Dodaj do ulubionych

Progi prawo UJ

11.07.06, 15:03
zakladając ze mamy do zdobycia razem 350 pkt( 150 historia 150 wos , 50 ang)
to jak myślicie jaki bedzie próg pkt na prawo ??Pozdrawiam wszystkich
przyszłych prawników ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: kluks Re: Progi prawo UJ IP: 80.54.176.* 11.07.06, 15:55
      200% historia
      200% wos
      100% język
      Licza procenty, a nie punkty!!!
      Obstawiam że próg wyniesie 420%.
      • Gość: wielebnyMutant Re: Progi prawo UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 15:57
        pie..sz a nie solisz, ja wyrwałem 105 % normy choć wciąż nie wiem czy to
        wystarczy :((((
      • marko203 Re: Progi prawo UJ 11.07.06, 16:02
        Gość portalu: kluks napisał(a):

> 200% historia
        > 200% wos
        > 100% język
        > Licza procenty, a nie punkty!!!
        > Obstawiam że próg wyniesie 420%.
        Licza pkt dzisiaj dzwonilem ;] na UW to samo
        • Gość: abigail Re: Progi prawo UJ IP: *.autocom.pl 11.07.06, 16:24
          Chyba punkty procentowe, czyli procenty. Na świadectwie nie ma punktów tylko
          właśnie procenty.
          Kandydaci na prawo UJ, jak Wam poszło?
          Ja pierwsza:
          ang.PP: 98%
          historia. PP:82%, PR:62%
          WOS. PP: 83%, PR 70%.

Pozdrawiam:)
          • Gość: ulka Re: Progi prawo UJ IP: 80.54.176.* 11.07.06, 16:54
            Dzwoniłam i mnie powiedzieli, ze licza procenty, wiec jak?
            Co do wyników:
            ang : pp-100%
            historia : pp-90%, pr-85%
            wos : pp-94%, pr-82%
            Oby wystarczyło :D

• Gość: Trojan Re: Progi prawo UJ IP: *.lubin.dialog.net.pl 11.07.06, 18:24
            402/500
            • Gość: lll Re: Progi prawo UJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.06, 20:12
              380/500 i tez skladam:)
          • Gość: Maciek Re: Progi prawo UJ IP: *.lubin.dialog.net.pl 11.07.06, 18:34
            Masz 395 pkt/500 .Dostaniesz sie bankowo;)
            • Gość: minko Re: Progi prawo UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 20:31
              ja mam jedynie 363 :( ale mam nadzieje że na któryś uniwerek do wawy się
              dostane oczywiście wolałbym uw :)
              • Gość: heniu Re: Progi prawo UJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.06, 21:50
                co wy godota, u mnie w uzupełniaku w kozminaCH nie zdoł jasiek, morek, czorny,
                linka, jo zdołem na 40 procynt z histor i na jagielóński żem chcioł iść
                mom szanse
            • Gość: abigail Re: Progi prawo UJ IP: *.autocom.pl 11.07.06, 21:37
              Myślisz, że się dostanę? Strasznie się martwię, szczególnie, że na forum co
              chwile pojawiają się jacyś geniusze z niebotycznymi wynikami. Ale w sumie mają
              przyjąć 500 osób, więc mam nadzieję, że się zmieszczę:)
    • Gość: michal Re: Progi prawo UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 20:39
      a jak się oblicza ten wynik?
    • Gość: Lukasz Re: Progi prawo UJ IP: *.prenet.pl 11.07.06, 21:04
      mialem skladac na uj ale zle poszla mi roz hista,moj wynik to 390,i wydaje mi
      sie ze raczej mam marne szanse,dlatego rezygnuje,moze na innu uniwerek mnie
      przyjma:)
      • Gość: ejka Re: Progi prawo UJ IP: *.187.232.23.ip.airbites.net 11.07.06, 21:45
        415. starczy?
        • Gość: abigail Re: Progi prawo UJ IP: *.autocom.pl 11.07.06, 22:06
          na bank starczy.
          • Gość: koniev Re: Progi prawo UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.06, 22:11
            na ten wasz prowincjonalny UJ wystarczy z grubą rezerwą ale ja się martwię o uw
            a mam 431 :((
            • Gość: laureat Re: Progi prawo UJ IP: *.devs.futuro.pl 12.07.06, 02:07
              Słuchaj Przyjacielu
              Ja bym nie pisał prowincjonalny UJ, to jest najlepszy WPiA w Polsce.
              Nie chcę się chwalić ale mnie przyjmą gdzie złożę i wybrałem Kraków, gdzie
              serdecznie zapraszam
              Sprostowanie
              Jeśli mieszkasz w Warszawie to wybacz, bo wiadomo że ktoś nie będzie pół Polski
              przejeżdżał dla kilku opinii o Uniwersytecie, jednak na prawdę najlepsze prawo
              jest od lat właśnie na UJ
              • Gość: hermeneutyk Re: Progi prawo UJ IP: 80.54.176.* 12.07.06, 08:25
                Gość portalu: laureat napisał(a):

> Słuchaj Przyjacielu
                > Ja bym nie pisał prowincjonalny UJ, to jest najlepszy WPiA w Polsce.
                > Nie chcę się chwalić ale mnie przyjmą gdzie złożę i wybrałem Kraków, gdzie
                > serdecznie zapraszam
                > Sprostowanie
                > Jeśli mieszkasz w Warszawie to wybacz, bo wiadomo że ktoś nie będzie pół
                Polski
                > przejeżdżał dla kilku opinii o Uniwersytecie, jednak na prawdę najlepsze prawo
                > jest od lat właśnie na UJ

Jeżeli chcesz być pracownikiem naukowym, to UJ jak najbardziej, ale jeśli
                chcesz być dobrym praktykiem, to zdecydowanie UW,UWr,UAM. Na WPiA UJ na
                ppierwszym roku masz 10-14 egzaminów, na UW tylko 5. Póżniej jest podobnie, bo
                przedmioty za które na UJ otrzymasz 3-5 pkt, na UW otrzymasz 10, a i tu i tu
                musisz co roku uzbierać 60pkt. Pytanie, co lepsze: uczyć się z 14 przedmiotów,
                czy ten czas poświęcić na jakąś praktyke. Wiadomo, że w tym zawodzie liczą się
                umiejetności praktyczne, a nie sucha wiedza książkowa, bo tak naprawde niewiele
                ona daje. Warto się zastanowic czy warto marnowac czas na naukę (+ 2,5 godzinne
                wyklady) takich przedmiotów jak: historia myśli XiX i XXw., rzymskie korzenie
                współczesnego prawa cywilnego, filozofia interpretacji, historia ustroju państw
                starozytnych, rola prawa rzymskiego w kształtowaniu kultury prawnej w Europie
                itd., skoro ten czas mozna wykorzystać w efektywniejszy sposób. UJ jest ok, ale
                musicie się liczyć z tym, że takich 3-punktowych "michałków" na kazdym roku
                macie kilka, a czasem kilkanaście i cały wasz czas wypełnia ich nauka, a co za
                tym idzie, zwyczajnie brakuje czasu na skupenie się na tych przedmiotach, ktore
                sa naprawdę ważne: karne, cywil... Czasem lepiej nauczyć się 6 przedmiotów
                porządnie, niż 14 po łebkach. Pozdrawiam
                • Gość: rutek Re: Progi prawo UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 10:22
                  to ze takie przedmioty sa to nieznaczy ze trzeba sie ich az tak bardzo uczyc ,
                  na wykłady jakos wogole nie chodzilem z "trojeczek", i nie poswieciłem na nie
                  praktycznie wogole czasu , fakt faktem ze jest to kupa badziewia o ktorej po
                  egzaminie sie zapomina ale napewno nie sa one jakos tak obsorbujace zeby nie
                  mozna sie było skupic na tych z górnej polki ;)
                • Gość: laureat Re: Progi prawo UJ IP: *.devs.futuro.pl 12.07.06, 14:28
                  Mogę się z tym zgodzić, ale chodziło mi raczej o zwrócenie uwagi na
                  sformułowanie "prowincjonalny UJ" - mnie jako (daj Boże) studenta prawa tej
                  Uczelni (in spe oczywiście) trochę to zirytowało - jakby była stolica i tylko
                  stolica szansą na karierę czy dobrą edukację.
                  A odnośnie pracownika naukowego;) - kto wie? Tak czy owak wiedza się przydaje, a
                  nawet 14 przedmiotów idzie się nauczyć dobrze, choć o specjalizacji ciężko mówić
                  w tej sytuacji, to fakt.
                  Pozdrawiam i serdecznie życzę wszystkim dostania się tam gdzie pragną!
              • Gość: adriana Re: szok 15 osob na 1 miejsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 18:48
                w dziekanacie powiedzieli, ze spodziewaja sie wysokiego progu..bo mieli nawal
                chetnych...:-(((to juz moge powiedziec bye bye z 408 pkt.
            • Gość: ala Re: Progi prawo UJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 14:47
              ja mam deprechę mam tylko 430 czy mam jakieś szanse konkurawać z kimś kto ma 431
              i więcej?
              proszę o odpowiedź
              pozdrowienia
        • Gość: kiok Re: Progi prawo UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 17:59
          I ty masz 415 jak nawet nie wiesz ze sie nie mówi STARCZY tylko WYSTARCZY....
          ach przyszli prawnicy nam sie rodzą ;)
    • Gość: lila Re: Progi prawo UJ IP: *.187.232.23.ip.airbites.net 11.07.06, 22:18
      ja mam 410. i mysle ze tez starczy (chociaz kto wie..) a ciebe z 431 punktami
      zapraszamy po prostu do krakowa:)
      • Gość: aldarion Re: Progi prawo UJ IP: 80.54.176.* 12.07.06, 08:07
        Mała poprawka : na UJ nie bedzie 500 miejsc - moze się zdarzyć że będzie mniej
        niż 250 nawet. Wszytsko zalezy od tego, ilu starych maturzystów złoży papiery,
        a że rektutacja jest dla nich w tym roku wyjatkowo korzystna, bo nie zdaja
        wstępnego tylko liczą im oceny z matury (także z matmy, chemii, biologii itp.)
        to można się spodziewać dzikich tłumów. Właśnie zastanawiam się czy jest sens
        tam składać. Przy załózmy 250 osobach próg wyniesie grubo ponad 400 - tylko z
        mojej klasy 4 osoby mają ponad 420, co nie napawa optymizmem;/ Myśle, że na UW
        będzie się łatwiej mimo wszystko dostać i tam będę próbował. Biorę pod uwahe
        UWr i UŁ, może jeszcze UMCS ;/
        • Gość: abigail Re: Progi prawo UJ IP: *.autocom.pl 12.07.06, 08:34
          Bez przesady, miejsca dla starych i nowych maturzystów przydzielane są
          proporcjonalnie, na pewno nie pół na pół i z wyraźną preferencją dla nowych
          maturzystów. Nie ma co zgadywać i wróżyć z fusów jakie będą progi, ale myślę,
          że zawsze warto spróbować, bo to najlepszy WPiA w Polsce.
          Jako ciekawostkę dodam, że w zeszłym roku był test, 111 pytań, przyjmowali od
          67pkt. A startowała rekordowa liczba 4 500 osób. Więc chyba nie ma co
          przeceniać liczby geniuszy wśród maturzystów. Głowa do góry:)
          • Gość: aldarion Re: Progi prawo UJ IP: 80.54.176.* 12.07.06, 08:44
            No własnie - proporcjonalnie - a skąd wiesz jaka będzie proporcja? Może własnie
            10:1 dla starych maturzystów. Tego nie wie nikt, ale 500 dla nas nie bedzie na
            pewno. Złożyć zawsze można, jesli ktoś ma 75 zyli na zbyciu, to czemu nie :)
            • Gość: rutek Re: Progi prawo UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 10:25
              nie zwracajcie uwagi na innych i na wyniki innych tylko sie koncentrujcie na
              sobie ;) zawsze trzeba byc optymista , a na WPiA UJ to juz szczegolnie ;D bedzie
              dobrze , studia sa lajtowe;]
          • Gość: natka Re: Progi prawo UJ IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 12.07.06, 11:17
            Gość portalu: abigail napisał(a):

> Bez przesady, miejsca dla starych i nowych maturzystów przydzielane są
            > proporcjonalnie, na pewno nie pół na pół i z wyraźną preferencją dla nowych
            > maturzystów. Nie ma co zgadywać i wróżyć z fusów jakie będą progi, ale myślę,
            > że zawsze warto spróbować, bo to najlepszy WPiA w Polsce.
            > Jako ciekawostkę dodam, że w zeszłym roku był test, 111 pytań, przyjmowali od
            > 67pkt. A startowała rekordowa liczba 4 500 osób. Więc chyba nie ma co
            > przeceniać liczby geniuszy wśród maturzystów. Głowa do góry:)

tak ale czy ty widzilas zeszloroczny test?to byl test wielkrotnego wyboru i nie
            ma co go porównywac do matury...zapewniam cie ze byli ludzie ktorzy z matury
            rozszerzone zz histy np mieli po 90% a z testu po 40 kilka.wyniki wcale nie
            byly proporcjonalne do wynikow matury(no ja z moja matura na bank bym sie nie
            dostala,a tak sie udalo:P)
            aa no i jeszcze jedno:P
            Najlepszym wydzialem prawa w polsce jest WPIA UW!!!!!:P :D:D:D:D
            zapraszam na uw
            • Gość: abigail Re: Progi prawo UJ IP: *.autocom.pl 12.07.06, 11:50
              Widziałam ten test, bo sama go pisałam, dostałam się, miałam 79pkt, ale
              zrezygnowałam z prawa, bo poszłam na MISH UJ. Teraz chcę zmienić kierunek, z
              matury mam 395pkt.
              • Gość: natka Re: Progi prawo UJ IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 12.07.06, 12:11
                ja mialam mniej -75 ale jakims cudem na uw mi sie udalo i zrezygnowalam z uj.
                to zrob prawo w ramach mishu.po co rezygnowac?
                • Gość: abigail Re: Progi prawo UJ IP: *.autocom.pl 12.07.06, 12:19
                  Na UJ teoretycznie nie ma prawa w ramach mishu, trzeba by bardzo dużo
                  kombinować. Wolę samo prawo, a dzięki temu że mam tam wielu przyjaciół wiem jak
                  wygląda studiowanie na tym kierunku na UJ, więc wydaje mi się, że nie zawiodę
                  się po raz drugi. Mish ma swoje wady i zalety, ale ja po roku uznałam, że to
                  nie dla mnie. Jeśli nie dostanę się na prawo za pomocą matury, to jest jeszcze
                  furtka: mogę zacząć prawo jako drugi kierunek, bo mam średnią pow. 4,5
                  (dokładnie 4,77), ale wtedy musiałabym ciągnąć też mish. Życiowy dylemat:)

A mój chłopak zrobił na odwrót, dostał się na uw i uj, ale z uw zrezygnował.
                  Ale sądzę, że oba wydziały są porównywalnie dobre.
                  • Gość: natka Re: Progi prawo UJ IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 12.07.06, 12:34
                    no u nas na uw jest inaczej i w ramach mishu mozna prawo ciagnac.wiem ze sa
                    porownywalne ,a z tym ze uw lepsze to zart byl a po roku studiowania na uw
                    mysle ze ranking niekoniecznie oddaje prawde niestety:/.dla mnie ujot byl od
                    zawsze marzeniem wiec jak sie dostalam to bylam pijana ze szczesia...w
                    ostatniej chwili na uw sie zdecydowalam ale nie zaluje:)(no moze czasami)pzdr i
                    powodzenia w rekrutacji
                    • abd.al.arab Re: Progi prawo UJ 12.07.06, 12:37
                      nie chcę nikogo straszyć ale w tym roku wynik 395 punktów na prawo to
                      zdecydowanie za mało możesz go co najwyżej o kant dupy rozbić lub zdawać na
                      jakieś uemceesy.
                      pozdrawiam
                      • Gość: natka Re: Progi prawo UJ IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 12.07.06, 12:47
                        zdawać na
                        > jakieś uemceesy.
                        tylko ze ona studiuje juz na ujocie wiec nie bardzo sie jej oplaca zdawac
                        na "umceesy"...nawet jak cos nie wyjdzie w normalnej rekrutacji to nie bedzie
                        miala problemow z przeniesieniem sie na podstawie sredniej...4,7-pogratulowac
                        na mishu:)poza tym z tego co wiem na umcs tez jakos wybitnie łatwo nie jest sie
                        dostac,a taka gadka obrazasz ludzi studiujacych tam wiec radze liczys sie ze
                        słowami:)
                      • Gość: abigail Re: Progi prawo UJ IP: *.autocom.pl 12.07.06, 17:32
                        Tak czy inaczej się dostanę za wysoką średnią na pierwszym kierunku:) Nie
                        dyskredytując umcs-u, wolę uj:) Na zwykłej rekrutacji zależy mi tylko po to,
                        żebym mogła zrezygnować z 1 kierunku. Pozdrawiam i życzę szczęścia.
                    • Gość: abigail Re: Progi prawo UJ IP: *.autocom.pl 12.07.06, 17:17
                      Niby na mishu uw można ciągnąć prawo, ale w rzeczywistości nie wygląda to tak
                      różowo, bo są limity i znam przypadki, że ludzie dostaliby się na samo prawo uw
                      (laureaci np.), ale postanowili studiować tam przez mish i się przejechali, bo
                      im nie pozwolono:-/ Ale mish to specyficzny wynalazek.
        • Gość: Trojan Re: Progi prawo UJ IP: *.lubin.dialog.net.pl 12.07.06, 11:22
          A przeczytales wymagania rekrutacyjne na stronie? Liczba miejsc dla osob ze
          stara maturą ma być PROPORCJONALNA do liczby zlozonych podan. Czyli np. z nowa
          matura bedzie 10 000 podan a ze stara 1000 to dla nowej matury bedzie czyli dla
          nowej matury bedzie 455 miejsc a dla starej 55 -PROSTE :P
          • Gość: matematyk Re: Progi prawo UJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 15:03
            'nowej matury bedzie 455 miejsc a dla starej 55 -PROSTE :P'
            no dla ciebie to chyba jadnak nie za proste
            jak masz być takim prawnikiem to ja do ciebi nie przyjdę bo chyba masz tendencję
            do zawyżania liczb (ale przy cenach usług prawniczych nie bę dzie już tak różowo
            jak przy zawyżnaniu liczby miejsc na uniwerku)
            pozdro
            P.S. powodzenia 4 all
      • Gość: koniev Re: Progi prawo UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 09:56
        nie wiem po co mam tam jechać skoro i tak już studiuję jeden kierunek na UW.
        powiem wam że kiedy była stara matura na UW próg zawsze był 105 punktów na 120,
        podczas gdy na UJ ok 137 pt na 200. Nie mi oceniać który uniwerek jest lepszy
        ale UW jest o niebo bardziej selekcyjny!
        • Gość: qaz Re: Progi prawo UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 10:26
          tylko ze test na UW jest nieporownywalnie łatwiejszym testem :) tego chyba nie
          wziełas pod uwage? no i o ile sie nie myle z jednokrotnym wyborem.
          • Gość: koniev Re: Progi prawo UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 10:40
            tylko ludzie rezygnują z UJ gdy dostaną się na UW, oraz starają się często o
            przeniesienie na uw a nie odwrotnie. każdy kto zna się choć trochę na
            rekrutacji wie że na UW zawsze jest najwięcej kandydatów a przez to najtrudniej
            tam zdać. Podam kilka progów
            psychologia- ok 91 % całości punktów
            prawo- 80 %
            stosunki- 78 %
            polonistyjka - 75 % itd.
            Założę się że wielu ludzi woli studiować nawet politologię w Warszawie i na UW
            niż zostać prawnikiem na UAM, czy gdzieś w Lublinie ;)
            • Gość: qazz Re: Progi prawo UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 12:43
              nie wiem skad masz te informacje ze ludzie sie tak przenosza na UW ale kazdy
              chwali co swoje i to logiczne , a progi punktowe nie sa dla mnie zadnym wskaznikiem
            • Gość: Aga Re: Progi prawo UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 17:36
              JA wolałabym zostac prawnikiem po UAM, dla mnie UW to wiocha i ludzie rowniez;)
    • Gość: zuzka Re: Progi prawo UJ IP: 80.54.176.* 12.07.06, 08:48
      w ubiegłym roku wystarczyło 67, bo na teście były pytania z fizyki i matmy :)
      A tego nie spodziewał sie nikt. Poza tym brakowało czasu, bo do przeczytania
      było np. kilka dosyć skomplikowanych tekstów, z których każdy zajmował ok. pół
      strony A-4 i masa ludzi zdążyła wypełnić test tylko w 3/4. Stąd tak niski próg.
      • Gość: abi Re: Progi prawo UJ IP: *.autocom.pl 12.07.06, 09:19
        Pisałam ten test, ale nie przypominam sobie pytań z matmy i fizyki:) Pytania
        były na logiczne myślenie, proste kazusy, 5 pytań o trudne słowa i parę
        zawoalowanych pytań z historii. Miałam 79pkt i napisałam 10min przed czasem.
        • Gość: ola Re: Progi prawo UJ IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 12.07.06, 10:01
          jak myślicie 423 starczy? I do kiedy można się rejestrować?
          • Gość: sdasa Re: Progi prawo UJ IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 12.07.06, 10:08
            do 19 lipca
          • Gość: don Re: Progi prawo UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 10:23
            a 350?
          • Gość: qaz Re: Progi prawo UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 10:27
            juz mozesz szukac mieszkania:)))
    • Gość: ann-g Re: Progi prawo UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 10:41
      Zobaczyłam wasze wyniki i właśnie wybieram się, aby zabrac moją teczkę z
      dziennych.
      • Gość: kasia j. Re: Progi prawo UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 11:04
        a moim zdaniem prog wyniesie powyzej 400 pkt., z 18 wynikow podanych na innych
        forach, ponad polowa ma wyniki powyzej 400 pkt. pomiedzy 420-450
        • Gość: divi_filius Re: Progi prawo UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 11:30
          j stawiam na 390 choć i tak się na UJ nie wybieram.
        • Gość: abi Re: Progi prawo UJ IP: *.autocom.pl 12.07.06, 12:21
          Weź pod uwagę, że wyniki podawane na forach nie są w żaden sposób
          reprezentatywne, podają je zazwyczaj ci, którym poszło najlepiej, nie zawsze
          też zgodnie z prawdę. Nie ma co bawić się we wróżkę, tylko cierpliwie czekać do
          ogłoszenia wyników:) Pozdrawiam.
          • Gość: eyeoftheneedle Re: Progi prawo UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 17:27
            O w morde.
            Matura mi co prawda poszla swietnie (439) ale sie zastanawiam teraz gdzie isc -
            w sumie od dawna planowalem UMCS i byl to szczyt marzen, ale teraz nagle
            perspektywa kuszaca UW lub UJotu mnie ogarnia...co poczac? Gdzie trzeba wiecej
            wkuwac ;)? Wiadomo, na studia nie idzie sie tylko uczyc ale studiowac, wiec nie
            chcialbym 20h na dobe poswiecac na nauke, ech, ludu ponury.
      • Gość: haha Re: Progi prawo UJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 15:09
        ty naiwniaku na takich forach wszyscy zawyżaja swoje wyniki żeby tylko
        zniechęcić innych (w praktyce lepszych)
        przynajmniej ja tak robie wpisując się kilkadziesiąt razy
        chyba mi się udało jeden kandydat mniej
    • Gość: siska Re: wyniki kandydatow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 20:12
      a oto punktacja osob, ktore do tej pory napislay swoje wyniki:
      1.451, 451
      2.443
      3.442
      -439-, (ale chciala na umcs,teraz zastanawia sie nad uj)
      4.434
      5..431
      6.429
      7.423,423,423
      8.420,420,420,420,420
      9.419
      10.417
      11.415
      12.402
      13.398
      14.395,395
      15.391
      16.389
      17.383
      18.380
      19.379

• Gość: TSW Re: Progi prawo UJ IP: *.devs.futuro.pl 13.07.06, 20:26
      Taaa.. znowu ten chwyt żeby odstraszyć konkurencję... Śmieszą mnie te gierki na
      forum...
      • Gość: szkrab Re: Progi prawo UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.06, 21:29
        jak dla mnie to próg nie przekroczy 400 lub przekroczy minimalnie (góra 405) -
        gorzej bedzie dla mnie jezeli sie myle heh:/
        • Gość: magda Re: Progi prawo UJ IP: *.euro-net.pl 13.07.06, 21:32
          a kiedy ogłoszenie wyników na uj?
          • polonophobe Re: Progi prawo UJ 13.07.06, 21:38
            Historia: 83 i 58
            Niemiecki: 94
            WOS: 100 i 100 (olimpiada)

Razem 309 pkt lub 435% i zobaczymy co z tego wyniknie..
            • Gość: mimoza Re: Progi prawo UJ IP: 80.54.176.* 14.07.06, 20:06
              Na tym forum ludzie podają fałszywe wyniki, ale wejdźcie sobie na forum WPiA
              UJ. Tam ludzie się znają między sobą i raczej nie ściemniają, bo predzej czy
              później szydło wyjdzie z wora i tylko obciach przed znajomymi. Pozdro
    • Gość: TSw Re: Progi prawo UJ IP: *.autocom.pl 14.07.06, 23:00
      a jaki jest adres tego forum ?
      • Gość: elo Re: Progi prawo UJ IP: 80.53.12.* 14.07.06, 23:23
        Hej! Dokumenty zawozi się już teraz, czy dopiero po ogłoszeniu listy przyjętych?
    • Gość: yhy Re: Progi prawo UJ IP: 193.24.198.* 19.07.06, 23:29
      Po ogloszeniu list
      • cailte Re: Progi prawo UJ 20.07.06, 19:28
        ludzie, ja myślę, że z wynikiem powyżej 410 to można spać spokojnie, witamy na UJ! :) i tak was podziwiam, moje wyniki zdecydowanie nie są nawet w połowie tak dobre jak wasze, a jestem już na drugim roku. ;p
        póki co - byle przeżyć rekrutację, potem jest już tylko sielanka, wierzcie mi...:D
        ktoś pytał o adres naszego forum: www.lex.edu.pl, też zapraszamy.
        • Gość: fjtds Re: Progi prawo UJ IP: *.187.232.23.ip.airbites.net 21.07.06, 14:31
          bylam na tym forum. ktos ma podobno znajomosci na prawie i pisze, ze prog w tej
          chwili wynosi 415... :/
          • Gość: haha Re: Progi prawo UJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 15:23
            o nie to straszne!!!
            mam jeden punkt mniej więc nie składam wam radze to samo
            Hahahaha
            ale bujda na resorach
            P.S. nie podniecajcie sie tak ta rekrytacją troche luzu wszystkie te wyniki sa
            wg mnie grubo naciągane
            • Gość: milka Re: Progi prawo UJ IP: 80.54.176.* 21.07.06, 19:24
              W ubiegłym roku ktoś podał na forum info, że próg wyniesie 67 pkt. Sprawdziło
              się!
              • cailte Re: Progi prawo UJ 21.07.06, 22:26
                odnośnie progu 415 sądząc po tonie wypowiedzi tej osoby były to raczej jej racjonalne przewidywania niż jakieś informacje...w zeszłym roku próg na forum podali właściwie na dzień przed ogłoszeniem wyników, mógł więc byc w jakikowliek sposób wiarygodny.
                hej, ludzie, bez paniki! :)
          • Gość: laleczka Re: Progi prawo UJ IP: *.187.232.23.ip.airbites.net 22.07.06, 19:56
            ja staram sie o progu nie myslec. ale jestem dobrej mysli:) kiedy beda tak w
            ogole wyniki?
    • Gość: bibka Re: Progi prawo UJ IP: *.187.232.23.ip.airbites.net 23.07.06, 16:56
      kiedy beda wyniki na prawie?
      • Gość: a. Re: Progi prawo UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 21:45
        na stronie UJ napisali ze pomiedzy 26 a 31 :D wiec w sumie moga byc juz jutro <jedzie mi tu czolg?> ;)
        • Gość: k Re: Progi prawo UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 22:54
          ktoś tam pisał na jakimś forum, że kontaktował się z dziekanatem i pytał. i że
          niby wyniki będą najwcześniej w piątek, ale raczej w poniedziałek ;) cóż, to
          było do przewidzenia.
    • Gość: magistra_vitae Re: Progi prawo UJ IP: 80.51.147.* 26.07.06, 18:46
      A ja mam 369 punktów i mam was gdzieś.
      I tak się dostanę :]
    • Gość: sajool Re: Progi prawo UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 20:05
      a co sądzicie o 395 ??? z tego co czytam to z takim wynikiem mam połowiczne
      szanse , a do poznania już sie nie dostałem....
      • Gość: magistra_vitae Re: Progi prawo UJ IP: 80.51.147.* 26.07.06, 20:18
        Ale w Poznaniu przecież jest zupełnie inna rekrutacja, nie porównuj
        • Gość: Malutek Re: Progi prawo UJ IP: *.bochnia.pl 26.07.06, 21:33
          Jesli nei dostales sie do Poznania to na Uj chyba tymbardziej:(
          • Gość: magistra_vitae Re: Progi prawo UJ IP: 80.51.147.* 26.07.06, 21:52
            Jesteś dziwny. Do Poznania są inne przeliczniki i chcą jeden przedmiot więcej
            niż na UJ - więc nie porównuj rzeczy nieporównywalnych, bo tylko siejesz zamęt
            i straszysz ludzi bez sensu.
    • Gość: maturzysta Re: Progi prawo UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 10:59
      miasta.gazeta.pl/krakow/1,35798,3507590.html
      • Gość: ann-g Re: Progi prawo UJ IP: *.242.33.65.cfl.res.rr.com 27.07.06, 18:59
        Wedle moich nieoficjalnych, lecz raczej pewnych informacji prog wynosi 404
        punkty. Rzecz jasna kazdy zawierza wedle uznania.
    • Gość: yhyyy Re: Progi prawo UJ IP: *.mlynary.net 27.07.06, 19:10
      Według moich ofijalnych danych (włamałam się wczoraj do bazy danych UJotu razem
      z Drużyną A) próg wynosi 499,999(1) punktów... Myslę ze jestescie bez szans.
      Pozdrawiam. Do zobaczenia na Ujocie:P
      • Gość: chichot Re: Progi prawo UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 19:19
        404 to całkiem realny próg, sam mam 420
        • Gość: bolek Re: Progi prawo UJ IP: 80.54.168.* 28.07.06, 06:51
          nie jest zły ten próg ale ja mam 403pkt więc mogliby o jeden punkt zejść w
          dół!:P
      • oxygen18 Re: Progi prawo UJ 27.07.06, 19:20
        ha ha ha ha ... idz sie leczyc dziecko neo...
        • Gość: chichot Re: Progi prawo UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 19:25
          oxygen- żałosny maniak/ maniaczka
          • Gość: ona Re: Progi prawo UJ IP: *.olsztyn.mm.pl 28.07.06, 08:21
            Wiecie co czytam tak czytam i ten temat i inny o prawie i musze powiedzieć, że
            jako prawnicy chyba będziecie zawodowcami szczególnie w kłamaniu. Każdy z was
            chce się dostać, dlatego straszy innych ze słabszymi wynikami czyli np 380, że
            nie mają szans. Tyle się mówi jak to matura źle poszła w tym roku, a po waszych
            wpisach wcale tego nie widać. Czyżby na forum zaglądali sami geniusze czy ci,
            którzy za wszelką cenę chcą zdobyć miejsce na uczelni?
            • Gość: Ktosik Re: Progi prawo UJ IP: *.bochnia.pl 28.07.06, 08:57
              Popieram moja przedmówczynie! Tyle było gadania, ze poziom podst. z historii był
              taki trudny , a tu okazuje sie ze wszytskim wszytsko super poszlo. Jesli próg
              byłby 405-420 tzb. by, iz z kazdego przedmiotu (wos hist, ang) Na poziomach
              podst. i rozszerz, trzeba by miec minimum po 80, aby uzyskac 400pkt. Owszem z
              ang. mozna było spokojnie uzyskac 90-100%, z podst. Wosu rowniez, ale z
              rozszerz. hist, czy wosem to juz nei tak latwo uzyskac nawet te 80!
              Tak wiec nie straszcie innych uspokajajac w ten sposob wlasne osoby!
    • Gość: myśliciel Re: Progi prawo UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 09:53
      Dołączam sie do moich przedmówców. Za dużo tu prowokatorów i kunktatorów. Na
      pewno będzie cięzko sie dostać, ale wydaje mi sie, że póki co sami siebie tylko
      nie potrzebnie podkręcamy.
      • Gość: buz Re: Progi prawo UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 10:01
        jejku wreszcie ktoś powiedział coś mądrego, bo jak narazie to na tym forum
        wypowiadali się sami szczęśliwi maturzyści, którzy mieli wynik w granicach 450
        punktów. Wpisy takich osób należy czytać nie "mam 450 punktów", ale "jestem
        żałosnym maniakiem, wszyscy inni wycofujcie papiery bo chcę się jakoś dostac"
        • Gość: ann-g Re: Progi prawo UJ IP: *.242.33.65.cfl.res.rr.com 28.07.06, 15:25
          Napisalam, ze kazdy zawierza wedle uznania, ale widze, ze nalezy jednak dalej
          prostowac. Ja juz wiem, ze o UJocie nie mam co marzyc i wierz mi, ze nie tak
          latwo bylo to przyjac do wiadomosci po roku ciezkiego zapieprzania ;/ a
          napisalam tutaj ten nieoficjalny prog zebyscie ewentualnie mogli przygotowac
          sobie plan b.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka