Dodaj do ulubionych

Lubuskie i Kaszuby

IP: *.* 23.06.02, 01:34
Hej!Szukam jakiegoś fajnego miejsca w lubuskiem, tak, żeby moja Niunia miała kawałek bezpiecznej plaży nad czystym jeziorem, mąż możliwość popływania i pożeglowania, a ja kawałeczek lasu, najchętniej z jagodami...Może znacie takie miejsca w lubuskiem? Słyszałam, że jest tam wiele uroczych jezior, podobno bardzo czystych. Może znacie jakieś ośrodki, albo domki kempingowe, gdzie spokojnie można pojechać z małymi dziećmi, bo nasi znajomi z dwójką maluchów jadą z nami (dzieci od 6-m-cy do 4 lat) no i nie za ceny z księżyca, bo nas nie stać na zbytek luksusu...Pozdrowionka!PS. Ze swojej strony polecam gorąco Kaszuby i miejscowość Swornegacie nad jeziorem Charzykowskim, plaża strzeżona, kajaki, żaglówki (tanio), kilka sklepów, stołówki z dobrym jedzeniem, konie, na wyciągnięcie ręki lasy z grzybami (potykaliśmy się o kurki i prawdziwki) i jagody jak smoki! Ja byłam w gospodarstwie agroturystycznym, których jest tam kilkanascie, o różnych cenach i standardzie, z jedzeniem lub bez, spoko można znaleźć coś dla siebie. A okolica naprawdę cudna!Lila
Obserwuj wątek
    • Gość: mostrowska Re: Lubuskie i Kaszuby IP: *.* 26.06.02, 18:12
      Niestety nie znam nic w lubuskiem. Tak naprawdę to jeste nowincjusze w sprawach wakacji z dzieckiem - moje ma dopiero 4 mies. Czy mogła byś napisać coś bliższego o Swornychgaciach? Ceny nad morzem sa przerażające, może na mAzurach będzie taniej? Mój mąż tez żegluje (własnie dzisiaj wraca z Bornholmu, podobno nieźle im przywiało) więc pewnie urlop tak zupełnie bez żagli się nie uda. Chłop po prostu może mi zwiać ;)POzdrawiam Monika i Julinek - słomiane dziewczyny
    • Gość: LilaS Re: Lubuskie i Kaszuby IP: *.* 02.07.02, 00:06
      A co by Cię interesowało??? Ceny?kwatery?Myśmy mieli prywatną kwaterke, bez wyżywienia, było ok., ale są tam też ośrodki i kwatery oferujące ful serwis, a okolica naprawdę przecudna, czysto, pięknie, lasy, a dzieciaki - nawet te 4-mies. świetnie się czują nad wodą, a mamy jeszcze lepiej wiedząc, że wogda jest przeczysta, plaża też, i łagodnie schodząca do wody, bez 5-metrowych np. spadów. A żaglówki troszkę dalej, w innym miejscu jeziora. Byliśmy też gościnnie nad innym jeziorem - Wdzydze (miejscowość też tak się nazywa) tam to dopiero raj dla żeglaży... ale ogólnie więcej ludzi, choć i ta część Kaszub jest piękna.Jak chcesz szczegóły to pytaj - teraz nie wiem, co jeszcze ci napisać.Lila
      • Gość: agniesia1 Re: Lubuskie i Kaszuby IP: *.* 02.07.02, 10:03
        MIESZKAM W ZIELONEJ GÓRZE WIĘC POLECAM NASZE OKALICE .CO DO JEZIOR TO SUPER JEST W SŁAWIE, NIESULICACH .Z TEGO CO WIEM TO DUŻO LUDZI TAM JEŻDZI I SĄ ZADOWOLENI. CEN NIE PODAM BO NIE ZNAM. OŚRODKÓW JEST TAM DUŻO WIĘC JEST W CZYM WYBIERAĆ .POZDRAWIAM
    • Gość: LilaS Re: Lubuskie i Kaszuby IP: *.* 02.07.02, 10:55
      Dzięki Agniesia za potwierdzenie, nie uwierzysz, ale właśnie o tych dwóch miejscach słyszałam, o Niesulicach ( i Przełazach) i Sławie.Ale czkałam na jakieś re od tych, które tam mieszkają lub były na wakacjach. A tu Ty trafiłaś ze swoim postem rosto w moje dwa typy! Jeszcze raz dzięki.Lila ( zWrocławia)
    • Gość: kasiap. Re: Lubuskie i Kaszuby IP: *.* 02.07.02, 11:03
      Czy moglabys dac jakies namiary na te niesamowicie nazywajaca sie miejscowaosc?I napisz cos wiecej, ceny, dojazd, jak to jest z wyzywieniem... wszystko, co i ile tylko mozesz!Dziekuje z goryKaska
      • Gość: LilaS Re: Lubuskie i Kaszuby IP: *.* 02.07.02, 11:21
        Niesulice i Przełazy leżą nad pięknym jeziorem Niesłysz (podobno pierwsza klasa czystości), niedaleko Swiebodzina (na zachód chyba) jest tam kilka ośrodków, m.in. Agawa, Irena, Eltus, Lumel, możesz znaleźć w internecie na Google - wpisz tylko "Niesulice" i "jezioro Niesłysz" - ja wszystkie te ośrodki znalazłam ze zdjęciami i cenami właśnie tam. Moi uczniowie z Liceum od kilku lat jeżdżą tam na obozy żeglarskie i mówią, że jest tam pięknie, a wyżywienie najlepsze w "Irenie". Co do Sławy, to mówili mi o niej znajomi, którzy byli tam z dziećmi, z tym, że oni wynajmowali tam domek w lesie. Ale okolica też ponoć piękna - las, jezioro, jagody, żagle... Sława jest między Lesznem a Zieloną Górą, nad jez. Sławskim.Też znalazłam przez sieć kilka ośrodków. Więcej nic nie wiem, poza tym, że bardzo się tam starają o Gości, bo teren o wiele mniej znany niż Mazury czy Kaszuby...Jak sama coś znajdziesz to też daj znać...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka