13.05.12, 15:54
Witam! Wybieramy się w tym roku z 6 letnią córeczką do Rowów, po raz pierwszy. Może ktoś zna tą miejscowość, np. jakie są atrakcje dla dzieci, gdzie można zjeść, co zobaczyć. Z góry dziękuję za każdą informację.
Obserwuj wątek
    • ania-bell Re: Rowy 15.05.12, 09:11
      Co do atrakcji w Rowach (byłam z dziećmi dwa lata temu) to jest wesołe miasteczko, statek wycieczkowy pływający z portu gdzie można zjeść smaczną rybkę albo w tawernie albo na statku, można też kupić rybkę surową do smażenia. Inne miejsca z dobrym jedzeniem to ROWRYB (duże porcje, dla mnie troszkę za tłuste ale to kwestia gustu), Smerfetka z obiadami gdzie są małe porcje dla dzieci i pyszne naleśniki i jak dla mnie najlepsze obiady w Kaszubce. Co do atrakcji to jeszcze można popływać kajakiem lub rowerem wodnym do jeziora i warto się wybrać na wycieczkę do Słowińskiego Parku Narodowego. W Rowach jest wejście na spacer i na rower ale ja proponuje podjechać do Łeby i pokazać córce wydmy, trzeba tylko uzbroić się w cierpliwość przy dojeździe na parking i długą wedrówkę alejką przez las (można wypożyczyć rower lub podjechać kolejką).
      • hiacynta235 Re: Rowy 15.05.12, 10:51
        Bardzo dziękuję za informację. Mam jeszcze jedno pytanie: jaka jest plaża w Rowach bo szukałam w necie i opinie są bardzo podzielone?
        • ania-bell Re: Rowy 15.05.12, 11:11
          Ja schodziłam na plażę od strony Columbusa i tam prawie na całym odcinku od kanału w stronę Poddąbia plaża jest piaszczysto-kamienista. Najwięcej kamieni jest przy wejściu do morza, na dużym obszarze jest też uskok gdzie jest głebiej a potem już jest płytko. Plaża dość ubita, z dużą iloscią kamyczków, patyków i niestety im dalej od centrum to wiecej śmieci w tym dużo naniesionych przez wodę (tak było dwa lata temu). Co do plaży przy Słowińskim Parku Narodowym to chyba jest trochę szersza i moim zdaniem jest mniej kamieni.
          • hiacynta235 Re: Rowy 15.05.12, 12:43
            Dziękuję za informacje. Na pewno przydadzą się! A był ktoś może w Pensjonacie Koja na ulicy Polnej?
    • ibron74 Re: Rowy 05.06.12, 18:26
      Bardzo dobry wybór. Co roku jest wesołe miasteczko, plac zabaw z dmuchanymi zabawkami, tor mini quadów, w tym roku rusza park linowy- pewnie da dzieci też będą trasy, piękna plaża, ogólnie dostępne pace zabaw, imprezy. W lipcu ogólnopolski zjazd maskotek.
      • hiacynta235 Re: Rowy 06.06.12, 07:04
        Dziękuję bardzo za informację. Mam tylko nadzieję że pogoda dopisze bo wyjeżdżamy za 2 tygodnie a jak na razie to nas lato nie rozpieszcza.
        • asiakh Re: Rowy 06.06.12, 14:59
          Po twoim powrocie chętnie przeczytam relację z pierwszej ręki. Co warto zobaczyć, gdzie zjeść. Ja wyjeżdżam do Rowów na początku lipca. Udanego pobytu!
          • nena22 Re: Rowy 10.06.12, 20:01
            Plaza przy wejsciu do slowińskiego parku szeroka, ladna, ale zatloczona. Im dalej w prawo tym szerzej i mniej ludzi. Tylko uwaga w pewnym miejscu sa naturysci. Same Rowy bardzo tloczne wsezonie.
    • jus1484 Re: Rowy 15.06.12, 18:31
      jeśli chodzi o jedzenie to polecam bar smerfetkasmile w tamtym roku zestaw dla dzieci 9zł-zupa, 2 danie (polecam z filetem z kurczka), kompot. Dorosły tez sie najesmile
      • beateczka.laseczka Re: Rowy 15.06.12, 18:52
        a jakie pensjonaty blisko plazy z atrakcjami dla dzieci polecacie w Rowach?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka