Dodaj do ulubionych

Szczawnica?

19.07.05, 10:29
Czy warto przyjechac z 5latkiem?
Obserwuj wątek
    • dr_tusia Re: Szczawnica? 19.07.05, 11:12
      No jasne! Miejsce jest urocze- sa w nim typowo uzdrowiskowe klimaty, muszla
      koncertowa, pijalnie itp, ktore moga zainteresowac glownie Mame, ale sa i tory
      saneczkowe, plac zabaw pod Palenica, przejazdzki bryczka zaprzezona w konika,
      przeprawa tratwa przez Dunajec /a i na splyw mozna pojechac- polecam baaaardzo
      goraco- niezapomniane przezycie- i do okolicznych zamkow- np. do Niedzicy,
      gdzie straszy Bronchilda wink)/.
      W szczawnicy pyyszne lody u Jacaka i tanie kino tez sa pewym wabikiem- no a co
      najwazniejsze, sa tam przecudne gory, widoki niepowtarzalne- i trasy mozna
      krotkie dobrac w sam raz dla dziecka.
      Nie wahaj sie ani chwilismile))
      Cudnych wakacji zycze!
      • wera305 Re: Szczawnica? 19.07.05, 13:15
        moja cora jest tam wlasnie na kolonii, jest zahepionasmile))
        zwiedzaja wszystko co sie da w okolicy, nawet na slowacji byli
        takze jak amsz paszport to tez na pewno wartosie wybrac.
        • mimbla5 Re: Szczawnica? 19.07.05, 14:08
          Pytanie do dr Tusia i innych, ktorzy byli w Szczawnicy, mam kwatere na ul.
          Poloniny 10b (czy ktos tam był, włascicielka p. Mikołajczyk) jak jest polozona
          ta ulica, i dzie mozna bezpiecznie jadac z dzieckiem dziekuje za pomoc
          M
          • dr_tusia Re: Szczawnica? 19.07.05, 15:15
            Nie, nie znam tej konkretnej kwatery- jezdze raczej turystycznie i pensjonatach
            oraz prywatnych pokojach nie jestem specjalnie biegla.
            Ale nasunelo mi sie jeszcze, bys wziela paszport /dowod tez teraz wystraczy na
            Slowacje, prawda?/
            Przejscie graniczne Szczawnica- Lesnica jest blisko centrum, a droga dalej po
            stronie slowackiej biegnie wzdluz Dunajca i wsrod pieknych formacji skalnych.
            Mozna dojsc do Czerwonego Klasztoru. To dlugi spacer, ale powrot slowacka
            tratwa moze byc atrakcja.
          • beabs1 Re: Szczawnica? 19.07.05, 17:46
            Witaj!tego roku wiosną byłam w Szczawnicy z dzieckiem w sanatorium
            <<GÓRNIK>>położonym w samym centrum miasta.To przepiękne miejsce na wyjazdy z
            dziećmi,góry niezbyt wysokie i łagodne.Poznałam tam przeuroczą Panią Jole
            Wiercioch, która jest pracownikiem tego sanatorium i zna wszystkie kąty i chyba
            wszystkich ludzi w Szczawnicy.Podam Ci telefon tej Pani a ona napewno doradzi
            Ci gdzie mozesz znależć dobre warunki.Muszę przyznać że z tym bywa tam różnie,
            bo większość domów w centrum to bardo stare nieremontowane budynki i warunki
            nie sa ciekawe. P.JOlanta Wiercioch tel.26-222-49. Powodzenia i miłej
            zabawy!!!!!!!!!!!!!
      • olenka44 Re: Szczawnica? 19.07.05, 14:05
        Czesc , a moglybyscie polecic jakis sprawdzony pensjonat dla dzieci w
        Szczawnicy , bardzo prosze mam zamiar tam pojechac z moja 3-letnia corka pod
        koniec sierpnia.
        • dr_tusia Re: Szczawnica? 19.07.05, 15:17
          Jak juz pisalam, nie jestem biegla w pensjonatach, moze ktos poda cos lepszego-
          ale byl kiedys w Szczawnicy przy ul.Flisackiej pensjonat "Mis"- rodzinny, z
          duzym ogrodem i wyzywieniem, blisko rzeki. Przemilo tam bylo- warto sprawdzic,
          czy jeszcze istnieje.
          Pozdrowionkasmile
          • ewg Re: Szczawnica? 17.03.06, 00:12
            Czy chodzi o tego Misia?

www.pensjonat-mis.eta.pl/
    • weronka77 Re: Szczawnica? 17.03.06, 00:25
      JAsne.SZczawnica jest genialna.Mało "tipsiarzy i dresiarzy" bo Ci głównie
      okupują ZAkopane na szczęsćie.Polecam WIllę POkusę.Przepięknie,w
      centrum,znakomite warunki a cany po prostu śmiesznewinkPOzdrawiam
      • agadzie1 Re: Szczawnica? 17.03.06, 23:22
        miś istnieje
        • agadzie1 Re: Szczawnica? 17.03.06, 23:23
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=595&w=37519705
          • iwonesik Re: Szczawnica? 19.03.06, 19:34
            Zazdroszczę CI. Ja byłam w senatorium z 5 latkiem w Szczawnicy. Super miejsce i
            najwazniejsze,że jest rzeczka, gdzie dzici moga sie popluskać w czasie upałów.
            Polecam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka