Dodaj do ulubionych

Wakacje Węgry lub Bułgaria

IP: *.* 09.04.02, 08:22
Czy ktoś z Was był z małym dzieckiem na Węgrzech lub w Bułgarii i mógłby się podzielić wrażeniami. Kiedy najlepiej tam pojechać? Indywidualnie czy z biura podróży? Jakie tam są ceny w porównaniu z Polską?Szukam również jakiś namiarów na kwatery, pensjonaty, hotele itp. byle nie bardzo drogie. Pozdrawiam,Ludek
Obserwuj wątek
    • Gość: Małgola Re: Wakacje Węgry lub Bułgaria IP: *.* 09.04.02, 10:58
      Ludek, ja i Maila wybieramy się w tym roku w lipcu na wakacje do Bułagarii dokładniej do miejscowości Obzor. Wzystkie dane jakie posiadamy na ten temat wyślę Ci na priva bo muszę to trochę ogarnąć. Tymczasem pozdrawiam ciepło, Gosia.
      • Gość: niki1 Re: Wakacje Węgry lub Bułgaria IP: *.* 09.04.02, 12:26
        Hej! To i ja poproszę o te namiary jesli nie jest zbyt drogo. PozdrawiamNIki
        • Gość: Elik Re: Wakacje Węgry lub Bułgaria IP: *.* 09.04.02, 13:05
          Małgola napisz proszę coś więcej, bo ja też chętnie wybrałabym się z rodzinką do bułgarii. Pamiętam jak jeździłam z Rodzicami w dzieciństwie. W jakim wieku masz malucha. Moja będzie miała 2,5 roku w lecie, może to za wcześnie? chcielibyśmy pojechać nad morze, ale nasz Bałtyk taki zimny, brrr. Czy ja też mogłabym prosić o materiały, jeśli to nie kłopot?Pozdrawiam.
      • Gość: mada_w Re: Wakacje Węgry lub Bułgaria IP: *.* 09.04.02, 13:13
        Ja też poproszę, oczywiście jeżeli nie jest to kłopot.Będę wdzięczna.PozdrawiamMagda mama Mikołajka
      • Gość: iwo1 Re: Wakacje Węgry lub Bułgaria IP: *.* 27.04.02, 09:59
        Jeśli to nie problem to ja też proszę o namiary .Pozdrawiam Iwona
    • Gość: Małgola Re: Wakacje Węgry lub Bułgaria IP: *.* 09.04.02, 15:52
      Tak wię u nas to było tak: Maila znalazła stronę http://republika.pl/piastar/ gdzie opisana jest podróż jednej rodziny do Bułgarii, do miasta Obzor na Słonecznym Brzegu. Stwierdziliśmy, że czemu i nie i następna strona, która nas do tego zachęciła http://www.coliber.wroc.pl/bulgaria.html gdzie podane są przykładowe ceny w Bułgarii. Do tego jeszcze ceny paliw http://www.infoauto.pl/Podroze/Ceny%20Paliw.htm ! No a na końcu strona naszego pensjonatu http://roundsquaredesign.com/obzor/. Rezerwacji już dokonaliśmy, korenspondujemy po angielsku czym zajmuje się mąż Maili ale jeśli ktoś zna j.rosyjski to też bez problemu się dogada. Wybraliśmy dojazd samochodem bo autokarem dzieci by nie wytrzymały, a tak to zrobimy sobie postój na małe spanko(planujemy to zrobić przed granicą rumuńską) i zobaczymy więcej. Jeśli chodzi o dzieci to Agatka Marzeny będzie miała 3 i pół roku a mój Kuba rok i 9 mies. Postaramy się większość trasy pokonać w nocy kiedy dzieci śpią a w dzień juz my im znajdziemy jakieś atrakcje. Jeśli jednak wolicie wyjazd organizowany to polecam sprawdzone przez znajomych w zeszłym roku biuro podróży www.maro.pl. Ceny baardzo przystępne. Na razie tyle mi tylko przychodzi do głowy, mam nadzieję, że Wam choć trochę pomogłam przy wyborze miejsca na wakacje. Może ktoś już tam był i opowie czy warto? My już nie możemy doczekać się tego słoneczka, wina no i odpoczynku, przynajmniej psychicznego. W zeszłym roku byliśmy w lipcu nad naszym morzem i wyleczyliśmy się już z tego całkowicie. A finansowo porównując dwa tygodnie w Bułgarii i u nas wychodzi nam na to samo z tym, że w Bułgarii na pewno jest cieplej! Zresztą, same wiecie o co chodzi! Pozdrawiam (jeszcze nie po bułgarsku), Gosia.
      • Gość: Magdalena_mama_Gaby Re: Wakacje Węgry lub Bułgaria - wrażenia z Węgier IP: *.* 24.04.02, 18:19
        Dziewczyny!My byliśmy w tamtym roku z 9-miesięczną Gabą w Egerze. No i brak mi słów, żeby opisać wrażenia. Mieszkaliśmy w domu - pierwsza z szeregówek - tylko dla wynajmujących, w następnej mieszkała właścicielka. Do dyspozycji kuchnia z pełnym wyposażeniem, 2 łazienki, salon, ogród z paleniskiem, grillem i małym stawem :). W samym Egerze - wspaniały basen, zarówno z kąpieliskiem dla maluchów jak i basenami do pływania wyczynowego, dla starszyzny do "moczenia się" ;) i zjeżdżalnie. Pogoda słoneczna :sol:, są miejsca zacienione dla rodzin z dziećmi, na basenie można coś zjeść. W tym roku również planujemy to powtórzyć :D!Magda :hello:
        • Gość: anyaa Re: Wakacje Węgry lub Bułgaria - wrażenia z Węgier IP: *.* 25.04.02, 14:26
          Hej,Brzmi bardzo zachęcająco. czy moglabyś napisać, jak zalatwiałaś ten wyjazd (biuro podroży, inne?)I co z ceną.Mam 9miesięcznego synka i tez myślimy o Węgrzech.Pozdrawiam,Ania
        • Gość: Gooh Re: Wakacje Węgry lub Bułgaria - wrażenia z Węgier IP: *.* 25.04.02, 15:18
          hej Magda :-)czy możesz mi powiedzieć czy można tam dojechac bez samochodu??jadę sama z rocznym Brunem (skończył rok 5 dni temu :-) )pozdrowionkaGooh (Magda) i Bruno:-)
          • Gość: Magdalena_mama_Gaby Re: Wakacje Węgry lub Bułgaria - wrażenia z Węgier IP: *.* 27.04.02, 10:25
            Dziewczyny!Kontakt z ta kobietą był przez biuro w Egerze. Ale kiedy jechaliśmy na Sylwestra /tak, tak!!!/ to już bez pośredników, więc taniej. Nie umiem podać na nią namiarów. mam adres emeilowy, ale w domu a teraz jestem w szkole...Magda :hello:P.S. Nie wiem co z dojazdem innym niż samochodem... :(
            • Gość: anyaa Re: Wakacje Węgry lub Bułgaria - wrażenia z Węgier IP: *.* 28.04.02, 13:13
              Magda,Czy znalazlaś już może ten adres mailowy? Ewentualnie inne namiary?PozdrówkaAnia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka