marko203 11.07.06, 15:03 zakladając ze mamy do zdobycia razem 350 pkt( 150 historia 150 wos , 50 ang) to jak myślicie jaki bedzie próg pkt na prawo ??Pozdrawiam wszystkich przyszłych prawników ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kluks Re: Progi prawo UJ IP: 80.54.176.* 11.07.06, 15:55 200% historia 200% wos 100% język Licza procenty, a nie punkty!!! Obstawiam że próg wyniesie 420%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wielebnyMutant Re: Progi prawo UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 15:57 pie..sz a nie solisz, ja wyrwałem 105 % normy choć wciąż nie wiem czy to wystarczy :(((( Odpowiedz Link Zgłoś
marko203 Re: Progi prawo UJ 11.07.06, 16:02 Gość portalu: kluks napisał(a): > 200% historia > 200% wos > 100% język > Licza procenty, a nie punkty!!! > Obstawiam że próg wyniesie 420%. Licza pkt dzisiaj dzwonilem ;] na UW to samo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abigail Re: Progi prawo UJ IP: *.autocom.pl 11.07.06, 16:24 Chyba punkty procentowe, czyli procenty. Na świadectwie nie ma punktów tylko właśnie procenty. Kandydaci na prawo UJ, jak Wam poszło? Ja pierwsza: ang.PP: 98% historia. PP:82%, PR:62% WOS. PP: 83%, PR 70%. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ulka Re: Progi prawo UJ IP: 80.54.176.* 11.07.06, 16:54 Dzwoniłam i mnie powiedzieli, ze licza procenty, wiec jak? Co do wyników: ang : pp-100% historia : pp-90%, pr-85% wos : pp-94%, pr-82% Oby wystarczyło :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trojan Re: Progi prawo UJ IP: *.lubin.dialog.net.pl 11.07.06, 18:24 402/500 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lll Re: Progi prawo UJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.06, 20:12 380/500 i tez skladam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Progi prawo UJ IP: *.lubin.dialog.net.pl 11.07.06, 18:34 Masz 395 pkt/500 .Dostaniesz sie bankowo;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minko Re: Progi prawo UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 20:31 ja mam jedynie 363 :( ale mam nadzieje że na któryś uniwerek do wawy się dostane oczywiście wolałbym uw :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heniu Re: Progi prawo UJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.06, 21:50 co wy godota, u mnie w uzupełniaku w kozminaCH nie zdoł jasiek, morek, czorny, linka, jo zdołem na 40 procynt z histor i na jagielóński żem chcioł iść mom szanse Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abigail Re: Progi prawo UJ IP: *.autocom.pl 11.07.06, 21:37 Myślisz, że się dostanę? Strasznie się martwię, szczególnie, że na forum co chwile pojawiają się jacyś geniusze z niebotycznymi wynikami. Ale w sumie mają przyjąć 500 osób, więc mam nadzieję, że się zmieszczę:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Progi prawo UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 20:39 a jak się oblicza ten wynik? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz Re: Progi prawo UJ IP: *.prenet.pl 11.07.06, 21:04 mialem skladac na uj ale zle poszla mi roz hista,moj wynik to 390,i wydaje mi sie ze raczej mam marne szanse,dlatego rezygnuje,moze na innu uniwerek mnie przyjma:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ejka Re: Progi prawo UJ IP: *.187.232.23.ip.airbites.net 11.07.06, 21:45 415. starczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abigail Re: Progi prawo UJ IP: *.autocom.pl 11.07.06, 22:06 na bank starczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koniev Re: Progi prawo UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 22:11 na ten wasz prowincjonalny UJ wystarczy z grubą rezerwą ale ja się martwię o uw a mam 431 :(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laureat Re: Progi prawo UJ IP: *.devs.futuro.pl 12.07.06, 02:07 Słuchaj Przyjacielu Ja bym nie pisał prowincjonalny UJ, to jest najlepszy WPiA w Polsce. Nie chcę się chwalić ale mnie przyjmą gdzie złożę i wybrałem Kraków, gdzie serdecznie zapraszam Sprostowanie Jeśli mieszkasz w Warszawie to wybacz, bo wiadomo że ktoś nie będzie pół Polski przejeżdżał dla kilku opinii o Uniwersytecie, jednak na prawdę najlepsze prawo jest od lat właśnie na UJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hermeneutyk Re: Progi prawo UJ IP: 80.54.176.* 12.07.06, 08:25 Gość portalu: laureat napisał(a): > Słuchaj Przyjacielu > Ja bym nie pisał prowincjonalny UJ, to jest najlepszy WPiA w Polsce. > Nie chcę się chwalić ale mnie przyjmą gdzie złożę i wybrałem Kraków, gdzie > serdecznie zapraszam > Sprostowanie > Jeśli mieszkasz w Warszawie to wybacz, bo wiadomo że ktoś nie będzie pół Polski > przejeżdżał dla kilku opinii o Uniwersytecie, jednak na prawdę najlepsze prawo > jest od lat właśnie na UJ Jeżeli chcesz być pracownikiem naukowym, to UJ jak najbardziej, ale jeśli chcesz być dobrym praktykiem, to zdecydowanie UW,UWr,UAM. Na WPiA UJ na ppierwszym roku masz 10-14 egzaminów, na UW tylko 5. Póżniej jest podobnie, bo przedmioty za które na UJ otrzymasz 3-5 pkt, na UW otrzymasz 10, a i tu i tu musisz co roku uzbierać 60pkt. Pytanie, co lepsze: uczyć się z 14 przedmiotów, czy ten czas poświęcić na jakąś praktyke. Wiadomo, że w tym zawodzie liczą się umiejetności praktyczne, a nie sucha wiedza książkowa, bo tak naprawde niewiele ona daje. Warto się zastanowic czy warto marnowac czas na naukę (+ 2,5 godzinne wyklady) takich przedmiotów jak: historia myśli XiX i XXw., rzymskie korzenie współczesnego prawa cywilnego, filozofia interpretacji, historia ustroju państw starozytnych, rola prawa rzymskiego w kształtowaniu kultury prawnej w Europie itd., skoro ten czas mozna wykorzystać w efektywniejszy sposób. UJ jest ok, ale musicie się liczyć z tym, że takich 3-punktowych "michałków" na kazdym roku macie kilka, a czasem kilkanaście i cały wasz czas wypełnia ich nauka, a co za tym idzie, zwyczajnie brakuje czasu na skupenie się na tych przedmiotach, ktore sa naprawdę ważne: karne, cywil... Czasem lepiej nauczyć się 6 przedmiotów porządnie, niż 14 po łebkach. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rutek Re: Progi prawo UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 10:22 to ze takie przedmioty sa to nieznaczy ze trzeba sie ich az tak bardzo uczyc , na wykłady jakos wogole nie chodzilem z "trojeczek", i nie poswieciłem na nie praktycznie wogole czasu , fakt faktem ze jest to kupa badziewia o ktorej po egzaminie sie zapomina ale napewno nie sa one jakos tak obsorbujace zeby nie mozna sie było skupic na tych z górnej polki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laureat Re: Progi prawo UJ IP: *.devs.futuro.pl 12.07.06, 14:28 Mogę się z tym zgodzić, ale chodziło mi raczej o zwrócenie uwagi na sformułowanie "prowincjonalny UJ" - mnie jako (daj Boże) studenta prawa tej Uczelni (in spe oczywiście) trochę to zirytowało - jakby była stolica i tylko stolica szansą na karierę czy dobrą edukację. A odnośnie pracownika naukowego;) - kto wie? Tak czy owak wiedza się przydaje, a nawet 14 przedmiotów idzie się nauczyć dobrze, choć o specjalizacji ciężko mówić w tej sytuacji, to fakt. Pozdrawiam i serdecznie życzę wszystkim dostania się tam gdzie pragną! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adriana Re: szok 15 osob na 1 miejsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 18:48 w dziekanacie powiedzieli, ze spodziewaja sie wysokiego progu..bo mieli nawal chetnych...:-(((to juz moge powiedziec bye bye z 408 pkt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Progi prawo UJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 14:47 ja mam deprechę mam tylko 430 czy mam jakieś szanse konkurawać z kimś kto ma 431 i więcej? proszę o odpowiedź pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiok Re: Progi prawo UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 17:59 I ty masz 415 jak nawet nie wiesz ze sie nie mówi STARCZY tylko WYSTARCZY.... ach przyszli prawnicy nam sie rodzą ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lila Re: Progi prawo UJ IP: *.187.232.23.ip.airbites.net 11.07.06, 22:18 ja mam 410. i mysle ze tez starczy (chociaz kto wie..) a ciebe z 431 punktami zapraszamy po prostu do krakowa:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aldarion Re: Progi prawo UJ IP: 80.54.176.* 12.07.06, 08:07 Mała poprawka : na UJ nie bedzie 500 miejsc - moze się zdarzyć że będzie mniej niż 250 nawet. Wszytsko zalezy od tego, ilu starych maturzystów złoży papiery, a że rektutacja jest dla nich w tym roku wyjatkowo korzystna, bo nie zdaja wstępnego tylko liczą im oceny z matury (także z matmy, chemii, biologii itp.) to można się spodziewać dzikich tłumów. Właśnie zastanawiam się czy jest sens tam składać. Przy załózmy 250 osobach próg wyniesie grubo ponad 400 - tylko z mojej klasy 4 osoby mają ponad 420, co nie napawa optymizmem;/ Myśle, że na UW będzie się łatwiej mimo wszystko dostać i tam będę próbował. Biorę pod uwahe UWr i UŁ, może jeszcze UMCS ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abigail Re: Progi prawo UJ IP: *.autocom.pl 12.07.06, 08:34 Bez przesady, miejsca dla starych i nowych maturzystów przydzielane są proporcjonalnie, na pewno nie pół na pół i z wyraźną preferencją dla nowych maturzystów. Nie ma co zgadywać i wróżyć z fusów jakie będą progi, ale myślę, że zawsze warto spróbować, bo to najlepszy WPiA w Polsce. Jako ciekawostkę dodam, że w zeszłym roku był test, 111 pytań, przyjmowali od 67pkt. A startowała rekordowa liczba 4 500 osób. Więc chyba nie ma co przeceniać liczby geniuszy wśród maturzystów. Głowa do góry:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aldarion Re: Progi prawo UJ IP: 80.54.176.* 12.07.06, 08:44 No własnie - proporcjonalnie - a skąd wiesz jaka będzie proporcja? Może własnie 10:1 dla starych maturzystów. Tego nie wie nikt, ale 500 dla nas nie bedzie na pewno. Złożyć zawsze można, jesli ktoś ma 75 zyli na zbyciu, to czemu nie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rutek Re: Progi prawo UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 10:25 nie zwracajcie uwagi na innych i na wyniki innych tylko sie koncentrujcie na sobie ;) zawsze trzeba byc optymista , a na WPiA UJ to juz szczegolnie ;D bedzie dobrze , studia sa lajtowe;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natka Re: Progi prawo UJ IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 12.07.06, 11:17 Gość portalu: abigail napisał(a): > Bez przesady, miejsca dla starych i nowych maturzystów przydzielane są > proporcjonalnie, na pewno nie pół na pół i z wyraźną preferencją dla nowych > maturzystów. Nie ma co zgadywać i wróżyć z fusów jakie będą progi, ale myślę, > że zawsze warto spróbować, bo to najlepszy WPiA w Polsce. > Jako ciekawostkę dodam, że w zeszłym roku był test, 111 pytań, przyjmowali od > 67pkt. A startowała rekordowa liczba 4 500 osób. Więc chyba nie ma co > przeceniać liczby geniuszy wśród maturzystów. Głowa do góry:) tak ale czy ty widzilas zeszloroczny test?to byl test wielkrotnego wyboru i nie ma co go porównywac do matury...zapewniam cie ze byli ludzie ktorzy z matury rozszerzone zz histy np mieli po 90% a z testu po 40 kilka.wyniki wcale nie byly proporcjonalne do wynikow matury(no ja z moja matura na bank bym sie nie dostala,a tak sie udalo:P) aa no i jeszcze jedno:P Najlepszym wydzialem prawa w polsce jest WPIA UW!!!!!:P :D:D:D:D zapraszam na uw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abigail Re: Progi prawo UJ IP: *.autocom.pl 12.07.06, 11:50 Widziałam ten test, bo sama go pisałam, dostałam się, miałam 79pkt, ale zrezygnowałam z prawa, bo poszłam na MISH UJ. Teraz chcę zmienić kierunek, z matury mam 395pkt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natka Re: Progi prawo UJ IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 12.07.06, 12:11 ja mialam mniej -75 ale jakims cudem na uw mi sie udalo i zrezygnowalam z uj. to zrob prawo w ramach mishu.po co rezygnowac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abigail Re: Progi prawo UJ IP: *.autocom.pl 12.07.06, 12:19 Na UJ teoretycznie nie ma prawa w ramach mishu, trzeba by bardzo dużo kombinować. Wolę samo prawo, a dzięki temu że mam tam wielu przyjaciół wiem jak wygląda studiowanie na tym kierunku na UJ, więc wydaje mi się, że nie zawiodę się po raz drugi. Mish ma swoje wady i zalety, ale ja po roku uznałam, że to nie dla mnie. Jeśli nie dostanę się na prawo za pomocą matury, to jest jeszcze furtka: mogę zacząć prawo jako drugi kierunek, bo mam średnią pow. 4,5 (dokładnie 4,77), ale wtedy musiałabym ciągnąć też mish. Życiowy dylemat:) A mój chłopak zrobił na odwrót, dostał się na uw i uj, ale z uw zrezygnował. Ale sądzę, że oba wydziały są porównywalnie dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natka Re: Progi prawo UJ IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 12.07.06, 12:34 no u nas na uw jest inaczej i w ramach mishu mozna prawo ciagnac.wiem ze sa porownywalne ,a z tym ze uw lepsze to zart byl a po roku studiowania na uw mysle ze ranking niekoniecznie oddaje prawde niestety:/.dla mnie ujot byl od zawsze marzeniem wiec jak sie dostalam to bylam pijana ze szczesia...w ostatniej chwili na uw sie zdecydowalam ale nie zaluje:)(no moze czasami)pzdr i powodzenia w rekrutacji Odpowiedz Link Zgłoś
abd.al.arab Re: Progi prawo UJ 12.07.06, 12:37 nie chcę nikogo straszyć ale w tym roku wynik 395 punktów na prawo to zdecydowanie za mało możesz go co najwyżej o kant dupy rozbić lub zdawać na jakieś uemceesy. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natka Re: Progi prawo UJ IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 12.07.06, 12:47 zdawać na > jakieś uemceesy. tylko ze ona studiuje juz na ujocie wiec nie bardzo sie jej oplaca zdawac na "umceesy"...nawet jak cos nie wyjdzie w normalnej rekrutacji to nie bedzie miala problemow z przeniesieniem sie na podstawie sredniej...4,7-pogratulowac na mishu:)poza tym z tego co wiem na umcs tez jakos wybitnie łatwo nie jest sie dostac,a taka gadka obrazasz ludzi studiujacych tam wiec radze liczys sie ze słowami:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abigail Re: Progi prawo UJ IP: *.autocom.pl 12.07.06, 17:32 Tak czy inaczej się dostanę za wysoką średnią na pierwszym kierunku:) Nie dyskredytując umcs-u, wolę uj:) Na zwykłej rekrutacji zależy mi tylko po to, żebym mogła zrezygnować z 1 kierunku. Pozdrawiam i życzę szczęścia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abigail Re: Progi prawo UJ IP: *.autocom.pl 12.07.06, 17:17 Niby na mishu uw można ciągnąć prawo, ale w rzeczywistości nie wygląda to tak różowo, bo są limity i znam przypadki, że ludzie dostaliby się na samo prawo uw (laureaci np.), ale postanowili studiować tam przez mish i się przejechali, bo im nie pozwolono:-/ Ale mish to specyficzny wynalazek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trojan Re: Progi prawo UJ IP: *.lubin.dialog.net.pl 12.07.06, 11:22 A przeczytales wymagania rekrutacyjne na stronie? Liczba miejsc dla osob ze stara maturą ma być PROPORCJONALNA do liczby zlozonych podan. Czyli np. z nowa matura bedzie 10 000 podan a ze stara 1000 to dla nowej matury bedzie czyli dla nowej matury bedzie 455 miejsc a dla starej 55 -PROSTE :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matematyk Re: Progi prawo UJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 15:03 'nowej matury bedzie 455 miejsc a dla starej 55 -PROSTE :P' no dla ciebie to chyba jadnak nie za proste jak masz być takim prawnikiem to ja do ciebi nie przyjdę bo chyba masz tendencję do zawyżania liczb (ale przy cenach usług prawniczych nie bę dzie już tak różowo jak przy zawyżnaniu liczby miejsc na uniwerku) pozdro P.S. powodzenia 4 all Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koniev Re: Progi prawo UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 09:56 nie wiem po co mam tam jechać skoro i tak już studiuję jeden kierunek na UW. powiem wam że kiedy była stara matura na UW próg zawsze był 105 punktów na 120, podczas gdy na UJ ok 137 pt na 200. Nie mi oceniać który uniwerek jest lepszy ale UW jest o niebo bardziej selekcyjny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qaz Re: Progi prawo UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 10:26 tylko ze test na UW jest nieporownywalnie łatwiejszym testem :) tego chyba nie wziełas pod uwage? no i o ile sie nie myle z jednokrotnym wyborem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koniev Re: Progi prawo UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 10:40 tylko ludzie rezygnują z UJ gdy dostaną się na UW, oraz starają się często o przeniesienie na uw a nie odwrotnie. każdy kto zna się choć trochę na rekrutacji wie że na UW zawsze jest najwięcej kandydatów a przez to najtrudniej tam zdać. Podam kilka progów psychologia- ok 91 % całości punktów prawo- 80 % stosunki- 78 % polonistyjka - 75 % itd. Założę się że wielu ludzi woli studiować nawet politologię w Warszawie i na UW niż zostać prawnikiem na UAM, czy gdzieś w Lublinie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qazz Re: Progi prawo UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 12:43 nie wiem skad masz te informacje ze ludzie sie tak przenosza na UW ale kazdy chwali co swoje i to logiczne , a progi punktowe nie sa dla mnie zadnym wskaznikiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Progi prawo UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 17:36 JA wolałabym zostac prawnikiem po UAM, dla mnie UW to wiocha i ludzie rowniez;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzka Re: Progi prawo UJ IP: 80.54.176.* 12.07.06, 08:48 w ubiegłym roku wystarczyło 67, bo na teście były pytania z fizyki i matmy :) A tego nie spodziewał sie nikt. Poza tym brakowało czasu, bo do przeczytania było np. kilka dosyć skomplikowanych tekstów, z których każdy zajmował ok. pół strony A-4 i masa ludzi zdążyła wypełnić test tylko w 3/4. Stąd tak niski próg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abi Re: Progi prawo UJ IP: *.autocom.pl 12.07.06, 09:19 Pisałam ten test, ale nie przypominam sobie pytań z matmy i fizyki:) Pytania były na logiczne myślenie, proste kazusy, 5 pytań o trudne słowa i parę zawoalowanych pytań z historii. Miałam 79pkt i napisałam 10min przed czasem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Progi prawo UJ IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 12.07.06, 10:01 jak myślicie 423 starczy? I do kiedy można się rejestrować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdasa Re: Progi prawo UJ IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 12.07.06, 10:08 do 19 lipca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qaz Re: Progi prawo UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 10:27 juz mozesz szukac mieszkania:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann-g Re: Progi prawo UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 10:41 Zobaczyłam wasze wyniki i właśnie wybieram się, aby zabrac moją teczkę z dziennych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia j. Re: Progi prawo UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 11:04 a moim zdaniem prog wyniesie powyzej 400 pkt., z 18 wynikow podanych na innych forach, ponad polowa ma wyniki powyzej 400 pkt. pomiedzy 420-450 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: divi_filius Re: Progi prawo UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 11:30 j stawiam na 390 choć i tak się na UJ nie wybieram. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abi Re: Progi prawo UJ IP: *.autocom.pl 12.07.06, 12:21 Weź pod uwagę, że wyniki podawane na forach nie są w żaden sposób reprezentatywne, podają je zazwyczaj ci, którym poszło najlepiej, nie zawsze też zgodnie z prawdę. Nie ma co bawić się we wróżkę, tylko cierpliwie czekać do ogłoszenia wyników:) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eyeoftheneedle Re: Progi prawo UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 17:27 O w morde. Matura mi co prawda poszla swietnie (439) ale sie zastanawiam teraz gdzie isc - w sumie od dawna planowalem UMCS i byl to szczyt marzen, ale teraz nagle perspektywa kuszaca UW lub UJotu mnie ogarnia...co poczac? Gdzie trzeba wiecej wkuwac ;)? Wiadomo, na studia nie idzie sie tylko uczyc ale studiowac, wiec nie chcialbym 20h na dobe poswiecac na nauke, ech, ludu ponury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha Re: Progi prawo UJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 15:09 ty naiwniaku na takich forach wszyscy zawyżaja swoje wyniki żeby tylko zniechęcić innych (w praktyce lepszych) przynajmniej ja tak robie wpisując się kilkadziesiąt razy chyba mi się udało jeden kandydat mniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siska Re: wyniki kandydatow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 20:12 a oto punktacja osob, ktore do tej pory napislay swoje wyniki: 1.451, 451 2.443 3.442 -439-, (ale chciala na umcs,teraz zastanawia sie nad uj) 4.434 5..431 6.429 7.423,423,423 8.420,420,420,420,420 9.419 10.417 11.415 12.402 13.398 14.395,395 15.391 16.389 17.383 18.380 19.379 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TSW Re: Progi prawo UJ IP: *.devs.futuro.pl 13.07.06, 20:26 Taaa.. znowu ten chwyt żeby odstraszyć konkurencję... Śmieszą mnie te gierki na forum... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szkrab Re: Progi prawo UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 21:29 jak dla mnie to próg nie przekroczy 400 lub przekroczy minimalnie (góra 405) - gorzej bedzie dla mnie jezeli sie myle heh:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Progi prawo UJ IP: *.euro-net.pl 13.07.06, 21:32 a kiedy ogłoszenie wyników na uj? Odpowiedz Link Zgłoś
polonophobe Re: Progi prawo UJ 13.07.06, 21:38 Historia: 83 i 58 Niemiecki: 94 WOS: 100 i 100 (olimpiada) Razem 309 pkt lub 435% i zobaczymy co z tego wyniknie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimoza Re: Progi prawo UJ IP: 80.54.176.* 14.07.06, 20:06 Na tym forum ludzie podają fałszywe wyniki, ale wejdźcie sobie na forum WPiA UJ. Tam ludzie się znają między sobą i raczej nie ściemniają, bo predzej czy później szydło wyjdzie z wora i tylko obciach przed znajomymi. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TSw Re: Progi prawo UJ IP: *.autocom.pl 14.07.06, 23:00 a jaki jest adres tego forum ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elo Re: Progi prawo UJ IP: 80.53.12.* 14.07.06, 23:23 Hej! Dokumenty zawozi się już teraz, czy dopiero po ogłoszeniu listy przyjętych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yhy Re: Progi prawo UJ IP: 193.24.198.* 19.07.06, 23:29 Po ogloszeniu list Odpowiedz Link Zgłoś
cailte Re: Progi prawo UJ 20.07.06, 19:28 ludzie, ja myślę, że z wynikiem powyżej 410 to można spać spokojnie, witamy na UJ! :) i tak was podziwiam, moje wyniki zdecydowanie nie są nawet w połowie tak dobre jak wasze, a jestem już na drugim roku. ;p póki co - byle przeżyć rekrutację, potem jest już tylko sielanka, wierzcie mi...:D ktoś pytał o adres naszego forum: www.lex.edu.pl, też zapraszamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fjtds Re: Progi prawo UJ IP: *.187.232.23.ip.airbites.net 21.07.06, 14:31 bylam na tym forum. ktos ma podobno znajomosci na prawie i pisze, ze prog w tej chwili wynosi 415... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha Re: Progi prawo UJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 15:23 o nie to straszne!!! mam jeden punkt mniej więc nie składam wam radze to samo Hahahaha ale bujda na resorach P.S. nie podniecajcie sie tak ta rekrytacją troche luzu wszystkie te wyniki sa wg mnie grubo naciągane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milka Re: Progi prawo UJ IP: 80.54.176.* 21.07.06, 19:24 W ubiegłym roku ktoś podał na forum info, że próg wyniesie 67 pkt. Sprawdziło się! Odpowiedz Link Zgłoś
cailte Re: Progi prawo UJ 21.07.06, 22:26 odnośnie progu 415 sądząc po tonie wypowiedzi tej osoby były to raczej jej racjonalne przewidywania niż jakieś informacje...w zeszłym roku próg na forum podali właściwie na dzień przed ogłoszeniem wyników, mógł więc byc w jakikowliek sposób wiarygodny. hej, ludzie, bez paniki! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laleczka Re: Progi prawo UJ IP: *.187.232.23.ip.airbites.net 22.07.06, 19:56 ja staram sie o progu nie myslec. ale jestem dobrej mysli:) kiedy beda tak w ogole wyniki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bibka Re: Progi prawo UJ IP: *.187.232.23.ip.airbites.net 23.07.06, 16:56 kiedy beda wyniki na prawie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a. Re: Progi prawo UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 21:45 na stronie UJ napisali ze pomiedzy 26 a 31 :D wiec w sumie moga byc juz jutro <jedzie mi tu czolg?> ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Progi prawo UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 22:54 ktoś tam pisał na jakimś forum, że kontaktował się z dziekanatem i pytał. i że niby wyniki będą najwcześniej w piątek, ale raczej w poniedziałek ;) cóż, to było do przewidzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magistra_vitae Re: Progi prawo UJ IP: 80.51.147.* 26.07.06, 18:46 A ja mam 369 punktów i mam was gdzieś. I tak się dostanę :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sajool Re: Progi prawo UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 20:05 a co sądzicie o 395 ??? z tego co czytam to z takim wynikiem mam połowiczne szanse , a do poznania już sie nie dostałem.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magistra_vitae Re: Progi prawo UJ IP: 80.51.147.* 26.07.06, 20:18 Ale w Poznaniu przecież jest zupełnie inna rekrutacja, nie porównuj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Malutek Re: Progi prawo UJ IP: *.bochnia.pl 26.07.06, 21:33 Jesli nei dostales sie do Poznania to na Uj chyba tymbardziej:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magistra_vitae Re: Progi prawo UJ IP: 80.51.147.* 26.07.06, 21:52 Jesteś dziwny. Do Poznania są inne przeliczniki i chcą jeden przedmiot więcej niż na UJ - więc nie porównuj rzeczy nieporównywalnych, bo tylko siejesz zamęt i straszysz ludzi bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maturzysta Re: Progi prawo UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 10:59 miasta.gazeta.pl/krakow/1,35798,3507590.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann-g Re: Progi prawo UJ IP: *.242.33.65.cfl.res.rr.com 27.07.06, 18:59 Wedle moich nieoficjalnych, lecz raczej pewnych informacji prog wynosi 404 punkty. Rzecz jasna kazdy zawierza wedle uznania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yhyyy Re: Progi prawo UJ IP: *.mlynary.net 27.07.06, 19:10 Według moich ofijalnych danych (włamałam się wczoraj do bazy danych UJotu razem z Drużyną A) próg wynosi 499,999(1) punktów... Myslę ze jestescie bez szans. Pozdrawiam. Do zobaczenia na Ujocie:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chichot Re: Progi prawo UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 19:19 404 to całkiem realny próg, sam mam 420 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Re: Progi prawo UJ IP: 80.54.168.* 28.07.06, 06:51 nie jest zły ten próg ale ja mam 403pkt więc mogliby o jeden punkt zejść w dół!:P Odpowiedz Link Zgłoś
oxygen18 Re: Progi prawo UJ 27.07.06, 19:20 ha ha ha ha ... idz sie leczyc dziecko neo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chichot Re: Progi prawo UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 19:25 oxygen- żałosny maniak/ maniaczka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Progi prawo UJ IP: *.olsztyn.mm.pl 28.07.06, 08:21 Wiecie co czytam tak czytam i ten temat i inny o prawie i musze powiedzieć, że jako prawnicy chyba będziecie zawodowcami szczególnie w kłamaniu. Każdy z was chce się dostać, dlatego straszy innych ze słabszymi wynikami czyli np 380, że nie mają szans. Tyle się mówi jak to matura źle poszła w tym roku, a po waszych wpisach wcale tego nie widać. Czyżby na forum zaglądali sami geniusze czy ci, którzy za wszelką cenę chcą zdobyć miejsce na uczelni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktosik Re: Progi prawo UJ IP: *.bochnia.pl 28.07.06, 08:57 Popieram moja przedmówczynie! Tyle było gadania, ze poziom podst. z historii był taki trudny , a tu okazuje sie ze wszytskim wszytsko super poszlo. Jesli próg byłby 405-420 tzb. by, iz z kazdego przedmiotu (wos hist, ang) Na poziomach podst. i rozszerz, trzeba by miec minimum po 80, aby uzyskac 400pkt. Owszem z ang. mozna było spokojnie uzyskac 90-100%, z podst. Wosu rowniez, ale z rozszerz. hist, czy wosem to juz nei tak latwo uzyskac nawet te 80! Tak wiec nie straszcie innych uspokajajac w ten sposob wlasne osoby! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myśliciel Re: Progi prawo UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 09:53 Dołączam sie do moich przedmówców. Za dużo tu prowokatorów i kunktatorów. Na pewno będzie cięzko sie dostać, ale wydaje mi sie, że póki co sami siebie tylko nie potrzebnie podkręcamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buz Re: Progi prawo UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 10:01 jejku wreszcie ktoś powiedział coś mądrego, bo jak narazie to na tym forum wypowiadali się sami szczęśliwi maturzyści, którzy mieli wynik w granicach 450 punktów. Wpisy takich osób należy czytać nie "mam 450 punktów", ale "jestem żałosnym maniakiem, wszyscy inni wycofujcie papiery bo chcę się jakoś dostac" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann-g Re: Progi prawo UJ IP: *.242.33.65.cfl.res.rr.com 28.07.06, 15:25 Napisalam, ze kazdy zawierza wedle uznania, ale widze, ze nalezy jednak dalej prostowac. Ja juz wiem, ze o UJocie nie mam co marzyc i wierz mi, ze nie tak latwo bylo to przyjac do wiadomosci po roku ciezkiego zapieprzania ;/ a napisalam tutaj ten nieoficjalny prog zebyscie ewentualnie mogli przygotowac sobie plan b. Odpowiedz Link Zgłoś