Dodaj do ulubionych

Lubawski - Inny Kandydat 0-1

10.10.09, 17:19
Zagłosujcie, czy za rok poprzecie pana prezydenta Wojciecha Lubawskiego, czy
innego kandydata.

Powiedzmy, że jest to II tura wyborów samorządowych i jego konkurent nie jest
przedstawicielem żadnego skrajnego ugrupowania. Jest wyrazicielem opinii
większości kielczan, którzy są niezadowoleni działalnością pana Lubawskiego i
chcą go zastąpić kimś, kto postawi na rozwój Kielc, politykę przyciągania
inwestorów, którzy tworzą nowe miejsca pracy i skończy ze stawianiem
niepotrzebnych pomników.

Za kilka dni zobaczymy, czy Wojciech Lubawski faktycznie ma tak duże poparcie
w Kielcach, skoro tak wiele osób na niego narzeka.

Kwestia techniczna - wystarczy w temacie zmienić punktację i dodać jeden swój
głos na pana Lubawskiego lub Innego Kandydata. Proszę czuwać nad właściwym
dodawaniem głosów!
Obserwuj wątek
    • Gość: gizmo Halina Czerniak na prezydenta Kielc! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.09, 17:31
      Jak wygra to nas wszystkich przeszkoli na wyspie Bali!
    • Gość: wyborcawas Re: Lubawski - Inny Kandydat 0-2 IP: 81.6.135.* 10.10.09, 18:28
      szkoda gadać
      • Gość: Miastowy Re: Lubawski - Inny Kandydat 1-2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.09, 19:56
        I zaczynamy odliczanie;)
    • Gość: ala Re: Lubawski - Inny Kandydat 0-1 IP: *.kielce.vectranet.pl 10.10.09, 22:13
      Większość Kielczan najwyraźniej jest zadowolona z miłościwie
      panującego. W dalszym ciągu panuje. No i miłuje - szkoda, że tylko
      wybranych.
      • Gość: alamapsa Re: Lubawski - Inny Kandydat 0-1 IP: *.chello.pl 11.10.09, 02:18
        Pytanie do partii różnych: jak wy chcecie zmieniać prezydenta, skoro przez parę
        ostatnich lat Lubawski nie ma konkurenta? Żadnego?
        W sondzie prezydenckiej ED pojawiły się nazwiska przedziwne, np. Błachuta. Chyba
        aż tak ludzi w Kielcach nie pogięło?
        Jeśli będzie startował Błachut i Lubawski, pójdę pieszo (w pielgrzymce)
        zagłosować na Lubawskiego.
        PS. Parking przed UM ciągle mi się nie podoba, mimo przyglądania się tej
        fatalnej budowli z wielu różnych stron. Klocek to klocek.
        • Gość: Jakub Lubawski - kandydat Koń maści czarnej 0-1 IP: 83.1.89.* 11.10.09, 09:26
          Tkwisz w przedziwnym błędzie. Przecież ogłoszono całkiem nowego kandydata na
          nowego pana prezydenta. Jest członkiem zwyczajnym PSL, ale władze PSL nie
          wiedzą
          , że kandyduje. :) Nazywa się Koń, jest umaszczony na czarno, zadowoli
          się stajnią w starej części ratusza i nawet uczy się już ortografii polskiej.
          • kielce-niskiepodatki Akrualny stan: Lubawski - Inny Kandydat 1-2 11.10.09, 12:02
            W tym wątku tylko oddajemy głosy. Dyskusje o tym, kto powinien być rywalem
            Lubawskiego i jaki powinien być nowy prezydent Kielc w innych wątkach.

Proszę o oddawanie głosów poprawiając punktację w temacie. Oczywiście każdy ma
            tylko jeden głos.
            • Gość: smurfmadrala Re: W.Lubawski prezydentem Kielc następnej kadencj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.09, 12:42
              Głosuję na Wojciecha Lubawskiego.

• Gość: Jakub Re: W.Lubawski prezydentem Kielc następnej kadenc IP: 83.1.89.* 11.10.09, 12:47
                Ty świnio!
            • Gość: Jakub Re: Akrualny stan: Lubawski - Inny Kandydat 1-2 IP: 83.1.89.* 11.10.09, 12:45
              kielce-niskiepodatki napisał:
              > W tym wątku tylko oddajemy głosy.

A czy ja ci nie pozwalam oddawać głosów? A oddawaj sobie do woli. Przecież w
              Polsce jest demokracja i wolność słowa - głosuj więc na kogo tylko chcesz i ile
              razy tego zapragniesz.

Czarny Koń rolnika z PSL-u jest poważnym kandydatem na neoprezydenta miasta
              Kielc, mimo że dopiero uczy się ortografii polskiej. Moim zdaniem, koń wygra z
              panem prezydentem Lubawskim. Jest szybszy i nie ma wąsów.
              • kielce-niskiepodatki Akrualny stan: Lubawski - Inny Kandydat 2-2 11.10.09, 13:24
                Robi się ciekawie...
        • Gość: he Re: Lubawski - Inny Kandydat 1-0 IP: *.chello.pl 11.10.09, 22:26
          nic dodać, nic ująć.
    • Gość: Adam N. Re: Lubawski - Inny Kandydat 3-2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.09, 13:44
      Niestety, tylko Lubawski:(
      • Gość: Jakub Re: Lubawski - Inny Kandydat 3-2 IP: 83.1.89.* 11.10.09, 17:08
        Przedstaw się. Anonimowo to każdy mądry.
        • Gość: ck Lubawski - Inny Kandydat 4-2 IP: *.xdsl.centertel.pl 11.10.09, 18:40
          A dlaczego akurat popierajacy Lubawskiego ma sie przedstawiac? Sam oglos swoje
          nazwisko i adres!
          Ode mnie 4:2 dla Lubawskiego. Przynajmniej ma facet jakas wizje.
          • Gość: kalosz Re: Lubawski - Inny Kandydat 3:0 v.o IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.09, 21:09
            Wygra Lubawski walkowerem. W ramach akcji stare proncie w nowym
            froncie nasze próżniate partie polityczne dojdą do wniosku, że
            lepszego kandydata nie ma jak Lubaś.Wystawią jako kandydatów jakieś
            dzieci i w ten sposób przejdzie .Inny wariant to poprą Samorząd 2002
            jako najlepsze rozwiązanie i nie trzeba będzie kogokolwiek szukać. /?
            A ta organizacja bez wybobraźni i pogladów skłonna będzie
            wspólpracować ze wszystkimi z lewa i prawa byle u władzy być.Kto na
            przykład z PO pomysli o kandydacie, skoro organizazcja będczie
            rozwiązana i nie zdązy wyszukać własnego, więc byle co poprze
    • Gość: takarada Re: Lubawski - Inny Kandydat 0-1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.09, 22:13
      kielce-niskiepodatki, trzeba było ankietę zrobić, wtedy wynik byłby widoczny.
      • Gość: takarada Re: Lubawski - Inny Kandydat 0-1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.09, 22:13
        aha, ja jestem za innym kandydatem :)
        • kielce-niskiepodatki Akrualny stan: Lubawski - Inny Kandydat 4-2 11.10.09, 22:22
          Ankietę można obejść, gdy za każdym razem wchodzisz do wątku z głównego forum.
          Także jedna osoba może głosować wiele razy. Oczywiście w tym przypadku też tak
          może być, ale przynajmniej widać IP danego użytkownika lub login.

Na razie zwolennicy pana Lubawskiego prowadzą.
          • Gość: 0-1 Re: Akrualny stan: Lubawski - Inny Kandydat 4-2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.09, 10:32
            tylko nowy młody kandydat-każdy powyżej pewnego wieku i ze świecznika miejskiego
            (ostatnich 10-15 lat )niesie niebezpieczeństwo panowania znanych nam urzędowych
            fotelowiczow,
            a najważniejsze jest by pewnych panów odciąć od korytka,bo w 90% oni paprzą
            miejską politykę.
            • Gość: emerytka Re: Akrualny stan: Lubawski - Inny Kandydat 4-3 IP: 194.181.134.* 12.10.09, 10:51
              czas na zmiany
    • Gość: ehh niskiepodatki niewiarygodny! "inny""kandydat" kto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.09, 12:51
      uznaje kolego, ze jestes NIEWIARYGODNY i chcesz wprowadzic bylejakiego politykiera na tron - kto to jest "inny kandydat" ??

"inny" to imie czy nazwisko?

juz o tym kiedys pisalismy ... a skoro watek by Ci niewygodny - rozstales sie z nim szybko i "pseudo-rzeczowo" jednoszczesnie pozakladales kilka innych o slynnym, acz nieznanym "Innym Kandydacie" ?!?!
      a teraz, SWOJA dzialalnoscia, przekonujesz mnie do tego, ze nie ma kogos takiego Innego Kandydata ... i bedzie to jakis wyssany z palca "spadochroniarz" o nikomu nieznanym imieniu czy nazwisku - to twoje mrzonki
      a w dodatku udowadniasz ze nie jestes ROZMOWCA, ktorego warto sluchac, i od teraz tak tez bedzie
      ehh
      • kielce-niskiepodatki Aktualny stan: Lubawski - Inny Kandydat 4-3 12.10.09, 20:43
        Gość portalu: ehh napisał(a):

> uznaje kolego, ze jestes NIEWIARYGODNY i chcesz wprowadzic bylejakiego polityki
        > era na tron - kto to jest "inny kandydat" ??
        >
        > "inny" to imie czy nazwisko?
        >
        > juz o tym kiedys pisalismy ... a skoro watek by Ci niewygodny - rozstales sie z
        > nim szybko i "pseudo-rzeczowo" jednoszczesnie pozakladales kilka innych o slyn
        > nym, acz nieznanym "Innym Kandydacie" ?!?!
        > a teraz, SWOJA dzialalnoscia, przekonujesz mnie do tego, ze nie ma kogos takieg
        > o Innego Kandydata ... i bedzie to jakis wyssany z palca "spadochroniarz" o nik
        > omu nieznanym imieniu czy nazwisku - to twoje mrzonki
        > a w dodatku udowadniasz ze nie jestes ROZMOWCA, ktorego warto sluchac, i od ter
        > az tak tez bedzie
        > ehh

Głosowanie trwa, ale w ramach ad vocem odpowiadam Szanownemu Przedmówcy.
        Niestety, nie jest prawdą, że promuję w tym wątku "Innego Kandydata", który w
        dodatku jest "politykierem", bo nie chodzi o konkretną osobę. Przypominam, że
        ideą tego wątku jest sprawdzenie, czy ktokolwiek inny ma jakiekolwiek szanse w
        walce o prezydenturę z panem Lubawskim. Do tego, wszyscy, którzy czytali już
        moje posty wiedzą, że brzydzę się politykierami Samorządu 2002, PiSu, PO i
        Lewicy. Myślę, że to jasne i proszę nie sugerować, iż brak mi wiarygodności, bo
        jest to po prostu nielogiczne.

Co do sugerowanego przez Ciebie "spadochroniarza", to uważam, że każdy, kto
        przedstawi mi właściwe argumenty na rozwój Kielc zasługuje bardziej na mój cenny
        głos, niż obecny prezydent Lubawski, który realizuje program bardzo wąskiej
        grupy ludzi ze swojego otoczenia. Mogę to nawet udowodnić przed sądem, gdybym
        został pozwany. Ale tak nie będzie, bo działam zgodnie z prawem.

Wracajmy do głosowania.
    • Gość: samsoin Re: Lubawski - Inny Kandydat 0-1 IP: 81.219.210.* 12.10.09, 22:22
      zagłosuję na kandydata, który nie jest W.Lubawskim. Pacyfikacja pracowniczej
      demonstracji, pomniki dla emerytów, klocek-parking w centrum, słaba skuteczność
      w pozyskiwaniu środków, lekceważące i ośmieszające wypowiedzi jego
      współpracowników (dyrektorzy, Sygut o edukacji) oraz lata robienia wszystkiego
      "byle jak".

Inny kandydat? Może będzie taki sam, a może gorszy, ale jak nie zmienimy
      Lubawskiego to zostanie w Kielcach jak jest, a jest tak, że trzeba wyjechać żeby
      było jako tako.
      • fulwia Re: Lubawski - Inny Kandydat 4-7 12.10.09, 22:33
        bo ja nigdy nie głosowałam na W.Lubawskiego i nadal nie będę
      • fulwia Re: Lubawski - Inny Kandydat4-7 12.10.09, 22:47
        Co znaczy czy ktoś inny ma szanse? Oczywiście,że ma, bo ten prezydent nie myśli
        o mieszkańcach tylko o sobie.
        Zmienia cele i wizje - ani na lepsze ani na gorsze. Dokonuje złych wyborów i
        wydatków z budżetu /b.dużo przykładów +ekspresówka przez miasto!/.
        Nie mamy innego wyjścia, bo Kielce nadal będą ostatnie, a tylko na I miejscu w
        bezrobociu wśród miast wojewódzkich.

• plisak Re: Lubawski - Inny Kandydat4-7 13.10.09, 00:01
          PAN PREZYDENT lUBAWSKI i długo, długo nic...
          • Gość: ja Re: Lubawski - Inny Kandydat4-7 IP: *.kielce.vectranet.pl 14.10.09, 17:11
            Jak zmieni swoich niektorych wspolpracownikow, bo kompromitują Go -np. Tomala,
            jak zmieni nastawienie do pomników -bo Jego pomnika nie będzie; jak zacznie
            rozmawiać z ludźmi młodymi jakie mają potrzeby i pomysły- bo w Jego otoczeniu
            bardzo mało ludzi młodych tylko "kolesie" (jak długo jeszcze p. Sygut, jak
            długo?); jak pokaże, że zależy mu na mądrych ludziach w mieście a nie na ich
            ucieczce, bo pracy nie ma to może zagłosuję z rodziną i znajomymi. Jeśli nic się
            nie zmieni- to nie. Emigracja czeka a tutaj zostaną sami emeryci i za 5 lat
            będzie 120 tys. starszych i niezaradnych ludzi, bo reszta ucieknie
    • Gość: ziggy Re: Lubawski - Inny Kandydat 10-1 IP: *.chello.pl 13.10.09, 00:43
      jw
      • kielce-niskiepodatki Obecnie jest: Lubawski - Inny Kandydat 6-5 14.10.09, 22:43
        Było trochę liczenia i wyszło, że ostatnio padły po dwa głosy na pana
        Lubawskiego i dwa głosy na kogoś, kto miałby się z nim zmierzyć w II turze.
        Fulwii można oczywiście policzyć tylko jeden głos, z całym szacunkiem dla Niej.

Proszę o dalsze głosy. Proszę wpisywać je w tytule, zmieniając go. oczywiście,
        każdy ma tylko jeden głos. Czuwam nad tym, aby punktacja była uczciwa.
        • Gość: PiSuar Re: Obecnie jest: Lubawski - Inny Kandydat 7-5 IP: *.adsl.inetia.pl 14.10.09, 23:18
          Za pomoc Koronie która jest jedyną wizytówką Kielc obok Targów.
          • Gość: hmm Re: Obecnie jest: Lubawski -7-100 IP: 77.223.220.* 14.10.09, 23:41
            może Bóg mnie wysłucha
            • Gość: cipcia prowokacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.09, 07:59
              Podać WEL-owi na tacy kandydatów, a on z nimi porozmawia i
              zrezygnują dla dbra miasta.Tego inicjator oczekuje, to niech się
              wpisze jako pierwszy kandydat z imienia i nazwiska. Może w
              magistracie pracuje.
              • Gość: dylu Re: prowokacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.09, 14:47
                I co magistrackie złapane na gorącym uczynku przestału npoisać -
                prowokatorzy - myślą tylko o swoich dupach i WEL-u jak go przy życiu
                utrzymać i siebie
        • fulwia Re: Lubawski - Inny Kandydat 6-5? Jest 6:8 15.10.09, 12:20
          Są pominięte głosy: takarada, samsoin i gość 0:1 na rzecz innego kandydata -
          dodałam je w poprzednim wyliczeniu. Nie od siebie.
          Ten sondaż jest niepotrzebny nawet. Ostatnie miejsce w rankingach możemy mieć
          bez żadnego prezydenta a będzie taniej.
          • kielce-niskiepodatki Po sprawdzeniu jest: Lubawski - Inny Kandydat 9-7 15.10.09, 18:31
            Skoro pojawiły się wątpliwości, chciałbym je rozwiać. Poniżej lista osób i ich
            głosy. Nie wliczam opinii na temat wyborów i poszczególnych kandydatów bez
            jasnego opowiedzenia się za kimkolwiek.

0-1 kielce-niskiepodatki
            0-2 wyborcawas
            1-2 Miastowy
            2-2 smurfmadrala
            3-2 he
            4-2 Adam N.
            5-2 ck
            6-2 kalosz
            6-3 Gość: 0-1
            6-4 emerytka
            6-5 samsoin
            6-6 fulwia
            7-6 plisak
            8-6 ziggy
            9-6 PiSuar
            9-7 hmm

Głosy się trochę wymieszały, ale i tak widać przewagę pana Lubawskiego. Co do
            prowokacji, o którą ktoś mnie posądził, to niniejszym informuję, że chodzi mi o
            coś zupełnie odwrotnego. Chciałbym pokazać, jak duże poparcie ma obecny
            prezydent i jak trudno będzie go pokonać w wyborach. To dla tych, którzy w
            piątek na niego narzekają, a w niedzielę na niego głosują...
            • Gość: Jakub Po sprawdzeniu jest: 9 : 9 IP: 83.1.89.* 15.10.09, 18:42
              Nawet koń wygra z Lubawskim. Głosuję razem z koniem, bo koń z PSL-u dopiero uczy
              się ortografii i mylą mu się wielkie litery, np. potrafi przeczytać Lub.., jako
              Żydawski. Alors, mamy 9:9.
              • kielce-niskiepodatki Oczywiście jest: Lubawski - Inny Kandydat 9-7 15.10.09, 19:05
                Proszę głosować w temacie. Proszę głosować odpowiadając pod poprzednim postem,
                bo nam się znowu rozjadą wyniki. Na tę chwilę jest 9-7.
                • fulwia Re: Oczywiście jest: Lubawski - Inny Kandydat 9-7 16.10.09, 13:39
                  uważam tak: 'kalosz' - odjąć 1 Lub.; dodać ewent. 'ja' inny kandydat.
                  Wynik 8:8
                  • Gość: karol Re: Oczywiście jest: Lubawski - Inny Kandydat 9-7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.09, 13:59
                    nim zagłosujesz zrób rachunek "sumienia"

Zakres działania i zadania gminy
                    Art. 6.
                    1. Do zakresu działania gminy należą wszystkie sprawy publiczne o znaczeniu
                    lokalnym,
                    nie zastrzeżone ustawami na rzecz innych podmiotów.

Art. 7.
                    1. Zaspokajanie zbiorowych potrzeb wspólnoty należy do zadań własnych gminy.
                    W szczególności zadania własne obejmują sprawy:
                    1) ładu przestrzennego, gospodarki nieruchomościami, ochrony środowiska i
                    przyrody oraz gospodarki wodnej,
                    2) gminnych dróg, ulic, mostów, placów oraz organizacji ruchu drogowego,
                    3) wodociągów i zaopatrzenia w wodę, kanalizacji, usuwania i oczyszczania
                    ścieków komunalnych, utrzymania czystości i porządku oraz urządzeń sani-

tarnych, wysypisk i unieszkodliwiania odpadów komunalnych, zaopatrzenia
                    w energię elektryczną i cieplną oraz gaz,
                    4) lokalnego transportu zbiorowego,
                    5) ochrony zdrowia,
                    6) pomocy społecznej, w tym ośrodków i zakładów opiekuńczych,
                    7) gminnego budownictwa mieszkaniowego,
                    8) edukacji publicznej,
                    9) kultury, w tym bibliotek gminnych i innych instytucji kultury oraz ochrony
                    zabytków i opieki nad zabytkami,
                    10) kultury fizycznej i turystyki, w tym terenów rekreacyjnych i urządzeń
                    sportowych,
                    11) targowisk i hal targowych,
                    12) zieleni gminnej i zadrzewień,
                    13) cmentarzy gminnych,
                    14) porządku publicznego i bezpieczeństwa obywateli oraz ochrony przeciwpożarowej
                    i przeciwpowodziowej, w tym wyposażenia i utrzymania gminnego
                    magazynu przeciwpowodziowego,
                    15) utrzymania gminnych obiektów i urządzeń użyteczności publicznej oraz obiektów
                    administracyjnych,
                    16) polityki prorodzinnej, w tym zapewnienia kobietom w ciąży opieki socjalnej,
                    medycznej i prawnej,
                    17) wspierania i upowszechniania idei samorządowej, w tym tworzenia warunków
                    do działania i rozwoju jednostek pomocniczych i wdrażania programów
                    pobudzania aktywności obywatelskiej,
                    18) promocji gminy,
                    19) współpracy z organizacjami pozarządowymi,
                    20) współpracy ze społecznościami lokalnymi i regionalnymi innych państw.
                    2. Ustawy określają, które zadania własne gminy mają charakter obowiązkowy.
                    3. Przekazanie gminie, w drodze ustawy, nowych zadań własnych wymaga zapewnienia
                    koniecznych środków finansowych na ich realizację w postaci zwiększenia
                    dochodów własnych gminy lub subwencji.

mnie wychodzi 0-1
                    .

• Gość: Jakub Re: Oczywiście jest: Lubawski - Inny Kandydat 9-7 IP: 83.1.89.* 16.10.09, 17:38
                    Ten podatnik to oszust. Znowu nie zaliczył 2 głosów na znacznie lepszego
                    kandydata niż Lubawski.
                    Natomiast zaliczył Lubawskiemu głos jakiegoś anonimowego gościa, choć na wybory
                    należy zgłaszac się z dowodem osobistym w ręce. Jako drugi zaliczył głos smurfa,
                    mimo że napisałem, że to świnia.

Trzeba donieść na oszusta do Urzędu Skarbowego.
                    • kielce-niskiepodatki Nota prawna 17.10.09, 10:11
                      Jakubie, nie pisz o mnie "oszust", ponieważ mogę uznać, że naruszyłeś moje dobra
                      osobiste, co podlega każe z Kodeksu Karnego i Kodeksu Cywilnego. Przypominam, że
                      istnieje coś takiego, jak PRAWO i nie można kogoś BEZKARNIE nazywać oszustem,
                      szczególnie, gdy oszustem nie jest.

Pamiętaj, że piszesz spod jakiegoś IP i nie jesteś anonimowy.
                      • Gość: Jakub Re: Nota prawna IP: 83.1.89.* 17.10.09, 11:45
                        Ty oszuście i do tego - bezczelny, kłamiący w żywe oczy oszuście. Ile razy
                        pomijałeś moje głosy, ty zakłamana socjalistyczna świnio? Robisz błędy
                        ortograficzne
                        typowe dla socjalistycznych złodziei i to nie pierwszy raz! A
                        więc nie ma wątpliwości, skąd się tu wziąłeś. :)