Dodaj do ulubionych

Sąd: Lekarze z ŚCO niewinni

03.08.10, 17:39
Oczywiście, że niewinni.

"Nie, lekarz był w porządku. To pielęgniarka położyła pacjenta na plecach
zamiast na brzuchu no... i wycięli mu tę zdrową nerkę zamiast chorej. Taak...
no a potem to już musieli mu tę chorą nerkę wyleczyć."

A się z komuny śmialiście.
Obserwuj wątek
    • Gość: Pomylonykraj Re: Sąd: Lekarze z ŚCO niewinni IP: *.cdma.centertel.pl 03.08.10, 18:13
      To nie Sąd Rejonowy uniewinnił to uniewinnił sędzia znany z imienia mi nazwiska
      .Trzeba wyraźnie napisać ,że to tatki a taki sędzia uniewinnił.Tego nie trzeba
      się bać bowiem mamy demokrację.Sędziowie są nieusuwalni dlatego trzeba z całą
      mocą podkreślać,że to ten i ten sędzia wydał taki wyrok.W taki jak podaje się w
      mediach wiadomości o wydanym wyroku nie powinno się informować bowiem sędziowie
      nie ponoszą odpowiedzialności,gdyż są anonimowi.Tak w demokracji nie powinno
      być,gdyż sędzia reprezentuje Państwo Polskie i orzeka w imieniu tego Państwa
      jednoosobowo i on ponosi lub powinien ponosić winę za wadliwe orzeczenie i w
      przyszłości winien być rozliczany z wydanych błędnych orzeczeń.Powinien być
      rozliczany publicznie.Sędzia ,który wydał ten wyrok jest znany z szeregu
      kontrowersyjnych wyroków.
      • Gość: ? Re: Sąd: Lekarze z ŚCO niewinni IP: *.opera-mini.net 03.08.10, 18:38
        Ten wyrok jest w 100% prawidlowy.
        Proponuje podawac tez nazwiska prokuratorow - ktory geniusz za bledny wynik biopsji oskarza chirurgow. Ile nas podatnikow ten blad prokuratora kosztowal?
        • Gość: / Re: Sąd: Lekarze z ŚCO niewinni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.10, 14:38
          ale tak mialo byc od poczatku - jeden z wybiegow jest taki -
          oskarzyc nie tych co trzeba - sprawa potrwa z 10 lat - da czas na
          zatarcie sladow, domowienie sie wlasciwych winowajcow,
          to tylko jedenz mozliwych kruczkow
          od poczatku zalozono ze wlos z glowy nikomu nie spadnie
          i co z tego ze podanik zaplacil
          a ile pieniedzy z naszych podatkow poszlo na bledy urzenikow Izb
          Skarbowych i wszelkiego rodzaju bzdurnych pomyslow urzdniczy -
          miliardy co roku
          i nikomu glos z glowy nie spadl nie poniesli zadnej odpowiedzalnosci
          ani zawodowej ani moralnej a o karnej to juz nie mowie - bo to jest
          Polska - dzika Kraj
          - ciekawe ile takich Pan z usunieta piersia chodzi po Kielcach
          przekonana ze zostala cudownie wyleczona z raka a nie wie biedactwo
          ze ona byla po prostu zdrowa!!!!!! bo trzeba sobie jasno popwiedziec
          rozpoznanie zlosliwego raka piersi konczy sie wczesniej czy pozniej
          zle po prostu zle
          i to jest problem - dlatego taka sprawa powinna byc dalej prowadzona
          a ktos powinien sprawdzic te cudowne wyleczenia
          od poczatku medycyny wiadomo - najwieksze sukcesy sa przy leczeniu
          zdrowych!!!
          jestto jeszcze jeden proces ktory wskazuje ze w Polsce prawo dziala
          tylko wobec nielegalnie sprzedajacych jajk a n rogu i gapiow bez
          biletow tramwajowych
          a jedynym zadaniem calego aparatu jest dbanie o to zeby sie krzywda
          rzadzacym ie stala -
    • Gość: ja Re: Sąd: Lekarze z ŚCO niewinni IP: *.ip.media3.com.pl 03.08.10, 19:26
      Kobieto, mówiąc, że lekarze zrobili z Ciebie kalekę bluźnisz.. chyba Pani nie
      wie co to jest kalectwo... Nogę Pani ma, rękę również i wzrok i mowę. Pracować
      bez piersi można a to jest najważniejsze... Sądy się zajmują takimi sprawami, a
      wiele ludzi na prawde pokrzywdzonych przez system zdrowia zostaje bez niczego,
      ze znacznym inwalidztwem i są skazani na renty w wysokości 500 zł do końca
      życia. Kobieta szuka łatwej kasy i tyle.
      • Gość: Palkotnias Re: Sąd: Lekarze z ŚCO niewinni IP: *.cdma.centertel.pl 03.08.10, 20:04
        Kobieto, mówiąc, że lekarze zrobili z Ciebie kalekę bluźnisz.. chyba Pani nie
        > wie co to jest kalectwo... Nogę Pani ma, rękę również i wzrok i mowę. Pracować
        > bez piersi można a to jest najważniejsze... Sądy się zajmują takimi sprawami, a
        > wiele ludzi na prawde pokrzywdzonych przez system zdrowia zostaje bez niczego,
        > ze znacznym inwalidztwem i są skazani na renty w wysokości 500 zł do końca
        > życia. Kobieta szuka łatwej kasy i tyle.
        Jesteś po prostu bydle jeżeli nie wiesz o co chodzi to nie zabieraj głosu.Lekarz
        jest zobowiązany do przestrzegania zasady Hipokratesa jeżeli się temu sprzeciwia
        to winien zostać dozorcą.W tym przypadku okaleczono osobę bez przyczyny.Sąd
        podjął niewątpliwie błędną decyzję bowiem lekarz winien dołożyć należytej
        staranności, a czy takiej dołożyli?
        • Gość: . Re: Sąd: Lekarze z ŚCO niewinni IP: *.chello.pl 03.08.10, 20:35
          @Sąd podjął niewątpliwie błędną decyzję bowiem lekarz winien dołożyć należytej staranności, a czy takiej dołożyli?

Sąd podjął niewątpliwie słuszną decyzji - błąd popełnili patolodzy a nie chirurdzy. Błąd popełniła też prokuratura oskarżając nie te osoby które powinna.
      • Gość: znawca Re: Sąd: Lekarze z ŚCO niewinni IP: *.chello.pl 03.08.10, 20:18
        zgadzam się!
        Ta pani - przy całym jej pechu i jednak nieszczęściu - pieniaczy się od wielu
        lat - pisze wnioski o wyłączenie sędziów, biegłych,pisze paszkwile, ze wokół
        jest zmowa sędziowsko-lekarska. Powinna się jednak leczyć psychiatrycznie (bo
        sobie z tym nie radzi), podobnie jak jej mąż, który nią steruje.
        A kasa? No cóż....zawsze można liczyć na wysokie odszkodowanie, tylko, że to MY
        za to płacimy! A ja się nie zgadza. Za ciężko pracuję, żeby moje pieniądze i
        podatek szły tam, gdzie ja nie chce!
        • Gość: Nauczycielka Re: Sąd: Lekarze z ŚCO niewinni IP: *.virtual-future.net 04.08.10, 11:43
          Pamiętam Pana Lisowskiego jako swojego ucznia.To buł uczeń o cechach niepoprawnego altruisty. Miał szokujące wybitne możliwości umysłowe i wiedzę z różnych dziedzin. Interesował się nawet historią filozofii. To wyjątkowa osobowość. "Złapałam" go na czytaniu pod ławką "Historii filozofii" Fullera !
          Posądzanie go o pieniactwo może wynikać wyłącznie z nieznajomości lub niepełnej znajomości faktów.
          Chyba, że za pieniactwo uważa Pan odwagę (czelność ?) upominania się o prawdę.
          Już tak na marginesie, jestem zdziwiona że Lisowski nie został znaną i wpływową osobą - czego się spodziewałam. Może dlatego, że od młodych lat, wydawał się bardziej niż o własne interesy dbać o dobro ogólne ?
          • Gość: znawca Re: Sąd: Lekarze z ŚCO niewinni IP: *.chello.pl 04.08.10, 21:35
            a czy nie sądzi Pani, że ludzie się zmieniają?
            I częstokroć na niekorzyść?
            To, że ktoś czytał filozofię to nie argument!!!!!!!!!!!!!!
            Znam sprawę!
            Widziałem tego Pana i Jego żonę w sądzie! Wiem jak ta żona była badana i przez
            kogo, i jak się TEN pan zachowywał i jak się zachowywała jego zona.....czytająca
            np. akta, kiedy próbowała oderwać jedną stronę ! Widziałem! Wiem!
            Nie kwestionuję nieszczęścia!!!!!!!!!!!!!!
            A noże wiadomo, dlaczego JEJ dwoje dzieci uciekło z domu? Wcale nie z powodu
            tego nieszczęścia, tylko dlatego, że TEN pan wprowadził pewien dryl......
            Lekarze mają być osądzeni i skazani, jeśli jest ich konkretna wina! Należy im
            patrzeć na ręce!
            Ale należy także zachować obiektywizm.
            Jeśli kogoś na to stać, oczywiście!
            TA pani i tak dostanie kasę, i rentę dożywotnią.
            Ale jest sprawna! Mimo wszystko!
          • Gość: filozof Re: Sąd: Lekarze z ŚCO niewinni IP: *.chello.pl 04.08.10, 21:39
            ...o ile wiem to Fuller nie pisał po polsku i nie przetłumaczono jego dzieł na
            polski.......
        • Gość: pacjentka Re: Sąd: Lekarze z ŚCO niewinni IP: 94.254.174.* 28.08.10, 16:30
          jestem pacjentka onkologii i dobrze rozumiem o co ta kobieta
          walczy.Dla mnie pieniaczem jest autor(ka?) tej wypowiedzi.Proszę
          uważać na słowa bo mogą się obrócic przecw Panu (ni/)
        • Gość: / Re: Sąd: Lekarze z ŚCO niewinni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.10, 20:59
          niech ci pre pomylka utna h.. z jadrem - zobaczym jak sie zapienisz -
          nosem ci beda banki szly - pelna gwarancja
          a pozniej pisz bzdury ile chcesz ake juz bez wacka
      • Gość: Kielcok Re: Sąd: Lekarze z ŚCO niewinni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.10, 21:30
        Oj lepiej byś Ty głupot nie gadał..jakby tobie coś wycieli tobyś
        inaczej gadał.
        No ja wolę osobiście kobietki z cyckiem niż bez..., no ale rózne sa
        gusta..
      • Gość: pacjentka Re: Sąd: Lekarze z ŚCO niewinni IP: 94.254.174.* 28.08.10, 16:18
        człowieku co Ty wiesz o psychice kobiety.A poza tym usunięciewęzłów
        chłonnych z dołu pachowego to jest kalectwo Igrupy.Konsekwencje
        ponosisz do końca życia i jesłi sie poddajesz stałej rehabilitacji
        możesz mieć komplikacje nawet lata po operacji.Najgorzej jak
        ignoranci biorą się za wyrazanie opinii
    • Gość: Zbych Re: Sąd: Lekarze z ŚCO niewinni IP: 78.133.238.* 03.08.10, 20:30
      W Polsce lekarze są bezkarni, chociaż jest na papierze równość
      wszystkich obywateli wobec prawa. Moje dziecko okaleczyli w klince
      okulistycznej w Katowicach i dochodzenie było tak prowadzone ,że
      umorzonono ze względu na przedawnienie. W Kielcach lekarze przez 12
      leczyli dziecko na trądzik (od 6 r.ż !!!) nie wiedząc ,że to jest
      celiakia, przez co narazili go na szereg ujemnych następstw ,
      łącznie z poważnym regresem psychiczym.I też okazuje się ,że nikt
      nie jest temu winny. Gdzie my żyjemy? Czyżby Drzewiecki powiedział
      kiedyś prawdę?
    • Gość: Gostek Re: Sąd: Lekarze z ŚCO niewinni IP: *.szui.lublin.pl 03.08.10, 21:23
      tom.gorecki napisał:
      "W filmie Pan Kleks w Kosmosie dzieci chodzily do szkoly im.
      Stanislawa Lema, lekcje prowadzil robot. Teraz dzieci chodza do
      szkol im. JP II, a lekcje prowadza ksieza. "

To akurat jest glupie i bez sensu.
      • Gość: / Re: Sąd: Lekarze z ŚCO niewinni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.10, 21:38
        z pewnoscia winna jest ta pani i jej piers - reszta jest niewinna
        i nie ma mowy zeby kiedykolwiek kogos za to osadzono
        nie mowia skazano - popfrostu wydano sprawiedliwy sad
        chicby po to zeby takie sytuacje sie nie zdaerzaly - az tyle to mozna
        od aparatu zwanego sprawiedliwoscie sie domagac -
        ale nadzieji specjalnych nie ma - oni sobie krzywdy zrobic nie dada
        nawet w oczywistych sprawach kiedy krzywdza innych - robi sie
        wszystko - a sposobow sa miliony zeby nie doprowadzis do osadzenia
        winnych
        i tumacie bezposredni przyklad - widoczne jak na dloni
        • Gość: pacjentka Re: Sąd: Lekarze z ŚCO niewinni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.10, 21:56
          i sparwa sie zakonczyla Pani dostala odszkodowanie , lekarze
          uniwinnieni, podatnik zaplacil
          teraz udoskonala mechanizmy krycia takich spraw - a kolejni pacjenci
          przed rozpoczeciem nastepnych spraw zastanowia sie czy a=warto w
          ogole - jakies 7 lat chodzic po sadach - malo kto przezyje takie
          rzeczy
          prawa pacjenta w Polsce sa tylko na papierze a
          aparat broni winnych takich spraw
          najgorsze ze jedynym wnioskiem bedzie
          jak kryc takie bledy - i w tym sa dobrzy
          • Gość: . Re: Sąd: Lekarze z ŚCO niewinni IP: *.chello.pl 03.08.10, 22:04
            To prokuratura jest winna tego, że nie skazano winnych. Na ławie oskarżonych powinni siedzieć Ci którzy popełnili błąd - PATOLODZY. Sprawa skończyłaby się dawno temu z zupełnie innym wynikiem.
          • Gość: pablo Re: Sąd: Lekarze z ŚCO niewinni IP: 193.59.178.* 05.08.10, 12:47
            Już udoskonalili, czego przykładem jest przypadek mojej żony.Na szczęście nie
            oddałem jej w ręce tych rzeźników i łapówkarzy, tylko zoperowałem w prywatnym
            szpitalu w Katowicach.Nic z kieleckich diagnoz się nie potwierdziło, na
            szczęście zmiany okazały się łagodne.A w ŚCO wykryli u niej rdzeniastego raka
            tarczycy i potwierdzili to nawet zwiększonym poziomem kalcytoniny( marker tego
            raka).Przypuszczam że po operacji w Kielcach wynik histopatologiczny też pewnie
            by wykazał tego raka. Ile osób jest tak błędnie diagnozowanych w Kielcach to
            chyba sami tylko lekarze wiedzą z panem Januszem.S(chirugiem) oraz
            Anna.S(patamorfolog)na czele.A tak na marginesie dziwna zbiezność nazwisk
            lekarza podejmującego decyzję o operacji i lekarza określającego markery
            nowotworowe, czyli potwierdzającego słuszność decyzji.
      • tom.gorecki oj gostek, głuptasie 04.08.10, 08:11
        po pierwsze to cytat, całkiem na miejscu - więcej się w szkole stawia na religię
        niż pozyteczne przedmioty szkolne

po drugie: to podpis a tych się nie komentuje, bo to nie na temat

gostek: a to nie ty biegałeś z przyczepionym drewnianym krzyżem pod Pałacem
        wczoraj? tak mi jakoś pasujesz...
        • Gość: Palikot Re: oj gostek, głuptasie IP: *.adsl.inetia.pl 04.08.10, 21:20
          A może Sad powinien zająć się prokuratorami, ktorzy oskarżyli nie
          tych lekarzy co trzeba?
          • Gość: po terminie przeterminowany patomorfolog IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.10, 14:02
            Zdaje się że ci którzy powinni być oskarżeni będą bezkarni. Wszystko tak się jakoś ułożyło,że po latach sądzenia chirurgów,patomorfologom się przedawniło...
            • Gość: / Re: przeterminowany patomorfolog IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.10, 21:22
              i oto wszystkim chodzilo - rente ma, odszkodowanie ma, szumu wiele -
              ale wlasciwych odpowiedzialnych za cale te nieszczescie niogdy nie
              osoada
              ciekawi mnie tylko- ile takich Lisowskich choddzi po Kielcach -
              oczywiscie - znakomicie wyleczonych - w swiatowym Centrum
              najlepsze wyniki leczenia uzyskuje sie u zdrowych
              czasemktos sie upomni - io wtedy jest 10 lat hecy
              jakpowiedzial samdyrektor - wszyscy tam widzieli guza
              no to jak widzieli to po co te wszystkie cyrki?
              ludzie na waszym miejscu to n=bym zmykal stamtad czym predzej
    • Gość: Janosik Re: Sąd: Lekarze z ŚCO niewinni IP: *.kielce.vectranet.pl 06.08.10, 23:11
      Nie ma zdrowych. Każdemu można wyciąć coś. Czy lekarz zalecający określoną w
      chorej kasie intratną dla siebie kurację zapisał by to swojej matce ?
      O to
      jest pytanie.
      Kasa, błogosławieństwo, kasa, sława, zaszczyty, odznaczenia, wybory, partia,
      opcja bezpartyjna, kasa, media, kasa, kasa, cerlebrytyzm. O co chodzi ?
      Tak naprawdę, o nic.
      Nic to. jak mawiał Mały Rycerz, patrząc na ładną dupę. hej
      • Gość: @ Re: Sąd: Lekarze z ŚCO niewinni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.10, 22:51
        nigdy nie znajda winnego - to jest Polska - Panstwo Prawa
        cywilizowany kraj
        lepiej miejcie tego swiadomosc
        od poczatku sprawa jest prowadzona na przedawnienie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka