Dodaj do ulubionych

Mamy z lubuskiego - gdzie na całodniową wycieczkę?

09.03.06, 12:57
Zamierzamy wybrać się w dwie rodziny na całodniową wycieczkę, gdzieś w woj.
lubuskim, ale nie wiemy gdzie, by w razie niepogody wycieczka i tak była
udana.

Dzieci w wieku: 19 mcy, 2 latka, 5 lat i 6 lat.

Podpowiecie coś?
Obserwuj wątek
    • ykke Re: Mamy z lubuskiego - gdzie na całodniową wycie 09.03.06, 13:06
      Ale teraz, w marcu? Od kwietnia otwarte jest Safari Zoo w Świerkocinie, okolice
      Gorzowa. Super miejsce, nawet karuzele darmowe. A tak teraz, jak zimno to nie
      wiem...
    • llilly Re: Mamy z lubuskiego - gdzie na całodniową wycie 09.03.06, 13:25
      Polecam zamek, a w zasadzie pałac w Mierzęcinie-prosty dojazd z
      Dobiegniewa.Piękny park na spacery jak raz, stadnina koni, fantastyczny pałac,
      restauracja, kawiarnia-reasumując dla kazdego coś miłego, a dla dzieciecej
      fantazji wielkie pole do popisu.W końcu to prawdziwy pałac smile))
      • lila1974 Re: Tak ten pałac jest piękny 09.03.06, 13:39
        To muszą być raczej okolice Zielonej Góry, bo my jedziemy ze Szczecina, a druga
        rodzina ze Świdnicy.
    • lila1974 Re: Zielona Góra - Palmiarnia - warto? 09.03.06, 13:44

• be.em Re: Zielona Góra - Palmiarnia - warto? 09.03.06, 14:37
        zawsze cośsmile) ale nie lepiej pozwiedzać zamki dookoła?
        • monique222 Re: Zielona Góra - Palmiarnia - warto? 09.03.06, 14:44
          byłam raz w palmiarni... nie warto przereklamowana

www.oliwcik.smyki.pl
        • lila1974 Re: be.em 09.03.06, 15:02
          Jak wiesz, co warto zobaczyć, to podziel się wiedzą smile
          • be.em Re: be.em 09.03.06, 15:23
            kurcze, sama nie wiem... zamek w Zaborze? promem możesz sobei odrę
            przepłynąć... potem możesz szurnąć do sławy - piękne jezioro... smile
    • pyziamyzia Re: Mamy z lubuskiego - gdzie na całodniową wycie 09.03.06, 15:45
      Witam,
      a moze zainteresuje Was skansen w Ochli? A potem po wycieczce w skansenie do
      Zielonej na najlepszy w okolicy plac zabaw dla dzieciakow?
      Pozdrawiam Basia
      • lila1974 Re: Mamy z lubuskiego - gdzie na całodniową wycie 09.03.06, 17:51
        Tak, skansen jest przewidziany i chyba od niego zaczniemy, potem na plac
        zabaw "Arek" (o nim myslałaś?) i na obiad do Palmiarni - dobry plan?
        • raczek47 Re: Mamy z lubuskiego - gdzie na całodniową wycie 09.03.06, 18:57
          Ja jestem z Zielonej Góry, moze podpowiem, choc w marcu trudno wymyslić coś
          atrakcyjnego-palmiarnia, Arek ok.Jak pogoda dobra to w skansenie w Ochli jest
          bardzo fajnie, nic atrakcyjniejszego nie znajdziesz na tę porę roku.Ewentualnie
          lotnisko w Przylepie, tam jest stadnina, mozna poogladać koniki, a latem zrobić
          sobie piknik.Albo do Żar na kryty basen, to ok.40 km od Zielonej.Kryty basen
          jest tez w Drzonkowie, ale to dla starszych dzieci, bo nie ma brodzika ani
          zjezdzalni.A jesli to jest neidziela można wybrać się do teatru na
          przedstawienie dla dzieci-sa zawsze w nd przed południem.W Zielonej nie
          ma "rozrywkowych" miejsc, oprócz tego , co zaplanowałaś i co tu napisałam
          raczej nic więcej nie ma.Szczególnie w marcu.Pozdrawiam
          • lila1974 Re: raczku 09.03.06, 23:44
            Bardzo dziękuję, że napisałaś.
            Spotykamy się o 12:00 pod Biurem Informacji Turystycznej. Jeśli pogoda dopisze,
            to pójdziemy na spacer niebieskim albo żółtym szlakiem turystycznym. W
            Palmiarni zjemy obiad a póxniej, co również uzalezniam od pogody, pojedziemy do
            Muzeum. Po powrocie do ZG damy się dzieciakom wyszumieć w bawialni.

Bardzo miły pan z Informacji Turystycznej zostawi dla mnie foldery, więc na
            miejscu może jeszcze coś zmienimy.

Gdyby to było lato i piękna pogoda pozwiedzałabym piękną przyrodę, ale mówi się
            trudno smile
          • b.bujak Re: Mamy z lubuskiego - gdzie na całodniową wycie 10.03.06, 09:37
            jesli basen, to kawałek dalej - w Polkowicach - przy trasie, którą bedziecie
            jechali; a jak juz dojedziecie do celu podrozy, to zapraszam na basen do
            Świebodzic
            • natiz Re: Mamy z lubuskiego - gdzie na całodniową wycie 10.03.06, 10:13
              Jesteś może ze Świebodzic??? A ja tak szukam na tym forum sąsiadów!!! Mieszkam
              w miejscowości obok - Świdnica. To my umówiliśmy się z Lilą1974 na spotkanie w
              Ziel. Górze...
    • mamadominika3 Re: Mamy z lubuskiego - gdzie na całodniową wycie 10.03.06, 09:10
      Ja polecam Łagów, ale raczej na ładną pogodę. Piękne jeziora, kaczki, które
      można pokarmić, zamek z wieżą, z której jest piękny widok, lasy do brykania.
      Często tam jeździmy z naszym trzylatkiem
      • be.em Re: Mamy z lubuskiego - gdzie na całodniową wycie 10.03.06, 09:14
        eeee... kaczki? przy ptasiej grypie..? smile)
    • porzeczka1 Re: Mamy z lubuskiego - gdzie na całodniową wycie 10.03.06, 10:03
      Witam!
      A ja bym zaproponowała jeszcze muzeum w Drzonowie albo muzeum Archeologiczne w
      Świdnicy /tej koło Zielonej oczywiście wink/. No i warto oczywiście pochodzić po
      przepięknym zielonogórskim deptaku, podnieść troche głowę do góry i pooglądać
      kamieniczki smile, zobaczyc wieżę głodową a moze wejśc po prostu do Muzeum Ziemii
      Lubuskiej na deptaku smile). Oj... tak kocham to miasto i niestety bardzo rzadko
      teraz tam bywam... ale to już nie ten temat smile). Pozdrawiam i zyczę miłego
      pobytu w moim rodzinnym mieście....
      • b.bujak Re: Mamy z lubuskiego - gdzie na całodniową wycie 10.03.06, 10:12
        jesli juz o podnoszeniu głowy, to ja lubie tez, będąc w Zieonej G. wjechac na
        ostatnie pietro wieżowca o obejrzec krajobraz, dla mnie nietypowy, bo ja
        mieszkam pod górami...
        ale autorce wątku chodziło raczej o atrakcje dla dzieci...
        • porzeczka1 Re: Mamy z lubuskiego - gdzie na całodniową wycie 10.03.06, 10:14
          no tak... faktycznie... chodzenie po deptaku to raczej srednia atrakcja dla
          dzieci... smile)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka