Dodaj do ulubionych

Kolonie-gdzie wysylacie dzieci?

13.06.05, 17:40
hej
Zblizaja sie wakacje, gdzie wysylacie swoje pociechy? jezeli wogole
wysylacie, chodzi mi o takie 8-10 latki.
Macie jakies sprawdzone namiary?
aha i czy ktos krzystal z uslug www.kompas.pl
sa fajne wyjazdy, ale nie wiem czy sprawdzone?
Obserwuj wątek
    • goha66 kolonie... 14.06.05, 06:52
      Napisz z jakiego regionu kraju jesteś oraz czy chodzi o syna czy córkę, łatwiej
      będzie coś wybrać smile. Mam "przetestowanych" kilka biur, moja córka na kolonie
      (krajowe i zagraniczne) jeździ od pierwszej klasy SP (dziś to już 15latka) i
      poza jednym wyjątkiem zawsze miałam szczęście trafić na fajne kolonie. Dobrze
      jest też wiedzieć, czy Twoja firma/zakład pracy ma przewidziany w funduszu
      socjalnym odpis na dofinansowania do kolonii i obozów - jeżeli tak, to zgodnie
      z przepisami dofinansowanie takie dotyczy wyłącznie wakacji w kraju. A tak na
      marginesie...pooglądałam oferty kompasu, tanie to one nie są (ale może nie
      musisz liczyć się z pieniędzmi). Odezwij się, jeżeli temat dalej jest dla
      Ciebie aktualny. Pozdr. Goha
    • dagbe Re: Kolonie-gdzie wysylacie dzieci? 14.06.05, 10:10
      Kompas ma bardzo dobre opinie. Zamierzam skorzystać z ich oferty podczas ferii
      zimowych.
      Mój syn (11 lat) jedzie drugi raz na Letnią Szkołę Magii do zamku Gniew
      www.szkolamagii.com.pl
      i na obóz rowerowo-kajakowy organizowany przez szkołę pływania.
      Najlepiej, żeby dziecko pojechało w znajomym gronie. Często sekcje sportowe,
      szkoły językowe itp. organizują letni wypoczynek dla dzieci - wtedy dziecko zna
      opiekunów i wiekszość kolegów. Tak było z moim synem - na początku wyjeżdżał z
      sekcją Aikido i szkołą językową. Szkoła Magii to w zasadzie pierwszy wyjazd,
      gdzie nikogo wcześniej nie znał. Jak do tej pory zaliczyliśmy na kilka wyjazdów
      tylko jedną "wtopę".

Pozdrawiam,
      Dagmara
    • jobeel Re: Kolonie-gdzie wysylacie dzieci? 14.06.05, 11:26
      Własnie jestem w trakcie załatwiania Szkoły Magii na Kaszubach dla mojego 9
      letniego synka. Bedzie to jego pierwszy "dalszy" wyjazd, a napewno pierwszy z
      biura BTA Kompas. Zatem nie mam doświadczeń ze współpracy z tym biurem, choć
      dzwoniłam tam już ze trzy razy, informacje rzeczowe, nie poplatane (choć biuro
      to organizuje dosyć sporo kolonii i obozów).

Moze więcej z Was da sięnamówić na tę kolonię? Z moim synem jedzie jego kolega
      z klasy. Nie będą więc samotni, ale jakby bylo więcej kolegów to byłoby im
      raźniej.
    • kizdam47 Re: Kolonie-gdzie wysylacie dzieci? 14.06.05, 12:33
      Wysyłam mojego 11-letniego syna na obóz survivalowy do Tresnej koło Żywca. Cena
      1100 zł, z tym, że sama go dowożę, zrezygnowałm z pośrednictwa Biura Almatur w
      Katowicach, gdyż kosztowałoby to 1500 zł i musiałabym go dowieźć do Krakowa
      (jestem z Podkarpacia).

Z zakładu pracy otrzymałam dofinansowanie 70%, tak więc płacę ok. 460 zł, bo w
      tym roku wszedł jakiś chory podatek, tak samo zreszta od paczek noworocznych -
      żenada.

Mój syna wyjeżdza na obóz po raz pierwszy, przedtem była 2 razy kolonia, a w
      zimie obóz narciarski lub piłkarski.
      • wera305 Re: Kolonie-gdzie wysylacie dzieci? 14.06.05, 13:43
        Moja ma 8 lat-corka
        tez myslalam o szkole magii na kaszubach, nie chcialabym jej na 1 raz za daleko
        wysylac.
        jestesmy ze Swinoujscia.
        ale z drugiej strony znad morza jechac nad morze troche bez sensusmile)
        jest ze szkoly wyjazd do krakowa, ale kurcze co ona tam bedzie 2 tyg. zwiedzac,
        troche nie wyobrazam sobie tego.
        Sama jzu nie wiem, wroci maz z pracy to przedyskutujemy tego kompasasmile)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka