23.03.13, 17:33
Pomóżcie dobrzy ludzie wybrać miejsce na tegoroczny urlop. Jedziemy z dziećmi, zależy nam na łagodnym zejściu do wody, ciszy, dobrym jedzeniu, jakimś placu zabaw dla dzieci, ew. sali zabaw, gdyby był basen to byłoby super, coś ciekawego do obejrzenia w okolicy i żeby cena nas nie zabiła (wiem, wiem, takie rzeczy tylko w Erze wink. Po wstępnej selekcji na placu boju pozostały: Hotel Tajty w Wilkasach, Hotel Manor w Olsztynie, Hotel Wojciech w Augustowie, Robert's Port w Mikołajkach, Country Holiday w Kosewie i Gościniec Kukle. Przejrzeliśmy dostępne opinie i dalej jesteśmy w kropce. Czy ktoś z Was może coś podpowiedzieć, polecić któreś z tych miejsc?
Obserwuj wątek
    • monikaa13 Re: Mazury 25.03.13, 10:03
      Byliśmy w Kosewie w 2008 roku z 2 latką, babcią i dziadkiem, siostrą z mężem i dwójką dzieci 6 lat i 12 lat.

My mieszkaliśmy w Hubertusie - pensjonat fajny, cichy, jedzenie dobre. Własny dostęp do jeziora, mała plaża, pomost, jakaś tam stara huśtawka i piaskownica. Duże miejsce do grilla. W Pensjonacie sauna gratis. Pensjonat w stylu myśliwskim z kominiem. Na ścianach skóry, rogi, drewno. Bardzo fajny wystrój. W mini barze do kupienia jakieś napoje, przekąski, herbata, kawa. Pensjonat nastawiony trochę na gości zagranicznych, szczególnie z Niemiec. Bardzo duży ogród i teren wokół pensjonatu, własny las i kawałek jeziora.

Dziadkowie mieszkali właśnie w Country Holiday - jedzenie chyba ok. ale nie jestem pewna w 100%, bo już nie pamiętam. Pokoje ok. Bardzo duży teren wokół hotelu, była huśtawka, jest dostęp do jeziora. Przed hotelem taras na którym można posiedzieć, zjeść. Myśmy chodzili tam nieraz na jedzenie.

Siostra z rodziną byli na polu namiotowym ale teraz nie pamietam nazwy. Praktycznie niedaleko Country Holiday. To cały ośrodek, są też pokoje. To jest cały taki camping, są bary, griille, duża plaża, duży pomost. Mozna zjesc smazona rybke. To najlepsza opcja jesli chodzi o dzieci.

Samo Kosewo jest malutkie, praktycznie nic tam nie ma. Trzeba poruszać się autem. Myśmy byli w Mikołajkach, Mrągowie, W Giżycku, w bunkrach Hitlera - super wycieczka. Na piechotę z Kosewa szliśmy do fermy danieli - nie wiem jak to się teraz nazywa dokładnie. Doszliśmy ale jest to kawałek drogi. Można zobaczyć ale nie jest to nic specjalnego.
      • miedziana.k Re: Mazury 25.03.13, 16:06
        Dziękuję bardzo za informacje smile. Nawet czytałam Twój "stary" wątek gdy sama szukałaś informacji smile Może ktoś jeszcze był w którymś z pozostałych miejsc i może coś podpowiedzieć?
    • esr-esr Re: Mazury 10.04.13, 10:30
      jestem spod Olsztyna i napiszę tak:
      hotel manor słynie z częstych zmian właścicieli i różnych niepochlebnych artykułów w prasie - na ile są prawdziwe to nie wiem. wiem że jest nad tycim jeziorem, za to bardzo czystym.
      pozostałe są mi mniej znane, ale nie tak dyskusyjne smile przy czym wilkasy mają duży i znany port z tawerną łąbędź, więc nie wiem na ile tam będzie cicho. mikołajki dla mnie osobiście odpadają bo przeszły na ciemną stronę mocy i zostały zabetonowane doszczętnie (ale niektórym to się podoba, ja wolałam je z czasów wioski), poza tym woda w samych mikołajkach nie jest zbyt czysta. jest głośno - dużo jachtów, imprez i szaleńców na skuterach.
      jeśli chcesz ciszy to szukaj raczej poza miejscowościami turystycznymi, zerknij np na zalesie (jest tu wątek), na jakieś agroturystyki, czy mniejsze ośrodki. jeśli może być cena hotelowa to np warmia park w pluskach, zerknij też na stronę ośrodka copernik w sile pod olsztynem (tu są domki, ale o wysokim standardzie - są np sauny), sprawdź jeszcze guzowy piec i guzowy młyn- to są miejsca które znam i widuję/odwiedzam czasami. moim zdaniem są ok.
      to wszystko okolice olsztyna i masz tu atrakcje miejskie (planetarium, kino, teatr lalek na złą pogodę), gokarty, jeziora, dzikie zwierzęta, arboretum w kudypach, skansen w olsztynku, są zorganizowane atrakcje z serii olsztyn aktywnie (mają swoją stronę). do kosewa masz 100 km więc wychodzi wycieczka jednodniowa.
    • strupii26 Re: Mazury 07.06.13, 03:31
      Noclegi na Mazurach: www.splywy.pl/forum/showcat/18.html proszę bardzo smile
    • ajejijeji Re: Mazury 10.06.13, 15:44
      ja bym polecił hotel anders - www.hotelanders.com.pl - bardzo dobre opinie, własna bezpieczna plaża, mnóstwo atrakcji dla dzieciaków, hotel koło ostródy.
    • 4pmadziq Re: Mazury 22.11.14, 09:51
      Wakacje to dobry czas na wypoczynek. Warto zarezerwować sobie miejsca na ten czas znaczenie wcześniej. Polecam stronę www.edom.pl/noclegi/pl/1446/mazury-polska/ Ciężko jeździć z małymi dziećmi za granicę, dlatego pierwsze wspólne rodzinne wczasy mogą odbyć się na terenie Polski. Ja jestem fanką Mazur i zdecydowanie mogę je polecić każdemu. Przede wszystkim polecam noclegi w Ełku i Mrągowie. Byłam tam kilka razy, ale zawsze korzystałam z rezerwacji noclegu właśnie przez portal www.edom.pl Nigdy nie byłam zawiedziona i praktycznie to sprawiło, że właśnie pokochałam Mazury. Polecam wszystkim, którzy nigdy nie pomyśleliby, że będą pływać po jeziorach i cieszyć się otaczającym krajobrazem mazurskich piękności.
    • mar-82 Re: Mazury 08.02.15, 16:13
      Byłem z dziewczyną w Kawallo blisko Warszawy ale to super hotel dla dzieci. Cisza i spokój w środku lasu ze Spa, rowerami... Polecam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka