kikawro 16.09.06, 13:30 czy moge wozic czteromiesieczne dziecko na przednim siedzeniu oczywiscie tylem do kierunku jazdy jako jedynego pasazera w samochodzie? prosze o odpowiedz bo nigdzie nie moge znalezc informacji Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jamile Re: niemowlak w samochodzie 16.09.06, 13:33 możesz, jeśli twoje auto nie ma poduszki powietrznej po stronie pasażera Odpowiedz Link Zgłoś
iwonka1975 Re: niemowlak w samochodzie 16.09.06, 17:19 jasne, ze mozna. A jesli masz poduszke powietrzna po stronie pasazera to mozna wtedy, jesli idzie ja zdezaktywowac. Odpowiedz Link Zgłoś
paola_k2 Re: niemowlak w samochodzie 17.09.06, 00:06 Jesli nie masz poduszki powietrznej to mozesz wozic malucha na przednim siedzeniu. Najbezpiecznieszym jednak miejscem w aucie jest siedzenie za kierowca. Zeby widziec dziecko mozesz zamontowac specjelne lusterko. Odpowiedz Link Zgłoś
magatrojmiasto Re: niemowlak w samochodzie 31.01.07, 21:43 No właśnie, ktoś wie gdzie takie lusterko dostanę w Trójmieście lub na necie, lub kto produkuje? Szukam i nie mogę znaleźć. O ile się nie mylę Mothercare ma w ofercie, ale ostatnio jak pytałam to nie mieli w Gdyni, a dość pilnie potrzebuję. Może wiecie kto jeszcze produkuje takie cudo? Odpowiedz Link Zgłoś
mariken Re: niemowlak w samochodzie 31.01.07, 23:00 widzialam w sklepie świat dziecka w warszawie, o ile się nie mylę, było wyprodukowane przez bebe confort. joaśka Odpowiedz Link Zgłoś
adi5551 Re: niemowlak w samochodzie 01.02.07, 12:21 Kupując fotelik sam.sprzedawca poinformował mnie,że przepisy się zmieniły i dziecko należy wozić tylko na tylnym siedzeniu,(było to 5 m-cy temu)Przyznam, że mam z tym problem, ponieważ gdy wybieram się sama z dzieckiem, to zawsze mam nerwy, że go nie widze a on mnie.Wolałabym wozić go z przodu, ale nie jestem pewna jak to jest w końcu.Może znajdzie się ktoś na bieżąco z przepisami. Odpowiedz Link Zgłoś
rozanamama Re: niemowlak w samochodzie 01.02.07, 00:35 na allegro sa, produkuje je tiny love, takie lusterko z zaba. kosztuje 99 zl. sama sie zastanawiam nad nim, choc mala jak na razie w aucie caly czas kima. pozdrawiam mamy zmotoryzowane Odpowiedz Link Zgłoś
magatrojmiasto Re: niemowlak w samochodzie 01.02.07, 11:01 Dzięki dziewczyny za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
ulfa Re: niemowlak w samochodzie 01.02.07, 11:32 Jak najbardziej możesz, nawet gdy nie jest jedynym pasażerem. Jest tylko jeden warunek - musisz mieć wyłączoną poduszkę powietrzną Odpowiedz Link Zgłoś
emilly4 TAK 01.02.07, 13:05 A nawet powinnas jesli jedziesz sama,tylko tak jak napisala ulfa-poduszka wylaczona. Odpowiedz Link Zgłoś