arctica1 20.07.06, 08:00 w sierpniu wybieramy się z naszym 13 miesięcznym synkiem do miejscowości Bojnice na Słowacji czy ktoś był z Was tam ? polecacie ? czy mam jeszcze zmienić plany bo nie warto ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
janek9930 Re: Bojnice - Słowacja 20.07.06, 12:36 Myslałem, ze znam Słowację ale zaskoczyłas mnie. Zreszta tam jest tyle Kupeki, że nie sposób poznac wszystkie regiony. Myślę, że miejsce mało znane Polakom, bo i dalej od granicy niz inne miejscowosci typu Liptovski Mikulasz z Tatralandią, Beszeniową i jaskiniami lub dla turystów ze wschodniej części Polski - Poprad z Aquacity, Vrbowem i np. Wysokimi Tatrami. Nie byłemNiemniej z tego co podpatrzyłem na str. internetowych również miejsce ciekawe i piękne. Wspaniały klimat , baseny termalno-lecznicze oraz wspaniały bajkowy zamek (kręcono w nim trzecią część Księżniczki Fantaghiro)gdzie odbywa sie mnóstwo imprez w sezonie. Jest też tani odkryty basen Odpowiedz Link Zgłoś
janek9930 Re: Bojnice - Słowacja 20.07.06, 12:42 zapomniałem dodać ,że jeszcze oprócz kupeli i zamku jest ZOO. www.herkules.sk/pl/bojnice-pl/i www.herkules.sk/pl/atrakcje-bojnice-pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
iza-bel Re: Bojnice - Słowacja 20.07.06, 13:50 Byliśmy w 2001r. W październiku. Wtedy jeszcze bez dziecka. Bardzo przyjemne miejsce. Zamek, Zoo, baseny, parki, jakieś górki do pospacerowania. Wszystko blisko, pare dobrych kanjpek. Polecam, bo warto. Odpowiedz Link Zgłoś
iza-bel Re: Bojnice - Słowacja 20.07.06, 14:00 Zapomniałam dodać, że zrobiliśmy sobie wtedy wycieczkę do Bańskiej Szczawnicy (niedaleko)w całości wpisanej na listę UNESCO - starówka, dwa zamki, Kalwaria ...też polecam gorąco. Piękne miasto. Odpowiedz Link Zgłoś