Dodaj do ulubionych

Brandenburg-Berlin-Ticket-pytanie

31.07.15, 22:37
do korzystających lub do znających niemiecki.

"Ein Brandenburg-Berlin-Ticket kann genutzt werden von:
- bis zu fünf Personen oder
- einer Person mit beliebig vielen eigenen Kindern bzw. Enkeln bis
einschließlich 14 Jahre (sog. „Familienkinder“wink und einer weiteren
Person."

bo z niemieckim to u mnie zbyt dobrze nie jest....
www.bahn.com/i/view/mdb/pv/deutschland_erleben/allgemein/tickets/2013/mdb_121322_b_brd_ticket_flyer_juli_2013.pdf
Jak są liczone osoby-chodzi mi o dzieci? a dokładniej czy czworo dorosłych i 2 dzieci(skończone 6 i 9 lat podróżujących z rodziacami) może jechać na jednym pięcioosobowym bilecie?
Obserwuj wątek
    • semella Re: Brandenburg-Berlin-Ticket-pytanie 01.08.15, 00:36
      Nie.
      Z tego co czytam to na jednym bilecie może jechać do 5 osób
      lub
      jedna osoba z dowolną ilością własnych dzieci bądź wnuków do skończenia 14 lat oraz 1 osoba dodatkowa
    • zarin Re: Brandenburg-Berlin-Ticket-pytanie 01.08.15, 15:39
      Nie, ale możecie kupić jeden bilet dla pięciu osób i szóstą osobę podpiąć pod inną grupę za 5 euro - na dworcu zawsze ktoś kompletuje.
      • slonko1335 Re: Brandenburg-Berlin-Ticket-pytanie 01.08.15, 15:56
        Dziękuję. Potrzebny mi jeszcze do poruszania się po mieście i na powrót wiec z obcymi to nie bardzo ale bez problemu dokopuję na wycieczkę jakichś znajomych żeby się z nami zabrali, tylko musiałam wiedzieć na ile toto osób żeby wiedzieć kogo szukać a dokładniej jakiej ilości jeszcze szukać.
        • mamahonki Re: Brandenburg-Berlin-Ticket-pytanie 01.08.15, 21:31
          słonko od piątku od 18 do poniedziałku do 6 rano biletów dzieci do 14 roku życia nie potrzebują w weekendy dzieci jeżdzą za darmo wiem po mieszkam blisko ciebie w chojnie i mam rodzine w Berlinie i często jeżdżę tam pociągami
          • mamahonki Re: Brandenburg-Berlin-Ticket-pytanie 01.08.15, 21:37
            a i np. z kostrzynia bilet kosztuje do berlina lichtenberg 5 euro u tzw.mrówek
            • baltycki Re: Brandenburg-Berlin-Ticket-pytanie 01.08.15, 21:40
              Nie wydaje Ci sie, ze slonko chce pozwiedzac Berlin, w nim poruszac sie.. a nie tylko dojechac?
              • mamahonki Re: Brandenburg-Berlin-Ticket-pytanie 01.08.15, 22:02
                u tych mrówke można kupić też bilety które sa do poruszania się po berlinie
          • slonko1335 Re: Brandenburg-Berlin-Ticket-pytanie 01.08.15, 21:50
            znaczy jakbyśmy jechali w niedzielę, bo rozważam niedzielę albo poniedziałek to dla 4 dorosłych i dwójki dzieci wystarczyłoby kupić BBT i tylko dla jednego dziecka dokupować bilety na poruszanie się po mieście? bo rozumiem, ze pozostala 5 na BBT mogłaby jeździć?
            Będę miała w domu dwoje nastolatków na kilka dni i się zastanawiam nad zabraniem ich na jednodniową wycieczkę do Berlina.

Sygnaturka się zgubiła....
            • mamahonki Re: Brandenburg-Berlin-Ticket-pytanie 01.08.15, 22:01
              na 2 dzieci nie musisz jak to będzie niedziela do 14 roku zycia weekendy sa darmowe na terenie berlina i do berlina i chyba reszta nimiec też a dla 4 dorosłych wystarczy kupic jeden automaty sa tez obsługiwane w jezyku polskim w których kupuje się bilety
              • mamahonki Re: Brandenburg-Berlin-Ticket-pytanie 01.08.15, 22:03
                moż tu znajdziesz bilet to grupa gdzie są ogłoszenia o wolnych biletach www.facebook.com/groups/1556350831308037/?fref=ts
              • slonko1335 Re: Brandenburg-Berlin-Ticket-pytanie 01.08.15, 22:04
                Hm, dzięki za informację w takim układzie i rozważam ten Berlin bardziej terazsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka