Dodaj do ulubionych

Gdzie jechac z 3-latkiem nad morze?

18.02.11, 16:05
Witam! Zastanawiam się już nad wakacjami... chcemy jechac nad Bałtyk w lipcu lub w sierpniu ale kompletnie nie mam powysłu gdzie? Byliśmy już w Karwii i w Dąbkach jak synek był młodszy ale teraz chciałabym jakieś miejsce gdzie jest wyjątkowo dużo atrakcji dla dzieciaków, gdzie będzie co robic z 3-latkiem. Proszę podzielcie się swoimi doświadczeniami. Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • pikolo99 Re: Gdzie jechac z 3-latkiem nad morze? 18.02.11, 16:24
      Ja polecam Sarbinowo bylam tam w tamtym roku i jest dosc duzo atrakcji dla takiego dziecka, chyba ze chcecie baaardzo duzo atarkcji to Mielno bo tam jest tego wszystkiego juz naprawde sporo. A konkretnie o jakie atrakcje Ci chodzi?
      • budzik11 Re: Gdzie jechac z 3-latkiem nad morze? 19.02.11, 13:21
        pikolo99 napisała:

> Ja polecam Sarbinowo bylam tam w tamtym roku i jest dosc duzo atrakcji dla taki
        > ego dziecka,

My byliśmy w ostatnie wakacje w Sarbinowie, poza ulicznymi straganami z byle-czym, samochodzikami i konikami na monety i poza fajnym, otwartym, nowym i bardzo_blisko_plaży_położonym placem zabaw (no i samą plażą i morzem) - nie widziałam tam żadnych specjalnych atrakcji dla dzieci. No ale my własnie chcieliśmy spokojnego, kameralnego miejsca żeby odpocząć. Nam się bardo podobało, miejscowośc malutka, wszędzie blisko. Mieszkaliśmy w pensjonacie Villa al Mare.

Wiele atrakcji jest w Jarosławcu - w sezonie przyjeżdża cyrk, jest Aquapark www.aquapark.jaroslawiec.biz.pl/ , latarnia morska (mieszkaliśmy "u latarnika", w gratisie mieliśmy wejście na latarnię wink.
        • viki0 Re: Gdzie jechac z 3-latkiem nad morze? 20.02.11, 23:51
          Zainteresowal mnie Jaroslawiecwink Mam pytanko odnośnie kwatery "U latarnika" - czy polecasz? czy pokoje są czyste i zadbane? a może możesz polecic jakis konkretny pokój w tym domu? bardzo zależy mi na tym by łazienka była czysta i w miarę nowa... (mam jakiegoś bzika na punkcie łazienek na kwaterach.. czasem trafiają się obrzydliwe stare zagrzybione brodziki i niedoszorowana podłoga... fu...).
          A czy znasz może óśrodek Wczasowy Sawa (obok latarni morskiej) lub pokoje gościnne "U Marysi" na ul. Uzdrowiskowej?
          Pozdrawiam!
    • jasia-mama Re: Gdzie jechac z 3-latkiem nad morze? 18.02.11, 16:30
      Szczerze mówiąc, to ja już się nie wybiorę nad Bałtyk. Drogo, tandetne atrakcje, zimna woda w morzu i pogoda w kratkę. Wolę za podobną kasę pojechać do Turcji, albo na Chorwację. Przynajmniej pogoda gwarantowana a i atrakcje nie tylko dla dziecka, ale i dla rodziców. To moje postanowienie z zeszłych wakacji - tatuś zdecydował, że dziecko za małe na zagraniczne wakacje, więc się umęczyliśmy najpierw w samochodzie a potem na kwaterze, bo lało prawie cały czas.
      • katrina73 Re: Gdzie jechac z 3-latkiem nad morze? 19.02.11, 12:33
        jeśli o nasze morze to swojego czasu jeździłam z córką do Władysławowa,pogodę prawie zawsze miałyśmy cudną (po prostu udało nam się)nie wiem jak tam jest teraz ale wtedy niedaleko plaży był plac zabaw tzw małpi gaj (coś jak nasze sale zabaw),kiermasze w różnymi zabawkami i pamiątkami,oczywiście piękna długa i szeroka plaża smile jednak od kilku lat wybieramy ciepłe morza,od dwóch sezonów jeździmy do chorwacji,pogoda raczej gwarantowana,woda przejrzysta,czysta i w sumie nie tak daleko smile
        https://www.suwaczki.com/tickers/zem3j44jc9z019o2.png
    • barcys1 Re: Gdzie jechac z 3-latkiem nad morze? 19.02.11, 12:40
      Polecam Sandrę Spa w Pogorzelicy. Byliśmy tam we trojkę w tamte wakacje i te również już zarezerwowałam w Sandrze. Jedziemy z 2 latkiem. Dla dzieci świetne miejsce.
      • hellusia Re: Gdzie jechac z 3-latkiem nad morze? 19.02.11, 19:43
        barcys1
        mam pytanie: gdzie spałaś w Pogorzelicy? Bo oni mają tam kilka wariantów w tym jakieś domki?
    • cmielak_2 Re: Gdzie jechac z 3-latkiem nad morze? 19.02.11, 13:16
      U nas pod względem atrakcji dla 3-latka srawdzila się Jastarnia. Jest tam coś doslownie na każdym kroku poza tym naprawdę jest gdzie spacerować .Minusem są masakryczne tlumy, chociaż dla tych którzy lubią odpoczynek wśród ludzi (np. mój mąż), to jest atut. No i zimne morze, jak to zwykle na Helu.
      • jk0308 Re: Gdzie jechac z 3-latkiem nad morze? 19.02.11, 14:26
        Polecam Podczele (dzielnica Kołobrzegu). Spokojna okolica, spokój na plazy a kwaterę polecam Feniks. Teren ogrodzony z placem zabaw. Wypozyczalnia rowerów na miejscu i w 10 min. jesteś w Kołobrzegu a tam atrakcji jest wiele.
    • kasia123m Re: Gdzie jechac z 3-latkiem nad morze? 19.02.11, 21:50
      pobierowo..ow lagunana glwonej ul.grunwaldzkiej...bylismy w sierpniu ...domki 3 osobowe..stolowka gdzie za obiad placisz 13-14zl...i masz do wyboru jedna zupe i 3 drugie dania...pyszne i wielkie...ja bralam dla meza i siebie...i syn jadl ze mna na pol.....tak tego bylo duzo...zupe podaja CI w wazie i nie ma szans zeby ja zjesc....ryba frytki i surowki do wyboru to nie na talerzu tylko na polmisku....pycha....stolowka na terenie osrodka...wykupujac obiady na kilka dni z gory dostajesz jeszcze rabat.....osrodek przy glownej ulicy...zaraz obok osrodka chata rybacka-knajpa gdzie od 2--20,30 disoco dla dzieciakow...a potem dla doroslych...wokalistka bo zawsze jest zspol tanczy z dziecmi kaczuszki pociag i inne kawalki...zabawy co niemiara.....na glownej ulicy co kawalek kulki....chyba byly po 7zl za godziny....6 wejscie gratis....dalej przy glownej ulicy duzy plac zabaw...co kawalek automaty na 2zl...radze sie zaopatrzyc w worek....najlepeij juz zbierac do skarbonki....jak jest paskudna pogoda, bo taka tez sie traia nad morzem polskim to mozna wsiasc w auto i ziedzac...w poblizu...zaledwie 10min drogi..trzesacz z ruinami...niechorze z latarnia...pogorzelica...w druga strone dziwnow dziwnowek albo darlowo darlowek...zawsze mi sie mieszaja....na wycieczke calodniowa polecam miedzyzdroje i onok świnoujscie...przeprawa promem...my w ten dzien bylismy jeszcze w heringsforf i ahleck bo to bliziutko....wracajac do trzesacza ktory jest 10min drogi od pobierowa to z trzesacza w piatki soboty i niedziele jedzie stara parowa ciuchcia przez niechorze i ogorzelice..tam sie jest 2 godziny i wraca sie spowrotem ta ciuchcia....moj 3,5 latek wtedy byl zachwycony....ma wagony otwarte i amkniete.....i widzisz jak dymi i paruje...ogolnie niemozna sie tam nudzic...polecam serdecznie
      • kasia123m Re: Gdzie jechac z 3-latkiem nad morze? 19.02.11, 21:51
        sorki za literowki
        • gavagai1 Re: Gdzie jechac z 3-latkiem nad morze? 19.02.11, 22:05
          > sorki za literowki

i atak watahy morderczych wielokropków...
          wink
    • gavagai1 Re: Gdzie jechac z 3-latkiem nad morze? 19.02.11, 22:11
      Z 3-latkiem byłam w Dźwirzynie, po sezonie, we wrześniu. Bajkowosmile Cała plaża dla nas, bieganie, spacery, cisza i spokój.
      Rok później w Kołobrzegu w sezonie: Zapomnij o miejscu na plaży, trzeba się naszukać za skrawkiem wolnego piachu z petami. Im dalej od centrum, tym spokojniej. Fajne atrakcje bywają jak się trafi, nam przypadł Festiwal Folklorystyczny, Młody był zachwycony chodzeniem do późna w nocy na koncerty do amfiteatru i występy "panów z Kenii"smile
      Dużo się dzieje na głównej plaży, jakieś Dni Indii, malowanie henną, joga dla dzieci etc. Plus standardowe pożeracze drobnych; karuzele, motory, fast track, dmuchane domki z piłkami itd.
    • olifra1 Sarbinowo :-) n/t 19.02.11, 22:12
      • hellusia Re: Sarbinowo :-) n/t 20.02.11, 10:20

--Arka Medical Spa w Kołobrzegu
        można taniej wykupić apartament bezpośrednio od właściciela, minus jeden że to jest na wschodnim krańcu Kołobrzegu ale za to nie mam problemu z miejscem na plaży i jest deptak do Kołobrzegu (około 2km do mola)
        • jbielu Re: Sarbinowo :-) n/t 20.02.11, 18:15
          polecam Darłówko. w zeszłym roku spędziłam dwa tygodnie z 3-latkiem.
    • janina1010105 Re: Gdzie jechac z 3-latkiem nad morze? 21.02.11, 12:15
      polecam Gdańsk dzielnice Przymorze lub Jelitkowo, leża na nad samym morzem, mozna wyjnajac pokoj lub mieszkanie. Jest kilka placów zabaw w tzw. ogrodkach jordanowskich i ogromne 3 place zabaw w pasie nadmorskim w tzw parku Regana, dla tak malych dzieci sa oddzielne place zabaw, a pozatym kilka centrow handlowych, korty, silownie,basen
      • dziska23 Re: Gdzie jechac z 3-latkiem nad morze? 21.02.11, 12:28
        ja jeżdze do jarosławca do pensjonatu admirał.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka