Dodaj do ulubionych

wózek do samolotu dla niemowlaka

24.05.06, 14:21
Rozesłałam maile do przewoźników ale żaden nie odpowiada więc jak to jest w
praktyce? Lecę z dwójką dzici starsze na własnych nogach mlodsze (dokładniej
4 m-ce) w wózku. Mam raidera at+ waży 11 kg składa się 'w dól'Czy dojadę nim
do samilotu? Czy pewniej zabrać spacerówkę skladaną w parasolkę ale ona też
waży sporo bo 9 kg? Jak to zrobić?
Obserwuj wątek
    • ma.pi Re: wózek do samolotu dla niemowlaka 24.05.06, 14:46
      benita30 napisała:

> Rozesłałam maile do przewoźników ale żaden nie odpowiada więc jak to jest w
      > praktyce? Lecę z dwójką dzici starsze na własnych nogach mlodsze (dokładniej
      > 4 m-ce) w wózku. Mam raidera at+ waży 11 kg składa się 'w dól'Czy dojadę nim
      > do samilotu? Czy pewniej zabrać spacerówkę skladaną w parasolkę ale ona też
      > waży sporo bo 9 kg? Jak to zrobić?

Z wozkiem to jest tak, ze nie odprawiasz go na bagaz (czasem przy odprawie
      bagazowej daja przywieszke na wozek).
      Jedziesz z tym wozkiem pod same drzwi samolotu. I tam oddajesz, oni go wsadza
      do luku bagazowego. Tylko przy tym oddawaniu popros aby po wyladowaniu oddali
      Ci wozek przy drzwiach, a nie wyslali go na tasme. Chyba we wszystkich liniach
      dziala ta sama zasada.
      Nawet jak bedziesz miala parasolke to i tak wezma do luku i nie pozwola Ci
      wziac na poklad.

Pozdr.
      • myelegans Re: wózek do samolotu dla niemowlaka 24.05.06, 14:54
        Nie ma znaczenia jaki wozek zabierzesz. Ja w swoich rozlicznych podrozach
        widzialam wozki blizniacze, i nawet raz trojacze oddawane przy bramce przed
        wejsciem do samolotu. Mnie zawsze wozek oddawano zaraz przy wyjsciu z samolotu.
        Jedyna rada, to nie zabieraj najlepszego wozka, albo zrob jakis pokrowiec, bo
        oni nie sie specjalnie delikatni w obchodzeniu sie z wozkami, juz widzialam
        wozki oddawane usmarowane i obdarte.
        Ja na swoj Chicco zalozylam pokrowie, ktory po oddaniu byl poprzerywany w kilku
        miejscach i ubrudzony smarem. Wozek przezyl. Teraz biore najtansza parasolke,
        ktora juz sie rozlatuje dzieki obsludze linii lotniczych i jest to niezalezne
        od tego jakimi liniami latalam
        • soffia2 Re: wózek do samolotu dla niemowlaka 24.05.06, 15:14
          My nadawalismy wozek z gondola na bagaz a dzidzie nosilismy w nosidelku
          samochodowym, ktore zostawilismy przed wejsciem do samolotu. Inna para rowniez z
          malym dzieckiem wozek zostawila dopiero przed wejsciem do samolotu. Takze jak to
          zrobisz nie ma znaczenia. Grunt zeby Tobie bylo wygodnie.
    • izabela_741 Re: wózek do samolotu dla niemowlaka 24.05.06, 15:47
      Ja tez z przywieszka oddawalam przy wejsciu do samolotu i odbieralam zaraz po
      wyjsciu z samolotu. Zawsze.
      • jagienkaa Re: wózek do samolotu dla niemowlaka 24.05.06, 18:22
        to zależy od linii lotniczych gdzie oddadzą wózek, bo chociaż wszędzie
        zabierają wózki przy schodkach do samolotu/gate to z odbiorem już gorzej - np
        na londyńskich lotniskach przeważnie dają razem z bagażem. W Polsce mili
        panowie oddają przy wyjściu z samolotusmile
    • benita30 dziękuję za odp 25.05.06, 16:14
      Wiedza praktyczna zawsze najlepsza! Ten pomysł z pokrowcem zapamiętam
      szczegolnie bo mam jeden wózek i specjalnie nie chcę kupować drugiego bo
      zadowolona jestem z tego co mam.
      To będzie lot najprawdopodobniej KLM-em z przesiadką niestety.Więc będę
      pamietać o przypomnieniu wydania wózka przed wyjściem z samolotu.
      wielkie dzięki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka