Dodaj do ulubionych

Wakacje w Grecji

09.07.15, 13:48
Os dluzszego czasu planowalismy wakacje w Grecji. Dwie male wyspy, male hotele, przejazdy z wyspy na wyspe porezerwowane, bilety pobukowane. Tylko teraz pytanie - czy w zwiazku z tym co tam sie obecnie dzieje warto sie pchac do tego kraju z 10-miesiecznym dzieckiem? Czy ktoras z Was sie tam wybiera/jest/wrocila/zrezygnowala? Pewnie gdyby nie to ze wszystko juz dawno oplacone to bym sie nie zastanawiala. A tak... sama nie wiem
Obserwuj wątek
    • stysia1987 Re: Wakacje w Grecji 09.07.15, 17:07
      Jechac!! Co najwyzej wiecej gotowki wez. My jedziemy we wrzesniu, nie mam zadnych obaw. Rozmawialam dwukrotniem z przefstawicielem biura podrozy, zadalam pelno pytan. Wniosek jedem - w szczegolnosci teraz grecy beda potrzebowac turystow i ich kasy. A to co sie dzieje, ma najwiekszy wplyw na centrum, kontynentakna czesc Grecji. Udanego wypoczynku!
    • lidek0 Re: Wakacje w Grecji 09.07.15, 20:57
      Mnie zawsze zastanawia czy takim maluchom odpowiada taki gorący klimat. Tu mam rozpisują się, że upały w PL, różne rzeczy robią, żeby tylko schłodzić mieszkanie, z dziećmi na spacery tylko rano i wieczorem więc zastanawia mnie zabierani ich w taki klimat. A sam wyjazd: dodatkowa walizka smile na gotówkę bo bankomaty dalej nieczynne.
      • agnie.shka Re: Wakacje w Grecji 09.07.15, 21:27
        Jezeli chodzi o wysokie temperatury to o to za bardzo sie nie martwie. Tu gdzie mieszkam (poza Polska) przez ostatnie dwa tygodnie temperatura nie schodzila ponizej 35 st., byly dni powyzej 40 st. upal w mieszkaniu, na dworze, slonce itp. (A to Europa). Nie mowie ze bylo nam wszystkim super prxyjemnie, bo tak nie bylo. Ale tez grecka pogoda nie bedzie dla mlodego specjalna nowoscia (a zapewne bedzie jeszcze przyjemniej bo w koncu wiatr od morza). Wiem juz o gotowce, to jasne. Najbardziej jednak martwie sie ewentualnym zastopowaniem komunikacji (strajki, brak ropy itp. ) ale mysle ze tego nikt nie przewidzi.
    • ela.dzi Re: Wakacje w Grecji 09.07.15, 21:02
      Wszyscy wokół mnie byli/są/za chwilę jadą do Grecji i nikt nie narzeka. Tylko zaopatrz się w gotówkę.

• agnie.shka Re: Wakacje w Grecji 09.07.15, 21:27
        Dzieki! Mysle ze my tez jednak sprobujemy smile
        • kremka2014 Re: Wakacje w Grecji 10.07.15, 01:00
          Mój mąż stwierdził ostatnio, że by pojechal. A on megacykor i nieryzykant jakich mało 😊. Daj znać jak było.
    • volke_86 Re: Wakacje w Grecji 13.07.15, 22:31
      wlasnie wrocilismy z kosu,zero problemow oprocz drobnej infekcji gardlowej mlodego. Z bankomatu jak najbardziej wyplacalismy, ale raczej niewielkie kwoty(do 50e) i nie bylo problemu. Co niby mialoby sie dziac?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka