vayacondios 23.01.09, 11:41 proszę o jakieś info o zorganizowanych wyjazdach, jesli ktoś z was był Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wojtek37k Re: Eurodisneyland 25.01.09, 22:29 Chcesz jechać tam autokarem , własnym samochodem , czy lecieć samolotem ? Ja mam tylko doświadczenie z dojazdem własnym i nie wiem czy jest sens pisać . Pozdrawiam Wojtek Odpowiedz Link Zgłoś
vayacondios Re: Eurodisneyland 26.01.09, 09:58 chodzi mi o zorganizowny wyjazd z biurem podróży, przede wszystkim z jakim warto, i najwazniejsze : jak bardzo męcząca jest podróż, jechałabym z 8 latkiem Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek37k Re: Eurodisneyland 26.01.09, 16:34 Ja miałem wyjazd zorganizowany przez biuro podróży - Neckermann , ale z dojazdem własnym . Dlatego pytam jaka forma dojazdu Cię interesuje , ale chyba dla Ciebie wyjazd z biurem jest synonimem zorganizowanego dojazdu przez biuro , a tak nie jest . Pozdrawiam Wojtek Odpowiedz Link Zgłoś
agy25 Re: Eurodisneyland 28.01.09, 17:00 Nie wiem co tu jest do organizowania. Loty sa np. tu: transavia.com A tu: www.disneylandparis.fr/ wszystko co potrzeba wiedziec na temat Eurodisney i tamtejszych atrakcji. Podroz samolotem do Paryza to ok 2 godziny. Eurpdisney jest ok. 40 km od Paryza, mozna dojechac podmiejska kolejka RER A. Na miejscu sa hotele, wiec mozna spedzic ze 2 dni bez koniecznosci powrotu do Paryza. Czy meczace dla 8-latka? Zalezy... Atrakcje mecza Odpowiedz Link Zgłoś
kalmarka Re: Eurodisneyland 28.01.09, 23:43 Się człowiek pyta o zorganizowaną wycieczkę a tu mu wmawiaja ze samemu lepiej. Skoro chce zorganizowana to tak trzeba mu pomóc znaleść a nie sie wymadrzac Jest biuro które organizuje i autokarowe i samolotowe i z własnym dojazdem i Disneyland i park Asterixa. Jezeli dalej jestes zainteresowany takim wyjazdem napisz Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek37k Re: Eurodisneyland 29.01.09, 11:56 Jeśli chodzi o ścisłość to pytałem o rodzaj dojazdu , nie komentowałem tego czy z biurem , czy nie , ale jak podejrzewam agent biura podróży się wmieszał to napiszę , że z żadnym biurem podóży nie opłaca się jechać do Eurodisneylandu , tylko załtwić wszystko przez internet , na stronie Eurodisneylandu , można tam sobie zarezerwować pobyt w hotelu przynależącym do parku rozrywki . Jesli mieszkasz w hotelu z sieci , to nie płacisz wstępu do parku rozrywki , wstęp jest już w cenie noclegu . I tak np. rezerwując 1 noc w hotelu masz na 2 dni bilety wstępu , 2 noce w hotelu masz na 3 dni bletu wstępu itd. itd. Eurodisneyland to dwa parki rozrywki , jeden dzień to jest lizanie loda przez szybę , aby się wyszumieć trzeba przeznaczyć 2 dni na park Classic i 1 dzień na park Movie - to jest minimum . Jeśli dojazd samochodem odpada z różnych przyczyn , to samolot (tanie linie) a później metro , jedna z linii metra dojeżdża do Eurodineylandu . W Erodisneylandzie pracuje sporo polaków w obsłudze gości parku . Pozdrawiam Wojtek Odpowiedz Link Zgłoś
kalmarka Re: Eurodisneyland 29.01.09, 13:36 Nie Twoja odpowiedz komentowałam tylko Agi. To wszystko co mam na ten temat do powiedzenia Odpowiedz Link Zgłoś