nauczycielka_ang 16.01.10, 12:08 Super, mieszkam na ślichowicach, to świetny pomysł :) Mama nadzieję tylko, że obiektu nie zdewastują wandale i żule :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Alex Oszustwo! Jakim obszarze metropolitarnym? IP: *.itfutura.com 16.01.10, 12:49 Ten proejkt został napisany tylko pod przykrywkę. Pokażcie, która gmina z Kieleckiego Obszaru Metropolitarnego skorzystała z tego dofinansowania. Tylko Kielce, zarówno nowe linie jak i mindworce. Przyspuszczam, że każda gmina chciałaby mieć komunkację na poziomie 2,15 zł za km. Teraz wiele gmin na takim poziomie dopłaca do obecnych autobusów. Kolejny raz gminy zostały oszukane, a były potrzebne tylko do wniosku. Smutna prawda i rzeczywistość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szust Re: Oszustwo! Jakim obszarze metropolitarnym? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.01.10, 14:42 Mało tego! Wielu wokół mówi, że jest w stanie wybudowć dom za 500tys. zł. Więc za dwa mini dworce nie powinno się wydać więcej niż 1mln. Pytam więc otwarcie MZD dlaczego wydajecie nasze ponad 4mln.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielczanin Re: Oszustwo! Jakim obszarze metropolitarnym? IP: 77.223.216.* 16.01.10, 15:44 no właśnie. PEwnie sama dokumentacja pochłonie 1,5 miliona :) Zakładając że m kw kosztuje 5 tys zł ale to juz tak na wypasie to nie powinno wyjśc więcej niż 1,5 mln zł. ALe spokojnie naród jest bogaty - zapłaci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielczanin Re: Oszustwo! Jakim obszarze metropolitarnym? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.10, 20:48 To jest czysty idiotyzm tyle forsy Czy my jako mieszkancy- podatnicy możemy mieć wgląd do tych cudownych pomysłów a także do projektów lokalizacyjnych czy tylko cudotwórca WEL ijego spółka kolesjów z MZD Odpowiedz Link Zgłoś
abrazo Minidworce i pętle autobusowe za 4,2 mln zł 16.01.10, 13:12 martwia mnie automaty i wyswietlacze, ile przetrwaja przy kieleckiej kulturze.. w Krakowie to sie sprawdza, ale 115 km odleglosci a mentalnosc zupelnie inna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasazer Re: Minidworce i pętle autobusowe za 4,2 mln zł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.10, 20:42 skoro automaty do sprzedaży biletów znajdują się w każdym autobusie to po co jeszcze inwestować w stacjonarne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qpa Re: Minidworce i pętle autobusowe za 4,2 mln zł IP: *.chello.pl 16.01.10, 16:46 głupi pomysł z tymi dworcami, szczególnie jak mi taki postawią przed blokiem :/ lepiej by kupili więcej autobusów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;kpgho Re: Minidworce i pętle autobusowe za 4,2 mln zł IP: *.chello.pl 16.01.10, 21:08 Znowu pomysł jak wydać kolejne pieniądze,aby tylko nie dla mieszkańców. Może jeszcze mini autobusiki,myślę że byłyby lepsze.Jestem pod wielkim wrażeniem ludzi wymyślających,co jeszcze i jak wydać kolejną potężną kwotę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaja Cygaństwo, draństwo ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.10, 21:59 Oszukiwanie KE, giga inwestycje jeśli idzie o koszty, a nikomu niepotrzebne !!WEL robi co chce, nikt go nie pilnuje !Tak tracimy forsę z kasy miejskiej, bo do finansów z UE trzeba dołożyć własne !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysl !! Re: Cygaństwo, draństwo ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.10, 21:32 Za takie rozwalanie kasy miejskiej, w Łodzi odwołują prezydenta !!U nas wszyscy cicho siedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: handlowiec z cent. Pozdrowienia z Łodzi !!!!! IP: *.ip.netia.com.pl 17.01.10, 21:35 lodz.gazeta.pl/lodz/1,35136,7464115,Lewica__24___frekwencji__Kropiwnicki_odwolany_.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dedek Re: Minidworce i pętle autobusowe za 4,2 mln zł IP: *.147.105.74.nat.umts.dynamic.eranet.pl 17.01.10, 07:31 Taką pętle - rozwiązującą problemy w centrum - powinno się zrobić pod dworcem PKP lub na połączyć z dworcem PKS. Wykorzystać plac, by było to miejsce, gdzie autobusy z każdej strony miasta się spotykają, a pasażerowie mogą się przesiadać w dowolnym kierunku. Widziałem takie rozwiązania w wielu miastach zachodu i nie widzę lepszego pomysłu na usprawnienie komunikacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do dedka Re: Minidworce i pętle autobusowe za 4,2 mln zł IP: *.opera-mini.net 17.01.10, 09:20 jeżeli kierowca autobusu po każdym kursie odwala kilkunasto minutową drzemkę na siedząco w autobusie to powinien być taki mini hotel kierowcy MPK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asder Re: Minidworce i pętle autobusowe za 4,2 mln zł IP: *.kielce.vectranet.pl 17.01.10, 23:40 Mini dworce?A skąd oni taki pomysł zaczerpnęli?W kilku miastach byłem, nie pamiętam nic takiego...no ale ja z małego miasta jestem mogłem nie wiedzieć o co chodzi?Dwa dworce-mini po 120m kw. x 5000 zł za m kw=1200000.Skąd ta cena 4000000zł???????????5000zł za metr betonowej posadzki na jakimś dworcu mini to chyba i tak drogo liczone jest...A i pewnie znów jakieś 500 osób powie w ankiecie,że Kielce to przyjazne miasto do życia.. Odpowiedz Link Zgłoś
rozalsky-1 Re: Minidworce i pętle autobusowe za 4,2 mln zł 18.01.10, 09:01 Te kilka miast w których byłeś to co? Pinczów, Busko czy jakiś inny Staszów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gainek Re: Minidworce i pętle autobusowe za 4,2 mln zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.10, 09:53 Dedek ma rację,ponieważ nie ma w Kielcach alternatywnej komunikacji,te pieniądze powinny być przeznaczone na budowę,węzła przesiadkowego na skrzyżowaniu kierunków miasta.zlokalizowanych albo w okolicach dworca,żytniej albo kolo bazarów,Rozpraszanie mini dworców skończy się ich przebudową na handelek.utrzymanie stanie się nieopłacalne i najlepszym wyjściem będzie dzierżawa.Końcowe przystanki powinny mieć jakieś systemowe małe budki na siusianie.W wielu miejscach stoją tam kioski,więc można kupić bilet.Nie wyobrażam sobie wychodzenia z domu 30min wcześniej przed odjazdem autobusu tylko po to by posiedzieć w poczekalni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak z W-wy Re: Minidworce i pętle autobusowe za 4,2 mln zł IP: 85.222.87.* 20.01.10, 22:51 W Warszawie na kazdej pętli autobusowej lub tramwajowej jest taki "minidworzec". Jednak nie nazywamy tego minidworcami lecz budynkami socjalnymi, gdzie kierowcy w czasie przerwy mogą skorzystać z toalety i napić się herbaty. Budynki te nie mają poczekalni. Poniewaz kwota 4,2, mln ma być przeznaczona nie tylko na budowę budynków, lecz także całych pętli, więc być może wszystko jest skalkulowane uczciwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bez kompleksów Re: Minidworce i pętle autobusowe za 4,2 mln zł IP: *.kielce.vectranet.pl 20.01.10, 22:59 Jak go zwał, tak go zwał. Kielce lepsze od Warszawy, dlaczego nie. Ile za to płaci Unia a ile Miasto ? Może warto wyprzedzić innych. Odpowiedz Link Zgłoś
ragozd Minidworce i pętle autobusowe za 4,2 mln zł 21.01.10, 17:11 Te pienidze mozna bylo wydac lepiej. W Warszawie mozna na koncowym przystanku wsiasc do autobusu czekajacego na petli - w Kielcach pani w informacji na Zytniej zrobila okragle oczy jak podrzucilem ten pomysl widzac jak 35 stoi przed przystankiem a luddzie marzna ... Wystarczylyby same toalety za ulamek tej kwoty ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lir Re: Minidworce i pętle autobusowe za 4,2 mln zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.10, 23:58 Kolejne pieniądze 6yrzucone w głupi pomysł Lubawskiego.Amen. Odpowiedz Link Zgłoś