Dodaj do ulubionych

Scan Holiday - czy polecacie?

19.06.03, 23:14
Chcemy z mężem i synkiem (3lata) pod koniec września polecieć na wakacje w
ciepłe kraje. Bierzemy pod uwagę Wyspy Kanaryjskie lub Riwierię Turecką. Czy
ktoś mógłby polecić jakiś hotel i jeśli byl ze Scan Holiday to co o tym
biurze sądzi?

ianna
Obserwuj wątek
    • gosia.mama.wojtusia Re: Scan Holiday - czy polecacie? 20.06.03, 09:01
      ja nie polecam,przede wszystkim ceny kosmos,dwa:wiele znajomych moich
      podrózowało z nimi i nie byli zadowoleni,ja na wyspach kanaryjskich byłam rok
      temu i w tym roku tez lece:na Teneryfe z biurem travele.pl,ceny naprawde
      atrakyjne,wczasy rewelacja,za dwa tyg na teneryfie z wylotem z berlina,w hotelu
      5 giazdkowym(na małzenstwo z dzieckiem mielismy dwa pokoje,sypialnie
      +salon,łązienke,kuchnie z pełnym wyposazeniem i wielki taras,w hotelu kilka
      basenów,rewelacja po prostu)zapłacilismy 1800zł,był to last minute,załatwialąm
      na 1.5 mies przed wylotem,w tym roku tez lecimy na Teneryfe z travele i wiem ze
      to beda udane wakacje
      podaje ci namira na to biuro:Wrocłąw.travele.pl.maja swoja stronke internetowa
      www.travele.pl ale lepiej do nich zadzwonic 071/7835601 poprs Darię ,mozesz
      powołąs sie na mnie,na pewno znajdą ci fajna oferte(powołąj sie na Gosie z
      Polkowic),a jak bedziesz miala jakies pytania to daj
      znac :malgorzacia@interia.pl
      • mika_forum Re: Scan Holiday - czy polecacie? 22.06.03, 19:54
        Czy Ty przypadkiem nie jestes agentem tego 'travele"?
    • mika_forum Re: Scan Holiday - czy polecacie? 22.06.03, 19:55
      Biuro wiarygodne. Hotel.. no bedzie taki jak w katalogu. W Turcji bedzie
      wsciekly upal.
      • gugusiaczek Re: Scan Holiday - czy polecacie? 22.06.03, 20:53
        witajcie
        Moje wakacje ze Scan holiday byly koszmarem.Hotel okazal sie brudny,apartament
        2 pokojowy-malutkim pokojem ze scianka dzialowa wys.70 cm,aneks kuchenny-1
        garnek,poszczerbione naczynia i tandetne sztucce.......W koncu za odpowiednia
        doplata przenioslam sie w bardziej normalne warunki( weczesniej ogladalam
        prospekty ,upewnialam sie i zapewniano mnie ze wszystko jest jak w katalogu).w
        nowym miejscu pani rezydentka(pojawiala sie znikala w najmniej odpowiednich
        momentach-generalnie cizka bylo a namierzyc) na parkingu potracila mnie swoim
        autkiem powodujac skaceczenia nogi i porwanie spodnicy i byla bardzo oburzona
        kiedy jej zwrocilam uwage.Nie zaopiekowala sie mna -pod wzgledem medycznym
        (musiala sie sama o siebie troszczyc.uslyszalam ze trzeba patrzec gdzie sie
        chodzi.Ja akurat stalam podczas jej manewru.No i byla bardzo oburzona kiedy
        poprosilam ja chociaz o zwrot kosztow zniszczonej spodnicy.
        Po powrocie zlozylam skarge ale zawet mnie nie przeproszono,bo nie odpisano mi
        nawet na moje pismo!!!
        Nigdy wiecej nie pojade z tym biurem.Moze z czasem sie u nich poprawi
        organizacja i sposob traktowania klienta ale ja juz nie skorzystam
        • anala Re: Scan Holiday - czy polecacie? 07.07.03, 00:57
          Hej Gugusiaczek, widzę ze miałaś podobne doświadczenia ci ja z tym biurem . Ja
          byłam na Krecie z 9-mies. Igorkiem, miało być pod dzieci przede wszystkim, a
          było tragicznie. Napisaliśmy już reklamacje, ale nikt nam jeszcze nie
          odpowiedział. To już ponad trzy tyg. To jest skandal. A reklamacja dotyczyła
          wszystkiego z wyjątkiem jedzenia. Do tego stopnia, że przylecieliśmy na Krete,
          a nikt nie wiedział że ktos taki ma się pojawić! Wyobrażasz sobie? A ile trwało
          aby to wszystko poukładać.jesli masz ochote napisz na priva
          anala@interia.pl.Moze cos zaradzimy razem,
        • wadera2 Re: Scan Holiday - czy polecacie? 08.07.03, 22:10
          byłam rok temu ze scanem w Turcji, oszukano nas na kilka sposobów, w tym pokój
          który miał miec specjalny aneks dziecinny (jakby osobny pokoik), zwyczajnie go
          nie miał (a było to za sporą dopłatą). Pisaliśmy pisma do biura o zwrot
          nadpłaty, ale odpisano nam jakieś bzdury (że jak sie komuś nie podobało, to
          mógł się przenieść do innego hotelu). W końcu się wkurzyłam i napiałam do nich
          bardzo ostro grożąc sprawą sądową. I wiesz co? Nagle, bez jednego słowa -
          przesłali mi pieniądze! Jedno co mogę poradzić, to napisać bardzo twardo, że
          domagasz się zwrotu za to... i to...i trzeba się wesprzeć prawnikiem - niechby
          to był nawet blef.
          Życzę powodzenia i pozdrawiam
          Ania
    • kicia_edziecko Re: Scan Holiday - czy polecacie? 23.06.03, 11:04
      Byłam z tym biurem raz na tygodniowej wycieczce na Rodos. To był mój jedyny jak
      narazie wyjazd z biurem podróży. Nie miałam specjalnych powodów do narzekania,
      jednak było skromnie. Dużo skromniej niż wyobrażałam sobie na podstawie
      katalogu. Rezydentka była O.K., jednak jej aktywność była głównie, w zasadzie
      tylko, związana ze sprzedażą wycieczek fakultatywnych po absurdalnych cenach.

• kicia_edziecko Re: Scan Holiday - czy polecacie? 23.06.03, 11:07
        Byliśmy dwukrotkie w Turcji na własną rękę we wrześniu, zastanów się czy nie
        byłoby warto o tym pomyśleć. Kupiliśmy czarter z Warszawy w ofercie last minute
        (800 zł od osoby w obie strony) i szwendaliśmy się po wybrzeżu (i nie tylko).
        We wrześniu ceny przeciętnego pensjonantu na wybrzeżu, ze śnadaniem to ok. 60
        zł za dobę za pokój dwuosobowy. Jesz gdzie chcesz, robisz co chcesz, znudzi się
        Wam to pojedziecie do innego miejsca...
        • kicia_edziecko Re: Scan Holiday - czy polecacie? 23.06.03, 11:07
          W ten sposób zobaczylibyście dużo więcej, a do tych najsłodszych miejsc nie są
          organizowane wycieczki.
          Na przykład Uczagiz - cudna rybacka wioska. Mieliśmy pokój, a właściwie domek,
          z którego werandy można byłoby wskoczyć do wody gdyby było głębiej... Dla mnie
          to jest wypoczynek. Co ważne - moim zdaniem to też tańszy sposób podróżowania.
          We wrześniu jest taniej, upały do zniesienia, dużo owoców, warzyw (moja miłość -
          bakłażany).
          • kicia_edziecko Re: Scan Holiday - czy polecacie? 23.06.03, 11:08
            Naprawdę warto poczekać do września, z wielu powodów. Turcję mam względnie
            rozpracowaną, chętnie udzielę wskazówek jak się przemieszczać, gdzie jeść i na
            co zwracać uwagę. Jeżeli miałabyś ochotę to pisz na priv.
            Oj, rozmarzyłam się... Polecam Turcję, wspaniały kraj, szczególnie jak oddalisz
            się trochę od 12-sto piętrowych molochów zbudowanych na plażach, tętniących
            tandetą i niemieckimi turystami.
            Pozdrawiam
            • micia Re: Scan Holiday - czy polecacie? 26.06.03, 10:49
              Ja byłam 2 lata temu na Gran Canaria ze Scan Holiday i nie mogę narzekać. Była
              to oferta last minute, także dopiero na lotnisku dowiedzieliśmy się, gdzie nas
              przydzielono. Hotel był ok-wyżywienie we własnym zakresie.Rezydentki były
              bardzo miłe i kompetentne, a to czasami może zaważyć, czy wakacje będą udane
              bądź nie.
              Natomiast osobiście odradzam VINGa, byłam z nimi parę lat temu na Krecie i
              rezydentka była straszna - naburmuszone babsko, które chamsko się odzywało do
              ludzi
              pzdr
              M
            • ianna Re: Scan Holiday - czy polecacie?- do kici 29.06.03, 15:21
              Wysłałam maila do Ciebie na adres jw w Twoim mailu.
              Pozdrawiam
              ianna
    • almira Re: Scan Holiday - czy polecacie? 26.06.03, 18:52
      Byłam ze Scanem w ubiegłym roku na Riwierze Olimpijskiej i wróciłam zadowolna.
      Rezydentki szybko reagowały na uwagi. W tym roku chciałam ze Scanem lecieć do
      Bułgarii, ale niestety w połowie stycznia nie było już terminów na czerwiec
      (poleciałam z czeskim biurem Fischer na Majorkę i też byłam zadowolona).

Pozdrawiam
      Almira
    • aluc Re: Scan Holiday - czy polecacie? 27.06.03, 12:15
      byłam ze ScanHolidays w Turcji sześć lat temu - bez zastrzeżeń, ale i bez
      rewelacji, dodatkowe wycieczki kupiłyśmy z przyjaciółką na miejscu, w
      miejscowych tureckich biurach, o niebo taniej, a warunki porównywalne

teraz raczej skombinowałabym coś po swojemu - lot czarterowy, ale na miejscu
      juz totalna wolność

coś mi się tylko obiło o uszy, że Scan wystąpiło z Krajowej Izby Turystyki
    • amadores Re: Scan Holiday - czy polecacie? 29.06.03, 20:56
      czesc!
      ja scanem bylam 2 krotnie na Gran Canarii! GorAco polecam hotel Riu Waikiki w
      Playa del Ingles. Mysle, ze anary sa dobrym miejscem na wakacje z malym
      dzieckiem. Turcja zacheca atrakcyjnymi cenami, ale nie ma sie co oszukiwac, ze
      standad swiadczonych tam uslug jest nieco inny niz na Kanarach. Jesli chodzi o
      wyjazd ze Scanem tonie mam specjalnie nic do zażucenia. Niedociagniecia zdazaja
      sie kazdemu organizatorowi.
      pozdrawiam
      amadores
    • gosia.mama.wojtusia Re: Scan Holiday - czy polecacie?-do miki 29.06.03, 22:39
      hihi,nie jestem agentem tego biura,hihi,tak polecam ze mogłoby sie tak wydawacsmile
      polecam i ja i wiele moich znajomych jezdzi w łąsnie z tego biura i sa bardzo
      zadowoleni,pozdrawiam serdecznie
    • anala Re: Scan Holiday - czy polecacie? 06.07.03, 01:50
      Absolutnie nie polecam!! Wakacje z tym biurem były koszmarne. Byliśmy na Krecie
      i od samego początku wszystko było nie tak. Nie chce mi się pisac wszystkiego,
      ale to były jaja. Nigdy nie skorzystam z usług tego biura!
      • almira Re: Scan Holiday - czy polecacie? 08.07.03, 09:05
        Nie przesadzajcie, prawie każde biuro ma wpadki. Ja "przećwiczyłam" w ciagu
        ostatnich lat cztery biura (wszystkie wyjazdy z dzieckiem poczynając od momentu
        kiedy dziecko miało roczek):

2000 rok - Turcaj - Itaka
        2001 rok - Kreta - Triada
        2002 rok - Riwiera Olimpijska - Scan Holiday
        2003 rok - Majorka - Fischer

Z w/w biur na pierwszym miejscu postawiłabym Fischera, na drugim Scan Holiday,
        na pewno więcej nie pojadę z Triadą.

Pozdrawiam
        Almira
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka