Dodaj do ulubionych

Kto był w Urlach k/Warszawy ?

22.06.06, 22:18
Witam !
Kiedyś Urle były znanym letniskiem dla Warszawiaków. Ja tam nie byłam, ale o
tym sporo słyszałam. W tym roku chcę w sierpniu wyjechać z dwuletnim synkiem.
Jeśli ktoś zna jakieś niedrogie miejsce z wyżywieniem i odpowiednie żeby
jechać tam z takim maluszkiem, to proszę o podanie namiarów. Pozdrawiam !
Obserwuj wątek
    • mmu Re: Kto był w Urlach k/Warszawy ? 23.06.06, 14:46
      Namiarów nie znam, ale miejsce znam bardzo dobrze, bo moja mama ma tam działkę
      i już w poniedziałek jedziemy się troszkę powczasować! i na przełomie
      lipiec/sierpień, też będziemy. Ogólnie wieś jest raczej spokojna, atrakcji nie
      za dużo, ale Liwiec dla małych dzieci jest super! woda cieplutka, płytka,
      zejście łagodne, miły piaseczek. Tylko musi być pogoda, bo inaczej trochę
      nudno. Koło kościoła od paru lat jest bardzo fajny plac dla dzieci, ze
      zjeżdżalnią, huśtawkami, w zeszłym roku, jak nie było pogody dużo się
      bawiłyśmy.Jest też osieołek (w tym roku chyba dwa), ale mało przyjazny.Jest też
      kawiarenka z lodami z automatu, pierogami i goframi, więc w razie czego można
      smacznie coś przegryźć.Dobrze zaopatrzony sklep u Celinki, jest tam też chemia,
      kosmetyki. Jak będziesz szukać kwatery, to pytaj, jak daleko jest do rzeki, bo
      to rozległa miejscowość i możesz potem zasuwać pół godziny w skwarze a to już
      przyjemne nie będzie.
      Jak chcesz coś wiedzieć konkretnie, to pytaj, najlepiej na priv, bo tu mogę
      zapomnieć zajrzećsmile
      pozdr
      Gosia
      • juleg Re: Kto był w Urlach k/Warszawy ? 23.06.06, 15:03

Bywałam kiedyś tam co lato. Nie wiem gdzie dokładnie, bo byłam małym dzieckiem, ale był to taki komunistyczny ośrodek wczasowy- książki, prasy, radia i telewizjismilejeżeli to jeszcze istnieje to polecamsmile
      • chomicza-mama Re: Kto był w Urlach k/Warszawy ? 23.06.06, 16:24
        Dzięki za odezwanie się. Z tego co napisałaś wynika, że obecnie Urle jest osadą
        domków letniskowych, a nie terenem jakiś zorganizowanych wczasów. Ja szukam
        miejscowości niedaleko od Warszawy, ale żeby był to raczej ośrodek wczasowy
        przyjazny małym dzieciom. Nie chcę mieć głowy zajętej kombinowaniem gdzie mogę
        kupić jakiś obiadek nadający się dla mojego dzieciaczka, ja też chętnie coś
        małego dobrego przegryzłabym. Narazie robię takie rozeznanie co, gdzie i za
        ile. Pozdrawiam !
        • mmu Re: Kto był w Urlach k/Warszawy ? 23.06.06, 17:15
          Rzeczywiście jest tam ośrodek radia i telewizji, mają stołówkę. wiem, że kiedyś
          można było mieszkać gdzie indziej a posiłki wykupić w ośrodku. sam ośrodek
          raczej średni, bo domki stare, ale na pewno w około jest troszkę kwater. może
          powinnaś pojechać i sama wybrać? to w końcu ledwie godzinka jazdy od W-wy, duży
          plus, prawda?
    • klaudyna.moreno Obok Urli jest wymarzone miejsce 23.06.06, 23:27
      raj dla maluchow-wspaniale domki w Kamienczyku-pyszne jedzenia,swietna
      atmosfera,place zabaw,rzeczka obok-rewelacja!
      • chomicza-mama Re: Obok Urli jest wymarzone miejsce 25.06.06, 19:25
        Cześć Klaudyna !
        Super, że podałaś mi nowy pomysł na Kamieńczyk. Czy Ośrodek o którym piszesz ma
        jakąś stronę internetową ? Albo jak będziesz miała chwilkę to napisz o jakim
        konkretnie miejscu napisałaś. A ceny ? Pozdrawiam !
        • klaudyna.moreno Re: Obok Urli jest wymarzone miejsce 25.06.06, 20:59
          poszperam i poszukam telefonu-miejsce jest swietne-moj pieciolatek zapytany czy
          wolal byc na Krecie czy w Kamienczyku wskazal Kamienczyk!
          • chomicza-mama Re: Obok Urli jest wymarzone miejsce 25.06.06, 22:28
            Superek ! Będę czekała na informacje od Ciebie. Dobranoc !
            • klaudyna.moreno Kamienczyk 26.06.06, 08:57
              Tel.0-297411711
              Kamienczyk-raj na ziemi!(zwlaszcza dla dzieci,ktorych tam multum..)

Sa to domki drewniane 2 pokojowe z lazienka i ciepla woda.Czyste.
              Polozone w lasku tuz nad Liwcem.Rzeczka cieplutka,idealna do taplania(nie
              chodzic i nie kapac sie w pobliskim Bugu!!Mnostwo utoniec!!)
              Teren ogrodzony, z parkingiem zamykanym na noc -w cenie.Kilka placow
              zabaw.Pyszne jedzonko w jadalni (3 posilki).Barek-kawiarenka z piwkiem dla
              doroslych i lodami dla dzieci.Ping-pong.Boisko do siatkowki.Pilki,gry za
              darmo.Atrakcje typu dyskoteki dla dzieci,karaoke dla doroslych.Grill-mozna
              kupic,a mozna sobie wrzucic swoje miesko..
              Ceny ubiegloroczne z wyzywieniem:doba:dorosly 60 PLN,dziecko 50
              PLN.Fanntastyczni wlasciciele.
              Z Warszawy ok.godzina jazdy-b prosty dojazd.
              • chomicza-mama Re: Kamienczyk 26.06.06, 12:19
                Klaudyna ! D z i ę k i !!!
          • mkz5 Re: Obok Urli jest wymarzone miejsce 25.06.06, 23:16
            Witaj!
            Jestem również zainteresowana miejscem.
            Czy mogłabyś napisać jakie ceny i warunki zamieszkania.
            Pozdrawiam
            Mirka
            • nowa_mama75 Re: Obok Urli jest wymarzone miejsce 26.06.06, 16:54
              A czy w tych domkach jest też prysznic?
              Byłam tam 3 lata temu i warunki w domkach były raczej kiepskie. W domkach była
              tylko umywalka i sedes. Prysznic był na zewnątrz i ciepła woda była tylko w
              określonych godzinach. Właściciele powiedzieli, że powinni wyremontować domki.
              Rzeczywiście remont by się przydał. Czy coś się zmieniło przez ten czas? Jeżeli
              chodzi o jedzenie to było dobre. Natomiast plac zabaw raczej kiepski. Była jedna
              stara huśtawka, piaskownica i jakaś drabinka.
              Napisz czy coś się zmieniło, bo chętnie bym tam się wybrała.
              • klaudyna.moreno Kamienczyk 26.06.06, 17:27
                Wybacz,nie mam porownania z innymi domkami campingowymi -przewaznie jezdzimy na
                nieprzyzwoicie drogie wakacje w wersji All do cieplych krajow i prostota
                Kamienczyka nas zachwycila.Jest wszystko co decyduje o fantastycznym
                wypoczynku:swietne miejsce,atrakcje,wlasciciele,czystosc,tlumy
                dzieci,towarzystwo.
                Nie ma prysznica w domku,przerwy w dostawie cieplej wodzie nie byly tak
                drastyczne i niedogodne.Prysznice sa w osobnym pawilonie(tak jak za dawnych
                kolonijnych czasow-i to jest super a dziecko i w misce czasem mozna
                wykapac)..Lazienek mam w domu 3, w tym 2 przysznice i jakos tam nam nie
                brakowalo..z zadowoleniem paradowalalm w szlafroku pod prysznic.
                Plac zabaw moze nie wyglada jak niektore dzisiaj place-kolorowe plastiki czy
                drewniane,ale jest porzadny-w zasadzie porzadne-bo sa 3 place zabaw.
                Jesli wiec wymaga ktos wyzszego standardu-to Kamienczyk jest z zalozenia innym
                miejscem,miejscem dla nas i wielu osob,ktore tam poznalam czarownym,wspanialym
                i niepowtarzalnym.I niech takim pozostanie!
              • iwonesik Re: Obok Urli jest wymarzone miejsce 26.06.06, 18:14
                A czy można wykupic same zakwaterowanie, bgez wyżywienia?
                • klaudyna.moreno Iwonesik 26.06.06, 23:21
                  iwonesik napisała:

> A czy można wykupic same zakwaterowanie, bgez wyżywienia?
                  Nie wiem,zadzwon,pewnie tak..
    • klaudia271 Re: Kto był w Urlach k/Warszawy ? 26.06.06, 18:40
      Witam
      Zgadzam się z tym,że Kamieńczyk to piękne miejsce. Sama byłam w tym ośrodku MSW
      4 lata temu i byłam pod takim wrażeniem ,że kupiłam tam działkę.Teraz jadę
      poprostu do siebie a i synek jest bardzo szczęśliwy kąpiąc się w Liwcu - ma 2 latka.
      Pozdrawiam
      • klaudyna.moreno Re: Kto był w Urlach k/Warszawy ? 26.06.06, 21:18
        dokladnie o tym myslalam!Aby kupic tam ziemie-bo okolica przecudna..

klaudia271 napisała:

> Witam
        > Zgadzam się z tym,że Kamieńczyk to piękne miejsce. Sama byłam w tym ośrodku
        MSW
        > 4 lata temu i byłam pod takim wrażeniem ,że kupiłam tam działkę.Teraz jadę
        > poprostu do siebie a i synek jest bardzo szczęśliwy kąpiąc się w Liwcu
    • skrzydlate Re: Kto był w Urlach k/Warszawy ? 15.07.06, 15:27
      w Urlach jest moj drugi dom, stoi na dzialce i jest chwilowo rekreacyjny ale
      kiedys go przebuduje i sie tam przeniose.. ogloszenia o letnisku sa na co drugim
      slupie, no.. moze przesadzam, ale troche tego jest, na sklepach zwlaszcza..
      wybierz sie w niedziele i poglodaj... zarcie trzeba sobie raczej kupowac ale
      jest gdzie
      • skrzydlate Aktualnie w Liwcu jest zakaz kapieli, to ważne!!! 15.07.06, 15:28
    • dorotagg Re: Kto był w Urlach k/Warszawy ? 19.07.06, 14:42
      Witam,
      jestem byłą (niestety) mieszkanką Urli więc wiem o tej miejscowości wszystko.
      Moi rodzice nadal tam mieszkają. Wieś jest dobrym miejscem dla wypoczynku z
      małym dzieckiem. Otoczona jest lasami. Płynie przez nią rzeka Liwiec - płytka,
      ale raczej czysta (sprawdzałam w zeszłym tygodniu). Proponuję pjachać tam w
      jakąś sobotę i zarezerować pokoje, pełno tam ludzi, ktorzy takie posiadają.
      Pozdrawiam
      Dorota
      Zachęcam do odwiedzenia strony internetowej Urli.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka