oloros Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej 16.06.10, 10:09 podstawowy blad - gdzie sa uduchowione spotkania wyznawcow domunujacej religii? czy przed kazdym spotkaniem zapraszana jest wykladnia owej dominujacej religii? NIE? czy was porabalo? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda_kielce Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej 16.06.10, 10:20 jak dla mnie Baza Zbożowa jest przykładem dyskretnego usunięcia z oczu kultury niezależnej. Zesłanie na za.d.pie gdzie ciężko dotrzeć. Aż dziwne ,że Baza Zbożowa nie znalazła swojego miejsca w tak banalnej lokalizacji jak Kieleckie Centrum Kultury - gdzie działaniom twórców mogliby się przyglądać kielczanie. Gmach KCK i tak świeci pustkami i jest chyba zarezerwowany na OFF Fashion. Wiele osób rezygnuje z udziału w imprezach w BZ ponieważ nie jest tam łatwo się dostać. Nie każdy ma ochotę chodzić np. po 22 po odludziu jakim jest pobliski fragment ul.Świętokrzyskiej czy ,z duszą na ramieniu, przemykać ul.Domaszowska... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej IP: *.chello.pl 16.06.10, 10:27 glupoty piszesz, baza to idealne dla nich miejsce, ale wiem, ze nie masz wiedzy a jedynie wlasne odczucia wiec uswiadamiam cie, to dobre miejsce i wszyscy sa z tego zadowoleni. Nie wiem gdzie ty bys chcial wszystkich upchnac w kck, chyba ze swoje mieszkanie moze oddasz na cele aletrnatywne. Tak jak teraz wszyscy sie przygladaja ktt. Normalnie wszyscy przechodza kolo kck zatrzymuja sie i patrza hahaha.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konstytucja Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej IP: *.chello.pl 16.06.10, 10:32 "Tak jak Kieleckiemu Teatrowi Tańca - także Bazie - złożył obietnicę wsparcia projektu. Tymczasem znalazł się na szarym końcu listy rezerwowej." Bardzo dobrze ze z obietnic nic nie wyszło bo każdy jest równy wobec prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie jestem artysta Baza Zbożowa nie jest miejscem dla wszystkich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.10, 11:16 Baza Zbożowa to nie jest miejsce, gościnne, nie jest otwarta i przeznaczona dla wszystkich miłośników sztuk wszelakich więc niewiem czemu mielibyście otrzymywać pieniądze z podatków podatników. Sami zadbajcie o środki na przetrwanie. Dobra sztuka sama się obroni. Funkcjonujecie sami dla siebie, sami dla swoich potrzeb. Ja preferuje galerie i domy kultury w centrum Kielc - oni powinni zamiast Bazy dostać wsparcie. Jeśli jakaś instytucja jest zła to trzeba ją zlikwidować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MoD och PstrykuSerdeczny, Ty nie w Toronto??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.10, 12:19 och PstrykuSerdeczny, Ty nie w Toronto??? nie na kolejnej swiatowej wystawie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kąśliwy naprawdę NIEartysta z Ciebie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.10, 12:47 "Ja preferuje galerie i domy kultury w centrum Kielc - oni powinni zamiast Bazy dostać wsparcie" to zabawne co piszesz. Pamiętam jak nie tak dawno temu, miałeś okazję(ofertę) zorganizowania Twojej wystawy w galerii w ścisłym centrum Kielc. I próbowałeś tą nagrodę na pieniądze zamienić. Artystę taka gratka (wystawa) ucieszyłaby niezmiernie, więc chyba trafnie się nazwałeś "nie jestem artystą". Niektórym nigdy się nie dogodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: likwidator Re: naprawdę NIEartysta z Ciebie IP: *.gogethosting.com 17.06.10, 08:20 Gość portalu: kąśliwy napisał(a): > > Niektórym nigdy się nie dogodzi. Nie chcą zorganizować wystaw, koncertów czy innych imprez to trzeba ZLIKWIDOWAĆ :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kobos2 Re: Baza Zbożowa nie jest miejscem dla wszystkich IP: *.ujk.edu.pl 17.06.10, 09:52 Jeżeli trzymać się Twojej tezy to powinno się pozamykać Domy Kultury Policz czas zajmowania pomieszczeń w takim Domu Kultury i w Bazie I zobacz ilu ludzi (dostających pensje) przypada na jednego uczestnika. W Bazie (o ile mi wiadomo) wszyscy są wolontariuszami. Bardzo dobrze że jesteś pracownikiem (Galerii, Domu Kultury), wnioskuje to po stwierdzeniu typowym dla budżetowej kultury, że "Dobra sztuka sama się obroni" Domy Kultury są cały czas dofinansowane i to bardzo dostają duuuże pieniądze o stałej porze z budżetu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kanclerz Niemiec Re: Baza Zbożowa nie jest miejscem dla wszystkich IP: *.kundenserver.de 17.06.10, 10:31 Gość portalu: Kobos2 napisał(a): > W Bazie (o ile mi wiadomo) wszyscy są wolontariuszami. A ja jestem Kanclerz Niemiec. Moi poddani to skrzaty i krasnale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika wolontariusze ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.10, 11:08 Osoby z Zarządu pobierają co miesiąc pensje z MOPR-u, więc z tym wolontariatem to nie przesadzajcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bankowiec bogaty zarząd bazy zbożowej IP: 96.9.173.* 17.06.10, 14:54 Gość portalu: kika napisał(a): > Osoby z Zarządu pobierają co miesiąc pensje z MOPR-u, więc z tym > wolontariatem to nie przesadzajcie Bardzo duże pensje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolontariuszka Re: wolontariusze ? IP: 66.102.237.* 18.06.10, 12:31 "pobierają co miesiąc pensje z MOPR-u" Miejski Ośrodek Pomocy Rodzinie utrzymuje te instytucję kosztem najbiedniejszej części społeczeństwa ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: wolontariusze ? IP: 67.159.5.* 19.06.10, 09:47 czar prysł wolontariatu na Bazie - nie ma? komercha nie dziwne, że Pan Perz się wycofał - dobrze zrobił Gość portalu: kika napisał(a): > Osoby z Zarządu pobierają co miesiąc pensje z MOPR-u, więc z tym > wolontariatem to nie przesadzajcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kura Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej IP: *.techentrance.com 17.06.10, 10:41 Bardzo dobrze robi Perz! tak trzymać! popieram Pana! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej IP: *.chello.pl 18.06.10, 09:01 No to życzę ci, zeby ta nudząca się młodzież jak juz nioe będzie chodzić do bazy zarzyga ła ci wejście do domu, pourywała lusterka w samochodzie, piła i kleła pod oknami do rana, cpała na klatce schodowej. Bo z nudów takie pomysły przychodzą do głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: / Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.10, 09:35 alez oferta Kosciola jest przebogata Perz ja tylko delikatnie wzmacnia Odpowiedz Link Zgłoś
maruda_kielce Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej 16.06.10, 13:41 to nawet nie kwestia upchnięcia w KCK , to kwestia możliwości prezentacji dokonań. Niech mają zaplecze na Zbożowej a imprezy otwarte dla mas w KCK ...Do KCK łatwo trafić i jak mi się wydaje docierałoby tam więcej osób niż na Zbożową Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vitz Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej IP: *.chello.pl 16.06.10, 11:15 zgadzam sie z Tobą. To faktycznie odsuniecie od mozliwosci pokazania sie szerszej publiczności. Widziałem kilka przedsięwziec Bazy i zawsze, mimo duzej promocji medialnej ( zawsze za darmo )zainteresowały one garstke odbiorców. Robiąc tak "trudną" dla szerokiego odbiorcy sztuke nie mozna robic tego na marginesie chocby logistycznym. Pomysł Bazy kapitalny, wykonanie.....no cóz ludzie bardzo chcą, ale dobrymi checiami..... Pan Perz tez chciał dobrze i wiem, że szczerze chciał. Pan Prezydent i Marszałek....moze nie w róznej mierze, ale takie przedsięwzięcia traktują raczej PR-owsko. Jestem ZA przeniesieniem bazy bliżej ludzi i zgadzam sie że KCK to złe miejsce. Dla mnie idealnym byłby np młyn u zbiegu Krakowskiej i Chęcińskiej. Pozdrawiam Ecce :)) Odpowiedz Link Zgłoś
mizuma111 Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej 16.06.10, 11:31 Rozwiązanie jest proste - oddajcie Baze Caritasowi to zaraz "świętojebliwy" zarząd województwa kasę przyzna. Tylko spieszcie się bo wybory na jesieni i tylko do jesieni wszyscy lizą rowa Ryczanowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R.63 Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej IP: *.kampar-it.com.kampar-it.net 16.06.10, 11:41 Smutna rzeczywistość - jeśli instytucja działa źle to trzeba ją zlikwidować. Nie przypominam sobie aby Baza była otwarta na przykład podczas białej nocy, nie ma tam żadnych imprez ani koncertów :/ Pan Perz ma rację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej IP: *.chello.pl 18.06.10, 09:03 Dla twojej informacji baza jest otwarta codziennie przez cały rok. W każdej chwili mozna tam wejść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaka Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.10, 09:43 o ile cię ochroniarze wpuszczą :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ochrona Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.10, 13:53 masz racje, o ile Cie wpuszczą. Mają obowiązek nie wpuszczac pijanych, ludzi z alkoholem i innymi uzywkami. Takze nie wszyscy wejda.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgadzam się Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej IP: 74.63.93.* 16.06.10, 17:18 Gość portalu: vitz napisał(a): > Widziałem kilka przedsięwziec Bazy i zawsze, mimo duzej > promocji medialnej ( zawsze za darmo )zainteresowały one garstke odbiorców. Pan Perz ma rację - dla garstki kilku zainteresowanych nie ma sensu dotować i utrzymywać ogromnej kosztownej instytucji - Bazy Zbożowej. Popieram Pana działania Panie Perz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kobos2 Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej IP: *.ujk.edu.pl 17.06.10, 10:02 Zorganizuj tam większą imprezę. HA HA HA. Te setki ludzi kręcących się i nie mogących zaparkować samochodu. Może każdy artysta powinien wejść do każdego mieszkania i prezentować swoją sztukę??? Wtedy byliby odbiorcy??? Czy też narzekaliby, że artysta ich nachodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kobos3333 Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej IP: 75.102.7.* 17.06.10, 10:36 nawet o parking nie potrafią zadbać ludzie zarządzający tą niby placówką kultury ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trzynastka Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej IP: *.nwns.info 16.06.10, 13:48 maruda_kielce napisał: > Wiele osób rezygnuje z udziału w imprezach w BZ ponieważ nie jest tam łatwo się > dostać. Zacznijmy od tego, że tam NIC się nigdy nie dzieje więc o jakich imprezach mowa ? autobus linii 13 ma chyba przystanek 50 metrów od Bazy - jak ktoś chce to dotrze. Ale jakie to ma znaczenie skoro jest to miejsce, które nie przyciągabo nie ma czym przyciągać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młodymuzyk Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej IP: *.kimsufi.com 17.06.10, 09:21 maruda_kielce napisał: > Gmach KCK i tak świeci pustkami i jest chyba > zarezerwowany na OFF Fashion. OFF Fashion odbywał się początkowo na Bazie Zbożowej i lokalizacja tej imprezy została zmieniona. Podejrzewam, że OFF FASHION nie odbywa sie już na terenie Bazy Zbozowej gdyż tam jest ... NIEESTETYCZNIE I BRUDNO. Na mojej osobie to miejsce sprawia wrażenie ZANIEDBANEGO. Ale tak jak powtarzam ten BRUD to moje subiektywne wrażenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.10, 11:13 niestety najwięcej bałaganu robią chyab tam kibicie Korony którzy wiecznie malują tam swoje wielkie flagi a przy okazji smrodzą i brudzą wszystko dookoła :( Odpowiedz Link Zgłoś
komuter Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej 17.06.10, 20:15 A gdzie mają malować umyśle ograniczony. A ty z bazy sabotażysto jesteś chyba.Żle ci tam? To wypad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinda Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej IP: 209.44.103.* 17.06.10, 20:28 a ten napis "geje coś tam połamiemy ręce" to gdzie ci chuligani zrobili ? na Bazie ? pamiętacie ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gupia Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.10, 09:48 synalkowi pani prezes, kibicowi-malarzowi wszystko wolno, brudzić i smrodzić, nie sprzątać po sobie, bo ochroniarze zrobią to za niego...inni musza to znosić bo wypad z Bazy :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MoD Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.10, 23:16 nie wiem o kim piszesz(moze bys pisal(a) personalnie, jak juz cos niby wiesz, z tego co wiem nikt z zarzadu nie posiada pociech w gronie Koroniarzy, a Koroniarze wlasnie mieli za niesprzeatanie po sobie juz ograniczany wstep. Zasada jest prosta, kto brudzi, ten sprzeta. Z tego co wiem nie ma odstepstw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dialog i porozumie zielony podział IP: *.147.49.68.nat.umts.dynamic.eranet.pl 16.06.10, 11:52 prawda jest taka ze wiekszosc kasy idzie na wies i do kosciola, taki jest sejmik i nikt nic nie poradzi . no chyba ze wyborcy ale to moim zdaniem watpliwe bo gdy zajrzec w glab duszy zwyklego kowalskiego ze swietokrzyskie to jest to wyborca pis lub psl, cieszy sie z tego ze raz do roku na dozynkach napije sie za darmo wodki stawianej przez przedstawicieli, ci sami przedstawiciele przywioza mu na swieta paczke z podarkami, ktos wykona 20 metrowy row melioracyjny wokol posesji czy wytnie stare gałezie zaslaniające linie wysokoiego napiecia. ten kowalski ma w dupie baze zbozowa on wogole na gdzies kulture dla niego kultura to telewizja i programy typu sedzia anna maria ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;-[} nikt ci tyle nie naobiecuje co czlonek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.10, 12:28 jedynie slusznej partii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: icek Re: nikt ci tyle nie naobiecuje co czlonek IP: 81.26.15.* 16.06.10, 13:15 dobrze że chociaż w wdk-u tam jakiś gostek robi ,, czystego akorda" co roku, trzeba przyznac-facet ma jaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mateo Re: nikt ci tyle nie naobiecuje co czlonek IP: 62.19.54.* 16.06.10, 13:39 Tak, WDK to w odróżnieniu od Bazy Zbożowej PROFESJONALNA instytucja zarządzana przez Pana Łaganowskiego (PIS) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: nikt ci tyle nie naobiecuje co czlonek IP: *.ujk.edu.pl 17.06.10, 10:08 Nie kłopot za wiele milionów z budżetu. Za takie pieniądze Józek spod budki będzie profesjonalistą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peace Re: nikt ci tyle nie naobiecuje co czlonek IP: 81.219.211.* 19.06.10, 23:06 Gość portalu: mateo napisał(a): > Tak, WDK to w odróżnieniu od Bazy Zbożowej PROFESJONALNA instytucja zarządzana > przez Pana Łaganowskiego (PIS) Od powietrza, głodu, ognia, wojny i tego typu "profesjonalistów" z PiSu - wybaw nas Panie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peptaś Re: nikt ci tyle nie naobiecuje co czlonek IP: *.one.com 19.06.10, 23:29 Gość portalu: peace napisał(a): > Od powietrza, głodu, ognia, wojny i tego typu "profesjonalistów" z PiSu - wybaw > nas Panie. Ale WDK działa profesjonalnie. Zdecydowanie więcej jest imprez i zainteresowanych od Bazy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peace Re: nikt ci tyle nie naobiecuje co czlonek IP: 81.219.211.* 20.06.10, 08:49 Oferta nieatrakcyjna a jakość i poziom oferowanych usług, kiepskie. Gdzie tam jest profesjonalizm? Chyba w szalecie:) Tak samo profesjonalnie działa ta twoja placówka jak ten twój pisowski dyrektor.:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: imprezowicz Re: nikt ci tyle nie naobiecuje co czlonek IP: *.000webhost.com 20.06.10, 08:56 Nie zgadzam się. W WDK jest wiele koncertów i imprez w odróznieniu od Bazy Zbożowej. Na przykład giełda staroci - coś wspaniałego - a Baza ? pustka i rozpacz :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peace Re: nikt ci tyle nie naobiecuje co czlonek IP: 81.219.211.* 20.06.10, 12:49 Cały ten wdk to jak na razie jedna wielka „giełda staroci”. Spójrz sobie na czerwcowy kalendarz imprez. Mam wrażenie, że działa tam tylko kino. Wdk organizuje w tym wielkim gmachu tylko 1 impreze. Normalnie jak na kilkudziesięciu pracowników i kilka milionów złotych z państwowej kasy, to „pełnia szczęścia”. Ogólnie to przeważają starocie, stare filmy, cepelia, zespoły dziecięce, kiermasze odzieży oraz innych dupereli i „ciekawe” konferencje. Ach zapomniałbym o tym, ze nowy dyrektor postawił na kulturę chrześcijańska i patriotyzm. Tylko patrzeć jak zrobi tam dom kombatanta z kaplica polową. Oferta „świetna”. A i ten „profesjonalizm” organizacyjny... Tylko pozazdrościć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MoD Re: nikt ci tyle nie naobiecuje co czlonek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.10, 13:57 no nie tylko, w WDKu dzialaja tez grupy taneczne, maja zajecia osoby niepelnosprawne, wiele mlodziezowych i dzieciecych zespolow ma proby. Takze nie jest tak ze jedna impreza i koniec. Badzmy sprawiedliwi. To jest troche jak z Baza, impreza impreza, ale zajecia i proby (nie bedace impreza) trwaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peace Re: nikt ci tyle nie naobiecuje co czlonek IP: 81.219.211.* 20.06.10, 15:51 Na próbach zespołów tanecznych, dziecięcych i młodzieżowych świat się nie kończy. Może weź pod uwagę, to że nie wszystkie dzieci są zainteresowane pieśniami i tańcem. Może preferują inne zajęcia kulturalne, których akurat w wdk niema. Rodzice tych dzieci mają prawo oczekiwać od publicznej instytucji, że czasami zaoferuje ona coś ciekawego także ich pociechom. W końcu tez płacą podatki. Poza tym mogliby coś interesującego czasami zorganizować również dla dorosłych. Jeśli już poruszasz kwestie imprez to, aby sprawiedliwości stało się zadość, przeanalizowałem sobie czerwcowe kalendarium. Oto wnioski: W czerwcu na 30 dni kalendarzowych wdk proponuje program 16 dniowy. W programie: 6 dni to wyłącznie pokazy filmowe dla szkół 9 dni – praktycznie większość oferty to seanse filmowe Oprócz tego: Jedna inauguracja projektu (nie wiadomo jakiego) - o 8.00 rano - godzina wskazuje, że to nie jest „imprezka”, na która mógłby się udać przeciętny Kowalski. To bibka dla pracowników, czy co? Jedno sympozjum izby handlowej o 10.00 (organizator wdk?! – co to ma wspólnego z kulturą?!) 2 dni – impreza plenerowa w Michałowie, w budynku wdk tylko filmy. Organizatorem imprezy jest stadnina koni a wdk jest współorganizatorem. Jedna konferencja SBRR – 9.00 – organizator SBRR – temat nieznany. Jeden koncert wakacyjny – w stylu „dzieci – rodzicom” – 23.06 środa, godz. 15.00 – organizator Szkoła Społeczna – Poza rodzicami tych dzieci to przyjdą zapewne tłumy zainteresowanych;) 25.06, piątek - IV Ogólnopolski Przegląd Kapel Rockowych o "CZYSTY AKORD" 2010, organizator wdk, godzina nieznana. To już koniec tej „atrakcyjnej” oferty. Każdy może znaleźć cos dla siebie ;) Pełna profeska ;) Wobec powyższego swoje zdanie podtrzymuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MOD Re: nikt ci tyle nie naobiecuje co czlonek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.10, 00:24 Masz racje(ze na probach tanecznych swiat sie nie konczy). Nie analizowalem gleboko programu WDKu (nie jestem czestym gosciem, ale tez nie jestem zwolennikiem likwidowania wszystkich miejsc do ktorych nie chodze :P - jak niektorzy na tym forum) , napisalem tylko ze ilosc imprez nie oznacza ze tam sie nic nie dzieje (to odnosi sie do wszystkich placowek). Dla mnie o profesjonalnosci osrodka swiadczy to, ze gdyby do WDKu(czy gdziekolwiek) przyszla grupa np 5 osob i zaproponowala ze potrzebuja warsztatow ORIGAMI (przykladowo), to czy placowka by pomogla czy nie, czy to w organizacji czy skierowaniu Ich do wlasciwego miejca (np Bazy). Tak zeby nie odeslac ludzi z kwitkiem. To w moim mniemaniu swiadczyc by moglo o profesjonalizmie danej instytucji. Przygotowywanie jakiejkolwiek oferty w ciemno jest trudne bo nigdy nie wiadomo czy trafi sie w preferencje "rynku" (nie chce by wyszlo ze tlumacze sie za kogokolwiek, prezentuje tu tylko swoje zdanie). Ale juz gdy masz zainteresowanych, to za punkt honoru (pracujac w tych osrodkach) wzialbym sobie by pomoc pozytywnie zakreconym ludziom, i nie odsylac ich z kwitkiem. (czyli przykladowo zorganizowac warsztaty origami itd.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xtr Re: nikt ci tyle nie naobiecuje co czlonek IP: *.Red-88-27-37.staticIP.rima-tde.net 20.06.10, 15:10 Taka dotacja dla Bazy mogła pomóc wiele włąsnie w kwestii profesjonalizmu i promocji, więc porównywanie WDK i Bazą nie ma żadnego sensu. Gdyby pracownicy z WDK nagle mieli nie dostawac pensji i zabrano by im cały sprzet, uwierzcie na drugi dzień nic juz by sie tam nie działo. Odpowiedz Link Zgłoś
komuter Re: nikt ci tyle nie naobiecuje co czlonek 17.06.10, 20:18 Jaja to ma Kiniorski i wszyscy perkusiści z bazy. Może w bazie trzeba zrobić Brudny akord dla urzędasów - czyściochów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samotna krycha co się dzieje ze sporymi pienędzmi z urzędu miasta IP: *.one.com 19.06.10, 10:06 "A ty komuter nie siej tu propagandy sukcesu za miejską kasę. Jesteś z ecce homo i liżesz pupę cioci, co nie znaczy że musisz mieć we wszystkim rację. Nawet pomimo wszystkich postów twoich tutaj pod różnymi nickami i tych bredni które wypisujesz. W jednym miejscu zapraszasz ludzi do Bazy, gdzie indziesz chcesz ich stamtąd wywalać. A może ty sam z zarządu jesteś i nakręcasz tylko nas glupiutkich? Jest afera jest zabawa :)" Czy ktoś potrafi odpowiedzieć na pytanie ile dokładnie pieniędzy pożera cała instytucja 'Baza Zbożowa' rocznie ? i ile z tych pieniędzy otrzymuje 'Teatr Ecce Homo' ? będe wdzięczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OK Perz jest O.K. - popieram! IP: *.kroco.org 25.06.10, 08:00 Wybraliście go w demokratycznych wyborach to go teraz macie. Demokracja. Nie wolno narzekać. Perz jest O.K. Fajny gość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: burdello Marszałek i b.członek mają to w dupie !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.10, 13:09 Po co dawaliście marszałkowi wyróznienie ? Po co ? Zaufaliście b.członkowi zarządu ?Na jakiej podstawie ? Nie wiecie, ze ważniejsze sa: pralnia gaci, domy weselne, puby wiejskie,pseudo organizacje ? Idiotyzm ! Przecież Adas jest tak skumplowany z Marcinkiem, ze ten ostatni robi co chce. Zamarzylo sie chłopięciu szefowanie w ciepełku inkubatora, więc zrobili konkurs , by wygraŁ ! Takie z was nierozgarniete ludziska... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elon o ja cie... IP: *.Red-88-27-37.staticIP.rima-tde.net 16.06.10, 14:29 takie wały tylko na kieleckim zadupiu się mogą dziać. wielka wiocha i nie wiem czy ktoś tu szybko cos zmieni. Garstka pozytywnych wariatów z Bazy pewnie nie. Perz na biskupa. Jarubas na wieś kozy paść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: capone Re: Marszałek i b.członek mają to w dupie !! IP: 74.62.154.* 16.06.10, 17:38 Popieram Marszałka. Popieram byłego członka. Oni wiedzą co robią!!! >>>Gość portalu: burdello napisał(a): >>>> Po co dawaliście marszałkowi wyróznienie ? Pan Marszałek Jarubas bardzo dobrze wykonuje swoją pracę. Mój głos na PSL był dobrym wyborem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciiii Re: Marszałek i b.członek mają to w dupie !! IP: *.Red-88-27-37.staticIP.rima-tde.net 16.06.10, 22:30 popierasz? lizesz tyek bo ci płaci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Marszałek i b.członek mają to w dupie !! IP: *.gogethosting.com 17.06.10, 08:18 Gość portalu: ciiii napisał(a): > popierasz? lizesz tyek bo ci płaci Nie ma sensu finansowania instytucji, która służy tylko garstce ludzi i w której nic się nie dzieje, lepiej wspierać profesjonalne instytucje kulturalne jak KCK, WDK czy BWA, jakieś muzea, etc... Odpowiedz Link Zgłoś
komuter Re: Marszałek i b.członek mają to w dupie !! 17.06.10, 20:21 To przecież napisali że są frajerami> żeby w takiej bazie, brudzie, kurzu siedzieć to trzeba być frajerem no nie? A nie upominają się o jakieś marne groszątka. Cicho trzeba siedzieć. Do budy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gupia Re: Marszałek i b.członek mają to w dupie !! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.10, 09:55 oj komuter, zabierasz głos, a nic nie wiesz...na Bazę idzie kilkaset tysięcy złotych rocznie z budżetu i dzieli tę kasę kobitka z Ecce Homo, dlatego jej sala jest super wyposażona, czysta, zadbana, reszta przestrzeni jest taka jak widać....na imprezy ten teatrzyk dostaje też sporą kasę z miasta, w zeszłym roku chyba ze sto tysięcy, tak samo Kiniorski po sztamie z Weuelem...reszta stowarzyszeń które tam urzędują klepie biedę, bo nawet jakby coś chciały tam zrobić z jakiejś dotacji to muszą się prosić o wszystko zarządu...kiedyś brałam udział w jednej z takich imprez i zauważyłam że ci ludzie z zarządu zamiast w czymś pomóc to traktowali nas jak intruzów :((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egoistka Teatr Ecce Homo IP: 96.9.173.* 18.06.10, 12:47 gupia _____ oj komuter, zabierasz głos, a nic nie wiesz...na Bazę idzie kilkaset tysięcy złotych rocznie z budżetu i dzieli tę kasę kobitka z Ecce Homo, dlatego jej sala jest super wyposażona, czysta, zadbana, reszta przestrzeni jest taka jak widać....na imprezy ten teatrzyk dostaje też sporą kasę z miasta, w zeszłym roku chyba ze sto tysięcy, tak samo Kiniorski po sztamie z Weuelem...reszta stowarzyszeń które tam urzędują klepie biedę, bo nawet jakby coś chciały tam zrobić z jakiejś dotacji to muszą się prosić o wszystko zarządu...kiedyś brałam udział w jednej z takich imprez i zauważyłam że ci ludzie z zarządu zamiast w czymś pomóc to traktowali nas jak intruzów :((((( Czyli delikatnie mówiąc aktorzy Teatru Ecce Homo śpią na biletach narodowego banku polskiego ??? i bieda im nie zagraża ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Marszałek i b.członek mają to w dupie !! IP: *.chello.pl 18.06.10, 15:49 Pierwsza rzecz - skoro jest tak jak mówisz, to czemu nic z tym nie zrobisz?? Napisz oficjalną skargę, pismo, donos, cokolwiek. Najprosciej wylewać żale na forum i nic nie robić. Odpowiedz Link Zgłoś
kapir Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej 16.06.10, 14:44 Tetrapod i Bartek nie mają co liczyć na promocję – musi im wystarczyć spot wyborczy Kaczyńskiego! Świętokrzyski kurort Busko Zdrój, nie będzie informować kuracjuszy o atrakcjach (info kioski) i nie przyciągnie turystów lubiących pojeździć na rowerach (ścieżka rowerowa)! Przecież wszelkie informacje o pięknych kościołach w świętokrzyskim można uzyskać w Caritasie w Sandomierzu! Chmielnicki Sztetl – kto by tam promował kulturę żydowską – zapomnijmy, że tutaj żyli! Prawdziwemu katolikowi wystarczy wspomnienie jednego tylko żyda – tego który zmarł na krzyżu! Dymarki – a kto by to promował, przecież już są znane! Niech lepiej jedzie do centrum świadomego ojcostwa na Karczówce i pomedytuje! Cztery Żywioły Ziemi Staszowskiej w Chlebie zaklęte – a kto by tam jechał zabawić się na prowincję! Może przecież pomodlić się przed jednym z licznych wyremontowanych ołtarzy! Kultura alternatywna w bazie zbożowej – jury widać woli bardziej przaśne klimaty! Turysto – jedź do pustelni w Rytwianach rozważać żywot eremitów kamedulskich, im uciechy życia i dziwactwa młodzieżowe były zupełnie obce i jakoś żyli! Powyższe projekty nie mogły znaleźć dofinansowanie, bo przecież 12 mln. na remonty kościołów było już wcześniej przyobiecane i kościół mógłby się obrazić i nie pobłogosławić w najbliższych wyborach. Więcej tutaj: www.staszow.art.pl/?sub=caly_news&n=143 Odpowiedz Link Zgłoś
komuter Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej 16.06.10, 15:12 W sobotę Hasarapasa. Piwa nie będzie, ale będzie Pogodno i Microwafle, i Blady Kris i Herba Micze. Jak mają robić imprezy w Bazie, skoro nawet nie dostają dotacji z miasta? Bo wszystko idzie na stowarzyszenia kościelne? Mam kumpla co ma garaż w bazie i jest spoko.Otwarta 24 godziny na dobę, walić w bębny można do woli. Nie ma takiego drugiego miejsca w Ck, ani województwie. To że nie ma jak dojechać, to co mają zrobić? Przecież to od Tesco jest 3 minuty. No i polecam przedstawienia Ecce Homo.To giganci. A ten Perz, to jakiś pucybut chyba jest,a nie ma rację. To niech gada że ma w dupie, a nie ściemnia. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.10, 11:19 Hasarapasa od kilku lat ma wsparcie finansowe od samego Pana Lubawskiego po znajomości z Kiniorem, który mu wazelinuje choćby na każdym plakacie tej imprezy, więc chyba nie wiesz o czym piszesz Odpowiedz Link Zgłoś
komuter Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej 17.06.10, 20:24 Czy to jest źle, że będzie Hasarapasa? Jeśli chcesz wystąpić bazowiczu to idź do Kiniora. na pewno bez problemu.W którym miejscu można cię w bazie znależć? Pogadamy. Boisz się no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszka tak boję się IP: *.kroco.org 19.06.10, 19:20 komuter napisał: > Czy to jest źle, że będzie Hasarapasa? > Jeśli chcesz wystąpić bazowiczu to idź do Kiniora. na pewno bez problemu.W > którym miejscu można cię w bazie znależć? Pogadamy. Boisz się no nie? Tak boję się. W tym wątku piszą przecież sami znajomi z Bazy a nikt się nazwiskiem swoim jak do tej pory nie podpisał. A jak się podpiszę to zacznie się dopiero personalny wulgarny atak na mnie. Takie towarzystwo na Bazie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MOD Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.10, 14:04 A to nie jest tak ze jak ktos cos sponsoruje, to za ten sponsoring sie reklamuje?? Dlaczego Openair Festiwal tak wazelinuje piwu na Hein...n? Dlaczego wszystkie niemal imprezy/koncerty wokol sceny wazelinuja roznym firmom, samorzadom, mediom, tak same z siebie?? Czy to zasada ktos sponsoruje i ma reklame... Te samoloty redbula co lataja, dlaczego nie lataja pod nazwa "zawody lotnicze", tylko "Loty redbull".... ale wazeliniarze. niedlugo bedziecie sie bic o to, ze ktos mial na imprezie slonce, a kto inny chmury i to tez bedzie wina bazy, WDKu, itd... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gigant Perz ma i będzie miał wKielczanach pełne poparcie. IP: *.one.com 19.06.10, 09:59 komuter napisał: > A ten Perz, to jakiś pucybut chyba jest,a nie ma rację. To niech gada że ma w > dupie, a nie ściemnia. Amen. Pan Perz ma rację i dobrze czyni. Ma i zawsze będzie miał w Kielczanach pełne poparcie. Nalezy wspierać takie instytucje jak MDK, WDK, osiedlowe domy kultury bo one pomagają autentycznie młodym ludziom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: Perz ma i będzie miał wKielczanach pełne popa IP: *.Red-88-27-37.staticIP.rima-tde.net 20.06.10, 15:19 ale czy należy wspierać kościół z pieniędzy na promocję kulturalną? myślę że ta dotacja lepiej by została wykorzystana na Bazie Zbozowej... tam są ciężkie warunki które musza być poprawione ale miejsce działało sprawniej. Szkoda że tego Perz i inni nie zauważają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sains Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej IP: 212.48.121.* 16.06.10, 17:24 "Baza Zbożowa jest miejscem, w którym odbywają się wydarzenia o znaczeniu regionalnym, ogólnopolskim, a niekiedy nawet światowym." Z tego co czytam powyzej to na Bazie nawet są pisarze z gatunku science-fiction! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmiastowy Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej IP: *.chello.pl 16.06.10, 18:04 Zastanawiam się, dlaczego usunięto mój post o Bazie? Nie używałem brzydkich słów i napisałem, że jest to świetny pomysł, by rozwijać postawy prospołeczne. Ktoś czegoś nie zrozumiał czy mój nick komuś przeszkadza? Ja jestem z Kielc, z miasta, tu sie urodziłem, nie jestem kielczaninem z urzędu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alkoholik Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej IP: 66.45.237.* 17.06.10, 08:26 Gość portalu: mmiastowy napisał(a): > Zastanawiam się, dlaczego usunięto mój post o Bazie? Nie używałem brzydkich słó > w > i napisałem, że jest to świetny pomysł, by rozwijać postawy prospołeczne. Redaktorzy "Gazety" to cenzorzy i manipulanci, nie od dzisiaj to wiadomo. Nie wolno pisać pozytywnie o Panu Perzu i Marszałku bo skasują takową wypowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MoD Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.10, 18:18 Sains, rozwin swoja mysl...jak to wyglada z perspektywy Hamburga? Pewnie Sting u nas nie zagra (a moze??), ale pokazcie mi drugie takie miejce w Kielcach, ktore jest otwarte na setki mlodych ludzi, ktorzy moga dac upust swojej pasji. Koroniarze, modelarze, muzycy, malarze, ludzie ognia, ceramicy, i wszelcy inni ktorzy zamiast siedziec pod sklepem, i narzekac, cos robia. Jakakolwiek tworcza aktywnosc by to nie byla. Ja rozumiem ze nie przyjdzie na baze tlum ludzi ktorzy chodza na imprezy tylko dlatego ze sa tam budki z piwem, taka specyfika miejsca, w tej kulturze nie o budki z piwem chodzi. Co do dofinansowywania? Od dawnych czasow kultura byla dofinansowywana. Krolowie sponsorowali nadwornych artystow. Czy to dobrze ze mlodzi ludzie moga rozwijac swoje pasje w takim miejscu(zamiast nicnierobienia), czy zle bo miejsce jest niedochodowe. Kazdy niech odpowie sobie sam. Moim zdaniem, chyba to dobrze, ze moze kosztem jednorazowego wystepu jakiejs gwiazdy, miasto daje miejsce setkom jesli nie tysiacom osob, na caloroczne zajecia, i rozwijanie siebie. ale kazdy moze miec swoje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAJA Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.10, 20:44 DAJCIE MARCINOWI SPOKÓJ.PONOĆ RADNY NIEJAKI MARIUSZ GORAJ LATAMI NIE PLACI ZA MIESZKANIE, OSZCZĘDZAJĄC NA KAMPANIĘ. PROPONUJĘ ZNÓW GŁOSOWAĆ NA PIS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ok Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej IP: *.servercabin.com 11.07.10, 01:23 dobrze perz czyni, czemu macie do niego pretensje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alkoholik Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej IP: 66.45.237.* 17.06.10, 08:24 Gość portalu: MoD napisał(a): > Ja rozumiem ze nie przyjdzie na > baze tlum ludzi ktorzy chodza na imprezy tylko dlatego ze sa tam budki z piwem, > taka specyfika miejsca, w tej kulturze nie o budki z piwem chodzi. Budki z piwem na Bazie Zbożowej ? to coś nowego :DDD nie wiedziałem, że aktualnie się tam chleje piwo - myslałem, że był zakaz ???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Głupek Leśny Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.10, 09:46 Nie pij - czytaj ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MoD Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.10, 12:45 no coz, dobrze ze chcoiaz o czyms czasem myslisz. Gdybys przeczytal ze zrozumieniem, to doczytalbys ze napisalem NIE PRZYJDA LUDZIE SZUKAJACY PIWA. Bo jest zakaz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psycholog Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej IP: 96.9.173.* 17.06.10, 14:50 chcesz o tym porozmawiać ? drżą Ci ręce i masz problemy ze snem ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.10, 11:30 a ja myślę, że to sprawa zarządzania, na czym trzeba się po prostu znać, a tam w zarządzie siedzą jacyś pseudo-społecznicy na etatach...dla mnie Baza na dzień dzisiejszy to folwark Teatru Ecce Homo od czasu do czasu robiący za miejską kasę coś z Kiniorem...reszta, z tego co wiem, musi walczyć nie tylko z ponurą rzeczywistością, ale z tym właśnie hermetycznym i krótkowzrocznym ciałem zarządczym owej Bazy...wiele aktywnych ludzi odsunęło się na drugi plan nie chcą mieć z tymi gierkami i awanturami do czynienia, robią swoje...a mogłoby być tam tak miło i pięknie...ale nie będzie, bo tam ludzie sobie skaczą do gardeł o kawałek podłogi i każdą złotówkę...a rządzi ten kto ma kasę i nią dzieli...reszta się nie liczy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zarzad Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.10, 11:41 usunięto moj post w którym grzecznie wyrażam swoją opinię o tym że Baza jest źle zarządzana i że na dzień dzisiejszy to wg mnie folwark pani z Teatru Ecce Homo drygującej zarządem, w którym zasiada dzieląc jak matka kasę z miasta i zyskując za to dozgonną wdzięczność tych którym dane jest coś dostać...w zamian lojalność i głos w kolejnych wyborach...czy to taka straszna opinia? czy to ma być dyskusja czy manipulowanie ze strony GW opinią publiczną? czy ten post niezgodny z intencjami redakcji też usuniecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kod Kreskowy a to ciekawe! napisz o tym coś więcej! IP: *.servercabin.com 13.07.10, 16:24 >>usunięto moj post w którym grzecznie wyrażam swoją opinię o tym że >>Baza jest źle zarządzana i że na dzień dzisiejszy to wg mnie folwark >>pani z Teatru Ecce Homo drygującej zarządem, w którym zasiada >>dzieląc jak matka kasę z miasta i zyskując za to dozgonną >>wdzięczność tych którym dane jest coś dostać...w zamian lojalność i >>głos w kolejnych wyborach...czy to taka straszna opinia? czy to ma >>być dyskusja czy manipulowanie ze strony GW opinią publiczną? czy >>ten post niezgodny z intencjami redakcji też usuniecie? a to ciekawe! napisz o tym coś więcej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.10, 11:21 raz był nawet światowej sławy aktor Nowicki, przyszedł będąc przy okazji w Kielcach, popatrzył, poszedł i nie wrócił :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czysta Re: Dzieci zakurzone z Bazy Zbożowej IP: 96.9.173.* 17.06.10, 14:58 Gość portalu: kika napisał(a): > raz był nawet światowej sławy aktor Nowicki, przyszedł będąc przy > okazji w Kielcach, popatrzył, poszedł i nie wrócił :( a może, nie ubrudził sobie butów ani niczego ? bo tam sporo kurzu chyba jest ? Odpowiedz Link Zgłoś
komuter Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej 17.06.10, 20:30 Grażyna Auguścik jest z Koziej Wólki, faktycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.10, 11:50 uważam też że należy dokładnie podać nazwiska tych osób, które napisały ten desperacki list z Bazy Bo jeżeli któś chce załatwić sobie przychylność władz przed złożeniem projektu, który potem okazuje się kiepski i wykorzystuje medialny szum by znaleźć winnego w osobie Perza akurat, twierdząc, że jemu też coś obiecał, to niech za to odpowiada nazwiskiem a nie cała Baza Zbożowa jako taka...tam jest wiele normalnych osób, którzy się w takie gierki nie bawią i taki anonimowy tekst tylko im przypina łatkę...co gorsza w okresie kampani przedwyborczej...ja tu widzę nie tylko rozgoryczenie nieudaczników ale również manipulację opinią przed wyborami...jeśli ta Baza ma być narzędziem propagandy polityczniej, areną sporów, czy czyimś folwarkiem to faktycznie lepiej przekazać ją bardziej kulturalnym organizacjom, które może nie zajmują się na co dzień kulturą ale mają sami tej kultury więcej niż tamci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MoD Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.10, 12:43 gdybys zadal sobie trud przeczytania tekstu, zobaczylbys ze od poczatku jego publikacji jest podpisany, zwroc uwage na linijke pomiedzy tytulem, a logiem Gazety... wiec mozesz uwazac co chcesz, ale Twoje uwagi sa troche bez sensu, bo postulat jest od poczatku spelniony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej IP: *.chello.pl 18.06.10, 09:11 A może weź się do jakiejś pożytecznej roboty zamiast pisać te bzdury? Na przykład podobno trawniki mamy zasrane. Daj przykład i zacznij sprzątać. A jak nie wiesz - nie wypowiadaj się. Odpowiedz Link Zgłoś
unreal.kiniama Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej 17.06.10, 16:35 ...czyli, jak mam zrozumieć przekaz płynący z artykułu? Zarząd Bazy zwrócił się do Pana Perza z prośbą o protekcję, napisał kijowy projekt, wsparcie nie pomogło, w związku z czym są teraz pretensje?? W imię czego miała ta pomoc nastąpić (bo boję się głośno wyartykułować)? Litości... jak czegoś nie jesteś w stanie zrobić dobrze, zwróć się o pomoc do kogoś bardziej kompetentnego! A jeśli coś mimo to się nie uda - znieś to z podniesioną głową... a Baza jest fajnym miejscem i być MUSI, ale takie szczeniackie zachowania jak niegramatyczny, alogiczny.. i dziecinny tekst który właśnie komentuję, raczej nie działają na korzyść tego miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
komuter Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej 17.06.10, 20:13 Ludzie!!!! Dajcie już spokój. Przyjdźcie na fajną imprezę w sobotę. Jak nie ma parkingu???? Jest przecież przed bazą miejsce na kilkadziesiąt samochodów. Chyba piszą ci co serio tam nigdy nie byli. A jeden wpis to chyba pana K z pewnej bazowej fundacji ,co wykorzystuje kuglarzy i innych za dotacyjne pieniądze i nic nie robi.Tutaj mam żal do zarządu że nic nie robi z jego firmą na literę M.Ten znowu że to folwark ecce homo.Przecież oni maja salę,z której prawie nie wychodzą. Jak tam jestem ( często) to bez przerwy próby. Mój kumpel z kapelą ma garaż i są szczęśliwi że po kilku latach użerania się mają swój miejsce i takich kapel jest wiele w bazie. Do KCK? przenieść bazę. To już jakiś kretyn to pisze. List alogiczny? ,zaszkodzi temu miejscu? Dobre. Chyba lepiej napisać coś z serca, niż lać wodę jak Perzu. Koroniarzy się czepiacie? A gdzie mają malować. Wszędzie ich przeganiają. Ciągle niezadowolony jazgot. Fora ze dwora do KCK, do WDK między 8 a 16. Odwalcie się od Bazy. Tam można pójść o drugiej nad ranem. A większość postów pisana w godzinach pracy. O tak panie Perzyku, o tak panie Jarubasku. Jacy mądrzy, hopsa, hopsa do klopsa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinio Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej IP: 209.44.103.* 17.06.10, 20:26 to jest śmieszne, że tam podobno nie ma nawet parkingu ??? tak ??? hahahaha !!!! nawet nie ma gdzie zaparkować ??? to prawda ??? po co taka instytucja kultury ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niegupia Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.10, 10:33 A ty komuter nie siej tu propagandy sukcesu za miejską kasę. Jesteś z ecce homo i liżesz pupę cioci, co nie znaczy że musisz mieć we wszystkim rację. Nawet pomimo wszystkich postów twoich tutaj pod różnymi nickami i tych bredni które wypisujesz. W jednym miejscu zapraszasz ludzi do Bazy, gdzie indziesz chcesz ich stamtąd wywalać. A może ty sam z zarządu jesteś i nakręcasz tylko nas glupiutkich? Jest afera jest zabawa :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Walerja Ecce Homo IP: 96.9.173.* 18.06.10, 12:19 Gość portalu: niegupia napisał(a): > A ty komuter nie siej tu propagandy sukcesu za miejską kasę. Jesteś > z ecce homo i liżesz pupę cioci, co nie znaczy że musisz mieć we > wszystkim rację. Nawet pomimo wszystkich postów twoich tutaj pod > różnymi nickami i tych bredni które wypisujesz. W jednym miejscu > zapraszasz ludzi do Bazy, gdzie indziesz chcesz ich stamtąd wywalać. > A może ty sam z zarządu jesteś i nakręcasz tylko nas glupiutkich? > Jest afera jest zabawa :) prosimy aby aktorzy Teatru Ecce Homo nie zabierali głosu w dyskusji Odpowiedz Link Zgłoś
komuter Re: Ecce Homo 19.06.10, 09:22 Prosimy to znaczy kto? Przyznaj się zazdrośniku- samotniku . To ty ciągle inaczej podpisujesz i dobrze o tym wiesz? A poza tym dlaczego aktorzy nie mogą pisać. Ty im zabronisz? to twoje prywatne forum. spadaj. Siedzisz w bazie i tak klepiesz. Spadaj Nie ukrywam że jestem związany z bazą,ale z muzykami, koroniarzami i kuglarzami. Od ecce homo znam kilka osób i są normalni, a nie takie zapienione robale jak ty. A ty gdzie się ukrywasz? komputerek gdzie trzymasz, w którym pokoiku,bo ludzie z garaży nie mają takich problemów, tylko coś robią. Weż do roboty, mogę ci pomóc znależć pracę w Mc Donaldzie. Chcesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smiechuwarte Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej IP: *.vserver.de 20.06.10, 21:52 niegupia: "A ty komuter nie siej tu propagandy sukcesu za miejską kasę. Jesteś z ecce homo i liżesz pupę cioci, co nie znaczy że musisz mieć we wszystkim rację. Nawet pomimo wszystkich postów twoich tutaj pod różnymi nickami i tych bredni które wypisujesz. W jednym miejscu zapraszasz ludzi do Bazy, gdzie indziesz chcesz ich stamtąd wywalać. A może ty sam z zarządu jesteś i nakręcasz tylko nas glupiutkich? Jest afera jest zabawa :)" hahahahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
komuter Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej 17.06.10, 20:35 Ale to nie jest instytucja!!!!! Nie rozumiesz....... urzędniku!!!! i nie chodzi tam o imprezy, tylko żeby ludzie mieli miejsce do grania, malowania,lepienia we dnie i w nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
komuter Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej 17.06.10, 20:40 Ale to nie jest instytucja Nie rozumiesz???? urzędniku To jest miejsce żeby ludzie mieli gdzie grać, malować, lepić we dnie i w nocy. Nie rozumiesz???? Nie pij tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muzyk Re: a dajecie sobie tam w nos ? IP: 96.9.173.* 18.06.10, 07:44 jeśli popiją alkohol na Bazie to pewnie jeden tancerz drugiemu aktorowi da w nos dopóki plastyk ich nie rozdzieli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cultur Re: a dajecie sobie tam w nos ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.10, 09:34 Wszyscy , wszystko , wszystkim dają w nos :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podatnik W pełni popieram działania zarządu województwa.... IP: 212.48.121.* 18.06.10, 08:41 W pełni popieram działania zarządu województwa i Pana Perza, nie ma sensu wspierać nieatrakcyjnych projektów, które nie służą mieszkańcom Kielc. PERZ JEST O.K.! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: W pełni popieram działania zarządu województw IP: *.chello.pl 18.06.10, 08:51 A Ty to normalny jesteś? Baza Zbożowa stworzona została lata temu dla młodych ludzi, którzy zamiast stać w klatce schodowej i pić lub ćpać chcą się zająć czymś innych. To było i o ile wiem jest główny profil działalnościtego miejsca. Wiem również, że przychodzi tam mnóstwo młodych ludzi, a mają taką możliwość przez 365 dni w roku - bez względu czy jest niedziela, czy jakieś mniejsze lub większe święto, ZAWSZE baza jest dla nich otwarta. Młodzież może się tam wielu fajnych rzeczy nauczyć, oczywiście jeżeli tylko chce. I wszystko jest bezpłatne. Mój syn również często tam bywa. Dlatego nie rozumiem głosów przeciwko dofinansowywaniu tego miejsca. Lepiej naprawiać i sprzątać zniszczone przez nudzącą się młodzież klatki schodowe, ławki, place zabaw itp? Nie sądzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: popieram! działania p.Perza są słuszne i prawidłowe IP: *.lhbhostingserver.com 18.06.10, 09:26 Jak czytam to co piszesz to dochodzę do wniosku, że Pan Perz ma głowę na karku i jego działania są słuszne i prawidłowe. Istnieją w CK profesjonalnie działające instytucje jak KCK i WDK i im trzeba przyznać dodatkowe pieniądze. DK Zameczek też... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cultur Gówno Prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.10, 09:33 Chyba jedyne miejsce gdzie naprawdę pracuje się z dziećmi i młodzieżą to MDK. Co do Bazy to bardzo zdziwiły mnie informacje , o pensjach oraz dotacjach. To znaczy , że nawet na młodzieżowej awangardzie można się " uwłaszczyć " ? Pamiętam " Oficynę " , tam nikomu nikt nie płacił ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dolarek Re: Gówno Prawda IP: 96.9.173.* 18.06.10, 12:16 Gość portalu: Cultur napisał(a): > Chyba jedyne miejsce gdzie naprawdę pracuje się z dziećmi i > młodzieżą to MDK. > Co do Bazy to bardzo zdziwiły mnie informacje , o pensjach oraz > dotacjach. Tak, oni wszyscy pożerają kasę podatników, zarząd Bazy, Wici, inne fundacje, ceramicy i Teatry Ecce Homo. Nikt za darmo nie pracuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gówno Prawda "=====> Gówno Prawda <=====" IP: 74.62.154.* 19.06.10, 09:51 Gość portalu: Cultur napisał(a): > Chyba jedyne miejsce gdzie naprawdę pracuje się z dziećmi i > młodzieżą to MDK. > Co do Bazy to bardzo zdziwiły mnie informacje , o pensjach oraz > dotacjach. > To znaczy , że nawet na młodzieżowej awangardzie można się " > uwłaszczyć " ? > Pamiętam " Oficynę " , tam nikomu nikt nie płacił ! BARDZO DOBRA WYPOWIEDŹ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MoD Re: Gówno Prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.10, 12:50 "Co do Bazy to bardzo zdziwiły mnie informacje , o pensjach oraz dotacjach. " No popatrz, i wydało się, że na bazie jest światło i woda, i nie bierze się światło znikąd, a woda nie jest ze studni... No to może oświećmy. Tak, na Bazie jest woda, i prąd, zespoły i wszyscy którzy tam urzędują nie muszą przychodzić z akumulatorami by zasilić wzmacniacze, i cały sprzęt którego używają. Może też dla bezpieczeństwa, Koroniarze nie malują przy świecach (wszak spraye są łatwopalne), co by nie mówić elektryka jest wygodniejsza i bezpieczniejsza... Tak to prawda. Na bazie są ubikacje. Używa się w nich, jak w większości domów wody. (taki mokre, wiecie). Na Bazie jest ochrona (tak, ta co nie wpuszcza tych co śmiecą, było o tym wyżej). I uwaga. Na Bazie jest .... werble ... internet. Tak moi drodze, Na Bazie jest internet. Pare Fundacji żywo z niego korzysta. Z pożytkiem dla miasta (np. informator). I największa tajemnica. Otóż niestety ani wodociągi, ani elektrownie, ani telekomunikacja nie chciały dostarczać Bazie swoich "wyrobów" w formie darowizny. Być może uważne oko zauważyło, że baza jest remontowana. Oczywiście nie cała i nie naraz (bo to wg szacunków architektów wymagałoby paru milionów zł na raz), ale fragmentami. Dach nie cieknie, poszczególne pomieszczenia są odnawiane. I po raz kolejny okazuje się że materiały budowlane nie są wprawdzie niedostępne jak to było przez 89r, ale jednak kosztują. No i te wysokie pensje. Faktycznie, najwięcej lexusów swoi pod Bazą, na tym parkingu którego przecież nie ma. Miło się czyta takie historie. Może to trochę choć wyjaśni na co idą dotacje dla Bazy. Ale może macie rację, drodzy forumowicze. Może faktycznie dotowanie młodzieży to zła droga. Może faktycznie zajmowanie młodzieży czymś twórczym to błąd. Może faktycznie Ci ludzie powinni siedzieć w klatkach schodowych i kontemplować nijakość. Po co bawić się w teatr i zdobywać nagrody w całej Polsce. Po co grać i występować na scenach innych miast (Mafia, Fliper (w TVP niedawno), po co malować te Koroniarskie transparenty, niech na trybunach będzie szaro i nijako. Po co modelarze mają trenować na hali swoimi autkami, niech siedza w domu, i się nie włóczą. Po co Ci ludzie z garaży mają malować, rysować, grać. Przecież z tego nie ma pożytku. Tym nie pochwali się żaden polityk przed wyborami. To nie są wyborcy. Może powinno się przeznaczyć te pieniądze na pensje różnych Rad Nadzorczych, Oni przecież tyle dla nas robią. Jest tyle niedoinwestowanych urzędów. Pod Chęcinami teraz powstaje jakiś inkubator, czy coś, potrzebne będą grube miliony, a przecież będziemy z tego wszyscy korzystać, ja Ty, On, Ona... Tam by się przydały fundusze, a nie na jakąś młodzież, jakąś kulturę... Przecież górnicy będą palić opony zaraz, będą potrzebne pieniądze, przecież służby mundurowe trzeba opłacić po 15 latach ciężkiej pracy na ulicach (emerytury). Przecież służba zdrowia jest tak niedoinwestowana, a tacy np rycerze, czy ogniomistrze mogą się uszkodzić podczas treningu na Bazie, i co wtedy?? Tylko koszty generują. Zamknąć to, postawić hipermarket, i "chodować" galerianki... Kultura, se wymyślili... McDonald, centrum handlowe i do domu bo Taniec z Gwiazdami nam ucieknie, i Na wspólnej.... btw. dziś na tej bazie co to się NIC nie dzieje Hasarapasa 2010. Zagrają: Pogodno Mikrowafle Blady Kris Dariusz Makaruk Kinior Orkiestra Świętokrzyska Piotr Restecki Herba Micze Natural Beat Band oraz zespoły z Bazy Zbożowej. Imprezę poprowadzi Kinior. wystawy fotografii CKF - Galeria Lakiernia, Pulsator wystawa Joanny Klich spektale teatralne: Ecce Homo Teatr Nicoli Można się odważyć i przyjechać autem, powinno się znaleść jakieś miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cultur Re: Gówno Prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.10, 14:31 Twoje uzasadnienie finansowania Bazy, bo istnieją , a istnienie kosztuje jest prawdziwe i bardzo proste . Równie proste jest rozwiązanie nie istnieją , i nie kosztują . Nie chodzi o koszty konieczne funkcjonowania. Chodzi o powszechne mniemanie o wolontariacie Bazy i nie " etatowej " aktywności kulturalnej. Dotowanie może zawsze budzić wątpliwości , ponieważ łatwiej kontrolować aktywność i wydatki w placówkach kultury bezpośrednio podległych władzom miejskim. Transparentność w rozdzielaniu funduszy oraz ogólna do nich dostępność , to priorytet . Dokonania to uzasadnienie dotacji . ---- A co do fundacji , to chyba w statucie określiły źródła własnego finansowania , więc finansowanie ich pośrednio również z moich pieniędzy , wydaje mi się mocno naciąganym tłumaczeniem . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MoD Re: Gówno Prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.10, 03:13 oczywiscie to prawda, ze to co nie istnieje, nie kosztuje. Tym tokiem rozumowania, moznaby zlikwidowac sluzbe zdrowia (bo Bogu dzieki narazie jestem zdrowy i nie korzystam, a skladki place), klub luczniczy Stella(bez urazy, przypadkowy do wymienienia), bo istnieje, zapewne tez kosztuje, a nie korzystam, bo lucznictwo mnie nie pasjonuje, muzeum zabawek, bo dostaje dotacje (istnieje=kosztuje) a nie bywam, i nie mam dzieci, Korona, bo bieganie kilkunastu gosci za pilka zupelnie mnie nie pociaga, i dlugo moglbym tak wymieniac... Tylko czy meritum tej dyskusji jest to, czy isnienie kosztuje?? Odpowiedz jest prosta, tak, kosztuje :) Żadna z fundacji czy stowarzyszen skupionych w bazie, nie dostaje pieniedzy na dzialanosc, z kasy bazy. Fudancje i stowarzyszenia, zgodnie z prawem, staraja sie o dofinansowania na konkretne projekty w ramach organizowanych przez samorzady konkursow, lub od sponsorow. Nie jest tak ze baza ma jakis budzet i ktos sobie decyduje, a za to zaplacimy za prad, a ta kupke damy stowarzyszeniu XYZ. Bo widze na forum panuja domysly, i rodza sie historie niestworzone. Stety albo niestety tak jest ustanowione prawo, że konkursy na dofinansowania organizuja samorzady. I pieniadze te napewno pochodza z naszych podatkow (budzet samorzadu). W tych konkursach startuja fundacje i stowarzysznia, wiec posrednio to podatnicy finansuja dzialalnosc tych grup(bo jakby sie przyjrzec to wszystko finansuja przeciez podatnicy, drogi, sluzbe zdrowia, doplaty dla gornikow, Korone (a nie kazdy musi byc kibicem) itd, itp). To nie jest naciagane tlumaczenie, tylko chyba to jest prawo tego kraju. Co do etatow, nie wiem dokladnie jak to jest urzadzone w Bazie, ale nie jest to 10 czy 15 etatów. To są chyba tylko osoby które nadzoruja dzialalnosc bazy w pelnym wymiarze godzin albo troche wiecej (1 - 2 osoby??). Wolontariat wolontariatem, ale nie wymagajmy by wszyscy zajmujacy sie jakakolwiek pomoca(chodzi mi o conajmniej pelny wymiar godzin pracy), byli wolontariuszami (czy mamy pretensje do pracownikow pomocy spoleczeniej, ze nie robia tego spoleczenie, albo pielegniarek, ze pomagaja za pienidze??). Czy ta pomoc, jest mniej pomocna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niewiem jest prawda, pół-prawda i gó... prawda IP: *.000webhost.com 20.06.10, 09:05 "Co do etatow, nie wiem dokladnie jak to jest urzadzone w Bazie" NIEWIEM ale się wypowiadam. A Ty jestes MoD jak rozumiem 'rzecznikiem prasowym' Bazy Zbozowej na kolejnym etacie ? bo takie ważne wrażenie sprawiasz ? jednak zbyt dużo tych ETATÓW skoro nawet 'rzecznika' mają :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MoD Re: jest prawda, pół-prawda i gó... prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.10, 14:11 Rozczaruje Cie. Ja jestem tylko wolontariuszem (co to tez podobno ich nie ma). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzik Re: jest prawda, pół-prawda i gó... prawda IP: 74.62.154.* 20.06.10, 15:46 Gość portalu: MoD napisał(a): > Rozczaruje Cie. Ja jestem tylko wolontariuszem (co to tez podobno ich nie ma). Tak jestes wolontariuszem z Bazy a Twoja główna praca polega na opluwaniu Pana Perza na tym forum ? Zarząd województwa to profesjonaliści i oni wiedzą co robią. Nie dali kasy dla Bazy - widocznie się nie należy. Bo na Bazie mało co się dzieje. Duzo ludzi - mało wydarzeń. Raz na rok Hasarapasa... równie dobrze może być na placu artystów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MoD Re: jest prawda, pół-prawda i gó... prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.10, 16:59 oj cos mi umknelo, prosze zacytuj moja wypowiedz, w ktorej opluwam wg Ciebie Pana Perza?? Teraz, niejako wywolany do tablicy w tym temacie, moge napisac, ze P. Perz sam robi sobie taka "reklame", że chyba nie trzeba nic wiecej dodawac :P, inteligetni ludzie maja swoje zdanie nt takich zachowań, jakie reprezentuje wspomniany dyrektor Perz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MoD Re: jest prawda, pół-prawda i gó... prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.10, 17:12 chyba masz racje, setki mlodych, i nie tylko, ludzi spedzaja tam tworczo czas(zamiast siedziec po klatkach np, albo chodzic po tesco), a koncertow cotygodniowych brak. Hasarapasa moze i byc na pl. Artystow (moze nawet powinna, blizej centrum), tylko np zespoly Bazowe bez bazy, proby mialyby gdzie?? w Pałacyku Zielińskich?? Jeśli ktoś nie widzi różnicy w placówkach typu Baza a Pałacyk czy Filharmonia, to chyba nie ma o czym rozmawiać... Baza jest jakby poligonem, miejscem dla młodych ludzi, którzy próbuje, uczą się, szukają swojej drogi, Pałacyk, KCK, to sceny dla juz wyklutych gwiazd. Taka jest, obrazowo, i moim zdaniem, różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawda jest jedna prawda jest jedna IP: *.vserver.de 20.06.10, 21:54 MoD... Ty wszystko wiesz - może Ty jesteś Zarząd w osobie własnej albo trójcy... ? niegupia: "Jesteś z ecce homo i liżesz pupę cioci, co nie znaczy że musisz mieć we wszystkim rację. Nawet pomimo wszystkich postów twoich tutaj pod różnymi nickami i tych bredni które wypisujesz." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bankier Re: jest prawda, pół-prawda i gó... prawda IP: *.web-proxy.us 31.03.11, 15:14 Gość portalu: MoD napisał(a): > Rozczaruje Cie. Ja jestem tylko wolontariuszem (co to tez podobno ich nie ma). - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cultur Re: Gówno Prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.10, 10:11 Trzeba pisać prawdę , kawa na ławę . Ile , kto za co , co zrobił , kto zaakceptował . Aby nie rodziły się chore przypuszczenia , wystarczy przejrzystość . Informacje ogólnie dostępne o wysokości kwot dofinansowania , ilości etatów , rozliczenia kwot. Nic trudnego. To pozwoli zainteresowanym właściwie ocenić wartość typu nakład/jakość . Nic głupszego jak dziwnie utrzymywana tajemnica , która powoduje , że wszyscy czują się winni , oraz podkulają ogony. Chyba , że prawda jest zupełnie inna . Pieniądze bierze kilka osób , dalekich od tworzenia kultury (swoista nomenklatura kultury ) i bardzo ceni swoje synekury . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: Gówno Prawda IP: 74.62.154.* 20.06.10, 15:48 "Pieniądze bierze kilka osób , dalekich od tworzenia kultury (swoista nomenklatura kultury ) i bardzo ceni swoje synekury." Ja myślałam, że to instytucja non-profit ???!!!!! a tu jakiś biznes ktoś uprawia ??? Może to ktoś wytłumaczyć ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MoD Re: Gówno Prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.10, 17:15 No Celtur, dawaj, piszesz ze wiesz, to powiedz co to za biznesy w tej bazie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cultur Re: Gówno Prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.10, 17:27 ?????? Gdzie padło w moich postach słowo biznes ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MoD Re: Gówno Prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.10, 21:24 "Pieniądze bierze kilka osób , dalekich od tworzenia kultury (swoista nomenklatura kultury ) i bardzo ceni swoje synekury . " na podstawie tego akapitu kolezanka Anita komentujac ten wpis wysnula wizje biznesów...Ona tez zadala w sumie pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MoD Re: Gówno Prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.10, 21:26 sorki, Aneta, ale raz podpisuje sie kulturalna, raz dzik, raz Aneta, pomylil mi sie nick. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cultur Re: Gówno Prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.10, 21:33 ... widziano też tam osła , którego mrówka niosła :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dokładnie Re: Gówno Prawda IP: 96.9.173.* 20.06.10, 21:44 Gość portalu: Cultur napisał(a): > ... widziano też tam osła , którego mrówka niosła :)) A napewno nie widziano żadnego wolontariusza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasjer Kwoty dofinansowania przez Urząd Miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.10, 22:10 www.bip.kielce.eu/editor-cm-web-portlet/content/NDk1NjU=/Tab_Nr_13%20dotacje%20spoza%20sektora% 20finan.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milionek na wolontariat to nie wygląda IP: *.startvps.com 20.06.10, 22:24 Delikatnie powiem, że jak się zsumuje wszystkie instytucje z Bazy Zbożowej (czytaj: wolontariat - wszyscy pracują za darmo) to może by nawet wyszedł MILION ? w dokumentach UMu nie ma np. Wici i nie ma Pana Ceramika. A tak wogóle to ja nie mam czasu ale o ten MILION moglibyśmy powalczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MoD Re: na wolontariat to nie wygląda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.10, 23:52 tylko do czego to piszesz?? A jak sie zsumuje wszystkie instytucje z Kielc(lacznie z tymi spoza bazy) to tych milionow wyjdzie wiecej, a z polski jeszcze wiecej. Tylko o co chodzi?? O to ze ktos cos robi? Bo meritum dyskusji sie jakos zagubilo. Czy chodzi o to ze wogole sa jakiekolwiek dotacje i to zle?? Bo jesli wniosek jest taki zeby zlikwidowac wszystkie dotacje, to wreszcie przynajmniej wiem o co chodzi w tej dyskusji. Becelowe jest chyba bicie piany jak w piaskownicy ten dostal wiecej, tamten mniej. Raczej nie nastapi w naszym kraju (i wogole) taki stan, ze pieniedzy bedzie tyle ze kazdy dostanie, zapracuje na wszystko, co by chcial. A jakikolwiek podzial jakiejkolwiek kwoty prowadzi do bezsensownych dyskusji o sensownosci tego podzialu. Tak bylo, jest i bedzie. I to jest chyba meritum calej ten dyskusji. Każde niemal wydarzenie w tym miescie/kraju, odbywa sie z czyjas pomoca, czy to samorzsadu, czy sponsorow. Festiwal Harcerski, roznego rodzaju koncerty plenerowe, wydarzenia, przeglady, nagrody, konkursy. Na wszystko to ida pieniadze z budzetu. Na funkcjonowanie osrodka Baza tez. I na swietlice osiedlowe tez. Będziecie żądać likwidacji tego wszystkiego, bo jest dotowane?? Filharmonia tez jest dotowana, przeciez nowa siedziba nie powstaje z pieniedzy za bilety. Tez nalezy ja zlikwidowac?? mam wrazenie ze ktos komus czegos zazdrosci i zamiast prosto powiedziec, to zaczyna sie wymyslanie lexusow, i wszystkich tych bzdur ktore tu sie pojawily. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oli Re: Gówno Prawda IP: *.ezprovider.net 20.06.10, 21:34 "Trzeba pisać prawdę , kawa na ławę . Ile , kto za co , co zrobił , kto zaakceptował . Aby nie rodziły się chore przypuszczenia , wystarczy przejrzystość . Informacje ogólnie dostępne o wysokości kwot dofinansowania , ilości etatów , rozliczenia kwot." Zgadzam się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sponsor Re: Gówno Prawda IP: 96.9.173.* 20.06.10, 21:47 Gość portalu: MoD napisał(a): > Fudancje i stowarzyszenia, zgodnie z prawem, staraja sie o dofinansowania na > konkretne projekty w ramach organizowanych przez samorzady konkursow, lub od > sponsorow. W tej idiotycznej dyskusji pojawiło się słowo SPONSOR. Kto jest sponsorem Bazy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasjerka Re: Gówno Prawda IP: *.ezprovider.net 20.06.10, 21:32 Gość portalu: Cultur napisał(a): > Dotowanie może zawsze budzić wątpliwości , ponieważ łatwiej > kontrolować aktywność i wydatki w placówkach kultury bezpośrednio > podległych władzom miejskim. > Transparentność w rozdzielaniu funduszy oraz ogólna do nich > dostępność , to priorytet. Baza Zbożowa powinna posiadać BIP gdzie wszystkie informacje kto ile zarabia i kto ma ile Mercedesów przed i po zatrudnieniu w w/w placówce powinny byc podane. Grajmy w otwarte karty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Gówno Prawda IP: *.chello.pl 20.06.10, 12:20 I tak to właśnie jest, ale ludziom nie przetłumaczysz, że w bazie dzieje się mnóstwo dobrych i fajnych rzeczy. Gdyby ogłosić konkurs na najbardziej złośliwe, niezadowolone i pesymistyczne miasto, to Kielce mają główną nagrodę jak w banku. Jak młodzież wysiaduje po klatkach i placach zabaw - źle, jak znajdzie się ktoś z pomysłem i zajmie ją czymś innym - też źle, bo na pewno kradnie i robi przekręty. Ręce opadają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kulturalna Re: Gówno Prawda IP: 74.62.154.* 20.06.10, 15:40 Gość portalu: xx napisał(a): > I tak to właśnie jest, ale ludziom nie przetłumaczysz, że w bazie > dzieje się mnóstwo dobrych i fajnych rzeczy. Czyli co sie dzieje ? wiatr hula po hali na bazie ? a strażnik rano otworzy brame a wieczorem ... zamknie ? Mnóstwo dobrych i fajnych rzeczy to sie dzieje na przykład w KCK, MDK czy WDK. Pałacyk Zielińskiego ma bogatą ofertę za co dziękuję Panu Pomorskiemu. Im - pałacom trzeba dać kasę bo widać, że się "dzieje"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Gówno Prawda IP: *.chello.pl 20.06.10, 21:52 Powiedz czy byłaś kiedyś na bazie? skąd stwierdzenie "wiatr hula po hali"? Jak jesteś choć trochę kumata, to nie powinnaś porównywać KCK, MDK, czy WDK, a już nie daj boże Pałacyku do Bazy. To zupełnie inna bajka, o zupełnie innym profilu. A "pałace" mają wystarczającą kasę, łącznie z Pomorskim. Zaręczam ci również, że zobaczyłabyś co i jak się może dziać, gdyby ta cała młodzież co całe dnie i noce w jakiś sposób realizuje się w Bazie zaczęła z nudów wymyślać nowe sposoby zabawy, lub (co bardziej prawdopodobne)powielać te, które widzi w blokowiskach i zna z pierwszych stron gazet. Oj wtedy się zadzieje, ciekawe czy też będziesz za dotowaniem Pana Pomorskiego i jego kieszeni. Ale niestety kultura nie zawsze chodzi w parze z rozumem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nietoPERZ Re: W pełni popieram działania zarządu województw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.10, 03:20 ale przeciez nie popieraj p. Perza, bo On sie juz ustawil na inne stanowisko pod Checinami. Nie musisz Go juz popierac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podatnik Re: W pełni popieram działania zarządu województw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.10, 14:07 To Panie Marcinie, tak jak sie umawialismy, ja poslodze na forum, i posada pod Checinami sie znajdzie, jak utalilismy? :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brawo PERZ!!!! Brawo PERZ!!!! IP: 212.48.121.* 18.06.10, 09:28 Brawo PERZ!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nietoPERZ Re: Brawo PERZ!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.10, 03:22 Brawo, swietnie sie ustawiles... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cytat "Jesteś z ecce homo i liżesz pupę cioci" IP: *.vserver.de 20.06.10, 21:56 niegupia: "Jesteś z ecce homo i liżesz pupę cioci, co nie znaczy że musisz mieć we wszystkim rację. Nawet pomimo wszystkich postów twoich tutaj pod różnymi nickami i tych bredni które wypisujesz." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwatorka Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej IP: 66.102.237.* 18.06.10, 12:25 kika: "a ja myślę, że to sprawa zarządzania, na czym trzeba się po prostu znać, a tam w zarządzie siedzą jacyś pseudo-społecznicy na etatach...dla mnie Baza na dzień dzisiejszy to folwark Teatru Ecce Homo od czasu do czasu robiący za miejską kasę coś z Kiniorem..." proponujesz zmienić zarząd ? to, że Pan Perz nie dał pieniędzy to wina złego zarządu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Znany Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej IP: *.centertel.pl 18.06.10, 12:29 Ecce kumoter i kika z nadzieją rodzinie dajcie sobie na wstrzymanie, mieszanie w realu wystarczy, po co jeszcze mącić w necie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egoistka cytat IP: 173.212.217.* 18.06.10, 15:25 gupia napisała: "oj komuter, zabierasz głos, a nic nie wiesz...na Bazę idzie kilkaset tysięcy złotych rocznie z budżetu i dzieli tę kasę kobitka z Ecce Homo, dlatego jej sala jest super wyposażona, czysta, zadbana, reszta przestrzeni jest taka jak widać....na imprezy ten teatrzyk dostaje też sporą kasę z miasta, w zeszłym roku chyba ze sto tysięcy, tak samo Kiniorski po sztamie z Weuelem...reszta stowarzyszeń które tam urzędują klepie biedę, bo nawet jakby coś chciały tam zrobić z jakiejś dotacji to muszą się prosić o wszystko zarządu...kiedyś brałam udział w jednej z takich imprez i zauważyłam że ci ludzie z zarządu zamiast w czymś pomóc to traktowali nas jak intruzów :(((((" "Kilkaset tysięcy złotych" - Co się dzieje z tymi pieniędzmi ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyjaśniacz Re: cytat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.10, 23:27 egoistka, no nie czytalas wyzej?? Aktorzy teatru Ecce Homo na nich spia, przeciez ktos juz to wyjasnil. smiech na sali (nie tylko teatralnej). Odpowiedz Link Zgłoś
komuter Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej 19.06.10, 09:14 Prosimy to znaczy kto? Fundacja Regionalis? A poza tym dlaczego aktorzy nie mogą pisać. Ty im zabronisz? to twoje prywatne forum. spadaj. Nie ukrywam że jestem związany z bazą,ale z muzykami, koroniarzami i kuglarzami. Od ecce homo znam kilka osób i są normalni, a nie takie zapienione robale jak ty. A ty gdzie się ukrywasz? komputerek gdzie trzymasz, w którym pokoiku. Weż do roboty, mogę ci pomóc w Mc Donaldzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o.n.a. komuter IP: *.techentrance.com 19.06.10, 09:41 Pienisz się 'KOMUTER' cały tydzień siedem dni w tygodniu na forum ? jak bita śmietana. Nie ukrywam się, do zobaczenia dzisiaj w sobotę na Bazie! Jakbyś napisał kim jesteś to bym podszedł porozmawiał etc... Odpowiedz Link Zgłoś
komuter Re: komuter 20.06.10, 19:55 O kurcze, jaka zmarnowana szansa. To gdzie i kiedy i jak cie poznam? Bardzo chętnie pogadam. Jutro będziemy grać w garażu. A ty gdzie będziesz? Bita śmietana się pieni? To jest źle ubita. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smieszne pan Perz ma kurde racje z tym wszystkim IP: 94.75.228.* 21.06.10, 00:32 hahaha - ludzie z bazy zbożowej klakierzy i inni - jeśli otrzymujecie na swoje działania kilkaset tysięcy złotych z budżetu to nie opowiadajcie o wolontariatach i że brakuje wam kasy i druga kwestia - porównując was do innych kieleckich placówek kulturalnych to macie bardzo skromną ofertę dla mieszkańców miasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MoD Re: pan Perz ma kurde racje z tym wszystkim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.10, 15:11 To prawda ("macie bardzo skromną ofertę dla mieszkańców miasta")że Baza nie bije się o pierwszeństwo, ale już było tu wałkowane parę razy, że to nie dom kultury, ale pracownie i warsztaty...dlatego nie wiem skad porównania ciągłe do WDK, MDK, KCK, Pałacyku. Żadnej z tych instytucji nie ma sensu dublować, One już są, i działają. Odpowiedz Link Zgłoś
marta-mamadwojga porównując - wrocław 21.06.10, 15:38 nie mieszkam już od wielu lat w Kielcach, ale z ciekawością czytam ten wątek, w bazie nie byłam (jak będę w kielcach na pewno nadrobię zaległości) chciałam Wam tylko przedstawić że kasa z grantu (dana w tym przypadku z UM) to nie kasa do kieszeni. wraz z fundacją prowadzę we wrocławiu Klub dla młodzieży - skala dużo mniejsza od bazy, zajmujemy się tylko 60 dzieci - mamy na rok koło 100 tyś z tego ja dostaję (jako kierownik)1000 zł brutto, reszta na instruktorów, wyjścia, wycieczki, jedzenie dla uczestników itp. mogę rozliczyć każdą złotówkę i na koniec roku podaję takie rozliczenie do publicznej informacji 350 to nie dużo, ale żeby nie było głupich domysłów zgadzam się, że Baza, jako otrzymująca pieniądze od podatników, powinna przedstawić rozliczenie, żeby każdy mógł się przyjżeć że utrzymanie takiej dużej placówki to duży koszt co do funkcjonowania nie wypowiadam się, bo nie jestem w temacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemysław Re: porównując - wrocław IP: *.directvps.nl 22.06.10, 06:26 > mamy na rok koło > 100 tyś z tego ja dostaję (jako kierownik)1000 zł brutto, reszta na > instruktorów, wyjścia, wycieczki, jedzenie dla uczestników itp. mogę rozliczyć > każdą złotówkę i na koniec roku podaję takie rozliczenie do >publicznej informac ji a w kieleckiej Bazie Zbożowej to jest tajemnica kto ile zarabia i jak są rozdysponowane pieniądze ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kielcok Re: porównując - wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.10, 10:09 I właśnie robienie z tego tajemnicy , czyni sprawę niejasną , i nieklarowną . Nie ma czego się bać, chętnie zapłacę ze swoich podatków ale muszę wiedzieć za co ! Odpowiedz Link Zgłoś
komuter Re: porównując - wrocław 22.06.10, 21:58 Nie jest to tajemnicą. Wystarczy zapytać i odpowiedzą. Nie ma tam żadnych tajemnic.Przestańcie się nakręcać.Lepiej skupcie się na wyborze prezydenta 4 lipca. Jutro mam próbę w garażu/. To do mojego bazowicza-zazdrośnika.Będziesz jutro w bazie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renata czemu finanse Bazysą ukryte do wiadomości publiczn IP: 74.62.154.* 22.06.10, 23:06 Ja bym chciała wiedzieć co się dzieje z tak dużymi pieniędzmi a nie chce ujawniać swojego nazwiska. To powinno być opublikowane na stronie www za wszystkie lata. Nie tylko Baza ale inne podmioty jak Teatr Ecce homo. Czemu tak nie jest ? czemu to jest ukryte gdzieś zakamuflowane ? Czemu twierdzicie, że jesteście wolontariuszami a potem okazuje się, że bierzecie ogromne dotacje ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MoD Re: czemu finanse Bazysą ukryte do wiadomości pub IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.10, 18:07 Jak mniemam dotacje są rozliczane (to jest chyba warunek jej przyznania), i odpowiednie instytucje ku temu powołane rozliczają przyznane pieniądze (chyba przy takim rozliczeniu nie mozna zgubic nawet zlotowki, więc skoro prokuratura nie krąży w okolicy, chyba te kontrole przebiegają bez wykrycia nieprawidłowości). Dziwne by było gdyby na forum ktoś zaczął się tłumaczyć, przed chcącą pozostać anonimową Renatą, i innymi anonimowymi forumowiczami. Chyba to nie miejsce (forum) na takie rozmowy. Choć rozumiem, ze woalka anonimowości, pozwala malkontentom dać upust swoim frustracjom, i wyżyć się choć tu (na forum). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cultur Re: czemu finanse Bazysą ukryte do wiadomości pub IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.10, 19:05 Mod ty też jesteś tu stale obecny i bardzo aktywny :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieanonimowa Re: czemu finanse Bazysą ukryte do wiadomości pub IP: *.xrea.com 23.06.10, 20:11 >>>> Choć rozumiem, ze woalka anonimowości, pozwala malkontentom... Przede wszystkim Ty i inni 'aktorzy' są anonimowi. Podpiszesz się nazwiskiem to ja też się podpisze nazwiskiem. Nikt nie pisał o żadnych nieprawidłowościach ani przestępstwach ale to chyba nic złego, że chce wiedziec co sie dzieje z 500 000 złotych, które pochłania Baza i 'aktorzy' ? widzę, że jawność i otwartośc jest postrzegana jako coś złego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ag. nikt na forum nie jest anonimowy IP: *.servercabin.com 23.06.10, 20:17 Ja chciałabym tylko zaznaczyć, że nikt tutaj nawet jeśli się nie podpisze nie jest anonimowy. Jeśli opluwacie nieładnymi wulgaryzmami Pana Perza to musicie się liczyć z konsekwencjami. Jeśli Wam nie odpowiada zarząd województwa który jest bardzo profesjonalny i decyzje dot. Bazy są słuszne i prawidłowe to w następnych wyborach wybierzecie inny zarząd. Demokracja. Tak wybraliście i teraz musicie to akceptować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rezerwuar Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej IP: *.one.com 25.06.10, 10:03 "na temat rozstrzygnięcia konkursu "Promocja gospodarcza i turystyczna regionu" z Regionalnego Programu Operacyjnego ... Tymczasem znalazł się na szarym końcu listy rezerwowej" Ktoś musi być na początku i ktoś musi być na końcu. Budżet nie jest z gumy. Perz ma rację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parkingowy Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej IP: *.servercabin.com 27.06.10, 09:07 Czemu Baza Zbożowa podczas "Święta Kielc" nic nie organizuje ? po co miastu taka instytucja, która nie ma w swojej ofercie niczego dla mieszkańców ? przejadacie tylko pieniądze a można by je spozytkować na budowę dróg i miejsc parkingowych w mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kielcok Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.10, 10:08 Jak to czemu , bo nikt " wolontariuszom " nie zapłacił ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stażystka Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej IP: 209.44.103.* 27.06.10, 17:57 Gość portalu: Kielcok napisał(a): > Jak to czemu , bo nikt " wolontariuszom " nie zapłacił ! SMUTNE TO CO PISZESZ, że nie ma wolontariuszy i ludzi bezinteresownych. TYLKO KASA SIE LICZY Kasy nie dostali to Baza nie pracuje w Święto Kielc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nietoPERZ Re: Dzieci śmieci z Bazy Zbożowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.10, 11:29 e, bo wiesz Pan Perz chyba pojechal pod Checiny juz i prawdopodobnie nie bedzie chodzil po deptaku, to po co Baza ma cos organiozwac, skoro Pana Perza nie bedzie... Odpowiedz Link Zgłoś