jagasz 16.04.04, 08:51 Kto był w Karwii??? Jakie wrażenia, jaka plaża?? Czekam na Wasze opinie. Pozdrawiam aga Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
claire Re: Kto był w Karwii??? 16.04.04, 16:05 Do Karwii jeżdziłam przez kilka lat z rzędu.Ostatni raz bylismy tam z mężem w trakcie mojej ciąży(2 lata temu).Moje wrażenia są bardzo dobre.Szeroka plaża z łagodnym zejściem(wózkiem można wjechać bez problemu),czysta woda i piasek.Właściwie w godzinach nocnych panuje w całej miejscowości względna cisza (dla mnie to ogromny plus).Patrząc na zaludnienie z perspektywy czasu(pierwszy raz byliśmy tam z mężem 13 lat temu),to wczasowiczów jest tam coraz więcej,przeważnie są to rodziny z dziećmi.W samej miejscowości są sklepy,bary (także z pysznym domowym jedzeniem),poczta,targ.Każdemu kto lubi spokojne wakacje z dala od dyskotek mogę spokojnie polecić Karwię.Jak masz jakieś konkretne pytania,to służę) Pozdrawiam claire. Odpowiedz Link Zgłoś
jolik2 Re: Kto był w Karwii??? 17.04.04, 19:57 Czy masz moze namiary na kwatery lub ośrodki w Karwii?Wybieram sie tam z 2 letnia córeczką.Jeśli tak , to prosze o kontakt na priva. Pozdrawiam Jola j.szumska@idea.net.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kaldko Re: Kto był w Karwii??? 18.04.04, 22:05 Byłam w Karwii w tamtym roku. Nie podobało mi się-mnóstwo ludzi, tłok, hałas-to wszystko naprawdę dość uciążliwe. Domy stoją jeden na drugim. Osobiście zdecydowanie nie polecam. Ja na pewno drugi raz tam nie pojadę. Odpowiedz Link Zgłoś
bebeb Re: Kto był w Karwii??? 18.04.04, 22:47 No tak a ja juz zdecydowalam sie na Karwie i co teraz? Zrezygnowac? Naprawde tak zle, nieciekawie jest w tym miasteczku? W sezonie wszedzie jest halas, mnostwo ludzi z tym sie licze ale czy naprawde nie warto tam jechac. napisz cos wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
claire Re: Kto był w Karwii??? 19.04.04, 12:11 Ludzie są wszędzie zwłaszcza w sezonie letnimCo do hałasu to się zgodzę ale tylko do godzin wieczornych.Potem miasteczko zamieraJa mam porównanie z innymi miejscowościami np. Jastrzębia Gora,Mielno,Pogorzelica,Niechorze,Ustka czy Łeba i tutaj dla mnie Karwia wypada znacznie korzystniej(wg mnie oczywiście).Kiedy zaczynałam tam jeździć była to tylko wioska rybacka z 2-3 domami oferującymi pokoje do wynajęcia.Patrząc na Karwię obecnie,mogę stwierdzić,że rozrosła się strasznie a ludzi faktycznie z roku na rok przybywa.A poza tym nie ma chyba takiego miejsca żeby wszyscy byli zadowoleni.I bardzo dobrze,równowaga musi być)))) Pozdrawiam claire. Odpowiedz Link Zgłoś
claire Re: Kto był w Karwii??? 19.04.04, 12:03 Niestety nie mam żadnych dokładnych namiarów oprócz pensjonatu w którym mieszkaliśmy.Jednak znalazłam stronę www.karwia.com.pl i tam jest sporo adresów i telefonów. Pozdrawiam claire. Odpowiedz Link Zgłoś
jagasz Re: Kto był w Karwii??? 20.04.04, 10:36 Claire, czy jest jakieś sprawdzone miejsce, gdzie można smacznie i zdrowo zjeść??? wybieram się tam w czerwcu... Pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
grazbed Re: Kto był w Karwii??? 20.04.04, 11:43 www.sek.karwia.info.pl Bardzo polecam. Jeśli tylko jeszcze mają miejsca..... To ośrodek wczasowy z programem kulturalnym dla dzieci - chyba tylko dwa ośrodki są w Karwii, reszta to pensjonaty i kwatery. Generalnie Karwia ma bardzo mało zieleni natomiast ośrodek Sęk jest położony właśnie wśród zieleni i naprawde niedaleko plaży. Więcej - na adres gazetowy. Odpowiedz Link Zgłoś
jagasz Re: Kto był w Karwii??? 20.04.04, 14:23 Grazbed napisz jaki jest jedzenie w Sęku. Czy smaczne??? aga Odpowiedz Link Zgłoś
grazbed Re: Kto był w Karwii??? 20.04.04, 21:43 Sęk - jedzenie domowe, nie jest jakieś wykwintne ale smaczne. Ośrodek jest - jak cała Karwia - nastawiony na rodziny z dziećmi więc menu jest takie "dziecięce" o łagodnych smakach no i często goszczą tam dziecięce przysmaki: kisiele, galaretki, jogurciki, naleśniki, kluski z serem itp. Rodzice może by i zjedli coś ostrzejszego ale generalnie są zadowoleni no bo dzieciaki nie grymaszą tylko zajadą. Jak byłam 2 lata temu było: śniadanie i obiadokolacja. Odpowiedz Link Zgłoś
claire Re: Kto był w Karwii??? 20.04.04, 12:30 Zabij mnie a nie przypomnę sobie nazw barówTam naprawdę nie ma ich wiele,z tego co pamiętam,były 2-3 bary z domowym jedzeniem(ceny bardzo przystępne i smacznie)a reszta to typowe fast foody.Przepraszam ale naprawdę nie pamiętam nazw.Jestem przekonana,że trafisz na coś fajnego.Aha,jak będzie Wam się chciało,to można raniutko wyjść na plażę i kupić prosto z kutra od rybaków świeżą rybkę.Pycha) Pozdrawiam i miłego pobytu życzę,mam nadzieję,że będzie Wam się podobało claire. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiakrol Re: Kto był w Karwii??? 20.04.04, 23:25 Jagasz, ja też wybieram się w czerwcu do Karwii Właśnie do ośrodka Sęk. Planuję być tam w terminie 12-26.06. A Ty kiedy jedziesz? Odpowiedz Link Zgłoś
jagasz Re: Kto był w Karwii??? 21.04.04, 08:50 Sylwia ja nie jadę do Sęku (a?), bo dowiedziałam sięo tym ośrodku dopierp teraz od Grazbed, gdybym wiedziała wcześniej to napewno bym siętam wybrała. My będziemy mieszkać na kwaterze na Złotej, i będziemy w Karwii od 8-9 do około 15-16.Pozdrawiam Sylwia napisz ile płacisz w Seku i w jakim domku będziesz mieszkać???? Dawno rezerwoałaś domek???? Coś tak czuję, że ta Karwia przypadnie mi do gustu)))))))) Aga Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiakrol Re: Kto był w Karwii??? 21.04.04, 19:41 Będę mieszkać w domku Kociewie II. Płacę 25zł od osoby i za dziecko 12zł (do lat 3). Nie wykupiłam wyżywienia bo nie lubię się stołować w jednym miejscu. Tak to mam wybór. W Sęku można zrezygnować z wyżywienia, ale tylko w okresie oznaczonym jako poza sezonem. Ja już rezerwowałam w lutym żeby mieć pewność że będą miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
jagasz Re: Kto był w Karwii??? 22.04.04, 09:38 Sylwia a w domku "KociewieII" jest łazienka??? Aga Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiakrol Re: Kto był w Karwii??? 22.04.04, 10:06 Tak, wszystkie domki mają łazienkę. Ten domek nie ma tylko lodówki, ale można korzystać z ogólnodostępnej. Możesz wejść na ich stronę internetową Odpowiedz Link Zgłoś
grazbed Re: Kto był w Karwii??? 22.04.04, 10:50 www.sek.karwia.info.pl To jest właściwa strona ośrodka Sęk. Inne adresy są na serwerach innych firm Odpowiedz Link Zgłoś
jagasz Sęk 22.04.04, 12:46 Strasznie żałuję, ze nie będziemy mieszkać w Sęku.... Cóz może, następnym razem... Sylwia napisz mi jeszcze kiedy rezerwowałaś domek na czerwiec. Aga Odpowiedz Link Zgłoś
sylwiakrol Re: Sęk 22.04.04, 14:22 Rezerwowałam chyba w lutym, może pod koniec. A może spróbuj jeszcze, może są miejsca? Wpłacałaś już zaliczkę? Odpowiedz Link Zgłoś
jagasz Re: Sęk 23.04.04, 08:45 Tak wpłaciłam, wprawdzie tylko 50 zł, ale zawsze. Znalazłam bardzo miłą kwaterę i ludzie są bardzo mili, mają 3 dzieci, więc dzieci im nie przeszkadzają, ponadto za Martę (2,5) nie płacę, tylko ja i mąz. Ale wiesz...domek to zawsze domek, tym bardziej, że jest placyk zabaw inne dzieci... no cóż innym razem... Pozdrawiam aga Odpowiedz Link Zgłoś