Dodaj do ulubionych

a moze ranking zaufania do kieleckich instytucji?

15.01.04, 20:54
Ogladałem w telewizjijak spada na łeb poziom zaufania do instytucji państwa
w Polsce. To jest tragedia. U nas jest chyba inaczej. Nikt takich ankiet w
Kielcach nie robił, ale spróbować mozna. No to komu ufacie? Może lokalne
organizacje partyjne? SLD?, ZSL? PiS? Amoze władze wojewódzkie? SEjmik?,
Marszałkowie? A może sądy? Prokuratura? Zróbmy internetowy ranking. Ja mam
tak duże zaufanie do wszystkich wymiernionych, ze az nie moge wybrać. No
moze opisywany na tym forum prezydent, ale i tak mam watpliwości czy by Go
ktos nie przebił. Badźcie lepsi i pokazcie tych godnych zaufania. Nie dajcie
ludowi czekać. W końcu skąd ma on (ten lud znaczy się) wiedziec na kogo w
czerwcu głosować? Pomóżcie!
Obserwuj wątek
    • Gość: behemot poziom zaufania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.04, 21:12
      > Ogladałem w telewizjijak spada na łeb poziom zaufania do instytucji państwa

...he, he, he - i strasznie się przejąłeś ?

Dziwna sprawa. Miałem przyjemność kiedyś spotkać obecnego Wojewodę na polu
      zawodowym i pamiętam go jako kompetentnego prawnika. Nie znałem wtedy jego
      poglądów politycznych ale myślę, że mógłbym mu zaufać jako człowiekowi
      rozsądnemu.
      Niedawno patrzyłem na strony UW, zeby zobaczyć co on teraz robi. Nic
      praktycznie nie robi. W związku z tym, na jakiej podstawie mozna podjąć decyzję
      czy mu ufać czy nie ?

Kiedys bylo pytanie, komu pozyczylbys pieniądze bez pokwitowania.
      Mazowieckiemu bym pozyczył (ewentualnie Tuskowi, ale na procent). Reszta niech
      spada.
      • basia996 Re: poziom zaufania 15.01.04, 21:50
        Gość portalu: behemot napisał(a):
        > Kiedys bylo pytanie, komu pozyczylbys pieniądze bez pokwitowania.
        > Mazowieckiemu bym pozyczył (ewentualnie Tuskowi, ale na procent). Reszta
        niech
        > spada.
        A mnie byś pożyczył ??? ha ha ha
        Pozdrawiam
      • Gość: Najarany Re: poziom zaufania IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 16.01.04, 11:12
        Mazowieckiemu byś pożyczył? Poważnie? A Kuroniowi też byś pożyczył? A
        Michnikowi? Dlaczego Mazowiecki zasługuje na Twoje zaufanie, a ci dwaj panowie
        nie?
    • Gość: mlody Re: a moze ranking zaufania do kieleckich instytu IP: *.complex.com.pl 16.01.04, 08:30
      Moze tak jak w szkole od 1 do 6:

lokalne organizacje partyjne:
      SLD - 2
      PSL - 1
      PiS - 2
      PO - 2
      UP - 2
      LPR - 1
      Samoobrona - 1

Zwiazki zawodowe
      Solidarnosc - 2
      OPZZ - 2

A moze władze wojewódzkie
      Sejmik - 3
      Marszałkowie - 1
      Wojewoda - 1

Prezydent - 1
      Rada Miasta - 2
      Starosta - 3
      Rada Powiatu - 2

A może sądy - 3
      Prokuratura - 3

Inne
      Urzedy Skarbowe - 1
      Izba Skarbowa - 1
      Policja - 4

Media
      GW - 2
      Echo - 3
      Slowo - 3
      R. Kielce - 4

To moja osobista opinia wynikajaca z obserwacji dzialan, motywacji i
      przygotowania merytorycznego, sprawnosci organizacyjnej i uczciwosci.
      • Gość: jan Re: a moze ranking zaufania do kieleckich instytu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.04, 09:44
        No proszę... brukowiec Echo dostał tu wyższą ocenę niż GW...
        • Gość: mlody Re: a moze ranking zaufania do kieleckich instytu IP: *.complex.com.pl 16.01.04, 09:56
          To sprawa zaufania a nie jedynie tresci. To byla moja opinia. Jesli masz inna
          (a widac ze tak) to prosze - okresl Ty swoje zaufanie.
      • kielcz Re: a moze ranking zaufania do kieleckich instytu 16.01.04, 17:27
        Bardzo ciekawa ocena. Najwyzej Policja (gdzie te kawały o milicjantach w PRL-u)
        potem równo sądy i prokuratura (ale tylko na trókę!) i potem własciwie nic.
        Ciekawe, ze własciwie wszystkie partie dostały ocene niedostateczną. Rankingi
        ogólnopolskie mówią cos innego. Rozumiem, ze ten głos nie jest reprezentatywny
        i partie tylko przez przypadek dostały tak mało. Ja naprawde miałbym kłopot z
        wybraniem instytucji zaufania publicznego. A komus przeciez ufac trzeba.
        • Gość: DeViathor Re: a moze ranking zaufania do kieleckich instytu IP: 62.233.183.* 16.01.04, 18:41
          Nie bede sie rozwodzil, bo to i tak nie ma sensu.
          Powiem jedno:
          Studiuje w Krakowie i wstyd mi sie przyznawac ze jestem z Kielc.
          Moim zdaniem nikt w tej chwili nie zasluguje na zaufanie, a na zla opinie
          Kielc zapracowalo najbardziej SLD(nie liczac Liroya :>). Mialem watpliwa
          przyjemnosc ogladac te wszystkie (za przeproszeniem) mordy.
          Patrzylem jak Dlugosz wyklucal sie ze Stepniem nie szczedzac slow... i na
          wiele innych sytuacji. Momentami chce sie plakac jak trzeba na nich patrzec.
          Na szczescie ktos "na gorze" boi sie o swoj stolek, wiec kolegow podklada.
          Dzieki temu jednak zaczyna sie robic w kielcach inaczej ... jakos mniej
          czerwono ?? :)
          PS. A mialem sie nie rozwodzic
          • kielcz Re: a moze ranking zaufania do kieleckich instytu 16.01.04, 20:16
            No ale komus zaufac musisz. Może jednak kogoś znajdziemy. A co do koloru
            Kielc, to nie badx takim optymistą. Ty pewnie nie wiesz, że Stalin zwalczał
            komunizm. Tak się maskował, jak nasi dzisiejsi "przefarbowańcy". Pozdrowienia.
          • Gość: behemot oh, co za troska o partię... IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 16.01.04, 21:10
            > Studiuje w Krakowie
            pewnie polonistykę

> i wstyd mi sie przyznawac ze jestem z Kielc.

Masz rację - nie przyznawaj się - nam też zaszczytu nie przynosisz.
            Pewnie Ci się wydaje, ze w Krakowie Kielce są oceniane przez pryzmat wyczynów
            Panów z PZPR. Wszyscy w Krakowie się spodziewali, że SLD to mężowie stanu, że
            to ludzie honoru, uczciwi, sprawiedliwi, a tu proszę - taki zawód. Cała Polska,
            a Kraków najbardziej, jest zatroskana sytuacją w partii i niby zamartwia się
            każdą jej porażką?
            Wstydzić sie powinny ale miasta, gdzie PZPR rządzi, a nie Kielce!!!
            W jakim towarzystwie ty się obracasz młody czlowieku, ze tak Cie obchodzą
            komuchy?
            Palnij się w łeb kolego studencie. Studiowanie w Krakowie do czegos
            zzobowiązuje. Kielce to miasto, a nie jakieś męty z PZPR!!! Czego ty się
            właściwie po nich spodziewałeś ?
            • kielcz To kto tu rzadzi? 17.01.04, 08:14
              Zaskoczyłeś mnie behemocie. Jak ja sie rozgladam to widzę wielu
              przemalowańców, co to w PRL-u na innych stołkach siedzieli, a dzis też niezłe,
              choc często inne mają. Wsród tzw. prawicybtez wyraźnych postaci jakby troche
              mało. W Krakowie pewnie też niewiele lepiej, ale ich na to stać (co wolno
              wojewodzie .. zanim gruby schudnie itp). Taka jest rzeczywistość. Kielce sa
              m.in z racji stuktury zatrudnienia ostoja SLD, a jakby tak popatrzeć po
              wpływach we władzach to tez mamy większe niz wiele miast. Że to sie nie
              przekłada na poziom życia obywateli to juz inna sprawa, ale nasi lokalni
              bonzowie maja duzo do powiedzenia w rzadzie i przyległosciach.
    • Gość: BBB Jemu wierzę IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 16.01.04, 21:45
      Jak podchodzi do mnie na ulicy zmęczony człowiek i mówi, że brakuje mu 1 PLN
      do wina, to jemu wierzę.
      Pozdrawiam :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka