Dodaj do ulubionych

wakacje - Egipt

19.07.11, 16:35
Mam dylemat odnosnie wakacji w Egipcje - mam rocznego synka i chcielibysmy poleciec na wakacje. My jako dorosli najchetniej do egiptu, ale ze wzgledu na dziecko jakos rozgladalismy sie za innymi oferta. Czy ktos byl z takim dzieckiem w tym kraju? Nam nigdy nei zdarzyla sie chora w postaci klatwy faraona aleeee wiadomo dorosli to nie male dziecko - zawsze sie mozna był odkazac od rana smile i wody z basu nie pilismy smile
Obserwuj wątek
    • jusytka Re: wakacje - Egipt 19.07.11, 18:24
      Była tam rok temu i nie polecam Egiptu rodzinom z takimi maluchami nie tylko na ryzyko "klatwy faraona". Jest tam tak nieznosny upał, ze taki maluch tylko sie umeczy, a częste zmiany temperatury (klimatyzowane pomieszczenia) podnoszą ryzyko infekcji. Słońce tez jest niezwykle zdradliwe, nie do porównania z naszym morzem.
    • taba18 Re: wakacje - Egipt 19.07.11, 19:21
      Nie polecam Egiptu z maluchem. Byłam z roczną córeczką i niestety złapała amebęsad Polecam wyspy greckie.
    • kasian00 Re: wakacje - Egipt 19.07.11, 21:14
      Jeśli chcecie jechać na jesień to czemu nie. Zemsta dziecko rzadko dopada, je niewiele i nie miesza posiłków jak większość dorosłych. Moje dziecko było już trzy razy w Egipcie, pierwszy raz gdy miło 2 latka.
      • a_s82 Re: wakacje - Egipt 19.07.11, 23:13
        Moje młodsze dziecko miało w Egipcie równo rok, starsze 3,5 roku. Jedno i drugie jadło wszystko. Mieliśmy b.dobry hotel, podawałam im probiotyki na 2tyg przed wyjazdem i w trakcie pobytu, jadły tamtejsze jogurty (to też podobno uodparnia żołądki) i wszystko było ok. Byliśmy większą grupą, w hotelu pełnym małych dzieci i nie słyszalam o "zemście" na żadnych maluchachwink
        Ważne! Byliśmy na przełomie październik/listopad. Latem bym z dziećmi nie jechala. My mieliśmy temperatury jak w Grecji na koniec czerwca, tylko morze cieplejszesmile
        Dolegliwości żołądkowe można mieć niestety wszędziesad
        Współczuje złapania ameby, ale pasożyty można też przytargać z przedszkola...

Pozdrawiam i już zazdroszczę pięknych wakacjismile
        • ona1983.10 Re: wakacje - Egipt 20.07.11, 10:06
          Własnie Egipt chyba zostawie na ciut pozniej i o innej porze roku, zeby nie bylo tak upalnie. My zawsze latalismy w pierwszej polwoie sierpnia to skwar niemilosierny. Dzieki dziewczyny, szukam dalej smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka