Dodaj do ulubionych

Podzielmy się doświadczeniem-jakie plaże w Polsce

23.01.07, 23:01
Byliśmy kilka razy w Chłapowie (okolice Władysławowa) i wiem, że jest tam
przyzwoita plaża, zejście do morza mniej przyjemne- około 2 metrów kamienie.
Jesteśmy jednak zadowoleni i lubimy tam jeździć. Odwiedziliśmy też Rewę i z
całego serca odradzam- bardzo, bardzo brudna plaża!!
Czy możecie napisać jakie miejsca lepiej omijać, a gdzie warto pojechać-
chodzi mi głównie o "jakość" plaż. Bardzo proszę o odpowiedź.
Obserwuj wątek
    • grazbed Re: Podzielmy się doświadczeniem-jakie plaże w Po 24.01.07, 04:56
      Najpiękniejsze plaże: szerokie, piaszczyste, zagospodarowane, moim zdaniem są na
      Półwyspie Helskim: Jurata, Jastarnia, Kuźnice, Chłapowo, Władysławowo.
      Piękna plaża jest też w Karwii i Białogórze.
      Szeroka i piaszczysta plaża jest także w Krynicy Morskiej.

Zupełnie nie znam środkowego wybrzeża więc nie wiem jak jest.
      Na zachodnim wybrzeżu ładną plażę widziałam w Mrzeżynie.

Natomiast nie podobała mi się plaża w Dźwirzynie - wąska i kamienista,
      przynajmniej w tej części gdzie ja byłam (niedaleko ośrodka Społem). Dźwirzyno
      jest bardzo długie więc może dalej było lepiej. No i Jastrzębia Góra, leżąca na
      klifie - bardzo strome i długie schody.

A generalnie plaże nad Bałtykiem najładniejsze są we wrześniowe, słoneczne dni,
      kiedy już znikną tabuny turystów a woda nagrzana przez całe lato zachęca do
      kapieli... cudo
      • ewulaks1 Re: Podzielmy się doświadczeniem-jakie plaże w Po 28.01.07, 22:53
        władysławowo bardzo lubię ale nie powiem że ma szeroką plaże, bo odkąd pamiętam
        zwęża sie co roku, zwłaszcza jak wybudowali falochron w porcie.
    • aalfaa Re: Podzielmy się doświadczeniem-jakie plaże w Po 29.01.07, 14:31
      Polecam plażę w Karwii, Grzybowie i Ustroniu Morskim natommiast za nic nie
      wybrałabym się z dzieckiem i wózkiem do Jadtrzębiej Góry aby się do niej dostać
      trzeba pokonać strome schody a na dole jest wąsko i jakos tak odpychająco!
      • egraa Re: Podzielmy się doświadczeniem-jakie plaże w Po 29.01.07, 22:48
        Zapraszam do zajrzenia na fotoforum Morze Bałtyckie i obejrzenia plaż wzdłuż
        naszego wybrzeża. Wklejam link do wątku, gdzie zdjęcia są systematycznie
        uzupełniane.
        fotoforum.gazeta.pl/72,2,881,56057951.html
        • monika9920 Re: Podzielmy się doświadczeniem-jakie plaże w Po 30.01.07, 10:34
          Ja tez odradzam Jastrzebia Góre... te schody masakra... tzn. fajne dla młodych
          ludzi ale dla rodzin z dziecmi czy osób straszych zdecydowanie nie
          M
          • atena.an Re: Podzielmy się doświadczeniem-jakie plaże w Po 01.02.07, 20:07
            Niestety jastrzębia Góra piękna ale z wózkiem ... to powodzenia, a Karwia miała
            kiedyś Piękne !! plaże, mszkoda że to już przeszłość.
            Mielno-w zeszłym roku, plaze ładne i szerokie a dostęp do morza łagodny,
            miejscami wypłycenia no i strzeżona (choć w pewnym sensie minus bo jak tylko
            sinice się pojawią lub fala to zakaz kąpieli, ale z dzieckiem też nie można
            ryzykować). Jak pamiętam to rzeczywiście półwysep helski jma ładne plaże.
            podobnie w Niechorzu. Generalnie plaże w Polsce w sezonie są bardzo brudne, sami
            je brudzimy to druga strpona medalu. Uważam jednak ze plaże powinny być
            czyszczone, w Bułgarii w nocy piasek przesiewują specjalne samochody i nie ma
            mowy o śmieciach, a tam jak zauważyłam jest jeszcze mnioejsza kultura sprzątania
            po sobie. ale potrafią.
    • mamamarty3 Re: Podzielmy się doświadczeniem-jakie plaże w Po 01.02.07, 20:53
      Polecam plażę w Rowach (niedaleko Ustki). Zejścia łagodne, plaża czysta i w
      miarę szeroka. Im dalej od centrum tym lepiej - zaczyna się Słowiński Park
      Narodowy. I tu plaża mnie urzekła - trochę dzika i zupełnie nieprzeludniona.
      Ale uwaga: można spotkać naturystów. Zresztą Rowy polecam nie tylko ze względu
      na plażę. Miejscowość spokojna, ryby w Złotej Rybce przepyszne, jest jezioro,
      niedaleko latarnia morska i ruchome wydmy. Byliśmy tam z sześć razy i znów się
      wybietramy.
      • maja750 Re: Podzielmy się doświadczeniem-jakie plaże w Po 01.02.07, 21:04
        Szeroka i ładna plaża jest w Ustce i w Kołobrzegu. Polecam również Mielno.
    • sgosia5 Re: Podzielmy się doświadczeniem-jakie plaże w Po 24.02.07, 22:28
      Forum Plaże:
      forum.gazeta.pl/forum/71,67447.html?f=699
      • mmarecki Re: Podzielmy się doświadczeniem-jakie plaże w Po 25.02.07, 15:47
        Ja NIE polecam mielna!! plaza fajna ale trzeba byc o 8.15 zeby bylo miejsce...
        Natomiat polecam Dziwnow po wyleczeniu sie z mielna jezdze tylko do Dziwnowa!!
    • kasia27 A jak Jarosławiec? 25.02.07, 21:17
      Bo się wybieram i nie wiem czy warto
      • anieees Lubiatowo 08.03.07, 08:45
        Leży między Karwią w Łebą - cudowna szeroka plaża, miejsce nie przeludnione.Od
        lat jeździmy tam na pole namiotowe leżące nad samym morzem w sosnowym lesie z
        przyczepą.Zero komarów, piękny teren - ale jest także ośrodek nad samym morzem
        - domki, oraz kwatery we wsi Lubiatowo, Kopalino. Nasze dzieci nie wyobrazają
        sobie wkacji bez wyjazdu w to miejsce i proszą - żadna Turcja, Grecja czy
        Hszpania! Tylko Lubiatowo!!!

• yoka1 Ustka 17.03.07, 14:45
          Najlepsza plaża w Ustce - jeździmy tam z 4-letnim już synkiem. Szeroka, bez kamieni i nie odczuwa się tego typowego dla naszego morza targającego wiatrusmile)Jest dośc zacisznie, co nie jest bez znaczenia, przyjemnie się spaceruje. Natomiast Jarosławiec, który nie jest aż tak oddalony od Ustki jest całkowitym przeciwieństwem - wąska plaża, z jakimiś kamyczkami, a wieje okrutnie.
        • ireneusz8 Re: Lubiatowo 17.03.07, 17:43
          w ubiegłym roku spędziłem krótki urlop w Jastrzębiej Górze - ma bardzo
          urozmaiconą linię brzegową
          najbardziej stromo, kamienie na plaży w Rozewiu już pisałem, że dotrzeć tam mogą
          osoby o stalowych nerwach -ale nie na darmo tam usytuowano latarnię smile)

klif opada od tamtego miejsca do płaskiego terenu zaraz za J.G. tam można
          podjechać samochodem- jest naprawdę świetnie.Na wysokości Ostrowa wpada do morza
          jakaś mała rzeczka - a w niej raki, czyli czysta woda ,świetne miejsce dla
          rodzin z małymi dzieciakami.
          Uwaga - samo Ostrowo leży jakieś 3 km od plaży

Zaliczyłem też okolicę :
          Chłapowo zejście długie, strome, sporo schodów, schodków itp, plaża taka sobie,
          zero toalet

Lubiatowo- rzeczywiście sama plaża świetna, ale:
          te domki campingowe z poprzedniego postu pamiętają chyba Gierka, z daleka czuć
          stęchliznę ,
          sama wioseczka leży parę kilometrów od plaży na którą trzeba dojechać
          samochodem , a tu zonk- parkingi płatne, i niestety za mało ich
          Fajna jest Białogóra- też 3 km os plaży , ale za to zadbana wioseczka a w niej
          świetna stadnina koni, sporo zwierzaków wmini zoo.
          • ireneusz8 Mierzeja Wiślana - nie 17.03.07, 18:12
            zdecydowanie odradzam,
            tam panuje wszechobecnie brud !!!!
            Zupełnie jakby nie istniała instytucja sanepidu-
            brudne domy,
            brudne obejścia,
            brudne plaże,
            dojscia przez brudny las.

wyróżnia się tylko Krynica Morska,
            w poszczególnych miejscowościach pojedyncze pensjonaty, ale generalne
            niesmak

Zdecydowanie tak - Półwysep Helski Kaszubi to porządny naród - tu nawet
            najmniejsza chałupinka schludniejsza

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka