Dodaj do ulubionych

Węgry z 1 i 5 latkiem

10.08.04, 15:18
witam i prosze o pomoc.
Chcemy jechać nad Balaton w połowie września(jest sens? nie za późno?).
Nie mamy żadnych rezerwaćji i żadnych namiarów na kwatery,stąd moja wielka
prośba-jeśli ktoś był i mógłby coś polecić (kwatery prywatne,domki-z dostępem
do kuchni,lodówki,jakiś plac zabaw czy basen.. może jakiś pensjonat)będę
bardzo wdzięczna.
Pozdrawiam i życze udanych wakacji.Aneta
Obserwuj wątek
    • judytak za późno 11.08.04, 09:00
      noce są chłodne i woda już zimna (najwyżej 18 stopni)

lepiej na kąpieliska termalne, jest ich mnóstwo, wszedzie są też baseny
      odpowiednie dla dzieci
      (Eger, Miskolctapolca, Mezokovesd - Zsórifurdo, Zalakaros, Hajduszoboszlo, itp.
      itd.)
      na stronach miast (w stylu www.eger.hu) jest dużo ofert kwater (przeważnie po
      niemiecku)
      ale można spokojnie jechać nawet w ciemno, na co drugim domu będzie
      napis "Zimmer frei", w każdym mieście są też centra informacji turystycznej
      ("tourinform"), gdzie podają ci odpowiednie adresy

pozdrawiam
      Judyta
      • nieania1 Re: za późno 12.08.04, 07:51
        Dziękuję za odpowiedz. Tego się obawiałam, że będzie już za chłodno..No cóż
        może faktycznie wody będą lepsze.
        Pozdrawiam Aneta
        • bozenas28 Re: za późno 13.08.04, 13:57
          Witaj
          Ja byłam z mężem i 10 miesięcznym synkiem w Balatonfured na początku czerwca. Tutaj było zimno i padał deszcz a tam non stop świeciło słońce i było bardzo ciepło ,ale co najważniejsze nie upalnie chociaż czasami ciężko było wytrzymać w słońcu.
          Codziennie chodzilismy na plaże i siedząć w cieniu pod drzewkiem podziwialiśmy piękne jezioro. Jedynym minusem wyjazdu tak wcześnie była dosyć zimna woda. Wydaje mi się, że we wrześniu nie będzie za późno, chyba że interesuje cię 30 st w cieniu.
          Kwatere znajdziesz bez problemu. Co drugi dom wynajmuje pokoje, dużo kampingów i informacje turystyczne, które napewno mają sporo różnych ofert.
          My pojechaliśmy w ciemno i odrazu trafiliśmy na prywatną kwatere (bardzo ładne pokoje z łazienką i dobrze wyposażona kuchnia) Płaciliśmy za pokój 17euro na dobe, ale warunki były super.
          Z wakacji nad balatonem byłam bardzo zadowolona.
          Szkoda tylko, że jest tam tak drogo.
          Ps. Baseny termalne też podobną są świetne
          Życze trafnego wyboru i udanych wakacji.
          Bożena
          • bozenas28 Re: za późno 13.08.04, 14:05
            Chciałam jeszce dodać, że też planowałam wyjazd nad Balaton we wrześniu, ale niestety mój mąż dostał urlop na czerwiec. Bałam się, że o tej porze roku będzie jeszcze za zimno, ale na szczęscie moje obawy się nie potwierdziły.
            pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka