agrest9 09.05.05, 23:17 szukam miejsca na weekendowy wypoczynek z dzieckiem 5 miesiecznym -takie miejsce przystosowane dla rodzin z małym dzieckiem żebym nie musiała sie stresować innymi gośćmi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasia1302 Re: kazimierz dolny -z 5-cznym synem 10.05.05, 08:35 Dużo dobrego słyszałam o Lipowej Dolinie. Niestety rezerwacji należy dokonać duzo wcześniej, na najblizszy czas brak miejsc. My jedziemy do hotelu Dwa Księzyce. Zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
amarika Re: kazimierz dolny -z 5-cznym synem 10.05.05, 12:56 Lipowa Dolina jest już passe ze względu na chciwość gospodarzy - było na ten temat kilka wątków i nie warto do tego wracać. Ja polecam ośrodek "Arkadia" - trochę na uboczu, może nie najwyższy standart ale za to własny basen na terenie z ratownikiem..! Odpowiedz Link Zgłoś
allaxx2 odradzam "dwa księżyce" 10.05.05, 19:26 leży ten pensjonat przy samej głównej,bardzo ruchliwej drodze.Poza tym niedaleko jest wał wiślany po którym spaceruja grupki niedopitych i krzykliwych band. Polecam coś bardziej w głąb Kazimierza lub dalej w stronę Czerniaw. Jeśli trzeba służę bazą i nr.telefonów. Kazimierz znam jak własną kieszeń bo mieszkałam obok prawie 16 latSuper miejsce na wagary Odpowiedz Link Zgłoś
kasia1302 Re: odradzam "dwa księżyce" 10.05.05, 19:52 Bardzo chętnie posłucham Twoich sugestii. Mamy tam spędzić jedną noc. Z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
allaxx2 proszę bardzo:) 10.05.05, 20:44 Arkadia---0-81 881-00-74 Przedsiębiorstwo "Chemobud" 0-81 Odpowiedz Link Zgłoś
katkasia1 Re: kazimierz dolny -Lipowa Dolina 10.05.05, 22:25 Aż przykro z tą Lipową Doliną. Moglo być fajne miejsce na kilkudniowe wypady. A tu cóż. Właściciele okazują się mili na pokaz, jedzenie coraz gorsze.... i jeszcze ta wspominana chciwość... szkoda................ Odpowiedz Link Zgłoś
mamaolki Re: kazimierz dolny -Lipowa Dolina 11.05.05, 09:08 ja to miejsce znam od półtora roku, czytałam również te niepochlebne wątki i ... nadal będę polecać LD. Nasza Ola pięknie u nich się nauczyła jeść, nie widzę nigdy niczego na pokaz i na siłę u gospodarzy. Mój mąż zawsze podpytuje o przepisy gospodyni e i potem każe mi gotować te pyszności w domu. Oczywiście nie jest to jakas wytrowna kuchnia - jest prosto, po polsku, po domowemu. Może nie każdemu to odpowiada. Kilkoro naszych znajomych również było w Lipowej i wracali zadowoleni. My od lat jeździmy do gospodarstw wiejskich - znamy Suwalszczyznę, Bieszczady, Mazury, jeździliśmy na Kaszuby i w Tatry. Gospodarstwa bywają różne i w każdym z nich są zarówno goście zachwyceni jak iogromnie rozczarowani. Akurat Lipowa Dolina i jeszcze Pani Sadkowskiej w Borach Tucholskich bardzo się wyróżniają pozytywnie wśród kwater wiejskich - jest czysto, bardzo przyjaźnie dla dziecka, są zwierzeta domowe i jest naprawdę ciepła atmosfera. My w LD byliśmy już chyba z 5 razy, w ttm w ostatnie wakacje na dłużej i tej zimy również. Znów się wybieramy ze znajomymi (i maleństwem, które urodzi się nam w maju) na tydzień latem i nie sądzę, żeby było to miejsce passe. Jabyś miała jakieś konkretne pytania - pisz na gazetowego, chętnie odpowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
dagbe do mamaolki 11.05.05, 10:24 Witaj, poproszę o namiar na gospodarstwo pani Sadkowskiej. Do Borów Tucholskich mam bliżej niż do Kazimierza. Może jeszcze możesz coś polecić na Kaszubach? Mój mail: dagbe@op.pl Pozdrawiam, Dagmara Odpowiedz Link Zgłoś
justi79 Re: do mamaolki 11.05.05, 21:16 Hej Co mogłabyś polecić w Bieszczadach i na Suwalszczyznie?W BIeszczady w tym roku niestety nie uda nam się pojechać, bo moje dzieciaki są jeszcze za małe, ale na Suwalszczyznę mamy niedaleko i może się skusimy. Z góry dziękuję.Pozdrawiam. Justi Odpowiedz Link Zgłoś
mamaolki Re: do mamaolki 11.05.05, 22:07 Mogę polecić gospodarstwo Pana Słowikowskiego nad Hańczą, ale nie jest ono typowym gospodarstwem dla dzieci, raczej dorośli jeżdżą - grupy znajomych. Jeździliśmy tam kilkakrotnie zanim nam się Ola urodziła. Nie mam telefonu, postaraj się znaleźć ich w internecie (Błaskowizna nad jeziorem Hańcza) Odpowiedz Link Zgłoś
mamaolki Re: do mamaolki 11.05.05, 22:05 na Kaszubach tylko niestety Kaszubską Strzechę - tam nie mieliśmy dobrych doświadczeń niestety, wię cnie polecam Panią Sadkowską odszukam i wyślę na maila Odpowiedz Link Zgłoś