Dodaj do ulubionych

Gdzie z maluchem nad Bałtyk - pomocy******

21.02.05, 13:40
Witajcie
Z całą nasza trójką planujemy wybrać się w siepniu nad nasze morze najlepiej
na wybrzeże środkowe lub wschodnie (najchętniej płw helski !!!). Jestem z
Warszawy więc poszukujemy miejscowości oddalonej o jakieś max 8-9h jazdy od
Warszawy. Ważne też by miejsce/miejscowośc była atrakcyjna tzn oprócz plaży,
lasu jakiś deptak, molo itp(żeby było co robić wieczorami) Córcia będzie
miała wtedy ok 15 m-cy. Czy mogłybyście polecić jakiś ośrodek wczasowy lub
domki gdzie są warunki przyzwoite (czysto***), no i ceny ''dla ludzi''.
Podzielcie się informacjami
Z góry dziękuję
Aga
Obserwuj wątek
    • paulaula Re: Gdzie z maluchem nad Bałtyk - pomocy****** 22.02.05, 12:00
      Już nie raz polecałam i jeszcze raz napiszę. Z 15 miesięczną właśnie córeczką(i
      11 letnią) byliśmy latem w Mielnie. Piękna miejscowość z promenadą z której
      można podziwiać morze, lunapark dla dzieci, w pobliżu w Darłówku jedyny w
      Europie wspaniałay aquapark z podgrzewaną wodą morską. Naprawdę super.
      Pensjonat tuż przy plaży z dobrze wyposażonymi pokojami(taras, lodówka,
      telewizor,łazienka oczywiście, czyściutko), kuchnią do dyspozycji. Naprawdę
      polecam, bardzo mili właściciele, 45-55zł od os. w zależności od terminu.
      Adres: www.podbrzozami.wczasy.com, można tem sobie obglądnąć, poza tym na
      stronie www.mielno.pl jest masę innych pensjonatów, a także kamerka z widokiem
      na plaże, można podejrzeć pogodę i popatrzeć na morze. Pozdrawiam serdecznie
    • mamatysi1 Re: Gdzie z maluchem nad Bałtyk - pomocy****** 22.02.05, 12:50
      Już któryś raz piszę, ale jeszcze powtórzę. Polecam Jarosławiec i "Tawernę pod
      zdechłym dorszem". Byłam w tamtym roku i jadę znów 1 sierpnia.W tamtym roku
      moja córka miała właśnie 15 miesięcy. Cena: 160 za domek.
      • iskra14 Re: Gdzie z maluchem nad Bałtyk - pomocy****** 22.02.05, 13:49
        My od kilku lat jeździmy do Karwi lub Dębek (niedaleko Jastrzębiej Góry).Dębki
        to wieś i niewiele atrakcji - i właśnie dlatego tam jeździmy, nie chcę, żeby
        maluch stawał pray każdym stoisku, automacie itp.) Poza tym piękna, szeroka
        plaża. My byliśmy w pensjonacie Rybitwa - nowy budynek, czysto, z łazienką, do
        dyspozycji kuchnia z wyposarzeniem (lodówka, kuchenka, kuchenka mikrofalowa,
        sztućce, naczynia itp.). Podobało mi się to, że właściciel pomyślał nawet o
        klamerkach do bielizny). Wtedy, gdy byliśmy, był na etapie urządzania miejsca do
        grillowania. Obok budynku trochę trawy, piaskownica, huśtawka. Do dyspozycji
        jest również pokój z żelazkiem i deską do prasowania. Jedyny minus to to, że
        jest kawałek do morza, ale fajną ścieżką wśród domków i lasu. Z drugiego miejsca
        nie byliśmy już tak zadowoleni, chociaż było tuż obok wejścia na plażę ( nie
        było źle, ale wolałabym Rybitwę. Jeszcze jedno - było bez wyżywienia, ale my tak
        wolimy - nie lubię dostosowywać swojego czasu do pory obiadu. wejdź na stronę
        www.debki.elo.pl To naprawdę fajna miejscowość na wakacje z maluchem.
    • elgosia Re: Gdzie z maluchem nad Bałtyk - pomocy****** 22.02.05, 13:40
      Ja mogę jedynie odradzić Jastrzębia Górę - połozona jest na klifie, więc na
      plażę prowadzi kilkadziesiąt schodków. Byłam tam w 7 mies. ciąży i nieżle się
      zmachałam.
      • iskra14 Re: Gdzie z maluchem nad Bałtyk - pomocy****** 22.02.05, 13:51
        Ja również zdecydowanie odradzam Jastrzębią Górę.
        • kssia Re: Gdzie z maluchem nad Bałtyk - pomocy****** 22.02.05, 15:52
          Ja zdecydowanie polecam Łebę - jest tam przepieknie i poza plaża i morzem sporo
          atrakcji: ruchome wydmy, wrak dwu-masztowca widczny z plazy , 2 latarnie
          morskie w poblizu, wyrzutnia rakiet.
          Bylismy tam w te wakacje z 16 miesieczna wówczas córką. Była zachwycona , plaża
          szeroka z jasnym , czystym piaskiem, mnóstow kwater , wszedzie blizutko , dobra
          baza gastronomiczna. Niestety w samo lato sa tam istne tłumy ale juz 2 ostatnie
          tygodnie sierpnia jest ludzi o połowe mniej i ceny kwater spadaja z 50 na 30 zł
          od osoby. Za 20 zł też były całkiem przyzwoite.My za 30 zł od osoby (dziecko
          gratis mielismy piekny duzy pokój z balkonem i z łazienka i dostepem do kuchni
          i lodówki z czajnikiem w pokoju, 5 min od plazy.
          pozdrawiam
          • maja45 Re: Gdzie z maluchem nad Bałtyk - pomocy****** 22.02.05, 15:56
            Bialogóra-o ile nie jesteś fanka nocnych dyskotek , hałasliwych knajp i tłumów
            na plaży.
            W Białogórze jest cicho, nietłoczno.Mankamentem dla niektórych jest odległosc
            od plazy ( ok.1 km), ale akurat dla mnie jest to plus, bo droga prowadzi przez
            piekny las.
            Marta
            • kssia Re: Gdzie z maluchem nad Bałtyk - pomocy****** 22.02.05, 17:18
              Tak potwierdzam Białogóra to rzeczywiście fajna miejscowość na wakacje z
              dzieckiem ale ze starszym i przy gwarancji dobrej pogody.Jest to malutka
              miejscowośc , cicha i sopkojna. Byłam tam nie mając jeszcze dziecka. Mieszkałam
              w pensjonacie Panorama - fajnie miejsce pokój z łazienką z własnym wyjściem z
              aneksem kuchennym, dla dzieci piaskownica i basenik - niestety dosyć drogo
              Na plaże droga wybetonowana przez las - ale 1 km nie wyobrazam sobie drałowania
              codziennego z wózkiem kocem i wszytskimi zabawkami.Jak nie ma pogody plażowej
              to kaplica - zupełnie nie ma co robić. Natomiast plaża super - niesamowicie
              szeroka i czysciutka woda. Minusem sa silne wiatry - silniejsze niz w innych
              częściach wybrzeza.
              pozdrawiam
          • grazbed Do Kssia w sprawie Łeby 23.02.05, 12:26
            Czy możesz podać jakiś namiar na tę kwaterę w Łebie?

Będę wdzięczna!

Pozdrawiam
            Grażyna
            • grazbed Re: Do Kssia w sprawie Łeby 24.02.05, 10:31
              "Mira" - jest dokładnie na ul. Sportowej, niedaleko Nadmorskiej, czy tak?

www.leba-kurort.pl/pre_wyszuk.php?show=mira/
              Czy tam jest jakiś plac zabaw na terenie lub ogólnodostępny w niedalekim
              pobliżu?
              • kssia Re: Do Kssia w sprawie Łeby 24.02.05, 10:52
                Dokładnie tak, to cała ja smile))numer Ci napisałam do Miry a adres do pensjonatu
                Małgorzata gdzie mielismy jechac początkowo ale na miejscu zmienilismy zdanie i
                wybralismy Mirę.
                To dokładnie ten pensjonat do którego podałaś linka. Jest na zdjęciu nasz pokój
                i w rzeczywistości tak wygląda.Nie na terenie samego pensjonatu nie ma placu
                zabaw, nie ma tam zbyt wiele miejsca , jest tylko wewnetrzne podwórko z grillem
                i ławeczkami. Miejsca parkingowe tylko na 3 samochody ale mozna bezpiecznie
                trzymac na ulicy. Plac zabaw jest dosłownie przecznicę dalej ale nie bylismy na
                nim ani razu , codziennie bylismy w ogromnej piaskownicysmile) czyli na plazy. Tam
                jest tyle atrakcji dla dzieci że plac zabaw wysiada. Jest np kolejka
                krasnalkowa (oczywiście płatna)i mnóstwo róznych gier i pojazdów.
                Naprawdę warto tam pojechać.
                pozdrawiam
                • grazbed Re: Do Kssia w sprawie Łeby 24.02.05, 11:51
                  Dzięki za info,

Ja wybieram się do Łeby na przełomie sierpnia i września, więc wielka
                  piaskowica nie jest taka pewna smile, choć w zeszłym roku byłyśmy w tym okresie z
                  Jastarni i pogoda była extra.

Nigdy jeszcze w Łebie nie byłam ale mam nadzieję, że po sezonie nie będzie zbyt
                  tłoczno a jakieś jeszcze atrakcje dla 4,5 latki się znajdą!

Pozdrawiam i dzięki za namiar

PS. Napisz jeszcze jeśli możesz czy do "łebskich" atrakcji czy ewentl.do
                  centrum jest równie blisko jak do morza?
                  • kssia Re: Do Kssia w sprawie Łeby 24.02.05, 14:29
                    Pewnie - wszystkie atrakcje koncentrują sie na ulicy Nadmorskiej a Sportowa to
                    jej przecznica. Łeba to w sumie nieduża mniejscowośc wszedzie mozna dojśc na
                    nogach i się nie zmeczyć. Właściwie wszytsko jest "za rogiem" . Do portu trzeba
                    sie kawałek przejść bo to po przeciewnej stronie Łeby (fajny jest zacumowany na
                    stałe na rzeczce Łeba statek wikingów i pyszna jest tam flądra. Tylko
                    oczywiście na wydmy ruchome i do wyrzutni rakiet trzeba dojechąc albo takim
                    smiesznych autobusikiem - kolejką albo wynając rower . My wynajmowalismy rowery
                    na cały dzień i zwiedzalismy okolicę. W samym parku mozna wynając przerózne
                    środki transportusmile)
                    Jakbys miała jeszcze jakies pytania chetnie odpowiem , przynajmniej sobie
                    przypominam miłe chwilesmile mój mail: kssia@gazeta.pl
                    pozdrawiam
                    • grazbed Re: Do Kssia w sprawie Łeby 25.02.05, 14:58
                      Bardzo dziękuję za info!

Przemyślę co mnie jeszcze interesuje i ewentl. odezwę się na priv.

Pozdrawiam weekendowo smile
                      Grazyna
    • krasulas Re: Darłówko 23.02.05, 10:03
      Zdecydowanie!!! Byliśmy tam w zeszłoroczne wakacje z 5-m-czną Zuzią. Masa
      rodzin, plaża z możliwością dojazdu wózkiem, brak dyskotek, sporo atrakcji
      (AquaPArk, ciekawe knajpy, muzeum wojskowe, promenady). Fajnie rozwinięta
      gastronomia, ekstra klimat. Ja z czystym sumieniem polecam - jest gdzie
      spacerować, można się rozerwać,no i super wypoczynek. Tylko pogoda żeby była
      lepsza (rok temu niestety nam niedopisała). Dwa lata temu byliśmy w Kołobrzegu.
      Też było miło, ale za dużo ludzi, masa niby-ocokrajowców - przez co ceny
      wyższe. Ale część wypoczynkowa po innej stronie miasta (cisza!), na promenadzie
      codziennie koncerty, świetna ale droga gastronomia. Też byłam zadowolona z
      pobytu.
      • kssia Re: Łeba - kwatery 23.02.05, 22:59
        Pokoje gościnne "Mira" ulica Nadmorska tel: 8661439 lub kom:0609816407
    • anek.anek Re: Gdzie z maluchem nad Bałtyk - pomocy****** 24.02.05, 10:57
      Na Hel jeździmy pod namiot. Na tzw. "trójkę' tuż obok Chałup. Polecam goąco!
      warunki naprawdę dobre (czyste, przestronne łazienki), plac zbaw dla dzieci,
      można zjeść dobrze na miejscu.
      Jeździmy z rodziną, która ma przyczepę - to duże ułatwienie.
      dla dzicka to dodatkowa frajda: namiot (mamy taki duży, w którym można
      normalnie stać).
    • cheyenna Re: Gdzie z maluchem nad Bałtyk - pomocy****** 25.02.05, 11:31
      Wedlug mnie tylko i wylacznie Panorama w Bialogorze, byliśmy tam w zeszlym roku
      i kiedys na pewno tam wrocimy. W tym roku wymyslilismy sobie Mazury( mam
      znacznie blizej od domu)

Mama Krzysiunia
      • afryka13 Re: Gdzie z maluchem nad Bałtyk -Dębki 25.02.05, 11:40
        Dziura, w której masz jedyny dylemat czy iść w lewo czy w prawo. A plaża taka
        jakiej nie ma nigdzie.W Łebie każdy siedzi sobie na głowie, a ja za tym nie
        przepadam. W Białogórze jest daleko do plaży. Z tym całym bagażem trzeba suie
        przemieszczać chyba z 1 km. W dębkach jest wszędzie blisko. My zatrzymujemy sie
        w takim miejscu nastawionym na dzieci. Zawsze jest tam więcej wózków niz
        rowerów, choć do tego lata sami dzieci nie posiadaliśmy. Gospodarze to
        przesympatyczni młodzi ludzie nazywają się Białk. Jak wpiszesz w
        przeszukiwarkę Debki to znbadziesz na nich namiary. Wtym roku wybieramy sie
        tam z naszym synkiem ktory urodzi sie w marcu. Juz mu starzy życie
        zaplanowali smile
        • iskra14 Re: Gdzie z maluchem nad Bałtyk -Dębki 25.02.05, 19:25
          Do Afryka13- jak już wcześniej pisałam też lubię Dębki. Z Rybitwy
          byliśmyzadowoleni ale czasami jest problem z terminem więc przyda mi się w
          odwodzie inny adres. Myśleliśmy,żeby w tym roku pojechać w inne miejsce (np.
          Mazury - nigdy nie byłam) ale mały już teraz mówi o plaży. Fakt - taką
          piaskownicę znajdzie się tylko nad morzem. W innych miejscach to juz nie ten piasek.
          • afryka13 Re: Gdzie z maluchem nad Bałtyk -Dębki do Iskry 25.02.05, 22:20
            Znam Rybitwę bo raz jak u Białków nie było miejsc to sie tam zatrzymaliśmy. To
            był chyba pierwszy ich sezon i nie było żle. Białki to taki mało może urodziwy
            dom w kolorze łososiowym? Na Liliowej, tuz przed Mirkiem, a obok tego
            dębkowskiego pałacyku przed małym mostkiem. Nie wiem czy jasno wytłumaczyłam.
            Ciepło pzdr.
      • ivonna Re: Gdzie z maluchem nad Bałtyk - pomocy****** 25.02.05, 14:51
        Mam pytanie do cheyenne. Czy w Panoramie w Białogórze jest kuchnia. Ja niestety
        mam alergiczne dzieci, którym muszę gotować. Jeśli tak mogłabyś dać mi namiar
        na ten pesjpnat. Byłam wielokrotnie w Białogórze. To moja ulubiona miejscowość
        nad morzem, lecz strasznie trudno jest mi coś tam znaleźć właśnie z kuchnią.

• skwarki Re: Gdzie z maluchem nad Bałtyk - pomocy****** 25.02.05, 21:50
      Jeśli chodzi o wybrzeże wschodnie to zdecydowanie polecam Władysławowo !!!
      Karolina
    • oladl2 Re: Gdzie z maluchem nad Bałtyk - pomocy****** 25.02.05, 22:33
      witam. Ja w zeszłym roku byłam z moją rodzinką, tzn. mężusiem i wtedy 14
      misięcznym synkiem w Łebie. Bardzo sobie chwalimy i w tym roku tez planujemy
      tam pojechać. Dodam, że pierwszą wizytę nad morzem mój synek miał w w ieku 3
      tygodni smile)))
    • asia011 Re: Gdzie z maluchem nad Bałtyk - pomocy****** 26.02.05, 19:43
      Witam,
      w ubiegłym roku byliśmy całą naszą rodzinką w Krynicy Morskiej- wspaniała
      miejscowość, czyste plaże i lasy a ponadto trafiliśmy na pokoje idealnie
      położone i wyposażone- nowy budynek z bardzo wygodnymi pokojami, m.in . lodówka,
      wszystkie naczynia do podstawowych posiłków, czyściutkie łazienki i ceny
      naprawdę przystępne. Z tego co pamiętam za 4 osoby zapłaciliśmy 250zł.Było
      bardzo wygodnie i w tym roku również planujemy tam odpoczynek. Polecam każdemu.
      Telefon do ośrodka 602 616 234.

Pozdrawiam

Asia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka