lila1974 09.03.06, 12:57 Zamierzamy wybrać się w dwie rodziny na całodniową wycieczkę, gdzieś w woj. lubuskim, ale nie wiemy gdzie, by w razie niepogody wycieczka i tak była udana. Dzieci w wieku: 19 mcy, 2 latka, 5 lat i 6 lat. Podpowiecie coś? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ykke Re: Mamy z lubuskiego - gdzie na całodniową wycie 09.03.06, 13:06 Ale teraz, w marcu? Od kwietnia otwarte jest Safari Zoo w Świerkocinie, okolice Gorzowa. Super miejsce, nawet karuzele darmowe. A tak teraz, jak zimno to nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
llilly Re: Mamy z lubuskiego - gdzie na całodniową wycie 09.03.06, 13:25 Polecam zamek, a w zasadzie pałac w Mierzęcinie-prosty dojazd z Dobiegniewa.Piękny park na spacery jak raz, stadnina koni, fantastyczny pałac, restauracja, kawiarnia-reasumując dla kazdego coś miłego, a dla dzieciecej fantazji wielkie pole do popisu.W końcu to prawdziwy pałac )) Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Re: Tak ten pałac jest piękny 09.03.06, 13:39 To muszą być raczej okolice Zielonej Góry, bo my jedziemy ze Szczecina, a druga rodzina ze Świdnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
be.em Re: Zielona Góra - Palmiarnia - warto? 09.03.06, 14:37 zawsze coś) ale nie lepiej pozwiedzać zamki dookoła? Odpowiedz Link Zgłoś
monique222 Re: Zielona Góra - Palmiarnia - warto? 09.03.06, 14:44 byłam raz w palmiarni... nie warto przereklamowana www.oliwcik.smyki.pl Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Re: be.em 09.03.06, 15:02 Jak wiesz, co warto zobaczyć, to podziel się wiedzą Odpowiedz Link Zgłoś
be.em Re: be.em 09.03.06, 15:23 kurcze, sama nie wiem... zamek w Zaborze? promem możesz sobei odrę przepłynąć... potem możesz szurnąć do sławy - piękne jezioro... Odpowiedz Link Zgłoś
pyziamyzia Re: Mamy z lubuskiego - gdzie na całodniową wycie 09.03.06, 15:45 Witam, a moze zainteresuje Was skansen w Ochli? A potem po wycieczce w skansenie do Zielonej na najlepszy w okolicy plac zabaw dla dzieciakow? Pozdrawiam Basia Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Re: Mamy z lubuskiego - gdzie na całodniową wycie 09.03.06, 17:51 Tak, skansen jest przewidziany i chyba od niego zaczniemy, potem na plac zabaw "Arek" (o nim myslałaś?) i na obiad do Palmiarni - dobry plan? Odpowiedz Link Zgłoś
raczek47 Re: Mamy z lubuskiego - gdzie na całodniową wycie 09.03.06, 18:57 Ja jestem z Zielonej Góry, moze podpowiem, choc w marcu trudno wymyslić coś atrakcyjnego-palmiarnia, Arek ok.Jak pogoda dobra to w skansenie w Ochli jest bardzo fajnie, nic atrakcyjniejszego nie znajdziesz na tę porę roku.Ewentualnie lotnisko w Przylepie, tam jest stadnina, mozna poogladać koniki, a latem zrobić sobie piknik.Albo do Żar na kryty basen, to ok.40 km od Zielonej.Kryty basen jest tez w Drzonkowie, ale to dla starszych dzieci, bo nie ma brodzika ani zjezdzalni.A jesli to jest neidziela można wybrać się do teatru na przedstawienie dla dzieci-sa zawsze w nd przed południem.W Zielonej nie ma "rozrywkowych" miejsc, oprócz tego , co zaplanowałaś i co tu napisałam raczej nic więcej nie ma.Szczególnie w marcu.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Re: raczku 09.03.06, 23:44 Bardzo dziękuję, że napisałaś. Spotykamy się o 12:00 pod Biurem Informacji Turystycznej. Jeśli pogoda dopisze, to pójdziemy na spacer niebieskim albo żółtym szlakiem turystycznym. W Palmiarni zjemy obiad a póxniej, co również uzalezniam od pogody, pojedziemy do Muzeum. Po powrocie do ZG damy się dzieciakom wyszumieć w bawialni. Bardzo miły pan z Informacji Turystycznej zostawi dla mnie foldery, więc na miejscu może jeszcze coś zmienimy. Gdyby to było lato i piękna pogoda pozwiedzałabym piękną przyrodę, ale mówi się trudno Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: Mamy z lubuskiego - gdzie na całodniową wycie 10.03.06, 09:37 jesli basen, to kawałek dalej - w Polkowicach - przy trasie, którą bedziecie jechali; a jak juz dojedziecie do celu podrozy, to zapraszam na basen do Świebodzic Odpowiedz Link Zgłoś
natiz Re: Mamy z lubuskiego - gdzie na całodniową wycie 10.03.06, 10:13 Jesteś może ze Świebodzic??? A ja tak szukam na tym forum sąsiadów!!! Mieszkam w miejscowości obok - Świdnica. To my umówiliśmy się z Lilą1974 na spotkanie w Ziel. Górze... Odpowiedz Link Zgłoś
mamadominika3 Re: Mamy z lubuskiego - gdzie na całodniową wycie 10.03.06, 09:10 Ja polecam Łagów, ale raczej na ładną pogodę. Piękne jeziora, kaczki, które można pokarmić, zamek z wieżą, z której jest piękny widok, lasy do brykania. Często tam jeździmy z naszym trzylatkiem Odpowiedz Link Zgłoś
be.em Re: Mamy z lubuskiego - gdzie na całodniową wycie 10.03.06, 09:14 eeee... kaczki? przy ptasiej grypie..? ) Odpowiedz Link Zgłoś
porzeczka1 Re: Mamy z lubuskiego - gdzie na całodniową wycie 10.03.06, 10:03 Witam! A ja bym zaproponowała jeszcze muzeum w Drzonowie albo muzeum Archeologiczne w Świdnicy /tej koło Zielonej oczywiście /. No i warto oczywiście pochodzić po przepięknym zielonogórskim deptaku, podnieść troche głowę do góry i pooglądać kamieniczki , zobaczyc wieżę głodową a moze wejśc po prostu do Muzeum Ziemii Lubuskiej na deptaku ). Oj... tak kocham to miasto i niestety bardzo rzadko teraz tam bywam... ale to już nie ten temat ). Pozdrawiam i zyczę miłego pobytu w moim rodzinnym mieście.... Odpowiedz Link Zgłoś
b.bujak Re: Mamy z lubuskiego - gdzie na całodniową wycie 10.03.06, 10:12 jesli juz o podnoszeniu głowy, to ja lubie tez, będąc w Zieonej G. wjechac na ostatnie pietro wieżowca o obejrzec krajobraz, dla mnie nietypowy, bo ja mieszkam pod górami... ale autorce wątku chodziło raczej o atrakcje dla dzieci... Odpowiedz Link Zgłoś
porzeczka1 Re: Mamy z lubuskiego - gdzie na całodniową wycie 10.03.06, 10:14 no tak... faktycznie... chodzenie po deptaku to raczej srednia atrakcja dla dzieci... ) Odpowiedz Link Zgłoś