dorciaszek 08.06.10, 21:05 Jedziemy pierwszy raz i zastanawia mnie to, czy 1,10 miesieczne dziecko moz ejesc na miejscu hotelowe jedzneie. wiem ze pic nie mozna wody z kranu, ani myc zabkow aler powiedzcie jak to jest z tym jedzeniem?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
colin1974 Re: Turcja - jedzenie 2 latek 08.06.10, 21:40 Jeżeli to dobry hotel z dobrą kuchnią nie ma przeciwskazań ,nasza też miała 1,5 roku w Turcji i jadła prawie wszystko ,a najbardzie smakowały zupki. Odpowiedz Link Zgłoś
pysiorek Re: Turcja - jedzenie 2 latek 08.06.10, 22:02 W dobrym hotelu z all inclusive jest ogromny wybór posiłków. Napewno Twój 2 latek znajdzie coś dla siebie.Na śniadanie zawsze jest coś ciepłego typu omlety, jajeczznica,parówki, mleko z płatkami (kilka rodzajów), duży wybór pieczywa, dźemy, miód, Nutella, wędliny, sery białe.Na obiad też był duzy wybór. Codziennie były 2 rózne zupy.Ja byłam z moimi dwoma niejadkami i nie chodzili głodni. A jeżeli chodzi o wodę, to nie pije się wody z kranu. I do mycie zębów trzeba kupić wode mineralną. Nie stresuj się . Będzie dobrze. Weź wysoki filtr i dużo zabawek dla dziecka. Udanego wypoczynku. Odpowiedz Link Zgłoś
gringo68 Re: Turcja - jedzenie 2 latek 09.06.10, 08:09 na pewno nie zacznie ci jeść wszystkiego, bo sporo tureckich potraw jest charakterystycznie przyprawiona i ciecko może nie pasowac ten smak bez problemu jednak zje czy to bułkę z masłem i jajecznicę na śniadanie, pizzę, parówki, spaghetti, pomodory, owoce, płatki, jogurty itp... my byliśmy parę lat temu z 2,5-latkiem, pierwszy tydzien to tylko bułka z masłem potem się przełamał i zaczał zmiatać prawie wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
mim288 Re: Turcja - jedzenie 2 latek 09.06.10, 12:27 Może jeśc co lubi i myć zęby wodą z kranu (moje dzieci tak robiły i nikomu nic nie było). Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Turcja - jedzenie 2 latek 10.06.10, 09:20 mim288 napisała: > Może jeśc co lubi i myć zęby wodą z kranu (moje dzieci tak robiły i > nikomu nic nie było). A ja mam odmienne doswiadczenie, pisze o myciu zębów, ale nie pisze, ze kazdy zachoruje od polykania wody z kranu. Jednak moje dzieci sie pochorowaly, wlacznie z hospitalizacja jednego. Jesli mozna tego latwo uniknac, to dlaczego tego nie zrobic? Odpowiedz Link Zgłoś
mazinka Re: Turcja - jedzenie 2 latek 09.06.10, 15:16 W hotelach przeważnie jest kuchnia europejska + lokalne potrawy. Każdy znajdzie coś dla siebie - wybór jest naprawdę duży. Fakt, nie mają ziemniaków, ani wieprzowiny (przynajmniej w naszym hotelu tego nie serwowano, być może w innych hotelach jest inaczej), co czasem bywa kłopotliwe, bo dzieci nie zawsze chcą jeść "ichnią" wędlinę o innym smaku, albo brakuje im ziemniaków. Ale generalnie nie ma problemu. Moje dzieci myły zęby wodą z kranu i nic im nie było. Nam zresztą też. Tak, że bez paniki Pozdrawiam, Mazinka polskadladzieci.pl Odpowiedz Link Zgłoś
colin1974 Re: Turcja - jedzenie 2 latek 09.06.10, 16:43 Co to za hotel bez ziemniaków ??? w każdym są pod kilkoma postaciami :pieczone ,smażone,gotowane ,frytki itp Odpowiedz Link Zgłoś
mazinka Re: Turcja - jedzenie 2 latek 09.06.10, 21:15 Hedef Resort I własnie nie podawali ziemniaków - dla nas też to było zaskakujące, ale jakoś przezylismy Cóż, co kraj(albo co hotel , to obyczaj. Pozdrawiam, Mazinka polskadladzieci.pl Odpowiedz Link Zgłoś
dorciaszek Re: Turcja - jedzenie 2 latek 10.06.10, 12:17 Mycie zebkow bedzie na wszeklki wypadek woda z butelki ale powiedzcie cos o jedzeniu owocw i warzyw. nam odradzaja. a szkoda mi z tego zrezygnowac Odpowiedz Link Zgłoś
dominika101 Re: Turcja - jedzenie 2 latek 10.06.10, 14:01 moja córka jadla wszystkie świeże owoce i warzywa serwowane w hotelu i to w sporych ilościach bo jest wielką fanką ogórków, pomidorów, salat, a tam byly przepyszne myla też zęby wodą z kranu nic jej nie bylo miala niecale 3 lata Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: Turcja - jedzenie 2 latek 10.06.10, 18:00 To ja jeszcze dodam, że na trojke moich dzieci,to najmlodsza przeszła infekcje najlżej (miała tez niecałe 3 lata): miała lekko podwyższona temp. i lekkie rozwolnienie. Starsze córki miały b. wysoka temp., trudna do zbicia, a jedna dodatkowo wymiotowala i miała biegunkę i z odwodnieniem wyladowala w szpitalu. Odpowiedz Link Zgłoś