Forum Sport Narty
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Pozdrowienia z Tignes

11.12.11, 09:23
    witam
    troche straszyliscie z pogoda ale jest swietnie, dla niedowiarkow

www.tignes.net/en/skiing-in-tignes/webcams-290.html
    acha - puchar swiata ktory mial byc wczoraj i dzis odwolali ze wzgledu na.......

brak sniegu
    ;)
    Obserwuj wątek
      • skynews Re: Pozdrowienia z Tignes 12.12.11, 00:01

nasypało w ostatnich kilku dniach, pięknie jest i pięknie ma być co najmniej do końca tygodnia ...a puchar świata kobiet w Val d'Isere odwołali w ubiegłym tygodniu: w/g fis było b. mało śniegu.
        miłego urlopu...
        • Gość: zolviu Re: Pozdrowienia z Tignes IP: 81.253.18.* 13.12.11, 22:04
          wiekszosc juz objezdzona, prawie wszystko otwarte, rano bylo pieknie po wczorajszych opadach, po 14stej zamkneli prawie wszystko, snieg, wiatr, powtorka z wczoraj. wczoraj z le lac do val claret musialem jechac skibusem bo nic nie chodzilo juz po 14stej. dobrze ze zdazylem wrocic. dzis bylo val d'isere, lewy koniec mapy, mniej tam chyba sniegu niz w tignes tak na oko, ale trasy fajniejsze. w ogole niech sie schowaja dolomitowcy, bosko tu. odezwe sie pewnie jeszcze jakos bo mam net. a co do sniegu to prognozy pokazuja pol metra z czwartku na piatek przy duzym wietrze, troche przykro bo pewnie jeden dzien w ogole odpadnie
          • skynews Re: Pozdrowienia z Tignes 14.12.11, 01:01

"...w ogóle niech się schowają dolomitowcy" - toż to samo mówię od co najmniej 2005...
            a jak jeden dzień ma odpaść to proponuję wybrać się na zaporę Barrage du Chevril - dla mnie rewelacja...tylko żeby mgły nie było.
            • b-a-n-i-t-a Re: Pozdrowienia z Tignes 14.12.11, 11:23
              skynews napisał:
              > toż to samo mówię od co najmniej 2005...

Kumie zamiast mówić może wreszcie sam byś gdzieś pojechał, chyba że mówcą chcesz zostać ;)
              • Gość: zolviu Re: Pozdrowienia z Tignes IP: 81.253.43.* 14.12.11, 20:01
                ach te wasze slodkie przekomarzanki, jeszcze mi tylko brakuje zeby ojciec ortodox sie wlaczyl i napisal ze te tignes to do dupy chociaz nie byl - ale wie ;)
                ale dzis masakra, jak popatrze ze na jutro i pojutrze jeszcze gorsza prognoza niz na dzis to przykro sie robi
                dzis od rana niemile zaskoczenie - przejazd do val d'isere zamkniety. poziomy sniezek tak paredziesiat na godzine, mgla/chmury, zimno. a najgorsze jest to ze tak kolo 13tej zaczelo mi sie to podobac. na trasach zostali tylko ci ktorzy umieja jezdzic i bylo dosc pusto. jezdzilismy do zamkniecia wyciagow, tignes przejechane cale - nie bylem tylko na lodowcu bo od poczatku tygodnia jest wszystko wylaczone - chy ba jakas przerwa po lecie. mam nowe nartki, tzn nie nowe - allegrowe, ale bardzo fajne wrazenia z jazdy, blizzard SLR sie nazywaja, taka "cywilna" slalomka, leciutka, 170 cm, tak jak na gleboki snieg i muldy idealna
                • b-a-n-i-t-a Re: Pozdrowienia z Tignes 14.12.11, 20:18
                  Kumie zolviu, ale czy ty wiesz, że kum skynews to strasznie oszczędny człowiek. Napisz mu lepiej jak tam ceny parkingów, czy nadal tak drogie? Bo on jeszcze się nie zdecydował czy się opłaca wydawać pieniądze na skipass czy lepiej do Egiptu polecieć - chyba na miotle :)
                  • Gość: zolviu Re: Pozdrowienia z Tignes IP: 81.253.23.* 15.12.11, 17:24
                    alez dzien!
                    nic nie chodzilo :( od rana spuszczali lawiny, wybuch za wybuchem, kolo 10tej odpalili orczyk i dwie kanapy :/
                    wydawalo sie to niemozliwe ale jednak - pogoda dzis gorsza niz wczoraj, apogeum bedzie niby jutro, tak pokazuje prognoza. moje towarzystwo rozczarowane, mi sie w sumie podoba, objechalem z grubsza cale espace killy a taka jazda w swiezym puchu teraz tez jest fajna, malo kto zwraca uwage gdzie jest trasa ;)
                    • skynews Re: Pozdrowienia z Tignes 15.12.11, 22:55

no to się narobiło z pogodą - dla Tignes
                      stopień ostrzeżenia czerwony z zapowiedzią fioletowego: intensywne opady śniegu, mróz (jakbyś nie znał tej strony) a niewykluczone że i huragan - nad Europę zach. znad Atlantyku nadciąga podobno najsilniejszy
                      od 20 lat - 150km/h ma być w porywach a na alpejskich szczytach może do 200km/h dochodzić.
                      z niepokojem obserwuję prognozy bo w najbliższą sobotę jadę do Genewy a Szwajcaria czerwona i fioletowa...
                      • skyddad Re: Pozdrowienia z Tignes 16.12.11, 07:42
                        Wystapilo zderzenie dwoch frontow,zimnego z cieplym ale te zjawiska naleza do jesieni.
                        W listopadzie na Tuxie potrafi wiac powyzej 200km/h.
                        Pzdr.Sky.
      • Gość: K.Tesking Re: Pozdrowienia z Tignes IP: *.torservers.net 16.12.11, 12:52
        Jesli chodzi o aktualną pogode w Tignes i alapach francuskich w tym rejonie to zaczyna byc problem ale .... z nadmiarem sniegu! W ostatnią noc w Tignes spadlo ponad metr sniegu a to nie koniec. Na najblizszy weekend zapowiadaja bardzo trudne warunki pogodowe. Wszystkie francuskie sluzby i Meteo France ostrzega przed podrozą w wysokie rejony alp a jesli juz to zaleca zabranie łancuchow (to bez 2 zdan), cieple koce, termosy i baki pelne paliwa. Do tego bedzie niezle wiało. Trzymajcie sie tam cieplo i wracajcie szczesliwie.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka