Dodaj do ulubionych

Hajduszoboszlo - Węgry

06.05.05, 23:21
Byłam tam w zeszłym roku z 5 latkiem i 9 miesięczna córką. Wymażone wakacje
dla małych dzieci, zwiedzanie przecież odpada. Stosunkowo niedaleko - ok. 700
km od Warszawy, pogoda zagwarantowana, ciepłe baseny - nie tylko dla
najmłodszych, atrakcje dla dzieci. Co prawda córka niewiele skorzystała, ale
w tym roku czuję, że nieźle się wyszaleje. Syna - 5 lat - nie można było
wyciągnąć z wody (podgrzewana ok. 30 st). W tym roku również się tam
wybieramy. Ceny podobne jak w Polsce. Dodatkowy atut - można dogadać się po
polsku. Mile widziany niemiecki, w dalszej kolejności angielski.
Obserwuj wątek
    • neti74 Re: Hajduszoboszlo - Węgry 05.06.05, 00:41
      Też się pod tym podpisuę, byliśmy 2 razy i pewnie znów tam wrócimy...
      • mamciaa Re: Hajduszoboszlo - Węgry 05.06.05, 17:49
        Hej! A mogłybyście napisać coś więcej. Jechaliście sami czy z biurem podróży?
        Polecacie jakieś konkretne miejsca. Pozdrawiam. Mika
        • neti74 Re: Hajduszoboszlo - Węgry 05.06.05, 23:44
          My jechaliśmy sami, pierwszym razem w ciemno a potem już w to samo miejsce.
          Pensjonat mieliśmy super, 2 lata temu płaciliśmy ok 50zł/os/doba ze śniadaniem.
          Jeśli chcesz, podam Ci namiary, ale jeśli nie robi Ci to różnicy, dopiero za
          jakiś tydzień lub dwa - jutro wyjeżdżam nad morze, jestem w ferworze pakowania,
          a ponieważ to nasz pierwszy wyjazd z małym dzieckiem, nie bardzo mam czas by -
          tego adresu i tel szukać.
          Jeżdziliśmy zawsze w długi majowy weekend, na ok tydzień. Gdy była pogoda, od
          rana do popołudnia siedzieliśmy na basenach. Jest tam taki kompleks basenów
          otwartych, każdy z nich ma inną temperaturę (są to gorące źródła), aqua park,
          różne fale, masaże wodne. W tym całym kompleksie jest też kilka knajpek gdzie
          można bardzo dobrze i niedrogo zjeść. W razie niepogody robiliśmy sobie
          wycieczki , np. do Budapesztu, lub bliżej i też z nastawieniem na gorące
          kąpiele - do ... - tam baseny są w grotach, więc korzysta się z przyjemnością
          nawet przy niepogodzie.
          Wracając do Hajduszo - jeździ tam multum Polaków, więc Węgrzy, w każdym razie
          większość miejscowych, świetnie rozumieją polski. My z obcych preferujemy
          angielski, ale Węgrzy to raczej niemiecki, więc nie zawsze się dogadywaliśmy.
          Ceny wszędzie są dość przystępne, podobne do cen w Polsce. Tylko wina mają
          tanie, jak woda, a jakie pyszne...smile
          Jeśli coś Cię szczególnie interesuje - pytaj. Odpowiem po powrocie, chyba że
          jutro przed wyjazdem uda mi się znaleźć chwilkę
          Pozdrawiam
          anita
          • mamciaa Re: Hajduszoboszlo - Węgry 06.06.05, 12:00
            Dzięki wielkie, nie bedę Cię męczyć...pakujcie się spokojniesmile Dogadamy się w
            takim razie z dwa tygodnie. Jestem chetna na namiary. My nad morze wyruszamy
            dopiero 2 lipca. Wspaniałego wypoczynku
            Mika
          • sonia.maks Re: Hajduszoboszlo - Węgry 20.06.05, 11:27
            Witaj!Mam nadzieje,ze pobyt nad morzem udal sie,czy moglabym Cie pilnie
            poprosic o namiary tego pensjonatu np na priva: sonia.maks@gazeta.pl
            Dzieki z gory!!
    • efi13 Re: Hajduszoboszlo - Węgry 08.06.05, 17:19
      witam!
      tez bede wdzieczna za wszelkie namiary-ceny, adresy i inne wskazowki.
      pozdr
    • ewasoko Re: Hajduszoboszlo - Węgry 09.06.05, 11:33
      ja tez poprosze o takie informacje.
      Szczegolnie o namiary tego pensjonatu.
      pozdrawiam
      • docentp Re: Hajduszoboszlo - Węgry 09.06.05, 16:52
        hajduszloboszlo jest spoko, ale za dużo tam ludzi, a zwłaszcza Polaków. My od 2
        lat jeździmy do Tiszeujvaros - www.termal.tujvaros.hu/ jest bliżej i tak
        samo fajnie i tanio jak w Hajduszloboszlo. Poza tym mieszkajac na kampingu lub
        w hotelu przy basenach ma sie darmowy wstęp. Gorąco polecam dla rodzin z
        dziećmi!
        • dadgam Re: Hajduszoboszlo - Węgry 21.06.05, 12:55
          wyciągam

czy zna ktoś ceny campingu przy basenach w Hajduszo????
          • neti74 Re: Hajduszoboszlo - Węgry 27.06.05, 09:13
            Wróciliśmy znad morza - było super! Tak jak obiecałam, dziś jeszcze wygrzebię
            namiary na ten pensjonat!
            Pozdrawiam
            anita
            • neti74 Re: Hajduszoboszlo - Węgry 27.06.05, 15:13
              Znalazłam! Mam ulotkę na której jest adres i polski opis.
              Adres:
              Hungary
              4200 Hajduszoboszlo, ul. Attila 60
              Telefon/Fax 0036/52 557-600
              557-601
              Pensjonat nazywa się AQUA
              Z ulotki jeszcze: 2-3 osobowe pokoje i 5 osobowe apartamenty, możliwość
              dostawki. W każdym pokoju łazienka i klimatyzacja, TV i telefon. W pensjonacie
              jest restauracja i kawiarenka. Parking strzeżony. Położenie ok 100m od kompleku
              basenów (pamiętam, że trochę dalej niż 100 m ale i tak stosunkowo blisko).
              Jeżdziliśmy zawsze jak już chyba pisałam w majowy weekend, pensjonat świecił
              jeszcze pustkami więc była cisza i spokój.
              • sonia.maks Re: Hajduszoboszlo - Węgry 28.06.05, 00:32
                A ile kosztowal pobyt?Dzieki.sm
                • gaja24 Re: Hajduszoboszlo - Węgry 02.07.05, 09:22
                  Trochę mnie nie było, ale miałam pewne kłopoty.
                  Tegoroczne ceny:
                  Apartament 2-pokojowy z własną kuchnia i łazienką. Balkon wspólny z pokojem
                  sąsiednim. Bardzo dobre warunki w pensjonacie. Koszt dla 2 0sób dorosłych i 2
                  dzieci to ok. 2000zł za 2 tyg. Pragnę zaznaczyc, że dzieci, nawet maluchy - 1,5
                  roku, zazwyczaj nie mają dużej zniżku. Jednak wszystko zależy od tego jak się
                  dogadamy na miejscu. Pewne jest jednak, że na pewno zapłacimy mniej niż nad
                  naszym morzem, uwzględniając takie same warunki pobytu.
                • neti74 Re: Hajduszoboszlo - Węgry 02.07.05, 18:38
                  2 lata temu płaciliśmy ok 50zł za dobę na osobę. W cenie było śniadanie.
                  Pozdrawiam
                  anita
                  • dadgam Re: Hajduszoboszlo - Węgry 10.07.05, 17:51
                    właśnie wróciliśmy z Hajduszoboszlo
                    nocleg na ul. Atilla w samodzielnym domku (3 pokoje, aneks kuchenny, lazienka) 8 euro od osoby, za roczzne dziecko nie płaciliśmy, warunki naprawdę spoko, dodatkowo ogródek z piaskownicą. Do basenów 10 minut piechotą. Wstęp na basen 900 Ft za dzień/os.
                    Odwiedziliśmy też Tiszaujvaros - polecam, super warunki na kąpielisku, spoko ceny, za cały dzień 1200 Ft, od 14-tej - 800 Ft no i nie ma tłumów jak w Hajdu smile
                    • helenkaa Re: Hajduszoboszlo - Węgry 11.07.05, 09:09
                      prosze o namiary na kwatere.
                      • dadgam Re: Hajduszoboszlo - Węgry 11.07.05, 11:57

Paterman Gyulane Hajduszoboszlo ul. Attila 26 telefon wewn. 4160607

mam kilka fotek, prosze pisac na priva smile
                    • kaor Re: Hajduszoboszlo - Węgry 11.07.05, 09:28
                      a moze masz jakies fotki tej kwatrery??
                      Kasia
                    • kfcja Re: Hajduszoboszlo - Węgry 27.07.05, 19:59
                      Witam, ja mam pytanie odnośnie Tiszaujvaros, bo jedziemy do Hajduszoboszlo na
                      tydzień i potem wtracajac chcieliśmy się tam zatrzymać na kilka dni. Czy masz
                      jakieś namiary tam na kwatery prywatne??
                      Pozdrawiam
                      • dadgam Re: Hajduszoboszlo - Węgry 27.07.05, 22:20

niestety nie mam, byliśmy tam bez noclegu
                        ale pewnie coś znajdziesz w necie lub na miejscu, w Hajdu nie ma problemów z kwaterami, myślę, że w Tisza też smile
                        • kfcja Re: Hajduszoboszlo - Węgry 28.07.05, 08:48
                          Dzięki za odpwiedź, w Hajdu to mamy już stałą katerę gdzie jeździmy od 4 lat, a
                          chyba też zrobimy tak jak ty będziemy tam jeden dzień wracając. A możesz mi
                          powiedzieć jak się kształtują ceny żywności (chleb, mleko, owoce), paliwa na
                          Węgrzech.
                          Pozdrawiamy
                          Kaśka i Ola
                          • dadgam Re: Hajduszoboszlo - Węgry 28.07.05, 11:25
                            wszystko jest troszkę droższe ale nie aż tak żeby opłacało się wozić ze sobą jedzenie
                            nie pamiętam dokładnie cen , pamiętam tylko, że małe jogurty około 1.50 pln wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka