Dodaj do ulubionych

Hansedom - Stralsund

24.08.12, 08:35
Otórz chciałabym odwiedzić to miejsce i rodzi się kilka pytań.
Myślę o wypadzie dwudniowym. Jeden dzień hansedom, drugi oceanarium.
Jestem z okolic 180km więc spokojnie ogarnę.
Czy hansedom to atrakcja całodniowa jak tropikalna wyspa czy raczej basen na 2,3 godziny? jak duży jest to kompleks? czy jest część na zewnątrz? czy pogoda ma znaczenie?
Zastanawiam się nad noclegiem - czy warto zaszaleć i wybrać Radisson przy aquaparku czy spokojnie inny hotel w okolicy będzie ok (głównie chodzi mi o atrakcje dla dzieci i zalety noclegu na miejscu).
pozdrawiam, z góry wielkie dzięki Karola
Obserwuj wątek
    • jusytka Re: Hansedom - Stralsund 24.08.12, 12:22
      Park wodny w Stralsundzie to zdecydowanie najciekawszy i najlepszy tego typu obiekt w okolicy, ale nie ma zupełnie porównania do Tropikalnej Wyspy, bo jest dużo od niej mniejszy. My zwykle wykupujemy sobie bilet rodzinny na 4 godziny i nam to wystarczy. W zasadzie w ciągu jednego dnia można zaliczyć obie atrakcje, bo w oceanarium tez nie spędziliśmy całego dnia tylko kilka godzin, jednak ja mam tam bliżej, wiec z noclegów nigdy nie korzystałam. Polecam przejść się na Starówkę i w okolicy portu, jest tam przepięknie.
      Co do parku wodnego, jest tam duży teren rekreacyjny, są tez baseny na zewnątrz, świetnie zaaranżowane z ciepła wodą. Ostatnio szaleliśmy na nich w kwietniu, kiedy temperatura na zewnątrz wynosiła zaledwie kilka stopni, polecam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka