Dodaj do ulubionych

Jaki cel uwazacie za zbozny na ktory warto

08.12.03, 01:43
przekazac znaczna sume pieniedzy? Probowalem pomoc niektorym forumowiczom ale
jestem powaznie zdumiony ze nikt nie byl moja pomoca zainteresowany.
Zastanawiam sie nad przekazaniem dwoch milionow dollarow na nobliwy cel. Nie
robie tego calkowicie bezinteresownie gdzy chodzi o podatki. Natomiast jezeli
chodzi o mniejsze projekty to osoba ta czy organizacja nie musi miec statusu
podatkowego. Pozdrawiam goraco i bardzo prosze o podanie mi jakie widzicie
mozliwosci pomocy finasowej. Dziekuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: jot-23 Re: Jaki cel uwazacie za zbozny na ktory warto IP: *.nyc.rr.com 08.12.03, 01:50
      www.salvationarmy-usaeast.org/help/annuities.htm
      • melonowiec Re: Jaki cel uwazacie za zbozny na ktory warto 08.12.03, 02:20
        Mam pewna rezerwe w stosunku do Salvation Armii. Niestety ale z tego co wiem to
        procent pieniedzy ktory idzie na koszta administracyjne jest ok 99.8% a to
        uwazam za gruba przesade. Probowalem przekazac pieniadze na ochrone zwierzat
        ktora sie tu jakas pani na forum rzekomo zajmowala ale okazalo sie to jakim co
        najmniej dziwnym zjawiskiem. W kazdym razie dziekuje panu bardzo za odpowiedz.
        • starypierdola Re: Jaki cel uwazacie za zbozny na ktory warto 08.12.03, 02:27
          Melonowiec, czy ty casem nie piszesz z Nigerii?
          Co chwile dostaje stamtad podobne listy; z tym ze zaczynaja od $20 milionow.
          Podnosisz stawke?
          • pan_w Re: Jaki cel uwazacie za zbozny na ktory warto 08.12.03, 02:52
            z NIgerii? A co zamoczyles weza w Nigerii i cie sciga jej rodzinka? hehehehe
    • boreus Re: Jaki cel uwazacie za zbozny na ktory warto 08.12.03, 04:33
      Proponuję finansowanie projektu naukowego w jakiejś dziedzinie,
      w której trudno o granty z tradycyjnych źródeł.
      Prócz korzyści podatkowych ma to następujące zalety:

1) A nuż przyczynimy się do uszczęśliwienia ludzkości. Czasem
      trzeba niewiele: Taki np. Newton cierpiał na brak papieru, a kiedy
      odziedziczył po ojczymie 1000-stronicowy notatnik, zapisał w nim
      serię odkryć, które zrewolucjonizowały naukę, a może i cywilizację.

2) Jeżeli pieniądze zostaną wykorzystane na zatrudnienie studentów
      lub doktorantów przy pracy nad projektem, uszczęśliwiamy tym samym
      utalentowanych młodych ludzi, umożliwiając im realizację marzeń.
      • szakal25 ty palancie !!! 08.12.03, 04:47
        wysrac sie nie masz czym,bieda az piszczy z daleka ,na zasilku dla
        bezdomnych siedzisz i z panstwowej biblioteki stukasz i pierdoly piszesz o
        dawaniu wielkich pieniedzy !! ,kon by sie usmial !!!,eheheheheh !! gdybys je
        naprawde mial to bys akurat tu na jakims podrecznym forum Polonia siedzial
        zamiast z dupa na Hawajach lezec !!i Miss America klepac po dupach !! podaj
        adres to wysle ci na Christmas troche margaryny i macaronu zebys raz do
        roku z okazji swiat troche lepiej zjadl,bo caly rok sciskasz pasa.
    • Gość: ? Re: Jaki cel uwazacie za zbozny na ktory warto IP: *.proxy.aol.com 08.12.03, 05:22
      Nikt ci nie wierzy, frajerów niema w Polsce.
    • Gość: Helper Re: Jaki cel uwazacie za zbozny na ktory warto IP: *.proxy.aol.com 08.12.03, 05:28
      wpisz w wyszukiwarce "organizacje charytatywne" i wybieraj do woli
      • Gość: ewa Re: Jaki cel uwazacie za zbozny na ktory warto IP: *.w80-11.abo.wanadoo.fr 08.12.03, 12:54
        A ja wierze ze melonowiec istnieje i ma pieniadze.
        W jakim kraju chcesz zainwestowac? jesli w Polsce
        palaca potrzeba sa przychodnie dostepne dla ludzi
        bez ubezpieczenia na przyklad bezrobotnych. Do tego
        w dziedzinie medycyny jest teraz taki balagan w Polsce,
        ze ludzie ktorzy potrzebuja pomocy lekarskiej sa
        zagubieni i musza miec pieniadze na wizyte prywatna.
        Jesli chcesz zainwestowac swoje pieniadze np. w Ameryce
        lacinskiej taka sama pomoc jak w Polsce jest bardzo
        potrzebna w Wenezueli.Skontaktuj sie ze mna-dam konkrety.
    • Gość: VIP-1 Re: Jaki cel uwazacie za zbozny na ktory warto IP: *.mt.sfl.net 08.12.03, 13:15
      daj ta kase dla najlepszego psychiatry
      moze cie wyleczy
      • yagnieszka Re: Jaki cel uwazacie za zbozny na ktory warto 08.12.03, 14:48
        Jesli nie Melonowiec, to moze ktos inny bedzie naprawde chcial ofiarowac jakies
        pieniadze:
        www.hospicjum.waw.pl/
        • starypolonus przypomniales mi znowu dla rodzinki trzeba wyslac 08.12.03, 15:32
          donacje niech maja za co swieta obchodzic
    • artur666 DZIECI, ntxt 08.12.03, 15:15
      melonowiec napisała:

> przekazac znaczna sume pieniedzy? Probowalem pomoc niektorym forumowiczom ale
      > jestem powaznie zdumiony ze nikt nie byl moja pomoca zainteresowany.
      > Zastanawiam sie nad przekazaniem dwoch milionow dollarow na nobliwy cel. Nie
      > robie tego calkowicie bezinteresownie gdzy chodzi o podatki. Natomiast jezeli
      > chodzi o mniejsze projekty to osoba ta czy organizacja nie musi miec statusu
      > podatkowego. Pozdrawiam goraco i bardzo prosze o podanie mi jakie widzicie
      > mozliwosci pomocy finasowej. Dziekuje.
    • anieatak V5/nt 08.12.03, 17:03

• soup_nazi Re: Jaki cel uwazacie za zbozny na ktory warto 08.12.03, 17:14
      melonowiec napisała:

> Zastanawiam sie nad przekazaniem dwoch milionow dollarow na nobliwy cel.

Hehe, zastanow sie najpierws skad je wezmiesz. Wystawisz swoje vintage food
      stamps na eBay, hehehe?
    • melonowiec Re: Jaki cel uwazacie za zbozny na ktory warto 08.12.03, 17:39
      Dziekuje panstwu za propzycje. Wyglada na to ze Polonia swiatowa jest naprade
      sklocona, pomijaja fakt niezwyklej wulgarnosci u niektorych nastolatkow. Zbyt
      wiele widzialem w zyciu zeby nie umiec zauawazyc ze np taki pan Z.B. za wszelka
      cene usiluje na siebie zwrocic uwage. Wiedzej wiary w siebie, prosze pana, a
      przyjaciel znajda pana...

Zaimponowaly mi osoby naprawde zainteresowane jakas zmiana. Podobaja mi sie
      pomysly pani Ewy, pana Artura i kilku innych osob.

Do Polski nie chce przekazywac pieniedzy bo obawiam sie ze nie bede mial
      kontroli nad ich wydawaniem. Czekam jeszcze do dzis na zwrot pozyczek ktorych
      udzililem przed dekada. Ameryka poludniowa zawsze byla polaczona ryzykiem.
      Finansowanie jakiego projektu naukowego byloby naprawde interesujaca sprawa,
      np 'manipulacji psychologicznej', ktory to temat mnie interesuje. Czy ktos z
      panstwa ma jakies pomysly na finansowanie projektow naukowych, w szerokim tego
      slowa znaczeniu. Nie chodzi mi tu o tzw academie' a wrecz przeciwnie. Albo ktos
      komu odcieto funding a ma interesujacy projekt o znaczeniu spolecznym. Moze byc
      nawet projekt waszego dziecka ale musi byc naprawde innowacyjny.

Dziekuje za odpowiedzi powyzej, nawet jezeli byly obrazliwe to cieszy mnie
      wasz 'zywosc' (przeciwienstwo letargu - brakuje mi slowa).
      • Gość: VIP-1 Re: Jaki cel uwazacie za zbozny na ktory warto IP: *.mt.sfl.net 08.12.03, 17:46
        nastepny "sedzia" przylazl na sadzic
        co za kuzwa porypancy tam mieszkaja?
      • soup_nazi No to jak? 08.12.03, 17:50
        Podeslac ci te pare obiadkow Krafta na swieta? Ostatnia szansa, nie zwlekaj z
        podaniem adresu, predko tak kulinarnie nie poszalejesz, hehehe. A z tym grantem
        daj sobie spokoj. Nikt tak naprawde nie jest zainteresowany Monopoly dollars,
        hehehe.
        • melonowiec Re: No to jak? 08.12.03, 17:56
          Niech pan sobie nie dworuje, bardzo pan prosze.
          • Gość: Ewa Re: powazna propozycja IP: *.w193-253.abo.wanadoo.fr 08.12.03, 19:12
            Od dawna jestem zainteresowana psychologicznym zjawiskiem
            przemocy i gwaltu.Dlaczego w cywilizowanym spoleczenstwie
            o wysoko rozwinietej kulturze rosnie liczba napadow zbrojnych,
            gwaltow i zabojstw? Mowiac o psychologicznej manipulacji moze
            spoleczenstwo tak jest wychowywane i manipulowane przez media
            ze produkuje na szczescie jednostki( ale w wypadku wojny nie tylko)
            ,coraz zreszta liczniejsze ,gotowe do aktow antyspolecznych.
            Jestem zainteresowana przeprowadzeniem badan wsrod dzieci roznych grup
            spolecznych , ktore "konsumuja"media na codzien(telewizja, filmy i gry
            komputerowe ze scenami gwaltu)i poszukiwania jaki owa konsumpcja ma wplyw
            na przestepczosc w badanej grupie. Temat ten byl juz rozpracowany, ale z
            braku funduszy badania ograniczono do zbyt malej grupy aby wnioski mogly byc
            statystycznie przekonywujace. Nastepnym etapem bylaby kampania prewencyjna.
            Badania odbylyby sie w obecnych krajach UE lub w USA
            Jesli moj projekt jest interesujacy przesle na priv. dokladne opracowanie.
            • starypierdola Druga powazna propozycja 08.12.03, 19:14
              No to ja sie tez dolaczam! Bede studiowal gwalty!
              • Gość: Ewa Re: Druga powazna propozycja IP: *.w193-253.abo.wanadoo.fr 08.12.03, 19:20
                starypierdola, nie widzisz ze to powazna sprawa-chodzi o walke z gwaltem!
                • yagnieszka Re: Druga powazna propozycja 08.12.03, 19:20
                  Gość portalu: Ewa napisał(a):

> starypierdola, nie widzisz ze to powazna sprawa-chodzi o walke z gwaltem!

No bo gwalt niech sie gwaltem odciska!
                  I jeszcze oko za oko a zab za zab!
                  • Gość: Ewa Re: Druga powazna propozycja IP: *.w193-253.abo.wanadoo.fr 08.12.03, 19:26
                    Alzescie upierdliwi, sprawa bardzo powazna i kazdego z was
                    moze dotyczyc; I wcale to nie jest do smiechu. Ciekawa jestem
                    czy byscie chichotali gdyby w waszej rodzinie zabito kogos?
                    • yagnieszka Re: Druga powazna propozycja 08.12.03, 19:35

> Alzescie upierdliwi, sprawa bardzo powazna i kazdego z was
                      > moze dotyczyc; I wcale to nie jest do smiechu. Ciekawa jestem
                      > czy byscie chichotali gdyby w waszej rodzinie zabito kogos?

A jakby zszedl smiercia naturalna to juz by mozna bylo chichotac?
                      • Gość: Ewa Re: Druga powazna propozycja IP: *.w193-253.abo.wanadoo.fr 08.12.03, 19:50
                        Nie , bo smierc zawsze jest powazna.
                        Zwlaszcza osob bliskich.Kazdy zmarly
                        ma lub mial bliska osobe.
                        • yagnieszka Re: Druga powazna propozycja 08.12.03, 20:11

> Nie , bo smierc zawsze jest powazna.
                          > Zwlaszcza osob bliskich.Kazdy zmarly
                          > ma lub mial bliska osobe.

No cos Ty, Ewka - smierc a juz zwlaszcza pogrzeb czy taka stypa to najweselsze
                          wydarzenia rodzinne w kazdej kulturze. Polecam filmik urokliwy
                          nieslychanie "Waking Ned Devine" - mniam!
                          • Gość: Ewa Re: Druga powazna propozycja IP: *.w193-253.abo.wanadoo.fr 08.12.03, 20:24
                            yagnieszka, ja lubie sie smiac i mam poczucie humoru.
                            Ale do jasnej ciasnej czy mogloby ci sie zrobic smiesznie
                            podczas pogrzebu, kiedy trojka malych dzieci oplakiwala
                            smierc ich ojca zabitego przez bandytow?A gdyby tym zabitym
                            byl ktos bardzo tobie bliski?I powiem ci ze w kazdej kulturze
                            takie wydarzenie nie rozsmiesza.Ja mam na mysli takie momenty,
                            a nie humorystyczne aspekty pogrzebu i radosc z ewentualnej schedy.
                            • starypierdola Re: Druga powazna propozycja 08.12.03, 20:29
                              To we Francji dzieja sie takie straszne rzeczy??
                              Moze wiec razem zaczniemy studiowac swiat kryminaly i glwalty? Ty we Francji a
                              ja w ... Nigierii? Dzielimy fundusze po polowie?
                              • Gość: Ewa Re: Druga powazna propozycja IP: *.w193-253.abo.wanadoo.fr 08.12.03, 22:53
                                Przeczytaj sobie jeszcze raz, starypierdolo, tekst "powazna propozycja".
                                Mowa jest o ogolnie znanym na swiecie wzroscie przestepczosci i moim za-
                                ciekawieniu tego zjawiska psychologicznymi ( i wychowawczymi) aspektami.
                                Historia, ktora po krotce opisalam wydarzyla sie w....Polsce. A wydarzyc
                                sie moze wszedzie . Napewno i tam gdzie ty mieszkasz. Przestepczosci i jej
                                powodow w Nigerii nie mam zamiaru studiowac, bo to inny swiat.Do podzialu
                                funduszow jeszcze daleko. Trzeba najpierw sie wykazac. A co ty, starypierdolo,
                                potrafisz?
                                • starypierdola Re: Druga powazna propozycja 08.12.03, 22:57
                                  Podnioslas mnie na duchu. Za $20 milionow moge zrobic wszystko!
                  • gadupa Pierwsza i Druga powazna propozycja 08.12.03, 20:06
                    Zrobcie tak, staremu wsadzcie wielki kolek do dupy,
                    a ty Zastanawiaj sie dalej, a najlepiej napisz prace na temat gwaltu.
                    I wszyscy beda zadowoleni.

Asia zejdz z pala...
            • starypierdola Do Ewy 09.12.03, 03:13
              Dziewczyno, nie mozesz byc przeciez na tyle naiwna zeby wierzyc iz ktos da Ci
              2 miliony dolarow tylko dla tego ze napiszesz ladne wypracowanie. To rzadko
              zdarza sie nawet w filmach. Nie widzisz ze ktos sie z Ciebie nabija??
              Szczegolnie ktos kto zadaje takie niedorzeczne pytania. Jestes jedyna na tym
              forum ktora dala sie nabrac\ i wziela ta oferte za prawdziwa.
              Jesli naprawnde wierzysz, to nie nadajesz sie do robienia zadnych badan. O
              Nigerii pisze bo stamtad pochodzi wiele podobnych inicjatyw i nie wykluczone
              ze autor bierze stamtad przyklad. Wyglada to tak:
              1. Dam Ci zarobic $20 milionow, czy ile tam
              2. Podaj mi konto na ktore to wplacic
              3. Sprawdzasz konto a tam wszystko wyczyszczone.
              OTWORZ OCZY KOBIET0! Get serious!
              • Gość: Ewa Re: Do Ewy IP: *.w193-253.abo.wanadoo.fr 09.12.03, 11:42
                Starypierdola, nie wiesz ze forum sluzy fantazmom?
                Na nic nie dalam sie nabrac, tylko uczestnicze w fantazmach;
                a do czego nadaje sie to nie mozesz wiedziec , bo nie masz
                zadengo pojecia co robie w realu. I nie oczekuje od melonowca
                zeby mi dal dwa melony za wypracowanie. Ponial?
      • Gość: wadera Re: Jaki cel uwazacie za zbozny na ktory warto IP: *.ebrnsw01.nj.comcast.net 08.12.03, 19:06
        Jezeli uwazasz, ze nie chcesz przekazac pomocy do polski /20 milionow
        dolarow/ bo nie bedziesz mial kontroli nad ich wydawaniem/ to ja nie uwazam
        Ciebie za Polaka. Wydaj te pieniadze/jak je naprawde posiadasz ,w co
        osobiscie powaznie watpie/ na biedne dzieci w Rwandzie, albo Bangladeszu lub
        tez w innym glodujacym kraju> Polskie dzieci w tym czasie niech umieraja z
        glodu., tez nie bedziesz mial nad tym kontroli i dalej bedziesz
        szczesliwy ,ze dajesz-wspolczuje.Mozesz je przesnaczyc na research w
        dziedzinie medycyny ,psychiatrii na przyklad, wiesz nigdy nie wiadomo ......smile
        Ps . Smutno mi Boze na tym padole-jak czytam takie posty.
        Pozdrawiam, wadera
        • soup_nazi Re: Jaki cel uwazacie za zbozny na ktory warto 08.12.03, 19:11
          Gość portalu: wadera napisał(a):

> Ps . Smutno mi Boze na tym padole-jak czytam takie posty.

Poczytaj swoje, bedzie ci jeszcze smutniej, hehehe
          • Gość: wadera Re: Jaki cel uwazacie za zbozny na ktory warto IP: *.ebrnsw01.nj.comcast.net 08.12.03, 19:19
            a tobie wesolo prawda? Z tego powodu ja sie ciesze tez. Lubie jak ludziom
            jest dobrze.

pozdrawiam wadera
    • Gość: wadera Re: Jaki cel uwazacie za zbozny na ktory warto IP: *.ebrnsw01.nj.comcast.net 08.12.03, 19:17
      przypomnialam sobie jeszcze jeden 'nobliwy cel" ,a moze bys tak fundacje
      zalozyl/la na cele np. biednych emerytow-polakow zyjscych w usa. Jest ich
      naprawde wielu, wlasnie wczoraj w kosciele ksiadz prosil dobrych ludzi by,
      jezeli moga, przyniesli do kosciola zywnosc taka niepsujaca sie. Wiesz swieta
      ida.W naszej parafii jest duzo biednych ludzi ktorzy chetnie skorzystaja z
      pomocy.Pomysl ile modlow za twoje zdrowie wplynie do Najwyzszego.

pozdrawiam wedera.
      • salceson.kujawski pieniundze za darmoche !!! 08.12.03, 20:17
        najlepij to niech daje te wszystkie pieniundze na polskich boomow w Chicago
        i homelessow jest ich pelno po parkach siedzum tam w kartonach i ogniska
        palum bo im zimno a wielu z nich to nasze polskie chlopy co przez wodke robote
        potracali,my zawsze na Wigilijum z chlopokami z dachow,kupiemy im kaszanke na
        goronco i flaczki w termosie podrzucim, i flaszke szpyrytusu tez zeby siem
        nasze chlopy rozgrzaly.
        • waldek.usa Re: pieniundze za darmoche !!! 08.12.03, 20:42
          aspin.asu.edu/hpn/archives/Feb99/0002.html
    • Gość: Gość Re: Jaki cel uwazacie za zbozny na ktory warto IP: *.siedlce.cvx.ppp.tpnet.pl 08.12.03, 21:10
      Zamów sobie przeszczep mózgu.
    • melonowiec Re: Jaki cel uwazacie za zbozny na ktory warto 08.12.03, 21:21
      wstrzasajacy opis podal pan o tych alkoholikach. Widze, zeten temat jest wart
      zainteresowania sie nim.

Pani Ewo, ile pani uwaza kosztowalby pani projekt i czy mialaby pani odwage
      prowadzic dwa a moze i wiecej takich projektow jak ten ktory pani opisala
      i 'projekt o alkoholikach polskich' Ten ostatni mialby zalozone wdrozenie
      rozwiazan adresujacych glowne przyczyny i ich prewenceje z ew. prowadzeniem
      organizacji ktora pozwolilaby tych panow wrocic do spoleczenstwa. Acha, czy
      mozliwe jest oplacenie przejazdu tych panow do Polski i tamtejsze leczenie?
      • Gość: wadera Re: Jaki cel uwazacie za zbozny na ktory warto IP: *.ebrnsw01.nj.comcast.net 08.12.03, 21:41
        melanowiec, proponuje Ci forum "depresja". Na Twoje pytanie cyt: czy mozliwe
        jest oplacenie przejazdu tych panow do Polski i tamtejsze leczenie- to juz Ci
        odpowiadam. Przeciez to Ty jestes wlascicielem niebagatelnej kwoty 20
        mlnsmile)))))))))))))))),.
        pozdrawiam
        Wadera
      • Gość: wadera Re: Jaki cel uwazacie za zbozny na ktory warto IP: *.ebrnsw01.nj.comcast.net 08.12.03, 21:43
        wiec mozliwe, mozliwe Panie malonowiecsmile))
        • starypierdola 20 milionow?? 08.12.03, 21:54
          E, on pisal "tylko" o dwu milionach ... Moze nie warto sie mazac?
      • Gość: Ewa Re: Jaki cel uwazacie za zbozny na ktory warto IP: *.w193-253.abo.wanadoo.fr 08.12.03, 23:09
        Jak chodzi o moje projekty to nie wiem ktorego mam podac kosztorys,
        bo zaproponowalam dwa.
        Pomysl leczenia alkoholikow w Polsce jest dobry i wykonywalny.
        Odwage do prowadzenia jednego lub wiecej projektow mam, gorzej bedzie
        z dobraniem odpowiedniej ekipy.
    • yagnieszka Zaplac sobie za ustalenie plci! 08.12.03, 22:07
      melonowiec napisała:

> Probowalem pomoc niektorym forumowiczom ale
      > jestem powaznie zdumiony ze nikt nie byl moja pomoca zainteresowany.

Zalogowales/as sie jako KOBIETA a uzywasz koncowek meskich. Powaznie radze -
      zainwestuj w jednoznaczne ustalenie swojej plci - to calkiem kosztowny proces i
      kilka bolesnych operacji.
      Powodzenia, wesolych swiat zyczy kominiarz ;o)
      • Gość: melonowiec Re: Zaplac sobie za ustalenie plci! IP: *.proxy.aol.com 09.12.03, 02:06
        Yagnieszka przeczyscic ci komin??????????
        • Gość: sp;lit Melonowiec !!! ,... Wujku moj kochany , IP: *.nas28.tukwila2.wa.us.da.qwest.net 09.12.03, 05:00
          Tyle lat , jak zdrowcio wujciu moj kochany , a myslalem ze cie w zyciu juz nie
          ujrze ,... Uroslem wujciu , nawet mnie nie poznasz , alez to ja , krewniak twoj
          z krwi i kosci ,...
    • melonowiec Re: Jaki cel uwazacie za zbozny na ktory warto 09.12.03, 06:15
      Pani Agnieszko, wyraznie widac ze sie pomylilem i bardzo przepraszam. Czy ktos
      wie jak to mozna zmienic? Probowalem ale to jest zablokowane.

Pani Ewo, mnie bardziej by chodzilo o wywiezienie tych ludzi do kraju tak zeby
      nie przynosily wstydu narodowi. Pieniadze mam ale sam sie nie chce tym zajmowac
      bo juz kilka razy zostalem oszukany w kraju w tym dwa razy przez rodzine.
      Naprade nie mam odwagi zabierac sie do tego z sercem raz jeszcze. Czasu nie mam
      duzo i trzeba sie spieszyc zeby zobaczyc jeszcze tego rezultat.

Nie chce tez posrednika w Polsce bo tak juz mialem poprzedni. Chce kogos kto
      mieszka za granica i zna dzisieszy kraj.

Pani Ewo, a czy nie ma pani jakichs innych pomyslow? Np jakies nadania
      techniczne? Moze jakis dom wysylkowy z np zywnoscia polska do emigrantow. Wtedy
      mozna by tez latwo zalatwiac darowizny do kazdego kraju. Pozdrawiam panstwa.
      • idiotta Re: Jaki cel uwazacie za zbozny na ktory warto 09.12.03, 07:31
        lecz sie chooju bo jestes p..ty
      • Gość: Ewa Re: Jaki cel uwazacie za zbozny na ktory warto IP: *.w193-253.abo.wanadoo.fr 09.12.03, 10:33
        Nadania techniczne to najprostszy sposob na pozbycie sie pieniedzy.
        Urzad patentowy peka w szwach od rozmaitych pomyslow, ktore nie mo-
        ga byc zrealizowan z braku funduszy.Trzebaby tam sie zwrocic i znalezc
        jakis pomysl ktory ma rece i nogi. Ja znam powaznych ludzi, ktorzy
        pracuja w dziedzinie chemii, ale ich projekty to badania na szeroka skale, np.
        nad polimerami .
        Ten dom wysylkowy rozumiem ze mialby byc w Polsce zeby wysylac zywnosc za
        granice,czemu nie.Korzysc podwojna , bo w Polsce zostalyby pieniadze za zakupy,
        a biedni polscy emigranci otrzymaliby konkretna pomoc.Ale wymagaloby to
        podwojnej logistyki-jednej w Polsce i drugiej, a raczej kilku, w krajach do
        ktorych bylaby wysylana zywnosc.Czyli logistyka pozarlaby znaczna czesc
        funduszow.Chyba ze pomoc bedzie zawezona do jednego kraju.
    • Gość: Sandra Re: Jaki cel uwazacie za zbozny na ktory warto IP: *.chello.pl 09.12.03, 14:02
      ...naprawde próbowałeś pomóc komuś bezposrednio ??...choruje na SM od 20 lat i
      wiem, ze liczyc mozna tylko na siebie...z rodzina ...moze się starają ,ale
      choroba ich przeraża...
      • melonowiec Re: Jaki cel uwazacie za zbozny na ktory warto 09.12.03, 14:15
        Pani Ewo,

ten projekt o polimerach wydaje mi sie bardzo interesyjacy. W jakim kraju to
        mialoby sie dokonywac, ile osob zna pani na dzis ktore widzi pani w tym
        projekcie no i tak z grubsza jaki temat?

Pani Sandro, tak pomagam osobiscie tez ale to jest troche za duza suma zeby tak
        po prostu komus dac. Probowalem pomoc jednemu cjlopcu ktoryc szukal panny za
        granica w zamian za leczenie jego i tej panny. Nawet sie bardzo tym
        zainteresowalem, duzo czasu spedzilem i nic z tego nie wyszlo bo ten chlopiec
        okazal sie niepowazny. A ma pani jakis szczegolny przypadek na mysli?
        • Gość: Sandra Re: Jaki cel uwazacie za zbozny na ktory warto IP: *.chello.pl 09.12.03, 14:23
          ...nie mam przykladu ..a o tym mężczyżnie czytałam na
          forum "niepełnosprawni "...nie wiem albo jest tak zdesperowany ...albo...nie
          wiem co o nim myśleć .Sama nigdy bym tak nie napisala ...choć może.. czlowiek
          nie może osądzać drugiego ...a walka z chorobą jest ciężka i nie ma "urlopu".
          Wiem jedno warto pomagać smile
        • Gość: Ewa Re: Jaki cel uwazacie za zbozny na ktory warto IP: *.w193-253.abo.wanadoo.fr 09.12.03, 15:04
          Znam dwoch powaznych chemikow pracujacych w Polsce nad polimerami.
          Dokladnie temat dotyczy polimerow o obnizonej palnosci(czyli odpornych
          na spalenie). Praktyczne zastosowanie ogromne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka