Dodaj do ulubionych

Dźwirzyno - czy ktoś może coś polecić??

IP: *.* 24.03.03, 00:15
Hej :)))No właśnie podjeliśmy decyzję, że w tym roku odwiedzimy tę miejscowość.Jeżeli ktoś tam był, ma jakieś miejsca godne polecenia lub adresy byłabym wdzięczna za wszelkie informacje :DEwentualnie jakich miejsc tam nie polecacie :pIstotna jest cena - tzn. nie powinna być wysoka :lol:Oczekuję na wszelkie informacje .Lila_ :hello:
Obserwuj wątek
    • Gość: sylwiakrol Re: Dźwirzyno - czy ktoś może coś polecić?? IP: *.* 25.03.03, 14:54
      Cześć Lila!Sama chętnie bym poczytała,bo też w tym roku wybieram się do Dźwirzyna.Jadę już na początku czerwca bo wtedy jest najtaniej.Ja chciałam wynająć jakiś domek,żeby prosto z niego wychodzić sobie na trawkę,albo siedzieć na zewnątrz kiedy mały będzie spał.Niestety ceny za domki jak dla mnie są kosmiczne a to co znalazłam jest w sam raz.Tzn.do 14 czerwca 55 zł za cały domek trzyosobowy.Nie mogę tego miejsca polecić bo jadę tam pierwszy raz,ale podaję Ci stronkę http://www.polskiemorze.com.pl/hydromel/.Poczytaj sobie.Pozdrawiam Sylwia.
      • Gość: dorian Re: Dźwirzyno - czy ktoś może coś polecić?? IP: *.* 26.03.03, 22:55
        ja jeżdzę do ośrodka społem,jestem bardzo zadowolona,dobre jedzenie(niekoniecznie trzeba wykupować)organizują czas dla dzieci ogniska,na terenie jest plac zabaw pokoje o różnym standarcie,można wypożyczyć rower,ośrodek ładny z fontannami,to ośrodek przystosowany dla niepełnosprawnych,ale zdrowi też mogą korzystać z siłowni i różnych zabiegów(ale to już opłatą)można wykupić wczasy dla matki z dzieckiem a tatuś jedzie i na miejscu płaci tylko za spanie tu masz ich stronkę jakby co to pytaj Dorota(atrakcją jest pieczenie prosiaka,każdy może brać udział,jest jakiś grajek,konkursy dla dzieci,i pyszne sałatki,a są też organizowane wycieczki promem na borholm http://www.spolemwsp.pro.onet.pl/morze.html
      • gosica1 Re: Dźwirzyno - czy ktoś może coś polecić?? 14.05.03, 16:14
        Witam, byliśmy w tym ośrodku całą rodzinką plus znajomi, dwa lata temu. Wszyscy
        oczywiście z dziećmi. Może nie było tam komfortowo ale za to cicho, przyjemnie
        i bardzo sympatycznie. Samo Dźwirzyno to faktycznie "dziura", więc wieczory
        spędzaliśmy przy grillu, przy naszym domku. W jednym z domków typu Brda, co
        roku spędza urlop p. Adam Hanuszkiewicz! W sumie mogę z czystym sumieniem
        polecić, my w tym roku wybieramy się też w te rejony, ale troche bliżej
        Świnoujścia. W razie pytań, jestem do Waszej dyspozycji, ale pod adresem:
        gosiapeimel@go2.pl. Pozdrawiam, Gosia.

• alicjaso Re: Dźwirzyno - czy ktoś może coś polecić?? 05.05.03, 23:08
      Cześć!

Byłam tam dwa razy z synkiem na wczasch dla "matki z dzieckiem" w ośrodku
      Społem. Było OK. Wyżywienie niezłe, chyba że w ośrodku gościli "zieloną
      szkołe" - wtedy było gorsze.

Pozdrawiam,
      Alicja
      • grazbed Re: Dźwirzyno - czy ktoś może coś polecić?? 08.05.03, 11:00
        Witajcie,

Zamierzam jechać do Społem Dźwirzyno na przełomie lipca i sierpnia z 2,5 letnia
        córką i mężem. Cieszą pozytywne opinie o tym ośrodku. Mam jednak jedną
        wątpliwość: czy nie jest tam tzn. w ośrodku i w samym Dźwirzynie
        gwarno. Ze ich stronki www wynika, że to bardzo duży ośrodek położony w centrum
        miasta. Dźwirzyna niestety nie znam - mały czy duży.
        Mieszkam w centrum Warszawy i trochę zależy mi na ciszy - może nie
        takiej że aż dzwoni w uszach ale bez łupaniny dyskotek,
        dżentelmenów na ryczących motocyklach, przepychania się łokciami na
        deptaku i tego typu atrakcji.

Będę wdzięczna za odpowiedź.
        Pozdrawiam
        Grażyna

• alicjaso Re: Dźwirzyno - czy ktoś może coś polecić?? 12.05.03, 00:38
          Dźwirzyno to maleńka osada, bo trudno nazwać to wsią. Wzdłuż głównej ulicy same
          ośrodki wczasowowe, sanatoria itp. Dyskoteka nie jest bezpośrednio przy
          ośrodku, podobnie jak inne atrakcje. W samym osrodku nie słychać samochodów (na
          szczęscie) ani fal morskich (niestety. Byłam tam w maju, więc trudno mi
          powiedzieć jak tam jest w sezonie.

Alicja
          • grazbed Re: Dźwirzyno - czy ktoś może coś polecić?? 12.05.03, 09:37
            Dzięki za info

Pozdr.
            Grażka
            • dorusia Re: Dźwirzyno - czy ktoś może coś polecić?? 12.05.03, 12:03
              W ośrodku jest cicho i spokojnie,wg mnie to on nie leży w centrum,tam nie ma
              centrum,tylko długa rura hi hi
              na pewno wypoczniesz,ja byłam raz w maju a raz w lipcu(za dwa pobyty mam teraz
              zniżkę 5%)
              pozdrawiam dorian z edziecka
        • lila_75 Re: Dźwirzyno - czy ktoś może coś polecić?? 19.05.03, 00:59
          Hmm... jak dla mnie to ośrodek Społem jest dość drogi a raczej bardzo drogi.

My jedziemy po 14 lipca do Dźwirzyna na kwaterę prywatną.
          Udało mi się coś znaleźć co nie było łatwe .

Pozdrawiam serdecznie

Lila_
          • kubus112 Re: Dźwirzyno - czy ktoś może coś polecić?? 27.05.03, 10:31
            Mam pytanie czy na tej kwaterze są jeszcze wolne pokoje. Interesuje mnie pokój
            dla 2 os. dorosłych i 3 letniego dziecka. A może łatwiej by było jakbys podała
            mi namiary.
            Ewa
            • lila_75 Re: Dźwirzyno - czy ktoś może coś polecić?? 02.06.03, 23:51
              Hej kubussmile

Jeżeli chodzi o kwaterę to nie wiem czy są jeszcze wolne miejsca.
              Napisz mi co Cię interesuje i jakiej kwatery szukasz to mogę Ci podać tel. (czy
              ma być z aneksem kuchennym, czy ma być łazienka i wc w pokoju, lodówka,
              czajnik , czy wyjście ma być bezpośrednio na trawę bez chodzenia po shcodkach
              itp)

Trochę telefonów zdobyłam ale łatwiej mi będzie jeżeli powiesz czego oczekujesz
              to wtedy wybiorę te najbardziej zbliżone do Twoich wymagańsmile

Pozdrawiam
              Lila_
              • agata_edziecko Re: Dźwirzyno - czy ktoś może coś polecić?? 03.06.03, 09:54
                Hej, jeśli masz namiary na kwatery w Dźwirzynie, to może wiesz coś bliżej na
                temat ośrodka Marysieńka? Tam prawdopodobnie się wybierzemy, ale jest parę
                rzeczy, które mnie nurtują. Teren "ośrodka" to tylko 2.500 m2. Trochę mnie to
                przeraża, że będzie ciasno i tłoczno i że dzieci nie będą miały gdzie się
                wybiegać. No i jaki jest standard pomieszczeń też nie wiem do końca.
                Pozdrawiam
                Agata
                • wieczna-gosia Re: Dźwirzyno - czy ktoś może coś polecić?? 03.06.03, 10:48
                  Bardzo dlugo wybieralam sie do Hydromelu. Ale to 800m od morza a cena jednak
                  nie3 najnizsze. chociaz w przyszlym roku w czerwcu na pewno tam sie wyberzemy
                  bo kontakt z szefem osrodka uroczy!
                  Tymczasem wybieramy sie do pensjonatu na ulice Ogrodowa. Przekonaly mnie wasze
                  opinie ze dzwirzyno to jedna wielka dziura i nie ma tam cenrum wink)) wiec jakby
                  cos- to bedzie na was dziewczyny wink)))
                  Tak na marginesie- znalezienie czegokolwiek na 4 dzieci, tak zeby nie
                  kosztowalo 400 za dobe graniczy z cudem....
                  • lila_75 Re: Dźwirzyno - czy ktoś może coś polecić?? 03.06.03, 23:00
                    Hejsmile))

Agato, jeżeli chodzi o Marysieńkę to nie wiem - jakoś mi się kojarzy, że tam za
                    drogo było jak dla nas smile Tak w ogóle to my tam pierwszy raz jedziemy i pojęcia
                    nie mam jak tam jestsmile)

Gosia 400 zł to faktycznie dużo.

No my akurat zwracaliśmy uwagę aby było bez wyżywienia, wszystkie kwatery z
                    wyżywieniem odpadałysmile)
                    No i jednak w domach prywatnych jest taniej smile)

A tak w ogóle to mniej więcej w jakim czasie tam będziecie dziewczyny???

Bo my w drugiej połowie lipca.

Pozdrawiam
                    Lila_

• katitka Re: Dźwirzyno - do Grażyny 12.06.03, 14:19
          Grażynko,
          czy możesz podać mi namiary na tą stronę www?
          Dzięki!
          Katitka
          • grazbed Re: Dźwirzyno - od Grażyny 12.06.03, 14:38
            Podaję namiar ośrodka Społem w Dźwirzynie:

www.spolemwsp.pro.onet.pl
            Sama tam nie jadę. Spotkałam dziewczynę, która była tam parę razy i niestety
            potwierdziły się moje obawy, że jest tam bardzo gwarno w sezonie. Ona sama raz
            tylko była w lecie a tak to jeździ poza sezonem na wczasy dla matki z dzieckiem.
            I ten pobyt tj. "matka z dzieckiem w Społem Dźwirzyno" bardzo poleca.

Pozdro
            Grażyna
    • karaluszek75 Re: Dźwirzyno - czy ktoś może coś polecić?? 10.06.03, 14:51
      Ja wyjeżdżam do Dźwirzyna 4 lipca hurraaa, już nie mogę się doczekać. Będę
      mieszkać w "Słoneczku" - sprawdzone!!!! W zeszłym roku też byłam w Dźwirzynie ,
      ale na prywatnej kwaterze, z rozbrykanym 3 latkiem to pomyłka, natomiast mój
      szwagier był w rzeczonym "Słoneczku" więc znam z autopsji.Są to domki, z
      łazienką lub bez. Duzy ogrodzony, zamkniety teren, plac zabaw (huśtawki,
      zjeżdżalnie, piaskownica). przy każdym domku stolik i krzesełka, miejsce dla
      samochodu obok domku. Przemili właściciele!!! Cena - oficjalna : domek z
      łazienka 1600 zł. za 2 tygodnie - mozna pertraktować!!!bez łazienki:1200 zł.
      (łazienka 20m. od domku, śliczna i bardzo czysta, sprzatana kilka razy
      dziennie). mój szwagier był tam w zeszłym roku poraz 6 -ty. Mieszkał w domku
      bez łazienki, za 10 dni pobytu z żona, dzieckiem (rocznym wtedy) i
      niepełnoletnią siostrą zapłacił 500 zł.!!!!!!! Jaja no nie!!
      Polecam gorąco!!!!
      Ewunia mamusinka Filipa
      • alicjaso Re: Dźwirzyno - czy ktoś może coś polecić?? 10.06.03, 21:06
        Możesz podać jakieś namiary na "Słoneczko"? Będę wdzięczna.
        Pozdrawiam,
        Alicja
        • karaluszek75 Re: Dźwirzyno - czy ktoś może coś polecić?? 12.06.03, 08:52
          Proszę bardzo!!
          telsad094) 358 54 12( na ten numer włącza się sekretarka, trzeba się nagrać i
          Pani oddzwania!!) albo (094) 358 54 16 i prosisz Panią Ciołek (zapomniałam
          imienia). Jestem teraz w pracy i adres mam w domu, jak sprawdzę ulicę to podam
          ci jutro, bo w Dźwirzynie są chyba 2 "Słoneczka"????
          Powodzenia i pozdrawiam
          Ewunia mamusinka Filipa
          • alicjaso Re: Dźwirzyno - czy ktoś może coś polecić?? 12.06.03, 20:29
            Wielkie dzięki! Sprawdziłam w książce telefonicznej i mam już dokładne namiary.
            Będę dzwonić w najbliższym czasie.
            Miłego wypoczynku!
            Pozdrawiam,
            Alicja
            • karaluszek75 Re: Dźwirzyno - czy ktoś może coś polecić?? 13.06.03, 10:56
              Powodzenia, moze sie spotkamy!!!
              Pozdrawiam
              Ewa
          • aaginka Re: Dźwirzyno - czy ktoś może coś polecić?? 18.06.03, 12:10
            cześć, tak czytałam listy i mam pytanie czy w Słoneczku są domki dla wiekszej
            rodzinki tn dla 3 dzieci i 2 dorosłych. I jeszcze jedno płaci się za domek czy
            za osobę.
            • karaluszek75 Re: Dźwirzyno - czy ktoś może coś polecić?? 23.06.03, 15:19
              W domku, który widziałam były 3 ja bym to nazwała wersalki. Mój szwagier był z
              żoną, rocznym synkiem i siostrą 18 - letnią. Złaczyli dwa łóżka i spali na nich
              w dwójkę + dziecko było to wielkie - jak dobre łóże małżeńskie!!! Siostra spała
              na trzecim sama, ale spokojnie spokojnie mogłaby jeszcze z kimś!!! haha
              Zresztą proponuję zadzwonić i zapytać - nie wiem w jakim wieku sa twoje dzieci.
              Ja jadę w tym roku z mężem i synkiem i mają do nas dojechać znajomi (2 dorosłe
              osoby) i myślę, ze spokojnie się pomieścimy!!!
              A płaci sie za domek, nie od osoby!!!
              Pozdrawiam, mam nadzieję, że pomogłam
              Papa Ewa mama Filipa(prawie 4 lata, Boże !! jak ten czas leci!!)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka