Dodaj do ulubionych

Ubezpieczenie

27.05.13, 14:12

Jedziemy z córka prawie 3 letnia do Chorwacji na własną ręke. Chce wykupić ubezpieczenie.Czy coś polecacie? W miare tanio? Chodzi mi głównie o wizyte u lekarza żebym spokojnie mogłą z nia pojsc.
Obserwuj wątek
    • pawel_zet Re: Ubezpieczenie 27.05.13, 17:13
      Chorwacja będzie zdaje się na dniach w UE, więc może EKUZ wystarczy?
      Jeśli nie, to słyszałem dobre opinie o Wojażerze z PZU.
      • lillylive Re: Ubezpieczenie 27.05.13, 17:54
        Chorwacja będzie w Unii od 1lipca,wystarczy paszport,my jednak wykupujemy dodatkowe ubezpieczenie dla nas i dziecka w Uniqa.
        • kama-25 Re: Ubezpieczenie 28.05.13, 08:30
          my jedziemy za tydzień wiec w UE jeszcze nie będzie? Wojażer drogi
          • lillylive Re: Ubezpieczenie 28.05.13, 09:08
            My jedziemy za dwa tyg ubezpieczam tu:www.uniqa.pl/home/02_indywidualne/03_Ubezpieczenia_podrozy/
          • 23krzysztof Re: Ubezpieczenie 31.05.13, 23:12
            Byliśmy zadowoleni z ubezpieczenia w Warcie. Akurat musieliśmy skorzystać w Rzymie, konsultanci umówili dla nas wizytę, podpowiedzieli w kwestii zakupu leków, zwrotu kosztów itp. Teraz robimy wycieczki głównie po atrakcjach w Polsce, więc nie potrzebujemy.
    • guide7 Re: Ubezpieczenie 30.05.13, 19:38
      polecam koszty leczenia w firmie ERV To profesjonalny Ubezpieczyciel
      można znaleźć poprzez stronę rakbroker.pl/ po prawej stronie są ubezpieczenia krótkoterminowe
    • m_k1010 Re: Ubezpieczenie 26.06.13, 23:33
      Z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że dodatkowe ubezpieczenie nie ma najmniejszego sensu.
      W szpitalu wymagają paszport, wtedy wszystko jest bez żadnych opłat.
      Jeżeli nie ma się paszportu, należy zapłacić z usługę i wtedy ubezpieczenie jest potrzebne.
      Niestety firmy ubezpieczeniowe bardzo chętnie biorą pieniądze za ubezpieczenie, ze zwrotem poniesionych wydatków jest różnie.
      Nie chcę robić antyreklamy dużej firmie ubezpieczeniowej, w której byliśmy ubezpieczenie, ale w warunkach ubezpieczenie była informacja, aby zgłosić do ubezpieczyciela zdarzenie w tym samym dniu, w którym nastąpiła zapłata za usługę w szpitalu.
      wszystko zgłosiliśmy (rozmowa kosztowała ponad 100 zł, głównie za słuchanie muzyki)
      Szpital wystawił za wizytę rachunek, niestety ubezpieczyciel powiedział, że należało mieć ze sobą paszport i wtedy nie było by opłaty za zabieg.
      Takich informacji oczywiście nie podają jak przyjmują składkę.
      Znajomy prawnik wystosował odpowiednie pismo i zwrócili za wizytę i zabieg, niestety nie zwrócili za pozostałe koszty (100 zł za rozmowę telefoniczną - zgłoszenie szkody)

Radzę więc wozić ze sobą paszporty i nie płacić zbędnych składek dla firm ubezpieczeniowych

• m_k1010 Re: Ubezpieczenie 26.06.13, 23:37
      nie chce mi się wierzyć w bezgotówkowe załatwienie sprawy
      z reguły jest tak, że należy zapłacić a dopiero później ubezpieczyciel oddaje pieniądze, chyba, że Allianz ma inne warunki
      • garibaldi3 Re: Ubezpieczenie 28.07.15, 15:05
        Tu się zgadzam z Tobą. Raczej bezgotówkowe załatwienie sprawy jest nierealne. Ostatnio dużo poczytałem na temat ERV i ich oferty oraz na temat innych ubezpieczycieli. Te ciekawe informacje można pozyskać biorąc udział w projekcie organizowanym przez firmę trnd. Udział w tym projekcie otworzył mi oczy na wiele spraw związanych z ubezpieczeniami podróżnymi oferowanymi przez NFZ i TU.
    • garibaldi3 Re: Ubezpieczenie 28.07.15, 13:57
      Właśnie kilka dni temu otworzyły mi się oczy szeroko ze zdumienia jak przeczytałem jakie są różnice pomiędzy ubezpieczeniem zawartym w TU a kartą EKUZ. Stało się to dzięki uczestniczeniu w badaniu jakie organizuje firma trnd. Badanie dotyczy ubezpieczyciela ERV. Wnioski jakie wyciągnąłem z opisu i z przedstawionej oferty wynikają takie, że karta EKUZ to podstawa zamydlająca nam oczy. Fakt, lepiej takie ubezpieczenie jak żadne, ale lepiej zapłacić 100 zł i wiedzieć, że chociaż przy konieczności transportu chorego do domu będę mógł z takiej opcji skorzystać. To samo dotyczy dopłat do wizyt lekarskich, wykupu leków, lub dopłat do pobytu w szpitalu. Tego EKUZ już nie zapewnia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka