Dodaj do ulubionych

Tylicz- U Grzegorza czy Willa Źródło?

18.04.13, 12:38
chcieliśmy w tym roku jechać z dziećmi w góry, do Rabki, ale znalazłam ciekawą ofertę z Tylicza więc może zamienimy Rabkę na okolice Krynicy......
Czy ktoś z was może podać inf. o ww ośrodkach (pensjonatach?)
Wiem, że "U Grzegorza" ma wiele pozytywnych opini ale oferta willi Źródło wygląda bardzo podobnie a jest chyba trochę taniej
dzięki wielkie za pomoc
Obserwuj wątek
    • gustawada Re: Tylicz- U Grzegorza czy Willa Źródło? 18.04.13, 21:42
      Zadzwoń do obu miejsc, może w którymś już i tak nie ma wolnych pokoi to masz problem z głowy. W kwietniu to już raczej fajne oferty obstawione. Niestety nie ma w Polsce dużo atrakcyjnych miejsc z polotem-jak plac zabaw to już reklama -oferta dla rodzin z dziećmi. A U Grzegorza w tamtym roku chciałam pojechać bo Pod Brzozami już byłam 3 razy z rzędu i stwierdziłam że coś zmienię i - U Grzegorza nie było już wolnych miejsc a Pod Brzozami też było za późno. No to jak w góry nie i Wielkopolska nie to śmignęliśmy nad Morze -Villa Saaba w Łebie-ok
      • gustawada Re: Tylicz- U Grzegorza czy Willa Źródło? 18.04.13, 22:13
        No ale kliknęłam villa zródło/ Prawie jak u Grzegorza -identyczny styl, materiały-albo ten sam właściciel albo dekorator ten sam. Nieważne, salony podobne ale tam zadnych atarkcji jak u Grzegorza nie ma-wolałabym U Grzegorza
        • netfemme Re: Tylicz- U Grzegorza czy Willa Źródło? 19.04.13, 09:50
          dzwoniłam i miejsca jeszcze są w obu pensjonatach, w Rabce też, bo i taką opcję rozważamy. Czy "UGrzegorza" nie jest położone przy samej drodze? ze zdjęć trudno sie zorientować
        • kalisiakbartosz Re: Tylicz- U Grzegorza czy Willa Źródło? 05.09.13, 22:01
          Szukam właśnie miejsca na wyjazd i trafiłem na ten post. Akurat bywam gościem w Villi Źródło, miałem także okazję widzieć agro U Grzegorza, bo obiekty znajdują się vis a vis. Kiedy czytam, że w Villi Źródło nie ma atrakcji jak U Grzegorza, to zdaje mi się, że ktoś przy postach majstruje. A Pani właścicielka też widać czujnie pilnuje sprawy. Chcę tylko nadmienić, że nigdy nie miałem lepszych wakacji niż w Źródle, to jak ludzie tam pilnują standardów obsługi sprawia, że kategoryzować ją można- ale z hotelami. Na naszych turnusach zawsze ekipa była na poziomie i integrowaliśmy się w pełni. Proponuje każdemu wejść na stronę i obejrzeć, bo faktycznie zdjęcia przedstawiają wszystko tak jak jest. Szukam dalej, ale post nakierował mnie na Rabkę, więc chyba na jesienny wypad tam się skieruję.
    • ugrzegorza.pl Re: Tylicz- U Grzegorza czy Willa Źródło? 22.04.13, 16:49
      Witam, tak oba miejsca są w Tyliczu i to naprzeciw siebie przy tej samej ulicy - położenie można dokładnie zobaczyć w googlemapy, ale właściciele są różni.

U Grzegorza leży po lewej stronie drogi, na górce z pięknym widokiem na las i górę potocznie zwaną Szubienicą - cała część rekreacyjna - spory teren (basenik, duże boisko i domek z piaskownicami, huśtawki, altana) jest położona za domem w znacznym oddaleniu od drogi co ma istotne znaczenie dla rodziny z dzieckiem - pokazujemy to na zdjęciach w galerii.

Pomysł prowadzenia naszego agro pojawił się w chwili kiedy chcieliśmy pojechać gdzieś z naszym pierwszym synem (Kuba teraz ma 7 lat) i okazało się że albo miejsce jest nie przystosowane dla rodziny z małym dzieckiem albo NIBY jest przystosowane a w rzeczywistości to dzieci mogły być przyjęte pod warunkiem, że nie będą płakać, śmiać się, biegać, kruszyć itp. Był to dla nas sygnał, że skoro my nie możemy znaleźć odpowiedniego miejsca dla siebie to może inni też mają ten kłopot.
      Teraz mamy już trzech synów (7, 5, 3 lata) i DUUUUŻE doświadczenie w potrzebach i MOŻLIWOŚCIACH takich kochanych urwisów. Stąd trampolina- dla wszystkich z dużą energią, boisko, dla lubiących walczyć, basen dla pływaków itp itd...

Nasz specjalizacja pomogła nam w skonkretyzowaniu oferty, przyjmujemy tylko rodziny z dziećmi - towarzystwo maluchów i rodziców o podobnych problemach i oczekiwaniach zapewnione.

Staramy się wyszukiwać miejsca w okolicy, które są przygotowane na przyjęcie rodzin - pokazywać je Państwu, ale też oferujemy specjalne rabaty uzyskane w tych miejscach dla Państwa.
      Przygotowujemy propozycje wycieczek, atrakcji dostosowanych do wieku i możliwości dzieci.

Dostosowaliśmy też pory posiłków (zupka o 14 nie tylko dla niejadków), jadalnie (krzesełka), przygotowaliśmy pokoik zabaw w razie niepogody.
      Zabieramy maluchy na farmę ze zwierzętami, prowadzimy zajęcia animacyjne. Spotykamy się też przy ognisku..

Więc jeśli lubią Państwo hałas, gwar, śmiech i ruch, nie przeszkadza Państwu płacz za ścianą albo marudzenie dzieci na jadalni to zapraszamy do nas!
      serdecznie pozdrawiam Justyna
      ugrzegorza.pl

• netfemme Re: Tylicz- U Grzegorza czy Willa Źródło? 16.03.14, 17:45
      witam ponowniesmile
      w 2013 ostatecznie wylądowaliśmy w Rabce (było bardzo ok) a w te wakacje rozważaliśmy opcje: Murzasichle, Małe Ciche lub właśnie Tyliczsmile)
      trwa przeszukiwanie ofert, porównywanie cen itp. Koniecznie zależy nam na wyżywieniu i wysokim stopniu czystoścismile)
      Jeśli ktoś może dorzucić jakieś propozycje kwater w ww. miejscach to będę wdzięcznasmile
      • super-czarna.1 Re: Do netfemme 28.03.14, 22:28
        Polecam Tylicz, jest to mała spokojna miejscowość gdzie można odpocząć, blisko do Krynicy.
        Też rozważaliśmy nad Rabką, ale wybraliśmy Tylicz i nie żąłowaliśmy smile
        A jak jest w Rabce ? Tłok czy spokojnie ? Możecie polecić nocleg ?
        • netfemme Re: Do netfemme 28.03.14, 22:53
          w Rabce nam się bardzo podobało, ale mieliśmy kwaterę przy samym Parku Zdrojowym (Parkowy Dwór) więc na spacery z dziećmi do parku, na placyki zabaw czy do tężni mieliśmy tylko przejść przez ulicę.... Dużo pensjonatów jest po drugiej stronie dużej, ruchliwej ulicy w Rabce i tam nie polecam, dojście do Parku to około20 min drogi przy ...drodzesmile
          Duzo też zależy w jakim wieku są dzieci, Rabka -jak dla mnie- jest atrakcyjna dla kilkulatków, starsze dzieci mogą się nudzić.... oczywiście jest Rabkoland, basen ale moim dziewczynom już chciałabym pokazać fajne górkismile)
          • super-czarna.1 Re: Do netfemme 29.03.14, 11:49
            Dzięki bardzo. Mamy dzieci w wieku 2,5l i 6lat. My w Tyliczu mieliśmy nocleg "U Marty"
            polecam, w centrum, chociaż Tylicz to mała miejscowość i wszędzie blisko. Też chcieliśmy nocleg w "Villi Źródło" ale nie było już miejsc. Będąc na miejscu przejeżdżaliśmy obok tego pensjonatu, jest położony przy drodze gdzie nie ma chodnika i idąc na spacer idzie się ulicą, jedyny minus. Ogólnie były to jedne z lepszych wakacji smile
            • netfemme Re: super-czarna.1 30.03.14, 17:48
              zaniepokoiłaś mnie informacją o drodze bez chodnika - czy to dotyczy całego Tylicza czy drogi dojazdowej do Villi Źródło?
              co do Rabki, to myślę, że Twoje dzieci będą zachwyconesmile park jest po remoncie, są zadbane alejki, ławeczki, dwa place zabaw (duże!), ścieżka zdrowia, dmuchańce, gokarty, dwie kawiarnie, odnowiona tężnia solankowa - naprawdę jest gdzie odpoczywać (oprócz tego możliwe są dalsze wycieczki: do Rabkolandu, do Skansenu Taboru Kolejowego w Chabówce, na basen itp.)Blisko parku można pojeździć na kucykach a w amfiteatrze w sezonie są liczne atrakcje dla dzieci - warsztaty, występy, koncerty. Jest też duży supermarket, chociaż polecam raczej ośrodki z wyżywieniem, zawsze to wygodasmile jak będziesz miała jakieś pytania to piszsmile
              • super-czarna.1 Re: super-czarna.1 30.03.14, 20:07
                W centrum są chodniki, a na drogach wyjazdowych nie ma. Ogólnie jest tam fajnie i spokojnie, jest plac zabaw, siłownia na powietrzu, mini zoo, basen, kilka sklepów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka