poza sprawdzona marka nic więcej nie > doradzę. Przez lata uzywalem modem Alcatela i router Linksysa. Wkurzala mnie platanina kabli wiec kupilem tego Netgeara i bylo fajnie przez jakis czas, ale zaczyna zdychac i czesto rozlacza (ponoc przegrzewa sie). Przez ten czas pokazalo sie troche roznych combo urzadzen i jest w czym wybierac, tylko nie chce znowu zlapac syfa. Sklaniam sie ku Linksys, ale dobrze byloby uslyszec opinie jakiegos uzytkownika Odpowiedz Link Zgłoś
maciekqbn Re: Pomoc techniczna potrzebna 18.08.08, 02:38 ratpole napisał: > maciekqbn napisał: > > > ratpole napisał: > > > > > Czy ktos z tutejszych ma doswiadczenie z modemem/routerem w jednym > > opakowaniu > > > i moze polecic jakis szczegolny model? Moj Netgear zaczyna > > szwankowac. > > > > > > > Tylko Linksys (ew. "pełne" Cisco - ale to juz z armata na wróbla, > > jeśli do domu potrzebujesz). > > > > Nigdy nie miałem problemów z żadnym Linksysem, za to róznej maści D- > > Linki, Planety NetGeary potrafiły zyć własnym zyciem. > > > > Modelu konkretnego nie podam, bo nie wiem jaki modem potrzebujesz. U > > was tam są inne standardy więc poza sprawdzona marka nic więcej nie > > doradzę. > > Przez lata uzywalem modem Alcatela i router Linksysa. Wkurzala mnie platanina > kabli wiec kupilem tego Netgeara i bylo fajnie przez jakis czas, ale zaczyna > zdychac i czesto rozlacza (ponoc przegrzewa sie). Przez ten czas pokazalo sie > troche roznych combo urzadzen i jest w czym wybierac, tylko nie chce znowu > zlapac syfa. Sklaniam sie ku Linksys, ale dobrze byloby uslyszec opinie jakiego > s > uzytkownika > > Sam używam router Linksys (WRT54GL). U znajomych też instalowałem modemo-routery Linksys (adsl). Ani razu nie dzwonili, więc raczej działa dobrze. Na rynek USA-Kanada są jednak wersje z innym firmware, więc musiałby się wypowiedzieć ktos zza oceanu. Jako platforme sprzętową (hardware jest to samo) z czystym sumieniem polecam dowolny model, z wyjątkiem tych, które mają wbudowaną obsługę voip. Odpowiedz Link Zgłoś
ratpole Re: Pomoc techniczna potrzebna 18.08.08, 02:51 maciekqbn napisał: > Sam używam router Linksys (WRT54GL). U znajomych też instalowałem > modemo-routery Linksys (adsl). Ani razu nie dzwonili, więc raczej > działa dobrze. Na rynek USA-Kanada są jednak wersje z innym > firmware, więc musiałby się wypowiedzieć ktos zza oceanu. Jako > platforme sprzętową (hardware jest to samo) z czystym sumieniem > polecam dowolny model, z wyjątkiem tych, które mają wbudowaną > obsługę voip. Patrze sobie na Linksys WCG200, tylko cus nie widze wzmianki o ADSL Odpowiedz Link Zgłoś
flipflap Re: Pomoc techniczna potrzebna 18.08.08, 02:35 Nie jestem specjalnie za modem/router razem. Jak chcesz to tutaj jest taki jeden: www.netgear.com/Products/RoutersandGateways/GWirelessRouters/DG834G.aspx Kiedys rozwalilem Netgear ze zlosci na ich customer service. Manki z Indii nie rozmawiali prawie wcale po angielsku. Od tego czasu trzymam sie z daleka od tej firmy. Jezeli zdecydujesz sie na oddzielny wireless router to D-Link DIR-655 Xtreme jest dosyc dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
ratpole Re: Pomoc techniczna potrzebna 18.08.08, 02:47 flipflap napisał: > Nie jestem specjalnie za modem/router razem. Jak chcesz to tutaj jest taki jede > n: > www.netgear.com/Products/RoutersandGateways/GWirelessRouters/DG834G.aspx > Kiedys rozwalilem Netgear ze zlosci na ich customer service. Manki z Indii nie > rozmawiali prawie wcale po angielsku. > > Od tego czasu trzymam sie z daleka od tej firmy. > > Jezeli zdecydujesz sie na oddzielny wireless router to D-Link DIR-655 Xtreme > jest dosyc dobry. Wlasnie, ze nalegam na all-in-one dla efektow wizualnych Mam bardzo elegancko zorganizowane stanowisko pracy. Netgearowi tez juz podziekuje. Piece of crap. Dzieki za input Odpowiedz Link Zgłoś
maciekqbn Re: Pomoc techniczna potrzebna 18.08.08, 02:48 flipflap napisał: > Jezeli zdecydujesz sie na oddzielny wireless router to D-Link DIR- 655 Xtreme > jest dosyc dobry. W takiej konfiguracji to bym polecił Linksys WRT54GL, ew. cokolwiek z serii WRT54. Odpowiedz Link Zgłoś
maciekqbn Re: Czy mógłbyś wywalić Maleszkę 18.08.08, 07:42 filipek.us napisał: > ze swojej sygnaturki? Usunę tymczasowo, bo nie mam do końca pewności, że to ten cały Maleszka. Później zobaczy się co dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
waldek.usa Jako, ze mam wireless card, to ci nie pomoge, 18.08.08, 14:07 hehehe. Mam karte Verizon do laptopa i 99% satysfakcji. Jest wystarczajaco szybki, aby ogladac tv. Odpowiedz Link Zgłoś
aksiegowy Re: Pomoc techniczna potrzebna 18.08.08, 14:53 Mam Netgara i tez sie przegrzewa - raz na miesiac odlaczam na nocke i mam z glowy. Teraz zakladam Verizon FiOS i oni daja wireless router za darmo. Czas pokaze. Odpowiedz Link Zgłoś
ratpole Problem solved 18.08.08, 18:31 Wystarczylo zmienic jeden parametr w drajwerze karty sieciowej i wszystko hula jak nowe. Karta nie chodzi dobrze z routerem jesli jest ustawiona na auto-negotiation Odpowiedz Link Zgłoś
maciekqbn Re: Problem solved 18.08.08, 18:36 No to ok. a ten modemo-router, który wyżej linkowałeś to jest do internetu z kablówki (DOCSIS). Linksys z adsl to np. WAG200G, ale on ma kiepskie WIFI, bez szyfrowania AES (ma tylko słabsze szyfrowanie DES i 3DES). Pozostałe Linksysy obsługuja pełen WAP2 z AES. Ciekawe czemu ten z adsl'em taki kulawy... Odpowiedz Link Zgłoś
jphawajski Re: Pomoc techniczna potrzebna 19.08.08, 10:18 nie wiem czemu sie upierasz przy jedny boxie. osobno modem i router to najlepsze i najtansze rozwiazanie. o jakich kabelkach ty mowisz o tym jednym z modemu? moze byc 1' dlugi. w usa prividerzy daja modem za darmo i to oni zwykle dyktuja jaki ma byc. jezeli chodzi o router to podobie jak flip, uzywam teraz D-Link DIR- 655. przedtem mialem dwa netgeary. chwalilem je do czasu. netgear jakby zatrzymal sie w rozwoju. dlaczego d-link? bo jest bardzo dobry i bardzo tani. przede wszystkim kupuj w standarcie N. jest 14 razy szybszy o G i 6 razy wiekszy range od G. wireless ma rzeczywisty obrzymiasty zasieg, chyba do 200m. jak masz duzy dom i duzy ogrod to wazne. ma wszystko co dzisiaj dobry router ma miec. dobre security o ile to dla ciebie wazne. bardzo szybko wstaje. od wlaczenia do uzywania kilka sekund. chociaz teraz zwykle te rzeczy chodza na okraglo. szczegolnie jak ktos uzywa voip. super prosty w instalowalacji i setupie. wlasciwie mozna go uruchomic bez zadnej wiedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
jphawajski Re: Pomoc techniczna potrzebna 19.08.08, 10:27 wisza na nim u mnie 4 kompy, drukarka laser z faxem wireless. mialem verizon, teraz kabel road runner. 5mbps d i 1mbps u. problem free. Odpowiedz Link Zgłoś
jphawajski Re: Pomoc techniczna potrzebna 19.08.08, 10:29 "instalacji" mialo byc. Odpowiedz Link Zgłoś