Dodaj do ulubionych

Wszystko o adwokatach

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.04, 22:08
Potrzebuje porady prawnika ze znajomoscia prawa spoldzielczego. Jestem
zinteresowana wykupem gruntow pod blokiem (os. Barwinek), ale zeby to zrobic
dowiedzialam sie ze musze zaplacic jakas tam czesc dlugow spoldzielni, co
zdecydowanie zwieksza te koszty. Ponadto dowiedzialm sie rowniez ze jak tego
nie zrobie , to nie bede mogla sprzedac(mieszkanie wlasnosciowe)mieszkania.
Czy naprawde prawo nas zmusza do placenia za czyjas nieudolnosc???
Obserwuj wątek
    • szacuneczek Re: Wszystko o adwokatach 11.03.04, 22:10
      Patrzcie jak to adwokatura kielecka sie pali aby Pani Gaga bezpłatnie poradzic.
      Czesc adwokatow kieleckim jest dumna z tego, ze nie dotykaja nawet komputera,
      sami mi to mowili.
      Inni, no coż widzimy tutaj.
      • Gość: Krzysio Adowokatowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.04, 23:58
        tylko w jednym wypadku można wierzyć: kiedy mówi, że jest drogi.

Hej.
        • Gość: Megi Re: Adowokatowi IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 12.03.04, 01:14
          Dopiero przy minus 30 stopniach, wkładają ręce do swoich kieszeni....Hej
          • Gość: Krzysio Re: Adwokatowi IP: 1.2.* / 205.174.111.* 19.03.04, 22:04
            "nieznajomość prawa nie spowoduje, by adwokat przegrywający sprawę zapomniał o
            rachunku"

Hej.
            • Gość: posel nowak Re: Adwokatowi IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 20.03.04, 01:22
              Ja jakos nie moge wynajac adwokata przeciwko rodzinie mec Szufla.

Wiekszosc interwencji w moim biurze to sakrgo na adwokatoww. Kosowski z naszej
              interwencji zalapal kare dyscyplinarną za nie popdpisanie apelacji i
              spowodowanie utraty mozzlowosci odwolania sie.

Prawie zaden nie wystawia rachunkow na 100 % gora a kilkaset zlotych.

Tym ludziom trzeba wprowadzic kasy fiskalne i zaczac urzadzac prowokacje

Przy procesie cywilnym przecwko mec Kosowskiemu wylaczylo sie az 14 sedziów SO
              w Kielcach. Ciekawe jak mec Kossowski reprezentowal swoich klientow kiedy
              sedziami byly w/w osoby

To jest jakis horror

To jest
              • Gość: Krzysio Re: Adwokatowi IP: 195.179.127.* 20.03.04, 12:20
                "Wielka reguła adwokacka"
                Jeśli sprawa źle wygląda od strony faktów, to powołuj się na prawo, kiedy żle
                wygląda od strony prawa powołuj się na fakty, kiedy źle wygląda od strony i
                faktów, i prawa, to zadbaj o dobre honorarium.

Hej.

Ps.Dobrze, że się wyłączyli, gorzej byłoby, jeśli chcieliby go "bezstronnie"
                osądzić.
              • Gość: dobek Re: Adwokatowi IP: *.pl 23.09.04, 18:52
                Zgadzam się z panem jak już pisałem to jedna wielka klika której "PRAWO" nie
                dotyczy
    • Gość: Polityk Re: Wszystko o adwokatach IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 20.03.04, 07:02
      Droga Pani długi Barwinka i innych osiedli powstały w wyniku działalnośći
      obecnej Rady Nadzorczej z udziałem takich gwiazd jak Krzysztof Kisiała(były
      policjant spiewający),Elżbieta Gągol(geograf po szkole średniej i społeczny
      prezes Zarządu-umowa -zlecenie 1.500 zł miesięcznie)Ryszard Majewski (dawny
      funkcjonariusz SB).W Radzie tej urzeduje jeszcze trzech młodzieńców nie
      mających pojęcia o niczym.To za kadencji tej Rady odwołano i powołano osmiu
      prezesów.Angażowano nawet psychologa.Spółdzielnia płaci olbrzymie odszkodowania
      po przegranych sprawach ze zwolnionymi prezesami.Radosna twórczośc tejże rady w
      kwestii Funduszu remontowego.Zarówno ta Rada jak i Społeczna Prezes nie
      otrzymali absolutorium a więc nie mają żadnego prawa ,bo ich już nie powinno
      być w tej Spółdzielni.Oni jednak dalej rządzą i dzielą.Widzi Pani za co więc
      przyszło Pani płacić.Jeżeli członkowie nie obudzą się i to szybko, spółdzielnia
      już niebawem zbankrutuje i nie będzie Pani miała co kupować.Teraz na satnowisko
      prezesa wybiera się Majewski.Co jednak Majewski może jako funkcjonariusz SB
      wiedzieć na temat chociażby prawa spółdzielczego?Trzeba się skrzyknąć wywalić
      tą całą bandę na zbity pysk.Wybrać nowe władze i starać się dążyć do
      przywrócenia normalności w tej spółdzielni.Dość rządów dewiantów!
      • Gość: Najarany Re: Wszystko o adwokatach IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 20.03.04, 12:42
        O przepraszam, jest wielu funkcjonariuszy SB i członków PZPR, którzy się znają
        na prawie spółdzielczym, czego dowodem jest to, że zasiadają w radach
        nadzorczych i zarządach spółdzielni mieszkaniowych. To jest ich cicha przystań
        i nagroda za pracę i współpracę.
      • Gość: Danka Re: Odpowiedź "Politykowi" IP: *.satbit.pl / 80.48.255.* 28.03.04, 17:49
        Czyżby ten krytyczny wątek pod adresem obecnie pracującej społecznie Rady
        napisał jeden z tych "geniuszy", który doprowadził do 2.000.000 długu w tej
        biednej spółdzielni i wybudował sobie wspólnie z kolesiami z byłej PZPR, a
        obecnie upadającej SLD, niezłe apartamenciki w czterorodzinnych domkach i
        zlecał budowę na osiedlu Kochanowskiego "super" bloków z masą usterek, a teraz
        pluje na tych, co pilnują porządku w spółdzielni?
        Poprzedni "geniusze" przegrywają też apelacje w Sądzie Kasacyjnym z wyjątkiem
        jednego (E.Ł.), którego ocalili genialni (byli już na szczęście radcy prawni
        tej biednej spółdzielni), bo nie "zdążyli" na czas wysłać wniosku o kasację do
        Sądu Kasacyjnego, natomiast tenże "działacz" dzięki jednemu kolesiowi, Sędziemu
        z Sądu Apelacyjnego w Krakowie swoją sprawę wygrał!
        Inni zaś przegrali i się wściekają oraz piszą różne bzdury, podobne do tych,
        pod którymi podpisał się "POLITYK", który o niewygodnych dla siebie i swoich
        kolesiów sprawach nie pisze!!!
        Ta Rada już niedługo odejdzie i znowu będzie można organizować wspaniałe
        przetargi bez żadnych zasad i procedur oraz ponownie zatrudniać w spółdzielni
        członków swoich rodzin. Najwyższy już czas, bo kasy w kieszeniach mało już mają
        byli "zasłużeni" działacze - zobaczymy, co będzie później - dalsza ruina?
    • Gość: Krzysio Ależ ten wątek IP: *.block.alestra.net.mx 21.03.04, 21:38
      nisko upadł. Musze go podciągnąc do góry z miłości do adwokatów.

"co to jest 300 adwokatów na dnie oceanu ?

-Dobry Początek."

Hej.
    • Gość: Krzysio Re: Wszystko o adwokatach IP: *.blackpoint.net / *.blackpoint.net 22.03.04, 22:53
      "W mieścinie, gdzie jeden adwokat by nie wyżył, dwóch będzie prosperować
      znakomicie" - Tzw. prawo Parsona

Hej.
      • Gość: Krzysio Dobry adwokat IP: 5.2.1R2D* / 62.42.228.* 28.03.04, 10:24
        Dzięki złemu adwokatowi sprawa może się wlec latami, dzięki dobremu - jeszcze
        dłużej.
        • Gość: mlody Re: Dobry adwokat IP: *.kielce.net.pl 29.03.04, 08:51
          Dobry adwokat to martwy adwokat.
          • Gość: Krzysio Re: Dobry adwokat IP: 63.200.164.* 29.03.04, 20:09
            To zbyt radykalne stwierdzenie, gościu młody.

"Problem z dowcipami o adwokatach polega na tym, że oni sami nie uważają ich za
            zabawne, a inni nie uważają ich za dowcipy".
            • Gość: marcellus Re: Dobry adwokat IP: *.westside.kielce.pl 15.06.04, 21:02
              nie masz tatusia adwokata ,a chcesz byc adwokatem - zapomnij ;P
    • Gość: Krzysio Re: Wszystko o adwokatach IP: *.chemie.uni / *.chemie.uni-bonn.de 03.04.04, 22:16
      "Adwokacka porada prawna płatna od godziny zawsze trwa dłużej od porady problemowej"

Hej.
    • Gość: Karwas Nepotyzm IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 09.04.04, 18:46
      Adwokaci to kupa układzików. Przez to, że egzamin i rekrutacja na aplikacje
      jest w rękach samorządu zawodowego (Izby Adwokackiej), nie można się tam dostać
      będąc zdolnym po zajebistym uniwerku, a dostają się matoły, które
      mają "tatusiów" i kompromituję się potem na sali sądowej - o tym wiele opowiada
      mi moja facetka od cywila, bo sama jest sędziną.
      • Gość: Krzysio Znacie, to posłuchajcie. IP: *.macau.ctm.net 09.04.04, 19:55
        • Gość: Krzysio Ach ten pośpiech IP: *.hol.gr 09.04.04, 20:05
          Znowu mi się zawcześnie pstryknęło. Teraz autentyczne zdarzenie z życia
          kieleckiej palestry.

"Mecenas - patron mówi do swojego aplikanta:
          -Panie kolego, klienta nam zaresztowali i musimy się "żalić" /tj.pisać
          zażalenie/. Ja, panie kolego, mam bardzo ważne spotkanie /impreza imienionowa u
          znajomych/ i to pan musi napisać to zażalenie i złożyć w sądzie.

Po kilku dniach, gdy upłynął termin do złożenia żażalenia, mecenas - patron
          przypomniał sobie o nim i pyta aplikanta. A ten mu na to:
          Panie mecenasie zapoznałem się z aktami i uważam, że areszt jest słuszny."

A teraz najważniejsze: czy Behemot to mecenas - patron, czy też mecenas -
          aplikant ?

Hej.
          • Gość: mlody Re: Ach ten pośpiech IP: *.kielce.net.pl 13.04.04, 08:58
            > A teraz najważniejsze: czy Behemot to mecenas - patron, czy też mecenas -
            > aplikant ?

Oczywiscie Patron a klientem jest WEL.
            • Gość: Krzysio No to cyk IP: *.47.30.61.isp.tfn.net.tw 18.04.04, 23:30
              "Sąd: grupa ludzi orzekająca, która strona miała lepszego adwokata."

Trochę obok adwokatów, ale co mi tam. Niech "papugom" się kręci.

Hej.
      • Gość: ul Re: Nepotyzm IP: 81.210.16.* 20.06.04, 21:30
        Ty ciole, jak ty się chcesz dostać na aplikację, jak o kobiecie, która z zawodu
        jest sędzią piszesz sędzina??????? Doucz się matole, to może dostaniesz
        się .......
    • Gość: dobek Re: Wszystko o adwokatach IP: *.pl 23.09.04, 18:43
      Prawda o adwokatach jest taka że,prawie wszyscy adwokaci doskonale się znają
      z sędziami,prokuratorami że nie wspomnę o policjantach,oficjalnie są na per-pan
      per-pani{sędzio,prokuratorze}a po pracy? stasiu,jasiu,halina,grażyna co z tą
      sprawą na ile lat skażesz pana x? na trzy lata? a nie dała byś mu rok w
      zawieszeniu? dobrze załatwione,no to napijmy się twoje zdrowie.
      Praca lekka łatwa i przyjemna.
      Jak nie masz pieniędzy to przegrywasz i idziesz do wiezienia i adwokat ci nic
      nie pomorze bo za darmo nikt nie pracuje a zwłaszcza adwokaci.
    • Gość: Nicole Re: Wszystko o adwokatach IP: 193.41.113.* 08.12.04, 15:38
      A ja poszukuje dobrego adwokata
      MOjego tate potracono na pasach w Kielcach,
      Poradzcie gdzie sie udac co zrobic jak sie nikogo nie zna?
      • Gość: posel nowak prokurator szydlowski jest dobry IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.04, 22:20
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka