malwi_31 29.06.11, 10:39 Jakie możecie polecić dla rodziny z małymi dziećmi 3 latka i 11 mc, ale też nie całkowite dziury żeby można było coś zjeść, kupić itd. Czytałam, że np Rewal nie bardzo, bo zatłoczony i kiepskie zejście na plażę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m.1.p Re: Spokojne miejscowości nad morzem 01.07.11, 12:47 Witam Polecam Karwię-mała,ale urokliwa miejscowość-na pewno wart zobaczyć.Druga miejscowość to Dzwirzyno większa od Karwii więcej atrakcji,sklepów i nam chyba lepiej się podobała.Byliśmy tam rok temu z 3 dzieci[2,5 9 12 lat]-żadne nie narzekało wszyscy zadowoleni.Mieszkaliśmy niedaleko Ośrodka Sportu i dla nas super bo starsze dziewczyny większośc dnia po plażowaniu tam właśnie spędzały.Jest tam tez bardzo dobrze zaprojektowany plac zabaw odpowiednio oznakowany dla różnych grup wiekowych.Poza tym fajne zejścia na plażę,wesołe miasteczko i dużo atrakcji dla dzieiaków.Ludzi też dużo ale według mnie dlatego że jest większe i dłuższe to mniej zatłoczone od Karwii.Ja polecam Byliśmy jeszcze we Władysławowie-mimo,że też urokliwe ale już dużo większa miejsowość.Główną ulicę przecinają światła[szukam raczej miejscowośći bez skrzyżowań,świateł-z 1 główną ulicą]Zaletą tej miejsowośći to na pewno Aleja Gwiazd Sportu[ale nie wiem czy Twoje dzioeciaki to zainteresuje-pewnie nie] plażą ok ale raczej mała na tak dużą liczbę turystów. MNożeie też odwiedzić Jastrzębią Górę-dla mnie za tłoczna-ciężko nawet samochodem przejechaĆ-Zaletą jest dużo atrakcji. Nam najbardziej podoba się Dzwirzyno.W tym roku jedziemy do Sarbinowa zobaczymy zy nam się spodoba.Pozdrawiam, Monika Odpowiedz Link Zgłoś
edek-2 Re: Spokojne miejscowości nad morzem 01.07.11, 13:18 Do Moniki. mozesz podac nazwe pensjonatu gdzie mieszkaliscie. Dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
m.1.p Re: Spokojne miejscowości nad morzem 02.07.11, 16:33 My mieszkaliśmy na kwaterach Zacisze na Klonowej.Cena przystępna my byliśmy zadowoleni.Ale wszystko zależy od Waszych wymogów i oczywiście porfeli.Jeśli o mnie chodzi wolę środkową i końcową część DŹwirzyna[koło portu]Zresztą w całej miejscowośi pełno jest kwater,pensjonatów-na pewno każdy znajdzie coś dla siebie.Nam tak się ta miejscowość spodobała,że starsze dziewzyny jadą w to miejśće jeszcze raz-mam nadzieję że pogoda dopisze...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
imika Re: Spokojne miejscowości nad morzem 02.07.11, 21:39 a ja polecam wszystkie miejscowosci poza sezonem,spokojnie, cicho no i ceny niższe Odpowiedz Link Zgłoś
m.1.p Re: Spokojne miejscowości nad morzem 02.07.11, 22:34 Tylko niestety nie jest to dobre rozwiązanie dla rodziców dzieci w wieku szkolnym ponieważ 2 tygodnie jesteśmy z południa więc ok 700 km] to za długo na labę a dalej pozostaje nierozwiązany problem wakacji.... Odpowiedz Link Zgłoś
the_komcia Re: Spokojne miejscowości nad morzem 03.07.11, 11:51 Ja polecam Ostrowo 2km koło Karwi, własnie tu teraz jestem, spokojna, mała miejscowość, fakt do plaży jest ok 1km ale droga bardzo przyjemna, najpierw chodnikiem przez łąki i rzeczkę po której pływają łabędzie a potem sosnowy pachnący las,z dziećmi zajmuje nam 15 minut, ludzi nie za dużo, atrakcji,straganów i sklepów i barów wystarczająca ilość. Blisko do Karwi, Jastrzębiej Góry i Władysławowa. Kwatery też trochę tańsze, przyjeżdżam tu już od kilku lat , właśnie mąż z dziećmi na balkonie podziwia dzikie króliki i jeże biegające po łące. Odpowiedz Link Zgłoś
bigpav Re: Spokojne miejscowości nad morzem 03.07.11, 12:49 Polecam Karwieńskie Błota II koło zatłoczonej Karwi. Fajne miejsce na wypoczynek z małymi dziećmi. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_milki Re: Spokojne miejscowości nad morzem 04.07.11, 18:43 Polecam z całego serca Łebę cudowne miejsce dla rodzin z dziećmi, wszędzie blisko, ceny w sezonie nie duże, poza sezonem rewelacyjne, niedrogie domowe obiady, nigdzie nie trzeba jeździć autem, wiele atrakcji dla dzieci i wszędzie za niewielkie pieniądze można dojechać minibusem, my byliśmy z 1,5 roczną córą. Acha dodam ze plaże naprawdę czyste. Odpowiedz Link Zgłoś
nnely27 jarosławiec 04.07.11, 20:06 polecam www.minipensjonatadmiral.pl/ byliśmy już tam kilka razy i dzieciaczki zadowolone. Odpowiedz Link Zgłoś
ola_mi Świnoujście 05.07.11, 21:12 wiem wiem,to duże miasto, aleja jestem w nim zakochana. Trzeci raz byłam,z czego drugi raz ze starszakiem i niemowlakiem. Długa spacerowa promenada wzdłuż wybrzeża,zejścia na plaże przygotowane dla wózków,atrakcje dla dziec w razie niepogody. Odpowiedz Link Zgłoś
bailiff22 Re: Spokojne miejscowości nad morzem 05.07.11, 17:57 "Spokojne miejscowości nad morzem" a Ty polecasz Łebe.... Ciezko znalesc w sezonie bardziej gwarne i zatloczone miejsce, ludzi koszmarne tlumy, na plazy koc przy kocu, od rana do wieczora az dudni, ciagle wrzaski z glosnikow zamontowanych na autach jezdzacych i reklamujacych co popadnie nic tylko jechac i radowac sie. Wpasc do Łeby na jeden dzien owszem, ale na boga mieszkac tam 2 tygodnie... Odpowiedz Link Zgłoś
malwi_31 Re: Jurata 08.07.11, 12:02 the_komcia możesz coś więcej napisać o tym Ostrowie? w jakich domkach jesteście? jak daleko do plaży, jakie sklepy tam się znajdują, czy baza gastronomiczna jest rozbudowana? Odpowiedz Link Zgłoś
ma_niusia Re: Jurata 08.07.11, 13:55 Ja byłam w Ostrowie jeszcze zanim urodziłam SYnka, urocza miejscowość (nie wiem ak teraz, to było ze 4 lata temu czy 5), spokojnie, cicho, kilka barów, dmuchańce i piłeczki dla dzieci, tylko wg mnie do plaży to jest ze 2 km na pewno,. Ja w tym roku jadę z moim dwulatkiem do Karwii bo on z tych co wózka nie używa i 2 km do plaży to jednak za daleko jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
malwi_31 Re: Jurata 08.07.11, 22:12 Mnie właśnie zależy na takiej miejscowości, ale też żeby było gdzie zjeść i aby było to smaczne i świeże, jakiś sklep spożywczy również byłoby dobrze gdyby był, bo jadę z maluchami i jakieś atrakcje też by się przydały Odpowiedz Link Zgłoś
sharpless6 Re: Jurata 08.07.11, 22:51 Jest kilka sklepów w centrum dwa samoobsługowe większe i kilka drobnych wielkości pokoju. Można kupić w nich także mięso(skrzydełka, piersi...) i na grilla. W pensjonatach zazwyczaj wkażdym są ogólnodostęne kuchnie więcmożna coś ugotować. Są ze dwa warzywniaki,ceny owoców są wysokie ale we Władysławowie jest Biedronka i tam kupujemy zapasy owoców. Gastronomia jest naprawdę dobra. Najlepsze obiady można zjeść w Cechi Norcek i u Anny. Niestety nie mają świeżych ryb i na dobrą rybę chodzimy do jastrzębiej albo jeżdzimy do łeby. Atrakcje: kilka stołów z grami, kulki więc nie za wiele. Jest plac zabaw miejski, znajduje się koło domu "Magnolia" Jak masz jakieś pytania jeszcze pisz na gezetowy. Odpowiedz Link Zgłoś
the_komcia Re: Jurata 09.07.11, 08:45 Do plaży jest 1km, 2km piechotką do Karwi byliśmy ostatnio polną drogą, zresztą można to sprawdzić na każdej mapie np tu: www.zumi.pl/namapie.html?qt=&loc=woj.+Pomorskie%2C+Ostrowo+1&cId=f2f770e40efda854000100d6d10000590019c900e6a4b465&sId=&moreCities=1 Ja mieszkam na kwaterach przy ul. Budzisza to na samym końcu, bez problemu można znaleźć pokoje z łazienkami, domki do wynajęcia. Sklepy są dwa spore spożywcze samoobsługowe, ja wolę Lewiatan w samym centrum bo taniej. Jest też namiot z książkami, dwa sklepy z ciuchami. Piekarnio cukiernia Konkol. Baza gastronomiczna rozbudowana, jest kilkanaście barów i smażalni, mam swoje dwa ulubione Bar Cechi Norcek na ul.Zabytkowej i jadłodajnię na ul.Dożynkowej gdzie dzień wcześniej trzeba zamówić obiad . Lodów, straganów z zabawkami też wystarczająco. W centrum jest też mały plac zabaw z dmuchaną zjeżdżalnią, trampoliną i basenem z piłakami koszt 5 zł za 10 minut. Trzy kioski z gazetami i drobiazgami. My samochodu z podwórka nie ruszamy, w Karwi byliśmy na piechotę, w Jastrzębiej Górze PKSem które często jeżdżą. Odpowiedz Link Zgłoś
edor67 Re: Jurata 18.08.15, 19:32 Jurata? Chyba żartujesz. Spokojna, owszem, ale raczej nie dla rodzin z dziećmi. Nie ma tam po prostu żadnych atrakcji. Za to drogżyzna. Moim zdaniem to miejsce dla "tatusiów", którzy chcą pobyć ze swoją młodą kochanką. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: Spokojne miejscowości nad morzem 09.07.11, 12:52 > Jakie możecie polecić dla rodziny z małymi dziećmi 3 latka i 11 mc, ale też nie > całkowite dziury żeby można było coś zjeść, kupić itd. Dziwnów, Dziwnówek, Międzywodzie... Odpowiedz Link Zgłoś
malwi_31 Re: Spokojne miejscowości nad morzem 10.07.11, 13:02 Dziękuję wam za pomocne informacje. Zdecydowaliśmy się na domki "Corleone" przy ulicy Zabytkowej w Ostrowie.Czy ktoś może się wypowiedzieć na ich temat? byłabym bardzo wdzięczna. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
joanna88gda Re: Spokojne miejscowości nad morzem 12.08.15, 00:34 Bardzo dobrym miejscem na wakacyjny pobyt z dzieckiem jest Jurata, nie ma tłumów, a jest wszystko co potrzebne do wypoczynku dodatkowo masz masę ciekawych ofert apartamentów, niektóre są już przystosowane do pobytu z dziećmi, zerknij tu www.mojeurlopy.pl/noclegi/jurata/apartamenty jak dobrze poszukasz i podzwonisz to wyciągniesz fajny apartament w przystępnej cenie. Nie warto męczyć się w kwaterach, niby taniej ale to nie odpoczynek. Pozdrawiam J Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d odradzam ustronie... 12.08.15, 08:53 jezu..musialem sie tam zatrzymac na 3 dni... koszmar. Jeden wielki jarmark...pod kazym wzgledem. Na plaze nawet nie wyszlismy bo widzac o 9 rano tlumy bignace w jej kierunku dosc skutecznei mnei to odstraszylo. Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka445 Re: Spokojne miejscowości nad morzem 18.08.15, 18:27 Chałupy albo Kuźnice Odpowiedz Link Zgłoś
lawia77 Re: Spokojne miejscowości nad morzem 20.08.15, 17:02 łukęcin pleśna podczele to naprawde małe urokliwe miejscowośc Odpowiedz Link Zgłoś